Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hmm czasami wiadomo ze ciezko 🙂 ale puzniej tej przyjemnosci chwilke nie bedzie 🙂

Hmm no ja nie wiem co bedzie z tych moim cyckow bo moje sutki nie sa na wierchu 😞 ale polozna mi powiedziala ze dzidzia je wyssa zebym sie nie przejmowala, ale sie wlasnie martwie ze bede musiala ja karmic tymi sztucznymi mlekami 😞

• Mamusia
Loli ja miałam ten sam problem z sutkami, nie mam takich wystających, córka nie potrafiła nawet złapać, miałam straszne rany juz po pierwszym dniu przy cycu. Kupiłam wtady takie specjalne nakładnki na sutki z takim dziubkiem, i normalnie karmiłam piersia. Jak masz taki problem proponuje od razu kupić te nakładki 🙂

• Mamusia
Własnie nie miałam tych nakładek mała sie meczyła zeby cokolwiek złapać cyca. ale zaraz po powrocie do domu kupiliśmy te nakładki i ładnie juz sobie piła. Mi połozna to poradziła, bo widziała jak maleństwo sie musi namęczyc zeby sie najeść.

Anula ja doła przez te Twoje foto złapałam 😞 i znowu wpieprzyłam 3 ogromne banany naraz! 🙂 teraz mi niedobrze 😉
na szkole rodzenia fajnie, nawet dużo się śmialiśmy, było o kąpieli noworodka 🙂
i np. z rzeczy które mnie zaskoczyły to to, że absolutnie w domu nawet w zimie nie ubierać dziecku czapeczki, tylko na wyjście...a jak chcemy dogrzać to przykryć kocykiem czy rożkiem na chwilę...
KĄPAĆ codziennie!! mimo wszystko! i to nie że bach to wanienki, tylko wszystko na przewijaku i potem opłukać jedynie w wodzie...skomplikowane, ale fajnie to pokazała, tak logicznie 🙂
no i że kobiety nadużywają sudocremu, przy byle zaróżowieniu ładują tym kremem...

chyba tyle, mojego nie było to jakoś tak dziwnie było 😞

• Mamusia
te nakładki to sie u nas kapturki nazywaja, ale nie znam ich angielskiej nazwy, a co do mleka to mnie czasami leci, nie siara, bo siara byla przezroczytsa, tylko normalnie biały płyn 🤨 ale ja sie na razie nie szykuje, chyba nie ma to związku z wcześneijszym proodem.

• Mamusia
Dobra...To ja teraz pojadę materializmem 😜 Koleżanka mi powiedziała, że jej facet był na podstawowym ubezpieczeniu w pracy i za to, że ona urodziła, on dostał 1400zł? Wie coś ,któraś na ten temat? Bo jeśli faktycznie należą nam się te pieniążki to trzeba wyssać z nich do cna 😉 Becikowe 1000zł plus niektóre miasta tak jak np nasz Gorzów dają od siebie też ok.1000zł. Wiecie coś w tej kwestii?