Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
buuterfly napisał(a):
Daj jej czas Magda. Im bardziej będziesz naciskała tym bardziej ona się zatnie i będzie wstydziła mówić. Ja sączę kawę bo się czuję jak by mi ktoś baterie z tyłka wyjął 😁

nie mam innego wyjścia ,bo im częściej jej coś mowie ,ze ma powtarzać to tym bardziej się denerwuje i wtedy tylko to mam nie,nie.nie,nieeeeeeeee w krzyku........

🤢

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny nie wiem czy jadłyście, ale mam przepis na fajną sałatkę. Lekka i orzeźwiająca:
puszka kukurydzy
jeden długi ogórek szklarniowy
paczka makaronu ryżowego (takie jak by ziarenka ryżu , ale to makaron 😜 )
i tak z 7 plasterków szynki np konserwowej
kilka łyżek majonezu i sól do smaku
Wszystko się kroi w małą kostkę. Makaron gotuje i studzi i odcedza porządnie. Zmieszać doprawić i pycha 🙂

Kochaniutkie jak już to kiedyś mówiłyśmy każde dziecko jest inne i każde w innym czasie się czegoś uczy jedne prędzej a jedne wcześniej 🙂 np ,Paweł szybciej zaczął coś gadać niż Piotruś to samo z siusianiem na nocnik Paweł za chiny nie usiądzie a ma już taki tron co dostał od mojej chrzestnej i nic zero tylko tyle że włazi na niego 🤢

• Mamusia
No wiesz Magda....Teraz mój K sobie umyślił, że będzie uczył małego siku na nocnik. To tak za nim łaził i w kółko do obrzydzenia chcesz siku chcesz siku, że mały w końcu od niego wiał 🙂 Nie wolno dzieci zmuszać. Oni są za mali jeszcze żeby na tak długo się skupić. Nie zadawaj jej męczących pytań tylko np w formie zabawy ja mówię do małego zobacz co mama ma. To jest np auto. i tak nadużywam tego słowa. Zobacz jakie auto. Auto jest czerwone . Podoba Ci się auto? Żeby wiesz on się nie czuł zmuszony, a żeby mu się osłuchało to słowo.

• Mamusia
sioperka22 napisał(a):
perełka ja jedyne czym mogę się pochwalić to to ,ze mala coraz częściej robi kupkę na nocniku...i często pokazuje ,wiec jakiś tam mały sukces chociaż mamy... 🙂
pa pa 😘

Mały??? Chyba sobie żartujesz 😁 Franek na sekundę usiądzie na nocnik i zaraz nie kcie i ucieka 😜

i Ela dobrze robisz brawo bo tak to powinno wyglądać nie mówić powiedz auto tylko taką formą jak ty piszesz 🙂
  • a na temat nocnik się już nie odzywam 🤢 sadzam go jakiś czas pokazuje żeby się oswoił i nic ten bierze jak siedzi to tak tyłek dzwiga że siurak mu wyułazi tam gdzie nie trzeba albo bierze i wstaje do środka yhhh

• Mamusia
    buuterfly napisał(a):
    No wiesz Magda....Teraz mój K sobie umyślił, że będzie uczył małego siku na nocnik. To tak za nim łaził i w kółko do obrzydzenia chcesz siku chcesz siku, że mały w końcu od niego wiał 🙂 Nie wolno dzieci zmuszać. Oni są za mali jeszcze żeby na tak długo się skupić. Nie zadawaj jej męczących pytań tylko np w formie zabawy ja mówię do małego zobacz co mama ma. To jest np auto. i tak nadużywam tego słowa. Zobacz jakie auto. Auto jest czerwone . Podoba Ci się auto? Żeby wiesz on się nie czuł zmuszony, a żeby mu się osłuchało to słowo.

dzięki...popróbuje tak ...może tym sposobem się uda coś 🙂

Madzia moje gratulacje z nocnikiem to tak samo jak z mową trzeba na to czasu 😘 😘 😘superja widzę że ten się z sika czy robi kupsko ale nie siądzie a jak już zrobi do pieluchy to klepie się po pieluszce i mówi baaa

• Mamusia
    to Olu tez mowi mama daj, choc,wstan itd. Rozgadany jest strasznie. Na nocnik tez wola kupe zawsze a sikunczasem. Wogole na kupe mowi sisi. Najbardziej lubi kupac na sedesie, mamy taka mikka podkladke i on jes zachwycony jak kupka robi PLUM! Ha ha jak on siewtedy cieszy...

• Mamusia
    Heheh Rudi tez myślałam o tej podkładce czy mu nie kupić. Ale może na razie nocnik wystarczy.
    Zasiane prawie wszystko. Jutro jadę po jakieś krzewy owocowe i po miętę do sklepu. A tak warzywka rosną tylko na rozsady cukinię muszę dać. Ale dziewczyny....Przeżyłam szok. Zrobiłam listę co mam kupić K tam do pracy. Otwieram zeszyt bo chciałam to spisać, a tam:
    mysia pomyśl o mnie troszkę...
    choć nie jestem ideałem wiem , że jestem z idealną kobietą!
    Kocham najmocniej jak potrafię 🙂
    Aż mam łzy laski w oczach ☺️

• Mamusia
    hejka jestem
    zakupy udane mamy lakierowane balerinki dla małej na te przyjęciny śliczne są białe z cyrkoniami i kokardką w grochy 😁 za 30 zł...nie tak aż drogo ,wiec luz...i dla siebie widziałam piękne buty...dwie pary mi się spodobały...nie było rozmiaru mojego ale ma być dziś dostawa to jutro tam pobiegnę 😁 😁 😁 😁 kocham buty piękne szpilki blado różowe mieli i lakierowane cieliste ...... 😁 😁 😁 😁 i nie drogie ,bo po 49,99zł 🤪 🤪 🤪

DOSIK TY NASZ SZAJBUSIE BARDZO SIĘ CIESZĘ,GRATULUJĘ I TRZYMAM KCIUKI ,ŻEBY CI SIĘ PODOBAŁO W TEJ NOWEJ PRACY!!!!!

elka mój też mnie nieraz tak zaskoczy....miłe uczucie...mi kiedyś nawet między kanapki do pracy wcisnął liścik i też kilka miłych słów mi napisał to aż mnie zamurowało w robocie...czasem te dziady jak chcą to potrafią się zachować 🙃 😜

• Mamusia
    DOMIII JUUHUUU 😁 😁 😁 😁 😁 bardzo sie ciesze ze masz nowa prace 😉
    🤪 🤪 🤪 bardzo trzymalam za to kciuki zreszta wiesz 🙂

Elka zazdroszcze dzidzisz jak K Cie kocha!!! 🙂

Madziu zakupocholiczko:P:P:P buciaro nie rob smaki 🙃 🙃
    chociaz dzis na wystawie tyle butkow sie do mnie usmiechalo... ☺️ 🙃

My po spacerku , M spi... ze zdjeciem cioci... chyba bardzo za nia teskni bo ciagle tocia tocia gdzie tocia 🤨 widzial ja na fotce to mu dalam inna i wszedzie z nia chodzi i przytula 😮 nie wie co mu sie wzielo.
    obiadek sie pyrpla... a ogarniac mi sie nie chce;D

dZIĘKUJE WAM !! 😘
    No mam nadzieje że bedzie tam lepiej zapowaida sie ciekawie wiec zobaczymy 😉) 😁
    Elka no to faktycznie słodko to napisał ah zeby Mati wpadł na cos takiego łoo to byłby cud 😁
    Buziam i biore sie za obiad bo za godzinke jade po mojego szkrabka ! 😘

• Mamusia
    ooooooooooo matko.........współczuje...może jeszcze jakoś odratujesz....a jak nie to na jakąś działkę czy coś do wynoszenia będziesz miała......heh 🙃
    ogólnie to ja bym musiała sobie teraz w najbliższym czasie kupić...4 pary butów...te dwie z dzisiaj,jedne balerinki chciałam jakieś w kwiatki ,albo chabrowe ni i jeszcze chciałam na koturnie takie z dziurką i kokardką koralowe
    a tak szczerze mówiąc ...to nie powinnam chodzić po obuwniczych ,bo normalnie szał.........co chwilę bym buty kupowała 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

szukałam dziś u nas po sklepach jakiejś kiecy na przyjęciny i jak na razie nie ma nic......... 🤢
    zadupie.....