Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bo sie boje 😜 a poza tym nie bde do niego skakać bo jak mu uceiknie i wogole kurde gdyby byl mniejszy to by bylo lepiejj ale on jest paskudnyyyy!!! Oo jak dozorczyni spotkam to jej powiem ze wisi takie obrzydlistwo.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Elus ja daje sobie 2 tyg. bo mam kurdeeeee dosyc ☺️
No A co do yyy tych wszystkich podkladow, ja tylko podklad kupie zeby swojego lozka nie zalac... i reszte do szpitala wezme.
Ta dziewczyna co sie tak meczyla w szpitalu jak bylam to miala tylko te wieeeeeelkie podpaski i sobie je wkladala. Nic wiecej.
A w szpitalu dawaja u nas, na poczatek podobno....A jak nawet to musza miec cos takiego a odkupic to nie problem 😜
I kosmetyki dla dzidziulka.... to jest pytanie... brac czy nie brac??????????? ☺️
Bo niby tez dawaja... eee wydaje mi sie w razie co to przeciez ktos z rodziny nam dowiezie 🙂 🙂 🙂
Ja nie kupuje narazie.... bo nawet nie mam pieniazkow na to ( a nie pali sie ztym)
mam juz zreszta co nie co:
- podpaski pake
- fiolet do kapieli
- kw. borny do szczura na odkazenie
- waciki do uszek
- gruszeczke tez
- i takie platki do przemycia oczkow cz kolo pepuszka 😉
a reszta najwyzej zas w praniu sie zobaczy....

Zaraz pojde tylko na polowanie gatow zciagajacych 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
eeeeee jj a gadalam z jedna babka w poczekalni... ona juz urodzila 2 dzieci.... i wlasnie narzekala na sutki ze pielegniarki kazaly jej karmic nawet jak krew leciala, i ropa.... i potem dzieci sraczke nie sraczke... i fakt.. kurde nawet te nakladki gowno dadza jak cos takiego bedzie ☺️ jedynie moze laktator?? i w butle dac... bo potem je i tak trzeba smarowac to przeciez dziecku nie dam cyca jak kremem posmarowany jest i potem zatruje albvo co i co bedzie 😞

nie wiem... wkurza mnie to... bo nikt nie chce pomoc kazdy swoje opinie gada i panike w nas sieje 😞
na moim suwaczku 24 dni.... mmmm super ☺️ 🙃 😲
Jeszcze mnie karol zdzaznil bo nie laska mi powiedziec sam tylko sie od innych osob dowiaduje ze on dzis nie wroci z trasy prawdopodobnie.... 😮 dzwonie do niego a on sobie w legnicy siedzi rozbawiony jak murzyn co sie bateryjki dorwal.... 🤢 dzieki za info wogle.... 🤢 eeehhhhh

ide na te zakjupy sie odstresowac;p

Ja wlasnie sie obawiam ze tak bedzie, niby mozna bylo tam przygotowac te sutki na karmienie itd ale kto o tym wszystkim pamieta? Bo ja nie. Dlatego laktator wole kupic, a jak sie nie przyda to sprzedam i juz 🙂

hyh ja już jestem...cała mokra 😞

kupiłam wszystko co się dało....60zł 😞
najwięcej za dupny sudocrem,bo tego podobno w kilogramach się używa!
podpaski mam z belli, nova maxi się nazywają...wyglądają groźnie 😠 dokładnie tak jak mi się kojarzy jak byłam mała, co moja matka stosowała, bo innych nie było...ale tanie bo po 3,6zł za 10 szt. były z seni duża paka ale za 15 coś zł i bardziej wyglądały jak majtki jednorazowe...najwyżej potem dokupię...
mam te podkłady, najmniej strasznie to wygląda, bo zawsze można sobie wytłumaczyć że to dla dzidziola będzie 🙂 też z seni 5szt za 7,5zł.
pózniej mam też sól do oczek, takie śmieszne fiolki, nawet nie pisze jak stosować, ani nic...wyczytam potem w necie.
te waciki do pępuszka, fajna sprawa, ale babka powiedziała że lepiej taki zwykły spirol 2 łyżeczki - 1 łyżeczka wody i tym przemywać....za ok. 25zł było coś fajnego w spray'u, ponoć wygodne do stosowania, ale ona radzi tradycyjnie. na razie mam te waciki, spirytus też kupię najwyżej ale to potem.
no i tantum rosa, ale cholera w saszetkach! chciałam w płynie, ale już byłam tak zestresowana, bo za mną kolejka, ze brałam to co mi dała 😜
pytałam o ten aspirator i mi pokazała ( u nas 26zł ) wygląda to śmiesznie, mam gruszkę malutką więc nie wzięłam. jak będzie potrzebne to na pewno kupię, bo babka nawet ta co stałą za mną to zachwaliła...
więc spaliłam raka w kolejce, cała się spociłam...i psychicznie mam dość 😜 słaby zawodnik ze mnie dzisiaj 🙂 kupiłam trzy banany i zjadłam praktycznie pchając trzy naraz do buzi 🤪 🤪 🤪

Elu widzę że też masz przeboje z zakupami 😁 hyhy jakie to głupie i śmieszne że się wstydzimy czy coś! ale nie wiem jka Wy, ale ja jak miałam kiedyś kupić tampony albo podpaski to też tak dziwnie się zachowywałam 😁
ciekawe jak Loli nasza 😁

hej Dziewczynki

poczytałam co piszecie bo zawsze przez czyjeś forum na swoje wchodze takie skróty sobie robię 😉

mogę Wam coś powiedzieć na temat karmienia piersią...Lenka jest moją pierwszą córcią i jak byłam w ciąży moja teściowa 😠 zasiała we mnie niechęć do karmienia piersią, zaparłam się rękami i nogami że nie będę karmić o Ona tylko chodziła za mną i pytała czy mam już siarę aż w końcu nie wytrzymałam i się zapytałam czy chce troche a siary u nie było i nawet się cieszyłam byleby nie karmić. W szpitalu jak urodziłam Misię i zobaczyłam ze położna jednej dziewczynie przykłada dziecko do piersi i ściska jej te brodawki to sama wzięłam Lenke i przyłożyłam byleby mnie nie dotykała na początku nie bolało jak ssała a tak fajnie się żucała na cyca jak mały JASKINIOWIEC 🙂 bolało dopiero na drugi dzień więc w nocy odczepiałam klapki od koszuli i spałam z cycami na wierzchu obrócona do ściany by nikt ni widział jak wejdzie np.położna.Smarowałam maścią ale krótko i teraz są takie maści że nie trzeba ich zmywać jak się karmi.Wietrzcie dużo piersi to naprawdę wszystko się szybciej goi i rane po nacięciu też wietrzyłam. Teraz nie wyobrażam sobie nie karmić Lenki cycem i mam żal do teściowej bo jak byłam w ciąży to wiecznie jakieś czarne historie opowiadała przez co się później bałam o małą albo nastawiałam negatywnie jak do cyckowania.

Jesli chodzi o podkłady to u Nas w szpitalu dawali takie duże, kosmetyki dla dzidzi też i ubranka a raczej ubierali kaftanik nóżki zawijali w pieluchy a potem becikiem owijali. Kupcie sobie dużo wody do picia bo pragnienie jest nieziemskie a najlepiej sprawdza się ta w małych butelkach bo jest bardzo poręczna

Sorki że się Wam tu tak wymądrzyłam 😉

Ilonb a wymadrzaj sie 😁 Zawsze to juz jakies doswiadczenie masz i przekazujesz i dobrze 😁 My lubimy przyswajać duzo informacji, które i tak przynajmniej mi sie mieszaja w głowie 😁
Agus nie bolalo ale tak dziwnie myziało, i niby tak sie robi zeby przygotowac do karmienia ale wiesz to tak sluchac wszystkich dookoła.

ech te teściowe...co to za stworzenia dziwne! skąd im się takie odchyły biorą?

Elu ale taka stymulacja sutków to może też prowadzić do wcześniejszego porodu 🙂 więc patrz tam jako 😁

hej dziewczyny ja tez zrobilam male zakupy 🙂
kupilam aspirator do nosa dokladnie taki
http://www.nokaut.pl/oferta/aspirator-do-nosa-frida-1-szt.html uzywalam go jak bylam niania i jest super polecam 🙂
sudokrem na odpazenia ale do smarowania po kazdej zmianie pieluchy bede uzywac linomag.
no i 3 butelki z firmy tommee tippee 🙂

hej ja juz wyprasowałam ciuszki moje małe - pięknie wyglądają takie poskładane i pachnące 🤪 i tylko czekają na mojego skarba 🤪
co do sutków - Elus - mi by chyba odpadły - teściowa tez mi radziła HARTUJ BO PÓŹNIEJ BĘDZIESZ MIAŁA KŁOPOTY Z KARMIENIEM, a gówno prawda! położna kazała nam styling piersi zostawić po 36 tygodniu dla panów 😉 a wcześniej od piersi wara bo tak jak Aga pisze można sobie poród na życzenie załatwić ( mój już tylko czeka aż będzie mógł 😉 )

• Mamusia
u nas na szkole rodzenia mowili ze dawniej sie tak hartowało sutki czymś szorstkim i przez to potem pękały, a teraz sie tak nie robi i duzo mniej problemów kobiety maja, wiec moze nie koniecznie słuchajcie teściowych i tym podobnych starszych kobiet :P lepiej połóżnej czy tam kogos kto sie zna zapytać

Kasiu a prasujesz na siedząco czy stojąco? 🙂 bo u mnie mała kupka tych ubranek jest...i nie dam rady chyba na stojąco 🙂 zresztą poczekam chyba do środy, jak będzie chłodniej, bo już mi nogi napuchły, a nie ma jeszcze tak źle na dworze 😞

mój M się wycwanił dzisiaj...on do szkoły rodzenia nie idzie, bo ma kupę roboty i dupa, idę sama 😞 wiedziałam że tak będzie!! kij mu w oko! 🙂

tak waśnie Aniu!! 🙂 a jak tam u Ciebie samopoczucie?? jak dieta? nie miałaśmy ostatnio okazji nawet za bardzo pogadać bo ja się z ćwiczeń urwałam bo mi ćwiczyć nie wolno 😞 a chciałam tylko na oddychanie popatrzeć 😜