Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anulka ja mialam dwa naklucia jak mialam rodzic naturalnie potem jeszcze jedna dawke ale to juz przez rurke ktora siedziala w kregoslupie a potem jeszcze jedno naklucie na stole, ale to juz nic nie czulam bo mialam juz od godziny parte wiec wszystko mi bylo jedno.
No i kregoslup mnie nie boli, ostatnio mialam dwa dni troche bolu ale to od pozycji spania wiec spokojnie.

nie zamierzają i chodzi prywatnie
bo oni uważaja że ale co sie dzieje?
raz zapytali mojej mamy po co przyjechala jak jej rana sie rozwalila na 10 cm :/
banda debili 😠 😠

iwwwa napisał(a):
Eluska bo ja jakas nie w temacie. Jaka rane?

moja mama zlamala noge prawie rok temu
pojechala do szpitla
nie nastawili
wzieli ja na operacje
wlozyli jakies cos
ale ze z noge bylo bardzo zle
to po miesiacu wyciągneli
i od tej pory rana sie nie leczy
dodatkowo ma przesunięcie osiowe
czy cos
jednym slowem spierdolili robote :/

• Mamusia
O kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty no masakra jakas! I zapewne mowia ze to nie ich wina. Szkoda slow normalnie.
Ostatnio czytalam jak kobiecie robili CC i pjana lekarka robila nacięcie i rozcieła dziecku jeszcze w brzuchu policzek skalperem!!!!! Koszmar jakis!

buuterfly napisał(a):
Gdyby było was stać Elu to walka w sądzie o odszkodowanie. Al na walkę ze szpitalami trzeba sporo kasy i czasu i nerwów niestety 🤢

bedzie walczyc bo to ich wina
najpierw zakażenie wewnątrzszpitalne
a teraz gronkowiec
bomba ;/

• Mamusia
Kobiecie z mojego miasta rodzinnego gdy rodzila wyciskali dziecko. Tak jej cisneli i kladli sie na brzuch ze ta zemdlala. Szybko zrobili cesarke a ona dalej nieprzytomna. Helikopterem do Szczecina, chyba dwa tyg byla w spiaczce w koncu zmarla. To bylo jakies 8 lat temu okolo a sprawa dalej sie toczy

• Mamusia
iwwwa napisał(a):
O kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ty no masakra jakas! I zapewne mowia ze to nie ich wina. Szkoda slow normalnie.
Ostatnio czytalam jak kobiecie robili CC i pjana lekarka robila nacięcie i rozcieła dziecku jeszcze w brzuchu policzek skalperem!!!!! Koszmar jakis!

nie jestem pewna czy to nie bylo w moim szpitalu.... bvo tez wlasnie byla podobna akcja.

• Mamusia
No to mi prawdopodobnie wszczepili endometrium czy jak to sie nazywa fachowo. Bo przy bliznie tak dokladnie pod nacieciem z lewej strony rosnie mi dzikie mieso i trzeba je wyciac. Wiem bo mojego siostra miala to samo i po dwoch latach po porodzie jej wycinali. I boli cholernie. To tez przez brudny skalpel. Czasami jak mnie bol chwyci to sie zginam do podlogi i musze polezec. Na szczescie nie boli caly czas tylko to sa takie ataki raz lub dwa razy dziennie. Kiedys na miescie mnie zlapalo to babka ktora szla pogotowie chciala wzywac. Ale nie pojde wyciac. Nie teraz. Mam cholerny uraz.

• Mamusia
Ona juz nie pracuje tam 🙂
A ona tez robila za 50 zl na wizycie prywatnej przyspieszenie porodu.. przebijala pecherz , masaze szyjki zastrzyki i inne... wiem bo moja kumpela byla jej pacjentka i poszla prywatnie pwiedziala ze juz nie daje rady ta jej cos zrobila i po 2 godzxinach juz lezala na porodowce 😉

Iwka masz ta str jeszcze gdzies w historii??:P

ehhe
Mi przyjmowala najlepsza lekarka, ordynatorka 🙂 i Ela tez ok 120 kg zywej wagi 😁 ehhe
nie wyobrazam sobie jak by mi po brzuchu skakala 😜
Ale o takim wyciskaniu dziecka tez slyszalam 😮

• Mamusia
iwwwa napisał(a):
No to mi prawdopodobnie wszczepili endometrium czy jak to sie nazywa fachowo. Bo przy bliznie tak dokladnie pod nacieciem z lewej strony rosnie mi dzikie mieso i trzeba je wyciac. Wiem bo mojego siostra miala to samo i po dwoch latach po porodzie jej wycinali. I boli cholernie. To tez przez brudny skalpel. Czasami jak mnie bol chwyci to sie zginam do podlogi i musze polezec. Na szczescie nie boli caly czas tylko to sa takie ataki raz lub dwa razy dziennie. Kiedys na miescie mnie zlapalo to babka ktora szla pogotowie chciala wzywac. Ale nie pojde wyciac. Nie teraz. Mam cholerny uraz.

a co to takiego??
mnie strasznie boli blizna 😮 a jak marcel kopie zasem albo sie zaprze uuuhhhh koszmar 😮

• Mamusia

Ania tu masz linka, inna str ale to samo pisza http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/b-biala-pijana-lekarka-zranila-dziecko-skalpelem,1,4097026,wiadomosc.html

To widac bo to jest takie zgrubienie pod skora, taki guzek ale koloru czy cos nic nie ma, tylko odstaje tak jakbym cos tam miala pod skora, twarde takie.

• Mamusia
iwwwa napisał(a):

Ania tu masz linka, inna str ale to samo pisza http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/b-biala-pijana-lekarka-zranila-dziecko-skalpelem,1,4097026,wiadomosc.html

To widac bo to jest takie zgrubienie pod skora, taki guzek ale koloru czy cos nic nie ma, tylko odstaje tak jakbym cos tam miala pod skora, twarde takie.

aa to lekarka gdzies z okolic Agi chyba bo do sadu w Tarnowskich Gorach to idzie ja poszukam o tej ode mnie 🙂

Acha to nie ciekawe, ehh ja ogolnie zawsze sie palam operacji i innych takich bo malo sie slyszy ze cos zaszyli?? kawal szmatki albo narzedzie jakies...

dziewczyny przecież to jest przypadek z mojego szpitala, tam gdzie ja rodziłam!
ale to pdoobno...nie było tak jak wszystkie gazety piszą, tylko że babkę wezwali a ona sobie już popijała w domu z mężusiem, a że nie było nikogo innego żeby wykonać CC to ona przyejchała i akurat to się stało. ale ptyałam koleżanki położnej i ona mówi że bardzo często w trakcie CC dzieje sie własnie tak ze przez przypadek nacina się dziecko 🤔 że nie trzeba do tego alku...

echh brrr nie mówmy o tym.

na fb stworzyłam taką grupę, to te co mają ( 4 os ) to mogą tam coś napisać jak by brzuch nie działał czy cuś 🙂 a nikt inny z Waszych znajomych tego nie będzie widział 🙂
no i kombinuje dla Was też coś innego, dlatego tak mało się odzywam dzisiaj.

Iwwwa na fb nie da się ustawić niestety niewidocznego...też bym chciała bo od kiedy zrobiłam się widoczna to koleżanka widzi że jestem i do mnie DZWONI a ona taka gaduła, a ja jej specjalnie nie lubie to nie odbieram 😜

przeszła mi złość, mój poszedł się wyżyć na zatkanym kranie! pokurwowwał tam i nic nie zdziałał, dalej zatkany. a mówie mu że jak się goli to nie nad zlewem bo to jego włosiary zatykają! a on że wcale nie i dalej tak robi, a kran coraz bardziej zatkany. pfi.
idę małej kupe zmienić 🙂