Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mam pytanie do was odnosnie wychowawczego? czy ktoras to bedzie zalatwiala albo jest juz po? chodiz mi o tą kase z gops/mopsu.. ile wczesniej przed skonczeniem macierzynskiego trzeba to tam zalatwiac i co im tam trzeba zanieść . moja wiedza jest taka: 2 tyg przed skonczeniem macierzynskiego trezeba do pracodawcy dac wniosek o wychowawczy, od pracodawcy trzeba miec chyba jakies potwierdzenie ze sie pol roku pracowalo i jeszcze cos no nie wiem wlasnie, i czy to potwierdzenie to na pismie tylko tak o napisane czy umowa wystarczy czy co?
no i co w tym osrodku trzeba jeszcze, pewnie zarobki,no nie? ale co za tamten rok czy jak?
jak wiecie to piszcie... aa i jeszcze rodzinne.. dostaje teraz jakies grosze ale nie odebralam nawet tej decyzji jeszcze, lezy sobie w gminie pare miesiecy juz.. i nei wiem na ile to sie dostalo po urodzeniu dziecka, trzeba po macierzynskim znow skladac czy to jakos na dluzej jest??? prosze pomozcie bo ja taka lewa z tymi papierami zawsze jestem ☺️ ☺️ pojade na dniach do gminy ale narazie nie mam jak, bo nie mam z kim olci zostawic a boje sie zeby za pozno nie bylo potem

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a do kiedy masz tam umowe? na tym wychowawczym to mozna byc tylko wtedy jak sie jest zatrudnionym no nie? konczy sie umowa to konczy sie i zasilek.. chyba ze ci pracodawca umowe przedluzy, ja wlasnie jestem w trakcie starania sie zeby przedluzyl.. a kase mozna brac przez 2 lata i mi by to odpowiadalo chociaz od wakacji zaczynam szuakc innej pracy ale jak sie nie uda to zawsze to cos kasy no i lata pracy tez leca

noooo nie dociera, nie dociera! i kurwa nie dotrze jeszcze długo, więc kończe ten temat, bo chuj mnie strzela 😞

Aniu ja ide na wychowawczy, bo nie mam innego wyjścia,a le tylko na papierku, bo żadnych profitów z tego nie będzie.

szwagier mnie wkurwił! w noc jak mój rzygał to napisałam do niego smsa informującego go o tym fakcie gdyż pili razem. a ten do mnie z pyskiem dzisiaj czemu ja mu takie coś pisze? i czy to jego wina?
matka mnie wkurwiła bo się zaczyna wypytywanie 'a co ci się dzieje' 'a wszystko okej???" 😠 😠

ja chyba kurwa zaczne kurzyć, bo mnie nosi 😞 😞

aaa i jeszcze dziadek nam trafił do szpitala! rewelacja 😞

• Mamusia
aga no w skumie to nie szwagra wina, chyba mu nie wlewal do gardla na sile.. ale tez bym byla zla, wydaje mi sie ze bardziej skieruj swoja zlosc na meza a nie szwagra, pomysl jak Ty bys z kims imprezowala i ktos by sie upil czy cos i przeciez to by nie twoja wina byla, ale fakt tez mogl wziasc pod uwage ze twoj ma male dziecko i powiedziec cos.. a nie wiem tak mi sie tylko wydaje bo nie moge sie obiektywnie wypowiedziec bo moj nie pije alkoholu praktycznie wcale, nawet chial podpisac cos tam na cale zycie ze nie wypije ale mu nie kaze bo nieraz bym sie z nim piwka napial a tak to on nic juz nie ruszy. no ale tak raz na pare iesiecy napiej sie pol piwa czy nawet cale

ale ja nie jestem na niego zła! dokładnie mu tak odpowiedziałam, chciałam go tylko poinformować że mój mąż jest do dupy, że pić nie umie!! nienawidze jak on rzyga! normalnie menel!
i nie wiem czy on tego nie widzi ale kibel po jego rzygach nadal jest brudny??!! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
aaaa chuj... 😞

• Mamusia
powiedz ezby sprzatnal! jak nie widzie toi mu pokaz.. moj tez pic nie umie dlatego nie pije, raz go namowilam na sylewstra 2 lata temu zeby pil bo ja nie chcialam a znajomy sie chcial napic nie bylo z kim to tez poznjiej rzygal i to u moich rodzicow, ale wstyd normalnie, a ich sypialnia zaraz za kiblem, ale balam sie wtedy o niego no bo wlasnie nie pije nigdy a tu az tak, ale tez troche zla bylam bo fakt kazalam mu pic ale nie musieli flaszki konczyc, jakby zostalo na dnie to by sie nie stlao nic no ale musieli do dna wypic i to juz bylo o ten kieliszek za duzo, a pil ze slązakiem takze nie musze mówic dla kogo sie gorzej skonczylo LOL slazaki to maja glowy do picia

hej
buzkai dla marcelka na 5 miesiecy 😘

wrociłam z rehabilitacji bylo ok rehabilitantka fajna ma dobre podejscie do dzieci 🙂 no i mnie pocieszyła ze z Adasiem nie jest tak zle jak podejzewałam i ze kilka rzeczy trzeba zmienic typu jak go podnosic jak sie bawic jak przegrecac itd i bedzie ok 🙂 mam z nim cwiczyc w domu i nastepna wizyta 15 lutego

• Mamusia
aa alkohol nie jest dla wszystkich, a wiadomo ze jaki sie go napije , impreza sie kreci to trudno przestac.
Wiem po karolu ze zawsze siedzi do konca i pije do konca i potem jest jak jest.

Ale Agus, wiem ze przegiol itd ale przeciez czesto mu sie to nie zdarza.
I nie chce go bronic ani nic ale przeciez zgodzilas sie zeby poszedl no nie? to bylo do przewidzenia ze wroci napity ☺️

a co do brudnego kibelka to wez mu powiedz ze ma posprzatac...
a szwagier tez nie zawinil... przeciech M ma swoj rozum i glowe no nie? Ja tez zawsze obwinialam wszystkich za to ze Karol za duzo wypil ale przeciez to nie ich wina....

Wez sie odkuj i ATy idz w tany 😉

• Mamusia
bobas napisał(a):
hej
buzkai dla marcelka na 5 miesiecy 😘

wrociłam z rehabilitacji bylo ok rehabilitantka fajna ma dobre podejscie do dzieci 🙂 no i mnie pocieszyła ze z Adasiem nie jest tak zle jak podejzewałam i ze kilka rzeczy trzeba zmienic typu jak go podnosic jak sie bawic jak przegrecac itd i bedzie ok 🙂 mam z nim cwiczyc w domu i nastepna wizyta 15 lutego

oooooo no to super!! pilnuj tych cwiczen i zobaczysz ze raz dwa bedzie oki 😉

dziekujemy 😘

nie obwiniam szwagra! wq mnie po prostu! jeszcze z innego powodu ale szkoda gadac!
mialam ojca alkoholika i sie takiego picia na umor po prostu boje 😞 on o tym wie a mimo to tak robi! 😠

buuterfly napisał(a):
No widzisz Asiu to extra 😜 A wiesz...Próbuję zrobić nowy co ops heheheh 😁 Dzieciak ze mnie. Aga sama musisz podjąć jakieś decyzje. Na siłę Cię nie zmusimy choć bym chciała bo wiem, że mamy rację i było by ci lepiej.

a chcesz zeby ci pomoc w co -ops 😁

• Mamusia
bobas napisał(a):
buuterfly napisał(a):
No widzisz Asiu to extra 😜 A wiesz...Próbuję zrobić nowy co ops heheheh 😁 Dzieciak ze mnie. Aga sama musisz podjąć jakieś decyzje. Na siłę Cię nie zmusimy choć bym chciała bo wiem, że mamy rację i było by ci lepiej.

a chcesz zeby ci pomoc w co -ops 😁[/quote

a co to? 😜