Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

oj Loli ale na co masz uważać wg tej koleżanki? 🙂 przecież tego nie przegapisz, a jak się zacznie to radość niesamowita że to już 😁 i że już nie bedzie nigdy tak samo 🤪

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agaa czy tak sie bede cieszyla hmm sama nie wiem 🤨 pewnie panika wielka mnie ogarnie jak cholera.
A ciaza jakies 40 tygodni ? Agaa 42 tygodnie trwa !!!! tyle razy to pisalam.
Nawet mama mi mowila ze jak urodzisz w 42 tygodniu to jeszcze ciaza nie jest przenoszona dopiero jesli nie urodzisz po 42 tygodniu to idziesz na wywolywanie.
Nawet same sierpniowki dzis pisaly bo one tam juz po 40tyg maja i ze jeszcze ostatecznie to 2 tygodnie na nich czeka .

Dosik radzę Ci się nastawić że ciąża jednak trwa 40tygodni książkowo i nie liczyć na wcześniejszy poród bo to bardziej męczy 🙂

Loli u nas tak nie jest...np.
21września u mnie wybije 40tc, więc jeśli do 28września nie urodzę to na nstępny dzień idę na wywołanie, nawet o 42tydzień nie zahaczę... ale słyszałam, że w niektóych szpitalach przetrzymują!~!! chore 😞

teściowa moja mówiła, że jak rodziła mojego męża to miała znajomą ordynatorkę, czy lekarkę w szpitalu i ta jej ( nie wiem w którym rygodniu ) powiedziała, że jak do soboty nei urodzi to ma przyjść, nie urodziła, nawet nie miała bóli, kompletnie niczego, przyszła do szpitala dała jej ( chyba po kryjomu, albo tak się kiedyś robiło? 😁 ) jakaś tabletkę, po czym automatycznie dotała bóli, przebiła jej pęcherz i urodziła w 2 godziny od pierwszego bólu 🙂
a teraz przetrzymują jak najdłużej...bez sensu dla mnie trochę

wiesz Loli...ja zapytam za tydzień mojego lekarza jak to jest 🙂 czy jak bym przyszła na termin to się mną na szybko zajmie w jego dyżur 🙂 CC czy sztuczne wywołanie...ciekawe czy tak się robi jak się zna lekarza... 🙂 chyba marzenie 🙂

a czemu się o Anulkę martwicie? 🙂 może akurat teraz przeżywa najpiękniejszy moment w swoim życiu trzymając Marcelka na piersiach!!! 🙂

• Mamusia
Moi rodzice byli na KASPROWYM WIERCHU 🤪 🤪 🤪 w ten weekend skurczybyki nawet ja nigdy tak wysoko w gorach nie bylam wspinaczek sie im zachcialo 😉
Lece gadac z nimi na skype ciekawa jestem jak to tam u nich bylo moze jakas fajan fotke mi przesla to wam pokaze 😉 widoczki 🙂
Ale bede zagladac w sprawie Anulki jak cos to niech Dosik napisz mi na gg albo Agaa ty :*
Zagladne do was tutaj pewnie za jakis czas :*

• Mamusia
Ej nie było mnie tu troszku i jakoś Elusia mi zaginęła 🤨 Co u niej? A to danie to tak...Pokroiłam cukinię w kostkę, posypałam vegetą, solą,pieprzem, papryką i tymiankiem. Wrzuciłam na patelnię margarynę i na to cukinię...Poddusiłam pod przykryciem aż zrobiła się miękka. Sprawdziłam czy smaczna, odlałam nadmiar masła i podsmażyłam na złoto. Na koniec zasypałam to serem i przykryłam żeby się rozpuścił. Mi smakowało.
Krystian właśnie wrócił dlatego znikam na jakąś kolacje. A licho się czuję...Buziaczki kochane 😘

myślę że nie ma do tego głowy 🙂 ale jak Cię to męczy to napisz do niej i będziesz spokojniejsza 🙂
też jestem ciekawa!

Loli ach zakopane, góreczki...bosko 🙂 fajnie że tak im się chciało 🙂 ja też chce do zakopanego... 😞

Czesc brzuszki boooże chociaz na chwilke do Was zglądne. łóżeczko stoi juz pokoik wymalowany, wysprzatany itd bardzo mi sie podoba, ale oczywiscie Sebastian musiał sie nawalic ehh.. wkurzyl mnie nieziemsko. No ale kichał michał go. U mnie ogolnie to tak ból brzucha 24/h cały czas, dzisiaj bylam u lekarza robiła tam biocenoze czy cos i mam na 24 usg kolejne bo tamta babka cos powalila i wyszlo ze mała nawet 2 kg nie waży. Mam chwilke wiec moze dzisiaj troszke dluzej posiedze.

oo Eluśka! my mamy dar ściagania 🙂 buuterfly przed chwilką o Ciebie pytała, fajnie że jesteś 😘
a ten Twój Sebastian to niegrzeczny jest no! szkoada gadać...
a pokój skończony mówisz? 🙂 to jak będzisz miała chwilkę to prosimy o foteczki i zaległy brzunio dla cioci Agi poproszę 😁 wiesz...mój fetysz 🙂 🙂 😘

Zdjęcia Wam porobie moze nawet jutro bo zostaje sama ale tez duzo roboty. Jednak zostajemy u mnie a pokoik jest w takie fajne pasy hyhy musze Wam pokazac bo mi sie strasznie podoba 😁
Wiem, wiem widziałam wlasnie a ja skonczylam odkurzac, to weszlam na chwile chociaz. Niestety ta kosc i brzuch tak boli ze sie w glowie nie miesci w nocy to prawie nie spie.