Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

aaa i jeszcze mi się przypomniało! do porodu u nas trzeba ściąć praktycznie na zero paznokcie, mogą być pomalowane ewentualnie tylko bezbarwnym lakierem, wszelakie tipsy i kolory odpadają!

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dosik ma problem z wejściem na stronkę, miała też do Zabrza gdzieś po coś jechać, wpadnie jak będzie tylko mogła.

hmm Elu przypuszczam, że ten facet był ubezpieczony grupowo w firmie. tam można taką kaskę dostać za urodzenie dziecka.
a czemu od miasta dodatkowy tysiak dostaniecie? mega fajnie.....

• Mamusia
Czytałam właśnie o tym w necie i to dziewczyny piszą, że nawet jak same sobie byśmy opłacały składki to też się dostaje 🤨 A ja jestem chyba na grupowym...Sama nie wiem. Bo nam firma tylko podsunęła jakieś papierki i już. A tak to np w PZU to w banku jestem ubezpieczona na życie i Krystian też. Bo do kredytu musieliśmy mieć ubezpieczenie. Nie wiem.Chyba zaraz wymaluje maila do kadr w Bydgoszczy....Kiedyś coś nasza Ania chyba pisała o tym...A od miasta od tak sobie 🙂 Niektóre dają. Warto się zorientować.

• Mamusia
Nie raczej nie, bo z kad mam wiedziec kiedy urodze? a przecierz nie zamowie jej biletu z dnia na dzien bo sie teraz skurczybyki tak cenia ze masakra jakas, a po urodzeniu Olenki hmm nie wiem sama ja sie wybieram do pl okolo listopada-pazdziernika

• Mamusia
Ja uzywałam taka maść 🙂
http://www.bangla.pl/zdrowie/po-porodzie/masters-maltan-masc-do-pielegnacji-brodawek-sutkowych-p3366.htm
warto jeszcze po porodzie kupic sobie "tantum rosa" to jest w saszetkach do rozrabiania taki płyn do podmywania miejsc intymnych. działa przeciwbólowo i szybciej ranka sie goi. Polecam u mnie sie bardzo sprawdziło.

Elu ale to ileś tam czasu musisz sobie opłacać, myśmy o tym z Anulką pisały ho ho czasu temu, nawet myślałam że mi wyjdzie z tym ubezpieczneiem, ale niestety jest coś takiego jak okres karencji np. w Generali jest 10 m-cy i dopiero wtedy możesz w ciążę zajść żeby kasa była.
przypuszczam że jesteś ubezpieczona grupowo w firmie, więc i z tego kasę będziesz miała 🙂 z PZU również 😁 więc Ci się posypie że chyba nie będziesz wiedziała co z nią robić 🙂

w moim mieście dają becikowe...to wszystko.

Loli w sumie masz rację...a za bilety tak szybko zamawiane to strasznie się liczą!

kupiłam dzisiaj te tantum rosa 🙂 więc zobaczymy jak się sprawdzą...
jakiś nowy płyn do higieny też będę musiała zakupić, a ten wyrzucić, by na świeżo wszystko było 😁

juz jestem 😁 zaległości nadrobiłam 20 stron - ale z Was GADY 😜
moja niunia ma 2776 g 😎 pan doktor dalej swoje ze jeszcze tydzień góra 2 i będzie po wszystkim - no zobaczymy 😜 no i powiedziałam zeby zrobił ładne zdjęcie jeszcze na pamiątkę ale niunia już jest ułożona do porodu pleckami do mojego brzuszka i nie dało rady 😞 bo pysia nie widać. Ale wypytałam się wszystko poród naturalny, łożysko już jest dojrzałe i ułożone najlepiej jak może powiedział żeby się szykować i ze niunia do porodu pewnie bedzie miała koło 3300g, no to ja jeszcze do apteki po podpachy majciochy i podkłady i chyba już wsio mam 🙂