Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja go moglam na chwilke przebranie pieluchy wyciagnac nawet sada go karmilam pod tymi lampami.
pierwsza dobe to przeryczalam przy tych lampach dlatego mam nadzieje ze to co robie z mlekiem mu pomoze i nie wrocimy do szpitala 😞

Widze mówiłyscie o grupie krwi, mój ginekolog kazała zrobić Matiemu badanie na grupe krwi bo mówił mi o tym konflikcie ale okazało się ze mamy tą samą 🙂 więc wszyscy w 3 mamy jedna grupe krwi 😉

Asiu ja myślę że to będzie tak że jeśli teraz bilirubina przy tym gotowanym Twoim mleku mu spadnie to niestety alen ie będzie mogła go karmić piersią...ale przynajmniej znajdzie się przyczyna.

Dosik a jaką macie grupę? mój gin ( pieprzony!! ) powiedział że skoro ja mam 0Rh+ to mąż nie musi robić! niech go szlak!

Asiu dziwne...no nic, nie ważne czemu ważne zeby pomogło 🙂

Dosik to zostawię to bez komentarza...mój gin za 5 tyg zobaczy mnie po raz ostatni w życiu.

a powiedzcie mi, z jakimi dokumentami mój ma iść do urzędu stanu cywilnego zgłosić Ewę? mam tylko wypis ze szpitala...musi wystarczyć no nie? 🙂

• Mamusia
bobas trozke sie wtrace 😞 niestety bo wiem cos o przedluzajaej sie zoltaczce z mleka matki 😞

moj szkrba wychodzac ze szpitala mial bilirubiny 2 pozniej w 3 tyg okazalo sie,ze jest żółciutki ( dla nas byl slicznie opalony 🤪 🤪 myśłalam,ze ma taka karnacje przez picie sokow w ciazy z marchewki ☺️ ☺️ ☺️ i nikt nawet polozna nie zauwazyla,ze cos jest nie tak dopiero na 1 wizycie u pediatry kazano mi zrobic badanie i wyszlo 12,9 bilirubina natychmiast skierowanie do szpitala gdzie przeplakałam 5 dni wypuscili nas z bilirubina 10,7 i kazali przepajac woda z glukoza absolutnie nie odstawiac piersi , bo karmie tylko nią . . . w 7 tyg znow kolejne badanie bilirubina 6,5 ale maluszke z 4 kg masy urodzeniowej wazyl juz 6,5 kg wyniki prob watrobowych wszytsko ok wiec kazali mi nadal karmic piersia i przepajac glukoza odwiedzilam 3 lekarzy w tym prywatnie i nikt nie kazal mi odstawiac piersi 😞 ale tez o zagotowaniu mleka mojego nie bylo mowy :| nie doczytalam moze , ale to co lekarz kazal ci przegotowac twoje mleko i je podawac pozniej dziecku ??
pobieraja mu krew z raczki czy z główki 😞 ??

Dosik ano racja! mówili o tym w szpitalu 🙂 ale z tego wszystkiego to zapomniałam 🙂 kurde szkoda że nie ma pogody, poszłabym sama do tego urzędu na spacer!

Justi nie strasz że to może nawrócić 😞

justi5 wtracaj sie 🙂kazal mi przegotowac wystudzic i podawac dziecku spotkalam sie z tym juz w szpitalu jak inne dziewczyny tak robily bo nie spadal poziom bilirubiny.teraz tez w necie czytalam ze to jest bardzo popularna metoda na powracajaco zoltaczke i pomaga oby mojemu tez pomoglo.A w szpitalu tez myslalm ze moj ma ladna karnacje a to zoltaczka byla 😜
Agaa bo to chodzi o to zeby odciazyc watrobe i zeby zalapal moj pokarm i jak juz zalapie to bedzie wszystko ok to tak w wielkim skrocie 🙂

• Mamusia

Czesc!
Urodziłam 21.09.2010 naszącóreczkę Wiktorię poprzez planowane cięcie cesarskie w Salve. Ja swój poród wspominam bardzo dobrze, zero stresów, super opieka i malutka zdrowa jak rybka a tata dumny jak paw 😉
Teraz Wiktoria ma już 9 dni i obie czujemy się bardzo dobrze. Ja wróciłam do "siebie" bardzo szybko i jak na razie jest wszystko ok. No może oprócz karmienia piersią, bo wszystko idzie super ale nigdzie się przez to ruszyć nie mogę a mnie już nosi:P
Gratuluje serdecznie wszytkim mamom wrzesniowym i sierpniowym 🙂 Dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków!!
Pozdrawiam!!
Marta

marrrtini sikorko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

słodka córcia!! i urodziłaś tego dnia co ja 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🤪

gratulacje 😁

• Mamusia
Aga nie nie wraca żółtaczka fizjologiczna dzieki bogu

mojemu Smerfowi nie wykryli żółtaczki w szpitalu byc moze dlatego,ze wyszlam po 48 h od porodu choc na zdjeciach w szpitalu juz bym taki (opalony) ☺️

Bobas
a to dlugo masz tak ściągac i przegotowywać to mleczko ?? aktualnie twoj Adas jest z toba w domku czy w szpitalu "opala sie" pod lampami ??
no i pytalam o pobieranie krwi do badania z czego mu biora ??
mi wczoraj lekarz powiedzial,ze u ich w przychodni biora z raczki , a dotychaczas 4 krotnie mial pobierane z glowki . . . . wiec za tydzien sie okaze czy uda im sie z raczki pobrac dosc sporo ilosc krwi oby 😞 😞

Justi fizjologiczna wraca czy nie? 🙂 bo nie umiem odszyfrować tego co napisałaś 🙂
mojej żółtaczka fizjologiczną nie była...

Bobas dzięki! naszykuje mojemu żeby nie musiał dwa razy jeździć.