Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ten ten 🙂 Ta walka trochę nierówna bo Lunka prawie 30kg a Borysek niecałe 3 kg 😜 Na razie jesteśmy u moich rodziców bo Krystian chce tam zacząć od robienia łazienki więc nawet bym się nie wykąpała. Dzisiaj mamy gdzieś pod Poznań jechać po piec do CO. A w piątek będą podłączać.

• Mamusia
hej mamuśki!widzę ,że z rana trochę tu cicho....aż dziwne.. 😮u nas szafa dla maleńkiej stoi już złożona ,a dziś będziemy ją malować już nie mogę doczekać się końcowego efektu......wczoraj przy tych porządkach mojego naszło ,żeby łóżeczko dla małej już przygotować i założyć pościelkę,baldachim i już wszystko czeka gotowe,przykryte folią ,żeby się nie okurzyło...pięknie to wygląda i już coraz bardziej nie mogę się małej doczekać 😁 😁 😁 😁 😁 😁
jak szafa będzie gotowe to porobię wam kilka fotek pokoiku malutkiej 🙂

Hey Słonka Moje 😉
Nie było mnie od wczoraj południa a tylko 16 stron do nadrobienia byłam w szoku że tak mało 😮
Już się tłumacze czemu mnie wczoraj nie było 😜 po 15 wybrałam się do znajomej na klachy wpadła tam jeszcze jedna znajoma i tak się zagadałyśmy że do 21 tam siedziełam 😁
Takie damskie popołudnie my klachy słodycze kawka i kanapki 😁
W sumie dawnoo nie miałąm takiej okazji a jak mały sie urodzi to juz wcale może nie być 😜
Wieczorkiem przyszłam padnięta wziełam kąpiel leżałam i na mojego czekałam 🙂
Dziś w nocy znó mi ten ból dokuczał eh musze się nauczyc jakoś z nim funckionowac 😞
Mój pojechał na silownie a ja sobie zaraz jakieś śniadanko zrobie bo głodna jestem jak wilk 🤪 , Dziś chce przygotować rzeczy na wyjscie ze szpitala dla Kacperka bo juz wszystko poprane wyprasowane to moge coś wybrać 🙂
ale tyle tego że sama nie wiem co mu wziąść 😁
Miłego Dnia brzuszki ! :*
Już 18 sierpniaaa laski co jest niech się któaś wkoncu rozpakuje ! 🤪

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
U mnie noc ok, raz na siku i tyle , wsumie obudzialm sie przed chwilka mala zaczela lekko skakac wjec postanowilam wstac i pewnie tez zaraz jakies sniadanko sobie zrobie bo jestem glodna 🙂
A co do tej ciszy na forum to ona juz tak trwa od jakiegos czasu z tego co zauwzylam dziewczyny smigaja to tu to tam organizuja sobie jakos czas albo maja jakas prace, a nie tak jak je siedze w tym domu i nic nie robie 😞

• Mamusia
cześć dziewczyny 😘
widzę, że dziś wszystkie miały ciężką noc..
ja też wpadłam ponarzekać. wczoraj późnym wieczorem dostałam niemiłosiernej gorączki 😮
rozpalona byłam że hej, do tego brzuch mi dziwnie twardniał, ale mały był aktywny (aż nad aktywny) miałam mdłości, myślałam, że zarzygam pół domu 🤢
przestraszyłam się, byliśmy gotowi dzwonić po pogotowie, ale wymyśliłam kąpiel i na szczęście ona złagodziła objawy tak, że udało mi się zasnąć. trochę się wierciłam w nocy, ale to było nic w porównaniu do wcześniejszego samopoczucia.
Dzisiaj już jest o niebo lepiej tylko trochę nieprzytomna chodzę 😉 😜

cześć dziewczynki 🙂
zaraz zabieram się do nadrobienia zaległości, ale to za chwilę 😜 wszystkie jeszcze w całości??
My po imprezie, było..... tak sobie 🤔 posiedzieliśmy do po dwunastej, ale niunia tak się kręciła cały wieczór ze masakra - towarzyska z niej bestia 😉 ale ja już byłam zmęczona po całym dniu. Dobrze ze Dawid sobie wziął wolne dziś to się mogę nacieszyć mężem. U nas wszystko w porządku, mam pytanko Wy też macie takie pragnienie, ja normalnie piję jak smok 🙃 i ciągle mi mało, i przez to latam ciągle do kibelka w nocy.
A Wy jak się czujecie brzusie??

Lolinek nie smutaj się ;***
Kasiuu to faktycznie miałaś paskudną noc ważne ze dziś już lepiej 🙂
ooo Qrka a jak tam u Ciebie z tym rozwarciem powieksza sie coś albo jakies objawy są już ? 🙂

Eloite to ładnie Cie wymęczyło w nocy - dobrze ze już lepiej 🙂
Dosik no właśnie nie wiem bo jak byłam ostatnio na ktg to mi nie zrobili badania szyjki 🥴 ale niunia ciśnie się na szyjkę codziennie wieczorem jak tylko wejdę do łóżka także mam nadzieje ze postępuje 😁

• Mamusia
Kasiu calkiem nieciekawie 🤔 ale dobrze ze juz wszystko wrocilo do normy 😘
Qrka ja to sie boje ze czasem tutaj wpadniesz i nas zaskoczycz ze juz urodzilas 🤪 nie wiem takie mam dziwne przeczucie wybacz 😘
Dosik a ty z kad wiesz ze ja dzis smutna? 😜 jasnowidz-nocny-marek? heh no moze troszku skurczybyczku 😘 nie mialam sie do kogo wczoraj odezwac wiesz 😞

• Mamusia
Qrka czy tez wlasnie masz tak ze jak idziesz spac albo kladziesz sie do lozka ja to robie okolo (22-24) to mala mi wtedy tak naciska na szyjke ze ona mnie kłuje strasznie? to co to jest? skracanie sie jej wlasnie?
Bo ja od tygodnie mam tak codziennie i jak widze ze zbliza sie ta godzina to az sie modle zeby nie bylo az tak zle , bo to jednak boli i nie jest zbytnio mile uczucie , wczoraj sie troszke z tym meczylam!

Dosik ja byłam ostatnio na KTG w piątek w tamtym tygodniu bo miałam bolesne skurcze od samego rana a na całym zapisie wyszły 3 skurcze ale malutkie (ale nawiasem mówiąc jak już byłam na zapisie to mi całkiem przeszło i tych 3 to nawet nie czułam:blink 🙂 położna powiedziała ze to przepowiadające no to kazali iść do domu i czekać - to czekam 😜

Loli właśnie mam identycznie, niunia jakby tylko czekała aż się położę i tak właśnie koło godziny 22-00.00 to mnie strasznie łuje, aż nie mogę czasem wyleżeć, ja już mam rozwarcie także wydaje mi się ze przez takie coś jeszcze się powiększa.

Dosik nie wiem ile było tym razem w % bo miałam na innym aparacie robione, takie 30-40% przepowiadające to miałam w 33tc co 3 min, wtedy co mnie zostawili w szpitalu. A teraz to nie wiem. Jeszcze był taki głupi gin 😠 ordynator naszego oddziału zobaczył 1 skurcz na zapisie i powiedział ze "takie skurcze to nie skurcze" i kazał zrobić do końca badanie i do domu. A ja wcześniej miała naprawdę porządne bóle, takie że az mnie zginało

To ja jak byłam na KTG to mnie badała taka żadna baba ordynatorka patologii ciąży na Goduli ;/
masakraa miała do mnie ale że mam zakrzenie nie wyleczone. A na KTG to mi powiedziała że
to nie są jeszcze porodowe i dowidzenia ;/

• Mamusia
Ciekawe ze to u nas wystepuje w tych podobnych godzinach 🤨
Kurde to pewnie mi tez sie cos tam skraca, tylko ze ja nawet nie wiem czy mam jakies rozwacie czy nie 😞 😞
Ale mam identycznie non stop tylko zaciskam zeby i najchetniej w tych godzinach bym chodzila a nie lezala bo jak leze to ten bol jest bardziej silniejszy.