Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buuterfly napisał(a):
Łooo to szacun 😁 Ja to tak:tabletki,prezerwatywy,globulki, przerywany stosunek, a raz tabletkę 72 g po 😎 A teraz stosuję 10000% metodę.

no i przez 5 lat(pomylka nie przez 5 tylko 6 lat 🙂) nie zaszłam w ciaze 🤪 dopiero jak zdecydowalismy ze chcemy miec bobaska 🙂
Ale teraz juz nie che polegac tylko na moim M i tez chce cos zaczac brac

z moją coś jest nie tak...zrobiłam jej jak codziennie od paru dni jabłuszko z marchewką i biszkoptem.
obudziła się, więc ją zapakowałam w śliniak i zaczynam karmić...pokrzywiła się ale zjadła...za chwile odruch wymiotny! wcześniej też tak robiła, ale raz i jadła dalej. więc daje jej znowu a ona znowu ten odruch, jeden i drugi, trzeci...
biedna, nie wiem co jej! do tego ciśnie kupsko, trzeci ejuż dziś...biedactwo.

ja też na kranówie, teraz ją przeczyszczam z czajnika przez tą brite i jest świetna!

zrobiła dziwną kupę 😞
taką ciemną, troche zieloną z UWAGA rudymi kawałkami, takimi kuleczkami wielkości paznokcia z kciuka....
masakra jak się przestraszyłam!!
nic nowego nei jadła czego nie jadła wcześniej... 😞

Agaa napisał(a):
zrobiła dziwną kupę 😞
taką ciemną, troche zieloną z UWAGA rudymi kawałkami, takimi kuleczkami wielkości paznokcia z kciuka....
masakra jak się przestraszyłam!!
nic nowego nei jadła czego nie jadła wcześniej... 😞

te rude kawalki to moze marchewka 😮 byle zeby kupa nie byla czarna bo to nie dobrze

czarna nie, ale taka ciemno zielona...a kawałki marchewki to też były, ale kulki takie zbite i to na pewno nie były kawałkim marchewki bo za duże. wyglądało to troche jak duże niepogryzione kawałki biszkopta...co też odpada...echhhhhh

Agaa napisał(a):
czarna nie, ale taka ciemno zielona...a kawałki marchewki to też były, ale kulki takie zbite i to na pewno nie były kawałkim marchewki bo za duże. wyglądało to troche jak duże niepogryzione kawałki biszkopta...co też odpada...echhhhhh

ciekawe co to moze byc kulki to moze zatwardzenie ale nie chce sie wypowiadac bo naprawde nie mam pojecia 😞

• Mamusia
Aga moj ma taki odruch wymiotny jak ma jakis kawalek w buzi jakis wiekszy wiec moze cos tam kawalek sie nie zmielilo i tak reaguje. A co do kupy to moj nieraz tez taka robi jak np dostanie sloiczek z marchewka albo taka bardzo gesta kaszke. To jest wlasnie od takiego gestrzego jedzenia takie grudki, moj tez wtedy cisnie ale nie jakies tam zatwardzenie bo on nawet jak ma rzadka kupe to cisnie jak stary.

A i zapomnialam Ci napisac odnosnie bekania po jedzeniu. Jak Kuba nie chce dłuższy czas beknąć to go kłade na minute i znow podnosze do pionu i wtedy nie ma bata beka jak stary. Zreszta on jak beka to tak jak dorosly strasznie głośno no i tak wiecie jak stary facet jakis i jak gdzies z nim jestem i beknie mu sie to wszyscy w kolo mysla ze to ja i maja ubaw.

• Mamusia
A i jak położna do mnie przychodziła po porodzie i pytała jaką kupę robi i mówiłam że żółtą z grudkami to ona powiedziała, że bardzo dobrze że z grudkami takimi zbitymi bo to znaczy że dziecko dobrze trawi. I ja sie od tamtej pory nie przejmuje ze w jego kupie sa zbite grudki9. A ja widze ze jak mu dam kasze taka gesta na łyżeczke to on potem gęstrzą kupę robi i dość duże grudki. A dzis skubaniec zjadł calutką miseczkę kaszy gęstej że łyżka stała. Aż w szoku byłam gdzie on to zmieścił. A jak Ewie dajesz kaszkę gestrzą to daj jej też herbatki potem do popicia albo chociaz wody zeby sie potem z kupa nie meczyla. Ja tak robie i on zatwardzen nie ma 🙂

zdjecia Wam nie bede robic ale te grudki to nie takie zwykle tylko takie ogromne!! takie kozie bobki powiększone... 😞
no nic, poczekam co będzie dalej.
a z tymi większymi kawałkami to rozumiem, ale ona miała papkę... 😞

wy juz dajecie kaszki i inne posilki 🙂 a ja dzisaj dalam pierwszy raz jabuszko i to tylko lyzeczke 😜
no i herbatke jabuszko z melisa i tak mu smakowala ze caly czas by przy butelce siedzial 😜

możliwe możliwe, w każdym razie byłam w szoku! swojej kupy z takiego bliska nigdy nie widziałam 😜

Iwwwa! gdyby oklaski były odwzorowaniem urody to macie na forum miss world 😁

• Mamusia
Bobas ja za pierwszym razem dalam mu co prawda ze sloiczka jabluszko z bananem i sie straszliwie zajadal.
A ostatnio kupilam mu deserek musli z owocami to tak mu smakowalo ze caly pochlonal i jeszcze chcial.
A z kolei kupilam mu biszkopciki takie ciasteczka od 4 miesiaca to nie bardzo chce ciumkac 😞

• Mamusia
I moj to jak mu zrobie jabluszko z bananem czy tam cos innego to nie bardzo chce jest a jak mu dam sloiczek to wcina jak głupi. Nie wiem że niby lepsze jakieś? No smak to niby tak bo sama bym mu wciagnela a szczegolnie pudding czekoladowo-bananowy i deserek jogurtowy z owocami. Pychotka mniam 😉

ja juz nie daje s,łoiczków...kurde teraz to się będę bała dać i kaszki 🙂

no właśnie, ciekawe jak Marcelek.

qrwa a ja się czuje jak po porodzie, tak mnie coś tam piecze i siedze na boku 😞
jak nie urok to sraczka 😜