Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hehe ja mam nadzieje ze moja sie urodzi w terminie 🙂 No Loli czekamy czekamy 😁 Kurcze i juz sierpien a dopiero co pierwszego posta na tym forum napisałam 🙂

• Mamusia
Z tym, że ja po prostu nie wierzę w Boga 🤨 Wierzę, że coś stworzyło ten świat. Ale nie koniecznie on. Nie wierzę w Bożą opaczność i nie potrafiła bym powiedzieć, gdyby mi się jakaś tragedia przydarzyła, że Bóg tak chciał i się z tym pogodzę. Wierzę w siebie...Że jeśli czegoś chcę to sama muszę sobie na to zapracować i nikt mi w tym nie pomoże. Mój natomiast wierzy w Boga, ale tak jak większość nie chodzi do kościoła. U nich był na parafii ksiądz pedofil 😮 Dla mnie same przykazania i te normy są dziwne. Sex jedynie po ślubie i naturalny. Jedyne zabezpieczenie to kalendarzyk 🤢 Ciemnogród jakiś po prostu. A jak coś się dzieje to oczywiście ksiądz Ci powie BÓG WIE CO CZYNI!!! Sex po ślubie...A co za różnica przed czy po. Skoro np ja wiem, że to będzie mój mąż to czemu mam czekać? No i ta spowiedź...Ogólna ok. Wszystko super. Ale żeby było wszystko tak na serio i uczciwie to trzeba by było iść do konfesjonału i powiedzieć wszystkie grzechy. A kto powie księdzu, że dziś w nocy uprawiałem sex oralny z moją dziewczyną, która nie jest moją żoną??? Spowiada się i otwarcie i umyślnie skłamie mówiąc WIĘCEJ GRZECHÓW NIE PAMIĘTAM. Zdaję sobie sprawę , że dziecko może mieć problemy w szkole z tego względu, że już o rodzinie marudzącej nie wspomne. Ale mam wziąść ślub kościelny i chrzcić dziecko ,,na odczepnego,, ? Ja tak nie potrafię...

• Mamusia
Anulka ja wiem tez sie boje , wsumie pierwsze idziemy na odstrzal wjec....
Ja to juz codziennie o tym mysle jak to bedzie wygladalo jak to bedzie bolalo itp 😮

Kurde ale bym chciała miec ten stres za soba cholerka 🤨 🤨 🤨

Eluska no, bez slubu to sama zobaczysz jakie ci kazanie strzela, ale moze akurat trafisz na jakiegos wmiare normalnego ksiedza ktory to jakos uszanuje

• Mamusia
No Ania i Loli to mają jeszcze 26,33 dni 🤪
zleciało niesamowicie..
ja dzisiaj wrzuciłam pierwsze pranie (zbierałam się od początku tygodnia 😁)
posprawdzam sobie listę czego mi jeszcze brakuje ( a na pewno jeszcze sporo drobiazgów 😉 )
kurcze, jakbym chciała już mieć swoją kruszyneczkę przy sobie 🤪

No wlasnie na to licze bo tak to uu bedzie kiepsko.
Elus tak jest ze sa osoby ktore mocno mocno wierza i sa ktora nie wierza. I juz. Jak ja mysle o spowiedzi to az mnie cos trzepie normalnie. I pojde i bede klamac?> To co to za spowiedz? Ehhh.. Glupie to jakies. Zrobisz jak chcesz 🙂 Ja bardzo szanuje Twoja decyzje bo sama nie wierze do konca. w sumei to nie bardzo wiem w co wierzyc, wole biologiczna wersje stworzenia swiata 🙂

• Mamusia
Skas to elus znam:*
juz to pisalam i napisze ejszcze raz ze dla mnie kosciol to jak sekta... no wezcie sie przygladnijcie np obrzedom jakies sekty... a popatrzcie chociaz by na chwile mszy w TV czy tam w kosciele jak chodzicie... TO SAMO ZOBACZYCIE!!!!!
i to ze cialo chrystusa.... mhm... dla mnie to tylko oplatek, a to wino to zwykle biale wino.
I to dla mnie tez glupota ze sex naturalny ale jak jest wiecej dziec rodzina klepie biede to kosciol w d ma nie pomoze. a w spowiedzi wiadomo ze kazdy wszuytskich grzechow nie mowi. porabane to wszystko.

• Mamusia
No wlasnie... hahaha i co jak sie skonczy swiat to co bog tak chcial??????????????????? hahah zal... to po co cokolwiek robil??? bez sensu.

Loli ja to mam takiego nerwa co dzien ze juz nie rozrozniam nic, czy to boli bo cos czy bbolalo juz wczesniej ...jakoas drazliwa jestem i wogle ryczec mi sie chce ciagle z tej paniki.

to czekanie jest najgorsze

• Mamusia
Ja właśnie też bardziej wierzę w ewolucję niż te bajki, które ktoś kiedyś spisał a ludzie teraz z tego cyrk robią. Jakoś to będzie. Najtrudniej było mi o tym powiedzieć Krystianowi. Żeby nie był potem zdziwiony, że ja nie będę latała na te chore spotkania przed ślubem itp bo po prostu tego ślubu nie będzie. Nasze rodziny oczywiście oburzone tym faktem. Ale jakoś sami w kościele to na pogrzeby lub wesela się pojawiają więc co oni mi tu będą truć? 😮

Zgadzam sie z Toba Aniu. Dla mnie to jest paranoja. I po co to komu? Nie wiem.. A u mnie w rodzinie jest kilka takich full wierzacych i np takie wyrzutki jak ja, moja mama, moj tat którzy nie lubia koscioła ale cos temu dziecku trzeba powiedziec 🙂 Dla mnie opłatek to opłatek i juz a poza tym ja mdleje w kościele 😁

masakra dziewczyny! co Wy z tego forum robicie antykatolickie? 😜
i wszystkie mają prawie jedno zdanie? 🙂 no nieźle 🙂
a to ja Wam powiem, że chodzę co niedzielę i w Boga wierzę 🙂 ale za to księży nie trawie...a jak słysze o rydzyku i o całym radiu maryja to mnie czyści 🙂
ze spowiedzią w kościele katolickim też jest ciulato, idziesz do księdza, formułka, regułka odbębniasz i dostajesz pokutę i alleluja 🙂 a u niemców podobno jest tak, że jest zbiorowa spowiedz 🙂
ktoś tu pisał że krew Chrystusa jest 'zwykłym winem'? toż to zwykła woda święcona jest!! 🙂 podobno, niew iem bo nie miałam przyjemności 😜
powiem Wam, że my tak z moim obserwujemy ludzi w kościele i takich w naszym wieku można policzyć na palcach...jeśli nadal kościół będzie sie pokazywał z takiej strony jak się pokazuje to coraz mniej osób do niego chodzić będzie...
a z Chrztem u mnie to nie ma innej opcji, będzie na pewno i to pewnie jak najszybciej po porodzie...i z imprezą w knajpie na ponad 20osób pewnie....teściów mam bardzo mocno wierzących więc nawet nie dopuszczam innej opcji...

żebyście sobie nie pomyślały że ze mnie jakiś tam moher jest 😁 ja wierzę, ale nie fanatycznie 🙂 nie całuję krzyża i innych relikwi, nie chodzę na pielgrzymki 🙂 tylko co tydzień do kościoła 🙂
czy jest ktoś jeszcze 'wierzący' we wrześniu? 🙂 🙂 🙂 helllp hehee

mam to gdzieś 🙂 powiem Ci że czasem lepsze kumpele to te co nie wierzą, niż zagorzałe katoliczki...
a Wy jesteście ewidentnym potwierdzeniem tej reguły 🙂

z tym że z doświadczenia wiem, że o wierze i o polityce nie powinno się rozmawiać z 'przyjaciółmi' 😁

• Mamusia
ja jestem Aguś osobą mocno związana z wiarą, chodziłam na oazę, jeżdziłam na rekolekcje itp, potrafiłam bywac swego czasu codziennie w Kosciele 🙂 wielu moich znajmoych poszła do seminarium (wielu z niego wystapiło) kilku też ukonczyło. Znam wspaniaych Księzy z powołania, niestety jest mniej niż księzy ktorzy chyba nie wiedzą co to powołanie 😞 teraz nie chodzę co tydzien do Koscioła, ale nadal Bóg odgrywa niesmaowice ważną rolę w moim zyciu, dzięki wierze przetrwałam bardzo ciężki czas w moim życiu i pomimo wielu zachwiań wiary wiem, że Ktoś nade mną czuwa i wiem, że zawsze mogę się do Niego zwrócić 🙂 Przy czym postrzegam Boga jako Ojca (sprawiedliwego ktory pomaga w osiągnięciu celu, a nie podstawia nam rozwiązanie pod nos 🙂 ) a nie, jako surowego Sędziego 🙂
A tak poza tym, to dziś mi stuknął 32 tydzień 🙂 wg lekarza 31, ale tego Pana już nie słucham 😉

No widzisz Agus juz nie jestes sama 🙂 Laurana ja jak bylam mała to chodziłam na rekolekcje, spiewałam w kosciele i wogole ale po pewnym czasie po prostu juz nie moglam sluchac praktycznie tego samego co tydzien. Biezmowanie mam wiec nie jest zle 🙂 a do koscioła chodze na swieta wiec całkowity antykatolik nie jestem 🙂 No u mnie juz 33 i coraz blizej łoooj...

• Mamusia
kwestia wiary jest rzeczą indywidualną. uważam, że jeżeli przynosi korzyści (duchowe, emocjonalne) to warto i szanuję ludzi, którzy potrafią obrać sobie drogę i nią podążać.
mnie personalnie razi fakt, że nasze państwo jest stricte katolickie i moje dziecko w przyszłości będzie się borykać z tematem religii w szkole, komunii itp. jako, że jestem ateistką, a moja rodzina to w większości buddyści nie odczuwam presji otoczenia by np. dziecko ochrzcić.
spotykam się jednak ze słowami krytyki, ale nie biorę ich do siebie 🙂
ważne by żyć zgodnie z samym sobą 🙂

• Mamusia
Zgadzam się z Toba Eloite 🙂 pod względem tego, że nasze Panstwo ejst az do przesady katolickie:/ ja mieszkam w Częstochowie, u ans nawet repertuar w kinie jest cenzurowany:/ tzn, jakis czas temu w kinach był film"Antychryst", ja bym osobiscie na niego nie poszla, nie znosze horrorów itp., ale wkurzył mnie fakt, jak w całej Polsce grali, a u nas nie, bo co?? bo Jasna Góra? Owszem, Małego chce ochrzcic jak najszybciej, ale to dlatego, że nie podoba mi się, jak chrzci się dzieci jak juz same biegac potrafia, ale rozwala mnie też stwierdzenie, ze jak sie dziecka nie ochrzci, to bedzie: chore, nieszczesliwe itp itd:/ albo jak proboszcz na mszy dla dzieci każe spalić pocemony, lub sam pali książkę Harrego Pottera:/ średniowiecze. ale cóż, jak pisałam wcześniej, nie wielu jest księży, którzy wiedzą co to powołanie:/

• Mamusia
Uff poszlam poprasowac pare zeczy i balam sie az tutaj zagladnac zeby nie bylo znow z 30 stron 🙃
Kurde tak strasznie mi naciska mala główka na krocze ze mam takie lekkie kłucia 😞 moze przez to ze tyle siedzialam i prasowałam ? Hmm nie wiem ale kreci sie niesamowicie 😞 nie za miłe uczucie.
Eh i najgorsze ze co chwilke biegam do wc to tyle sie wylewa ze mnie sluzu ze poprostu boje sie czasami ze zaczelam krwawic albo cos bo to tyloma ilosciami leci ze czasami uczucie jak bym okres dostala. I jeszcze ten nieprzyjemny zapach od wczoraj 🤨 🤨 nie wiem czemu 🥴 czy ktoras z was tez tak ma moze?