Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Szkodliwe dla życia

- Każdy grzyb pojawiający się w mieszkaniu jest szkodliwy dla zdrowia. Tutaj nie chodzi o określenie stopnia jego szkodliwości, ale o to czy, on faktycznie w tym mieszkaniu się znajduje. Nie powinno się w takich pomieszczeniach mieszkać - mówi dr Adam Krogulski, adiunkt w Zakładzie Higieny Komunalnej w Państwowym Instytucie Higieny. - Grzyby, które znajdują się w pomieszczeniu zamkniętym i suchym, znajdują się w stanie uśpienia i w zasadzie nie stanowią zagrożenie, to się jednak zmienia, gdy dostanie się tam trochę wilgoci oraz ciepła. Wówczas grzyby uwalniają zarodniki, lotne przemiany ich materii, które są bardzo niebezpieczne dla zdrowia i mogą w krótkim czasie prowadzić od alergii do nowotworu – dodaje dr Krogulski.
- Budynek z zagrzybionymi ścianami traci na wartości, a sam grzyb będzie ciągle pod wpływem wilgoci się powiększał – mówi dr Adam Krogulski. – Ciężko jest w stu procentach wyeliminować zagrzybione elementy ścian. Można próbować to remontować i żądać od administracji budynku, aby się tym zajęła. Najlepiej, żeby ściany zostały zerwane, a na zagrzybione części położony środek grzybobójczy. Później najlepszym tutaj pomysłem byłoby położenie tynku mineralnego.
- Sanepid może tylko stwierdzić, że jest grzyb, ale nie określi jego szkodliwości – mówi rzecznik Sanepidu Artur Wnuk. – Muszą to do nas zgłosić sami mieszkańcy, to jednak kosztuje. Zwykle takie kontrole robimy na zlecenie – dodaje.

Loli, zrobisz jak zechcesz ale szczerze Ci powiem że ja tez nie mam umeblowanego mieszkania ☺️ przez ponad pół roku spaliśmy na samym materacu dopiero jak mi brzucho urósł i xźe było mi sie podnosić to kupiliśmy łózko, teraz też mam tylko 2 szawki post komunistyczne, od rodziców, zakup czeka na lepsze czasy kiedy spłacimy kredyt tj na listopad 😜

ja biore moja na spacer bo szału dostane taki ma dupa day, pada śnieg ale ja z nią nie wytrzymam, zimna nie ma to idziemy sorki że uciekam ale zaglądnę później

nosz FUCK!!!

buuterfly napisał(a):
Dzięki Eluś. A jak tam Nikusia? Grzeczna dzisiaj?

a grzeczna, ona jest prawie non stop grzeczna. Tylko ostatnio została z dziadkiem na chwile i poczuła że rządzić nim może to go całkowicie sterroryzowała, i wogole nie zasneła dopiero pozniej padła jak ja wróciłam 😁
no i pozniej probowała kogo moze terroryzowac a kogo nie 😁

• Mamusia
bobas napisał(a):
Loli napisał(a):
ehhhhhh jak by ktoras tu pomieszkala pare lat to moze by mnie zrozumiala 😞

ja mieszkałam 3 lata

Tylko mi sie wydaje ze jak czlowiek tutaj przyjezdzaz zarobic sobie pieniadze a nie zyc tutaj to jest inne podejscie do wszystkiego !
Mi jak zabraknie pieniedzy to nikt mi nie bedzie wstanie pomoc.
Nie mam tutaj rodziny 😞

• Mamusia
Eluska_09 napisał(a):
Loli napisał(a):
Eluska_09 napisał(a):
ania87 napisał(a):
loli a to duzy problem ze nie umeblowane? mysle ze jakies stare polki latwiej byloby wyszukac niz mieszkanie. zwlaszcza ze mowilas ze duzo osob oddaje za darmo co im nie potrzebnez! a na poczatku to nawet ubrania w pudlach. ja mysle ze za duzo kombinujesz. masz kasy tyle ile masz to szukaj czegos realnego, a lepiej bez mebli i bez grzycba niz z grzybem i meblami

dokładanie a meble powoli sie załatwi a wez Ole od tego grzyba zanim dziecko Ci zacznie chorowac

latwo sie mowi ! 1600 funtów musze zaplacic za wynajecie tej chaty + pobiera jeszcze agencja 300 F + jeszcze kogos zeby nam przetransportowal wszystkie zeczy to tez tak za paliwo gdzies z 50 F

Loli ale jak Ola Ci zacznie chorować to na lekarzy nie wyrobisz bo taka prawda, bedzie chorowac non stop przez tego zasranego grzyba a zwłaszcza ze nie ma go mało
mieszkania nie szukaj przez agencje tylko przez ludzi. i juz 300 F mniej

nie czytam dalej! wkurzylam sie! Loli kurde to za kazda przeprowadzke bedziesz musiala komus cos zaplacioc! czy to bedzie umeblowane czy nie! a Ola ma gdzie spac! i to jest wazne! a dla Was meble dokladnie mowilas ze duzo osob oddaje za darmo meble.. to ja nie widze problemu!
A to zew to tyle ksoztyuje.. kazde inne bedziecie musieli zaplacic... I juz naprawde nie qwiem w czym jest problem!
LAski Ci meiszkania poznajdowaly .. a Ty ze nie bo muszisz za transoprt zaplacic bo nie umelbowane... no kurde przeprowadzka to rpzeprowadzka... szukasz meiszkania a jak jesyt to ciagle na nie...
juz nie wiem w czym jest problem.
zaraz pisze to do mkas ...

TYLKO SIE NIE OBRAZAJ!

hej hej hej 😁 sorry, że się znów wtrącę ☺️ ☺️
ale wstrętnie Was podczytuję bo jesteście ciekawsze niż mój licencjat ☺️ ☺️ ☺️

Loli wiem, że nie moja sprawa ale nieumeblowane mieszkanie w Anglii to chyba nie jest straszny problem? Przecież bardzo dużo świetnych rzeczy (mebli również) można kupić za grosze na carbudach 🙂
Moja ciotka w ten sposób umeblowała mieszkanie 😉 Może warto spróbować 😉
No ja np. gdybym miała wybierać między grzybem, pl bez faceta i mieszkaniem bez mebli to opcja 3 byłaby pewnikiem 😉

Loli napisał(a):
bobas napisał(a):
Loli napisał(a):
ehhhhhh jak by ktoras tu pomieszkala pare lat to moze by mnie zrozumiala 😞

ja mieszkałam 3 lata

Tylko mi sie wydaje ze jak czlowiek tutaj przyjezdzaz zarobic sobie pieniadze a nie zyc tutaj to jest inne podejscie do wszystkiego !
Mi jak zabraknie pieniedzy to nikt mi nie bedzie wstanie pomoc.
Nie mam tutaj rodziny 😞

...

buuterfly napisał(a):
GoGr wiadomo...I sexowniejsze też jesteśmy 😜

A no ba!
Nie ukrywam ,ze wolę na Was patrzeć niż na pieprzone literki i moje odbicie w kompie.. ☺️ ☺️ ale ciiiii...:P 😁

• Mamusia
Eluska najtansze? czyli jakie ? 800 Funtów miesiecznie to jest minimum.
Ja juz nie chce wziasc byle czego zeby znow mi sie cos wpierdolilo na mieszkanie.
Chodzi o to ze sa tanie mieszkania w jakis starych blokach starych budynkach przed wojennych w takich co ja teraz wlasnie mieszkam te mieszkania sa strasznie stare i one nie sa przystosowane na zime ktora w tym roku tutaj byla i dlatego sie to stalo!
Nie chce znow wynajac byle czego zeby znow po 4 miesiacach sie wyprowadzac.
A jak juz chcesz cos lepszego sobie wziasc to musisz zaplacic okolo 900 funtów 😞 nie stac nas na to bo to nie konczy sie na 900 funtów + 220 rachunek za Cansil +120 za wode+80prad+90gas