Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pierwsza...Jest 3.05 i spać nie mogę...Jak mam się tak tarzać obolała po łóżku to aż się go boję 🤨 Młody sobie harce urządza, a mi jakoś tak...mdło się zrobiło 🤔 Co do teściowych moja tylko nagadała, że kupią nam wózek, pościel do łóżeczka itp. Ale nic nie kupiła i nic nie kupi. Tylko, że ja chyba tak wolę...Przynajmniej mi nie wypomni nigdy, że ubierała moje dziecko czy coś tam mi dała. Dziecko zrobiliśmy sobie sami i cieszę się, że sama mogę wszystko mu kupić. Co prawda moja mama też jak np wejdzie ze mną do lumpka to szaleje w dziecinnym asortymencie 😜
Idę się uwalić i zdychać ooo....

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej elus ja też jakoś spać niemoge .czytam sobie co tu pisałyście przez te ostatnie dni,gdybym zauważyła wcześniej to bym ci toważystwa dotrzymała.umnie 5 już jest.pozdrawiam was wszystkie.bede tu żadko zaglądać 😞bo mi laptop pada a dokładniej bateria 😞i za nim drugi kupie to troche minie,bo ten i tak już sie rozpada.pozdrawiam was gorąco,brzusie prosze pocacać od cioci bogusi 🙂trzymajcie sie kochane.już niedługo bedziemy miały nasze maleństwa przt sobie 🙂CUDOWNIE!!!

• Mamusia
LOLINKO jak tam z twoimi plamami???zeszły już ???wiesz ja miałam podobnego koloru całe dłonie 😞a winny był arbuz,bo zgłodniałam w nocy wiec zjadłam kilka kawałeczków a pózniej przetarłam tylko chusteczką mokrą bo sie łapki kleiły,nieumyłam ☺️ ☺️bo niechciało mi sie leść do kuchni,którą mam na półpietrze.i jak rano wstałam ,to mało zawału niedostałam jak zobaczyłam łapki,jak po jakiej delikatnej hennie i szorowłam je i to cholerstwo dalej zejść niechciało kilka dni mi sie to trzymało,schodziło bardzo powoli 😞niewiedziałam że arbuz ma w sobie taki barwnik 😞

Czesc dziewczyny,widze ze ja niejedyna co spac w nocy nie moze.Jakos coraz czesciej sni mi sie porod masakra ,dzis mi sie snilo ze dziewczynka sie rodzi hehe ale by bylo a ja ciuszki na chlopca mam .Nienadrobilam wszystkiego w czytaniu duzo tego naklepalyscie tutaj 😉Musze wam powiedziec w koncu moja mama sie przelamala i zaakceptowala moja trzecia ciaze bo byla przeciwko temu,ale sie ciesze nawet w piatek zakupy chciala mi niesc hihi.Gdzies tam wyczytalam ze pytalyscie sie o podklady poporodowe ja mam belle podobno dobre sa.Dziewczyny moze wiecie cos na temat roztworu do pepka bo ja juz nic z tego nie wiem w kazdej aptece co innego mowia ,w jednej uslyszalam ze musze miec recepte 🤔

• Mamusia

hej laseczki 🙂
NO ladnie... widze ze tu niektore tez spac nie moga 😞
eeehhh... najpierw Wam poodpisuje...
DOSIK... PIPOLU Ty....co to bylo za przedluzanie pisania zebysmy mialy str do nadrobienia???? hmm?? 😜 Tlumacz sie inoo 😜 hehe
Noo i MALTKA ELUSKA....to samoo 😜 ehhe
Ja jak za kare ponad 30 str... ale nie dalam rady wszystkiego ☺️
LOLUS mi sie tez zrobily kilka dni temu rozstepy 😞 kolo pepka, tak jeden w gore idzie a 2 w dol... 😞 i swedza cholernie 😞 durne tooooo...
BOBAS... w gogle wpisz wozki dzieciece i powinny sie wyswietlic rozne firmy i ranging najlepszych. Ja mam IMPLAST BOLDER SD i co gadam z jakas mama to mialy tez i sa zadowolone, i niektore ze tez chcialy ale cena itp. Bo tanie nie sa ale tesciowa placila to wiecie 😜 I te co Aga wymienila tez sa dobre. Albo ROANY( te na ten stary styl, z krzyzowym stelazem) to jest taki standard od wielu wielu lat i nic sie w nich nie zmienia.
AGAA.... yyy I LOLI...PIC DUZOO!!! bo sie nabawicie czegos, tak jak ktoras tu Wam polecila ze pic wode mineralna niegazowana... A ten gin to Ci pewnie zle powiedzial, i chodzilo o to co ten moj tez spoczatku zle sformulowal..."PIC ALE NIE NAD TO< TYLKO TYLE ILE POTRZEBUJEMY" o 🙂
A co do wynikow...Norma hemoglobiny faktycznie dla kobiet w ciazy jest mniejsza. Ale teraz tak, pod uwage wez to ze:
- to koncowka i to jest calkowicie normalne,
- ze kazdy czlowiek ma swoja norme.... i np przed ciaza mialas juz malo to teraz to nic nadzwyczajnego.
- a hemokryty sa odpowiednie dla hemoglobiny 🙂
a ty pisalas ze masz 10.7?? czy cos tak jaklos nie?? to delikatnie ci opadlo,
nie chcesz tabletek, i miesa to ugotuj sobie - barszczyk, soki te jednodniowe pij, buraczki do obiadu ale bez octu, szpinak, wiesz te wszystkie warzywka w podwojnej dostawie 😜
A co do bialka, to nie ma zartow 😞 ja mialam przy kamicy jakos 0,5 i to nie bylo ok. A teraz lezalam w szpitalu zeby sprawdzili wlasnie czy nie mam bialka itp. Nie wiem co to robi kobiecie w ciazy ale jak sie pojawia w moczu to nie za dobrze...
jak nie sa drogie u Ciebie badania moczu to wez sama je powtorz moze, bo nieraz wychodzi ze jest a to tylko pomylka i niepotrzebnie nerwow 😉
ELUS fajnie ze jestes 😘

Niu jak ptrze na ten twoj suwaczek przerazenie mnie bierze , a co do bialka to fatk nie moze go byc ja choruje na nerki od dziecka i mialam caly czas bialko a teraz w ciazy nie mam i z tego sie ciesze a co najlepsze za kazda ciaza tak mam i lekarz sie juz smial ze musze caly czas w ciazy chodzic 😉Jezuuu od kilku dni zgaga tak daje popalic ze hej masakra niz nie pomaga smieje sie ze maly bedzie wlochaty hehe .Aniu a ty jak sie czujesz na dzien dzisiejszy??

• Mamusia
Perelka ale te podklady to gdzie kupilas z tej belli? to sa te wielkie na lozko czy jakie???? bo tego nie doczytalam co laski pisaly o tym 😞
Fajnie ze Twoja mama zaakceptowala kolejna ciaze... wkoncu nastepny nisiek jej sie urodzi to powinna sie cieszyc.
A to do pepka to 1 slysze... nic nie wiem na ten temat 😞A z poprzednimi dziecmi jak mialas??

Teraz nagryzmole cos ode mnie.... 😜
Bylam wczoraj z Karolem po kosmetyki ktore zamowilam, u kumpeli co pracuje w barze... i chwile siedzielismy sie wydalo ze kupla laska w ciazy jest, no i oba TATUSKOWIE - ZNAWCY nawijali o tym.... ehhhh 😜 Ja zglodnialam odgrzalysmy sobie pizze taka z biedronki, i siedzielismy sobie gadalismy ten pod to potomstwo postawil piwko karolowi i dalej nawijali 😉 przyszedl kupel ktory stara sie o dziecko w cholere, ale im nie wychodzi...tzn z ta jego laska cos jest nie halo i chyba go w konia robi i tabletki bierze. No.... Ale jak sie dowiedzial ze nastepny bedzie tata a on nie to mu mina opadla i cos mu odjebalo, hamskie teksty itd.
Zaczeli gadac o nowej pracy Karola, on tez tam robil ale po wypadku juz nie moze.... i zaczol do mnie cos ze on tam dopiero zacznie pic, ze bedzie musial sie wkupywac to zobacze jaki alkon sie zrobi, ze co postuj to flaszka itd.... ja do niego ze ma sie zamknac bo zaraz na porodowke bedzie mnie wiozl jak mnie ejszcze bardziej wkurwi....A ten coraz bardziej zaczol cos o dziwkach ze karol bedzie jezdzil ze cos, i ta jego laska to samo zaraz....ze zobacze jaki pijak sie zrobi z karola ze do domu nie bedzie wracal specjalnie ze cos tam... takie rzeczy zaczol wygladywac 😞 a ja w srodku cala az sie gotowalam 😞 kazalam mu zamknac ryja a on jeszcze bardziej, ze na tym co on robi to wogle bedzie chlal jak nie wiem cos tam, inny kumpel pizgal z niego a ten radocha ze mnie wkurwia... 😞
karola nie bylo bo tej barmance cos pomagal z beczkami czy cos na zapleczu i potem czekal na mnie przy drzwiach... ja wzielam torebke powiedzialam ze jest jebanym hujem i poszlam a on w glos pizgawa i dalej gada to ze ma zamknac morde a on dalej pizgawa w glos 😞 😞 😞 tak sie zdenerwowalam trzeslam sie jak nie wiem.... 😞 karol wylecial za mna i co sie stalo ze na niego zla jestem oberwalo mu sie tez nie potrzebnie.... i wypryslam do domu a karol kilkadziesiat metrow za mna szedl 😞 ..... tak dygotalam, cala droge wylam...

doszlam do domu...i dalej jak galareta, po drodze zaczol bolec mnie brzuch, na dole czulam ze cos mi jak wy wylecialo z pipki 😞 szlam, wylam i prosilam boga zeby nic sie nie stalo 😞 jeszcze za wczesnie..... 😞 on juz ma te 2,5 kg ale to jest malenstwo jeszcze 😞 w domu na kibelek, na szczescie to tylko sluz byl... ale tak mnie bolalo cale krocze....
hmm.... jak bym cala noc w szpagacie siedziala i rano miala wstac normalnie... Albo jak by mnie ruchalo stado koni ... 😞 bole w krzyzu sie nasilily....ani sie przekrecic w lozku ani nic.... karol mnie przytulal przykrywal....powiedizalam mu co on mi nagadal, i sie wkurzyl w huj na niego. Bo to bylo hamskie na maksa.... 😞pol nocy plakalam 😞 nie mogl mnie uspokoic 😞 Marcel ostro nas pokopal obu, tez sie wystrachal chyba... 😞
Ale co z tego...jak to krocze dalej boli w holere 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 i ide ze zlaczonymi nogami w kolanach mi sie rozchodza( robie X) i z nogi na noge 😞brzuch boli jak wstane, ani sie schylic ani nic... 😞
Karol pojechal z bratem w krotka trase sobie pocwiczyc bo dawno tirem nie jechal.... a ja leze jak sledz... Boje sie w huj zeby nic sie jeszcze nie zaczelo 😞

co do chlopow to szkoda gadac tez masz z nim udreke jak kazda widze pierwsze sie nagadaja a potem zaluja ,ty tam uwazaj na siebie jak ci wyleci taka galaretka z krwia lub podbarwiona na brazowo to uwazaj bo to jest czop sluzowy i jest to oznaka nadchodzacego porodu

co do rozwarcia ja przy synowi lazilam caly grudzien z rozwarciem na 1,5 cm i w sumie nic nie czulam ze go mam,jedynie jak wody poszly to juz poczulam hehe polalo sie jak cholera

Aniu podejrzewam ze maluszek cisnie juz glowke do swiatelka i dlatego tak boli tez tak mialam 1,5 tyg temu i lekarz nawet do szpitala mnie chcial dac z tego powodu

powiem ci ze wczoraj to byla masakra nie wiem co tam robil ale jak mnie czyms przejechal moze sie obracal to myslalam ze skore mi urwie tak to zabolalo az jeklam moj sie pyta co sie stalo a ten nozkami jak w pile