Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eluś 😘 Byle by w końcu się u was wszystko polepszyło...
Kasia u nas też w sumie mało czasu dziewczyny mają i tak jakoś rzadziej, ale jakiś kontakt jest.
Iwona to ja chcę zdjęcie włosów 😎
Dobra...A teraz o Franku. Od jego urodzin nie kupuję mu żadnych zabawek. Bo chcę żeby się na prawdę ucieszył jak dostanie pod choinkę coś.
I jak prosi o coś to mówię, że kupimy jak się te co już ma zepsują bo ma za dużo. No to on...Tylko kółko zaskrzypi, tylko naklejka się naderwie to leci i wywala do kosza 🤪 Taka menda przebiegła 😁

• Mamusia
Kasiu trzymamy bo trzymamy.... ale chyba tez ku koncowi.
Jak dzieciaki??? 🙂

Iwka... zdjecie prosze 😉
Elka oby szybko Wam sie poukladalo jak mialo.
Elka....... mento... dawaj spusta 😁 eheheheh

Ja mam jak Ela szal swiateczny....ale to przez nia.... mende... i sie nakrecam 🙂
A 2 swieta u mojej mamy tzn wigilie, pelno ludzi ( moj kochany Rafiniu ...mmm moj mopik 😁 ) nooo i jakos tak inaczej atmosfera.
Po za tym Marcel ... jest rozgadany co widzi w sklepie to CE CE CE poosie CE siam siam ...- ze sam kupi za swoje jak ja mu nie kupie.
Jest bystrzejszy i wszystko chce ze mna robic .. przez co mi sie tez chce 🙂 🙂 🙂
Ozdoby zaczynamy szybko co na mikolaja juz dac bo zeby sie nacieszyli tez a nie praktycznie po swietach dac.

I tez w okolicy mikolaja zaczynyamy ciacha.... i na bank alpejskie i maslane tez 😉
a reszta to cos symboolicznie bo w rozjazdach bedziemy wiecej niz w domu...
No i sprzatanko tez powoli sobie robie co potem bede miec mniej 😉 🙂

A ogolnie u nas.... spoko 😉
M taki smieszny... z K lejemy z niego... co nie powiemy to powtarza ostatnie slowo.... ahhaha
A z wynikami spoko... dr twierdzi ze to widocznie sie poci w tych miejscach i tak reaguje....

Poleccie mi jakis tel bo moj juz umiera i potrzebuje nowy jakis co nie rozwale w rok;p

• Mamusia
Złote myśli Franciszka
1. Sytuacja w toalecie. Mały produkuje na kibelku.
Ja: Franuś, ale jesteś czerwony!!! 🙂
Franek: Nieeeee! Niebieski 😁 😁 😁 😁

2. Franek wykąpany, w ręcznik zawinięty:
Ja: Franuś, ale jesteś mój mały dzidziuś nie? Mój Ty dzidziusiu ☺️
Franek: Nieeee! Nie jestem dzidziuś! Tomciak (Tomczak czyli ) jestem 🤪
3. Franek bawi się z Luną w pokoju. Ja w kuchni. Nagle słyszę:
Wyyyyyyyjdźźźź Łuuuna!!!! Bąki puszczasz!!!!!

😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
buuterfly napisał(a):
Złote myśli Franciszka
1. Sytuacja w toalecie. Mały produkuje na kibelku.
Ja: Franuś, ale jesteś czerwony!!! 🙂
Franek: Nieeeee! Niebieski 😁 😁 😁 😁

2. Franek wykąpany, w ręcznik zawinięty:
Ja: Franuś, ale jesteś mój mały dzidziuś nie? Mój Ty dzidziusiu ☺️
Franek: Nieeee! Nie jestem dzidziuś! Tomciak (Tomczak czyli ) jestem 🤪
3. Franek bawi się z Luną w pokoju. Ja w kuchni. Nagle słyszę:
Wyyyyyyyjdźźźź Łuuuna!!!! Bąki puszczasz!!!!!

😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

😉

• Mamusia
no został mi równy tydzień do terminu ale daje już w kość. wczoraj mialam migrene i prosilam zeby albo mnie dobic albo sie nie zbliżać. kaszel dalej meczy ale niech już ten dzidzius zechce wyjsc tak do 2 dni byłoby super 🙂 bo już spać sie nie da, nic sie nie da..

• Mamusia
Aneczko trzymam kciuki, żeby się rozwijała akcja! A migreny.. wiem co czujesz ;*

Ela ja bardzo chętnie bym się zaopatrzyła w obroże dla kociszów, więc jakbyś mogła dać namiary i ew. jakąś galerię jej prac, to będę zobowiązana 🙂
Franio super gada, mój młody to nie jest aż tak zaawansowany 😜
Ale nie narzekam 😉

Ja postanowiłam, że inwestuje w siebie i... dziaram się dalej 😉
Mam już kilka pomysłów, ale na pewno chcę zrobić cały rękawek 🙂
Chociaż po wczorajszym, kiedy przekuwałam sobie ucho (inner conch- taki wewnątrz) to zdecydowanie stwierdzam, że boli mnie bardziej niż kiedyś 😜 Chyba zaczynam się starzeć.. :P

Co do prezentu dla Alka to na mikołaja kupuję mu zestaw klocków (straż pożarną/remizę lub policję/posterunek) bo młody jest na tym etapie, fajnie buduje, ma z tego frajdę. A dodatkowo myślałam jeszcze o jakiejś piżamie porządnej, bo on sypia obecnie w długich rampersach (ma 3pary w które się jeszcze mieści- jedne różowo niebieskie w damskich wzorkach 😁).
Poza tym dzień po moich urodzinach, czyli 12 grudnia ma imieniny więc też mu coś małego sprezentuje.
U mnie też wszystkie ciuchy się kończą.. Dostał na urodziny porządne zimowe buty, więc mam z głowy. Szalik, czapkę i kurtkę ma z zeszłego roku ( jedną czapkę jesienną musiałam dokupić).
We wrześniu kupiłam kilka par getrów, żeby miał do żłobka, ale przeciera je w zawrotnym tempie.
Ciężko dostać na chłopca coś ładnego i w rozsądnej cenie. Jak tylko dostanę wypłatę (zaległą już od 8 dni..) to skoczę do jakiegoś lumpeksu i postaram się coś wypatrzyć..

Byliśmy w końcu u Eli na nowym mieszkaniu- bomba! Super sobie zorganizowali miejsce dla dziecka i dla siebie i wbrew pozorom, mieszkanie całkiem niezłej wielkości.
Ja ostatnio staram się nie myśleć, że już wkrótce i nas to czeka. Iść na swoje. Kompletnie nie wiem jak zwiążemy koniec z końcem. Dlatego postanowiłam, że z każdej wypłaty coś wściubię i kupię na nowe mieszkanie. Po troszku, tu jakieś sztućce, tu jakiś garnek, szklanki. Bo później obudzę się z przysłowiową ręką w nocniku 😉

Całuję Was wszystkie 😘 😘 😘

• Mamusia
Kasiu pidzamki z Lidla sa bardzo dobre kompletnie nic sie z nimi nie dzieje... co jakis czas sa w promocjach tak do 20 zl 😉

A co to sie dzieje ze sie wyprowadzacie na swoje???
Takie tanie art dostaniesz w PEPCO czy TEXTIL MARKETo ile macie.... i sa dosc dobre.

Aniu...... kochana trzymamy kciuki zeby szybko i jak najmniej bolu bylo!

Elka..... Franiulo....!!! 😘 😘 wszystkim opowiadam o nim 🙂))

U nas spoko.... M zdrowy, K w domu przez te mgly 🤢
Produkcja ozdob az huczy 😉 🙂

U nas spoko 😉

• Mamusia
U nas źle coraz gorzej, coraz trudniej i coraz więcej kłopotów.
Szukam PILNIE pracy
Nie wiem co dalej i jak dalej zrobić ale czas zmienić to co już dawno trzeba było zrobić.
Tylko jak i gdzie?
Kasia jak bd miała czas to napisz na fb ok?
Aniu trzymaj się i czekamy na zdjęcia maluszka!!!
Moja ma 6 imieniny więc pewnie 2 małe przenty albo jeden większy, zobaczymy.
Ciężko mi coś napisać optymistycznego, oj ciężko.
Ale życzę miłego tygodnia :*

• Mamusia
hejka kochane
w końcu mam teraz na stałe internet więc bede czesciej zagladac w sumie postaram się codziennie... 🙂ostatnio jak tu byłam to pisałam wam o naszych problemach z kasa i praca i mieszkaniem...itd
a teraz w końcu po miesiącu mogę napisac,że uwolnilismy sie ze stancji ,mieszkamy na swoim...tzn.u moich rodziców zrobilismy sobie parter ...mam osobne wejscie,osobna kuchnięi łazienkę także 100%prywatnosci,a jedyne koszta jakie ponosimy to opłaty typu woda,prad ,smieci,opał...wiec mam tysiac co miesiac zaoszczedzony 😁
w końcu tak na spokojnie i przynajmniej pół wypłaty mojegom Ł nie idzie obcym ludziom za mieszkanie tylko wszystko idzie na nasze wydatki i w nasze mieszkanie.
z pracaok...poki co ja robie tam w sklepie na czarno a moj na umowe w dobrej firmie...powoli jakos udaje nam sie wszystko poopłacac i jestesmy w koncu nabiezaco ze wszystkimi oplatami...a teraz to i do przodu uda nam sie zaplacic raty kredytu.mała zdrowa,my tez a to najwazniejsze.
powoli wiecej gada,ale nadal bez skladania zdan ...ale ja sie juz nie martwie bo widze ze ona w swoim tempie wszystko przyswaja ,a uzywa jak jej sie zachce mówiac wprost.
juz niedługo święta...fajnie ciesze sie juz jak dziecko 🤪

co u was? zdrowe maluszki?
buziaki

Hej Laseczki! 🤪
Tak w szybkim skrócie przed praca napisze wam co u nas 🙂
wiec tak jest dobrze !! znależlismy mieszkanie w sumie to po znajomości
2 pokojowe i tansze niż to teraz 🙂 wiec powoli sie wyprowadzamy
przed nami troche pracy.
Kacper zdrowy 🙂 wszystko jest w porządku jak sie ogarne to napewno napisze wiecej 😘

• Mamusia
hejka
Dosik super!!!zawsze jakaś kasa zostanie w kieszeni 🙂a co do przeprowadzki to trzymam kciuki...znam ten ból...ja dopiero co się jakoś po niej ogarnęłam 🙃
u nas tez jakoś wszystko sie póki co odpukać układa więc oby tak dalej
szkoda tylko ,ze tak długo mnie nie było i widzę,że tu tez już coraz ciszej...ale nic dziwnego kazda ma tyle na głowie.

a ja mam dziś wolne 😁 😁 😁
buziaki

• Mamusia
Aniu, w pepco dawno nie byłam ale na pewno się przejadę. Tego textil u nas w Krakowie nie ma 🤔
A co do przeprowadzki, to tak- niestety sprzedajemy całą działkę, razem z domem. A właściwie robimy swego rodzaju wymianę, w zamian dostaniemy 100% udziałów w naszej restauracji ( my mamy obecnie tylko 50%, drugą połowę ma wujostwo). I my im dajemy dom z działką, oni nam swoje udziały w restauracji i dopłacają ok. 400 tyś.
Co za tym idzie, cholera wie na co starczy to 400 tyś ( u nas w Krakowie ceny mieszkań o jako takiej powierzchni oscylują w granicach 350-500 tyś). A potrzeba nam dwóch. Jedno dla mamy i moich trzech sióstr, a drugie dla mnie i młodego.
Myślimy nad różnymi rozwiązaniami, aczkolwiek tak czy siak, będę się musiała nieźle nagimnastykować.

Madzia bardzo się ciesze, że wy już na swoim, to musi być spora ulga 🙂 I ile w kieszeni zostaje 😉

Domi, dwa pokoje to teraz pełnia szczęścia,co? 😜 😁 A gdzie teraz mieszkacie? Daleko od ostatniego miejsca zamieszkania?

• Mamusia
loo.... no to niezle sie Wam porobilo laski 😉))

Kasiu straszne te ceny w takich miastach..... u nas za tyle to masz piekny dom z ogrodem i jak nie basenem 🤢
Ale jakos musicie to rozpracowac by bylo dobrze dla Ciebie i malego noo i dla reszty rodziny 😉

Madziu ciesze sie ze rozwiazaliscie sprawe wynajmu itd no i ze twoj ma prace dobra 😉 🙂 🙂

Dosik oby sie wam dobrze mieszkalo 😉))

U nas.... eh
w sumie nic nowego nic ciekawego... jedynie to ze M ma od 2 dni wieczorne rzyganie.... 😮
wczoraj w nocy dobrze ze stalam nad nim bo lezal na plecach i zaczol sie jak by krztusic.
Pierwszy raz w zyciu wymiotuje i wystraszony, a ja noce zarwane co chwila patrze na niego czy oki.
Ale w dzien zachowuje sie normalnie wiec nie wiem.
Licze ze dzis juz spokojnie bedzie.

🙂

Kasiu 3 km bliżej 😉 w innej dzielnicy Rudy Śląskiej ja bym rzekła że w lepszej 🙂
no i wkoncu wieksze normalne mieszkanie ktróre ma przedpokój 2 pokoje rewelacja 🙂
Kasiu zapraszam was na parapetówke jak bedziemy robić 😁
jestescie z Ela i dzieciakami zawsze u nas mile widziani 😁
oczywiscie cała restza mamusiek tez ! 🙂) 🙃
Dobrej nocki 😘

• Mamusia
hejka
Anka spoko doczekasz się 🙂
u nas teraz coś chorobowo my z moim lekko przeziębieni ,a mala to ciut bardziej mocno kaszlała od czwartku...teraz na szczęście już dużo lepiej ,no i katar miała paskudny ....a wczoraj to mi się obudziła rano z zapuchniętymi oczami....lekarz mówił ,ze to na tle alergicznym ,ale na co itd.dowiemy się po testach gdy mała skończy 3 lata....wcześniej nie chcą ich jej zrobić 😠
ale najważniejsze ,ze mała wraca do zdrowia 🙂
a tak to u nas bez zmian
pozdrowienia

• Mamusia
hejka
Anka spoko doczekasz się 🙂
u nas teraz coś chorobowo my z moim lekko przeziębieni ,a mala to ciut bardziej mocno kaszlała od czwartku...teraz na szczęście już dużo lepiej ,no i katar miała paskudny ....a wczoraj to mi się obudziła rano z zapuchniętymi oczami....lekarz mówił ,ze to na tle alergicznym ,ale na co itd.dowiemy się po testach gdy mała skończy 3 lata....wcześniej nie chcą ich jej zrobić 😠
ale najważniejsze ,ze mała wraca do zdrowia 🙂
a tak to u nas bez zmian
pozdrowienia

• Mamusia
Hej! my tez juz poltora miesiaca mamy katar i mokry kaszel ale lekarze twierdza ze jest ok wiec dalej chodzi do przedszkola. A tak to u nas ok. Gada jak najety cwaniak maly, tylko troche marudzi rano przed przeczkolem, nie chce mu sie... W sumie to teraz taka pora roku ze malo komu cokolwiek sie chce. Macie sztuczne choinki czy prawdziwe bo ja sie nie moge zdecydowac...
Pozdrawiamy serdecznie i zyczymy duzo zdrowka dla wszystkich i buziaki

• Mamusia
My tez chorzy.... tzn ja....;/
tak mam kichawe zawalona nie moge sobie poradzic.... ;/
NIENAWIDZE MIEC KATARU! Moge sie dusic, kaszlec nie moc mowic goraczkowac ale nie katar ....wrrr;/
M cos od wczoraj szajba i ryczy z byle powodu... jak baba w ciazy ehheheh 😁
a jak nie ryczy to miny takie wali ze nie moge ze smiechu 🙂
Anka i jak tam???? 🙂

Rudi my sztuczna.... w sumie nigdy prawdziwej nie mialam i nawet sie nad nia nie zastanawiam....malemu teraz jeszcze kupilam by mial swoja kolorowa 🙂 🙂

🙂

• Mamusia
hejka
my żywą choinkę 🙂
teraz mamy dużo miejsca ,więc nie musimy tak jak rok temu ograniczać się do sztucznej...ja w dzieciństwie zawsze miałam żywą choinkę i dlatego tak wolę.
u nas coś już lepiej co znaczy o choróbska...ja i mój już całkiem ok,a mała już prawie też wiec prawie mamy to za sobą.
Anka zrób sobie parówką z kroplami eterycznymi ...odetka ci nos.mi to pomaga.

a tak to bez zmian.
😘

Hej !
My już od wczoraj na nowym mieszkanku 🙂
przeprowadzka to koszmar 😁
nie mam narazie internetu w domu wiec sie nie odzywam 🙂
ale juz nie bawem bedzie 🙂
Buziaki dla was ! :*