Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buuterfly, współczuje...u mnie było troszeczkę przemocy, jakieś popychanki i szarpania, ale nigdy nie było bycia... bardziej znęcanie psychiczne - też fatalne w skutkach.
Mój Michał nie ma problemu z alkoholem, fakt miał wczoraj zły dzień, nie chce go tłumaczyć, ale to jest półroczne auto, z kasą ciężko a tu trzeba koło 2tys na nie wypierdzielić. Nie dziwie mu się że się wq. W tym moim wywodzie chodziło oto że ja też potrzebuje odreagowania...a nie mogę sobie na nie pozwolić i zajadam się słodyczami i potem mam do siebie wyrzuty 🙂 a on się napije piwa czy dwóch i jest ok...poszłabym sobie na miasto, posiedzieć przy piwie na rynku, wrócić koło 24tej, a tak...jestem w ciąży i po pierwsze nie chce mi się iść na miasto...nie mogę pić piwa, więc musiała to by być kolejna herbata która już wychodzi mi bokami 😜 po drugie padam zmęczona koło 22 więc wniosek z tego taki że....jestem dzisiaj marudna i zawracam Wam głowy zamiast robić obiad !! 😁 😁

• Mamusia
A no to teraz rozumiem...Ja sobie myślę tak, że jeszcze tylko ok.4 miesięcy...No może troszkę dłużej jeśli cycusiem będziemy karmić. A przed nami całe życie 😜 A no i co z tego, że oni bezkarnie mogą pić...Nie czują maluszków w sobie i nie mają tego daru dawania życia jak my 😜 haa jesteśmy znów górą 🤪 A odrobinkę słodziutkiego winka lekarze pozwalają się napić 🙂

masz rację Elu 🙂
niby zalecają, niby nie...ja nie piję nawet odrobiny, bo po co? 🙂 smaka sobie robić hihi. a tak na poważnie...to może dochodzi do mnie, że pewny etap życia się skończył? że niedługo będę mamusią? 🙂 ach tak, to niesamowite 🤪

Witam was Moje drogie przyszłe mamusie ! 🙂
Ja znów tak póżno i nie w temacie, no ale troche poczytałam :P
Co do alkoholi to Agaa też mam takie zdanie jak Ty nie pije bo po co
nie chce w żaden sposób zaszkodzić dziecko, a powiem wam szczerze ze nawet wiekszej ochoty nie mam 🙂
a Tak w ogóle jak tam się czujecię w tą słoneczną sobote ? 🙂

• Mamusia
ochote to ja mam, wczoraj takiego smaka na piwko miałam bo było takie ciepło, mój mężuś z moją siorą i tatą popijali sobie piwko a ja wodę mineralną 😞 no ale da się wytrzymać, a słodycze od jakiegoś czasu to wpierdzielam co dzień, niedługo się w drzwiach nie zmieszczę no ale po prostu muszę bo mnie skręca 🙂 może jednak będzie dziewczynka... za 5 dni się dowiem (może)

Dosik poza moją mała zmierzliwością to samopoczucie OK 🙂
wiem, że na pewno jutro będę w Plazie czatować na badanie 4D 😁 więc przełomowy dzień jutro mam nadzieje 🙂

moze to USG będzie cały dzień możliwe do wykonania? w każdym razie skoro będziesz tam rano to napisz mi smsa jak to wygląda 🙂 a ja najwyżej jak tam będę i się czegoś dowiem to też Ci napiszę 🙂 a będę dopiero po 12tej i będę tam czekać choćby do tej 18tej 😜

Dosik skoro ja potrafię się zebrać i przejechać te 21km to inne babeczki na pewno też się zlecą 🙂 trudno, przynajmniej jakoś wyjątkowo tą niedzielę spędzimy 🙂
Loli a smakują Ci takie bezalkoholowe? bo mi np. Lech Lite nie smakuje...innego nie próbowałam. Jedynie co Karmii ale ono już ma 0,5%. niby nic...ale zawsze to pół procenta 🙂

Mi ani karmi ani ten lech bezalkoholwowy nie smakuje 😜 w sumie jedyne piwko które lubie to redds jabkowy 🙂
No nie ma sie co dziwic ze tyle się zjedzie mamusiek skoro USG 4D jest dosc kosztownym wydadkiem

piwo bezalkoholowe jest dziwne 😜 blee 😜
reds jablkowy mmmm pycha.... ja tam tez lubie tyskie, czasem ze sokiem 😜
Ja tez mialam w domu przepychanki... ehh... tyle ze moja mama bila ojca ehh a potem mdlala i dostawala atakow serca... ojciec moze nie pil duzo ale go szybko bierze... a znowu dziadek byl alkoholikiem i w piatek byl pogrzeb kuzyna ktory tez byl alkoholikiem i dostal raka mozgu. ciezko jest z takimi ludzmi, duzo widzialam i pewnie ze ja lubie sobie wypic z kumpelami ale tak okazjonalnie nie zeby niewiadomo jak sie napic. A jak widze karola jak czasem pije to boje sie ze mu to tak zasmakuje i nie przestanie. Wiadomo jak pije piwko czy 2 po pracy przed tv to tam nie mam nic do tego ale jak go niektorzy znajomi nakrecaja i on przez nich klamie, albo jak mamy kumpele barmanke i widzi ze juz ktorys znajomy ma dosyc to wciska im wiecej zeby miec duzy utarg a wiadomo pijany nie kontroluje co robi to mam do tego taki wstret... moglabym go zabic za to ze doprowadza sie do takiego stanu. Teraz puki co to jeszczepol biedy jak czasem sie napije, ale potem?? jak bedzie maly?? co ja zrobie? probuje mu tlumaczyc i wstrzasac nim ale dziala na kilka dni i potem juz zapoina minie troche czasu i od nowa sie zaczyna jak dorwia go znajomi..
a ja jestem wscielka ale kiedy przychodzi na kolanach przeprasza placze to jak mam sie na niego gniewac... ehh

przerabane z tymi chlopami!z nimi zle bez nich niedobrze...

A na to 4d to szybko bedziecie musialy jechac bo bedzie babek jak nie wiem bo taka okazja to sie nigdy nie powtorzy 😉

Anula88 alkohol i alkoholizm to najgorsze co może być 😞 rozbija rodziny...zabija siebie, innych...ech, temat rzeka!
rozmawiałam z Dosikiem i ona mówi że jak taka akcja była w innych miastach to podobno te 4D było płatne! Więc Dosik idzie pierwsza rano i mi napisze co i jak i wtedy się zdecyduje czy jechać, bo to kawał z dyćka... 🙂ale było by niesamowicie skorzystać z takiego czegoś za darmo...
mój oczywiście ze mną nie jedzie...bez komentarza! 😠

Wiesz co Agus moze samo badanie USG nie bedzie platne ale do takiego badania zawsze dawaja plyte z filmem i zdjecia to moze kosztowac.... zreszta okaze sie jutro 🙂
trzymam kciuki zeby Wam sie udalo zrobic wsio za darmo 😉

• Mamusia
wiecie co dziewczynki, od tamtej pory co pisalam ze ide sprzatac to g.. zrobiłam 🙂 poszłam spać i spałam chyba 5 godzin, pewnie bym dalej spala ale mnie budzik obudził, nie mam pojęcia czego zadzownił w takich godzinach, no a teraz zrobiłam kolacyjke mężusiowi 🙂 i teściom :/ i dalej moge odpoczywać. nie sprzątam dziś 😁 mam to gdzieś

co do alkoholu to ja piję bardzo mało bo po pierwsze nie bardzo lubię (tylko słabe piwko albo z sokiem i drinki) a po 2gie to mam słabą głowę i na imprezach to piłam tylko wtedy jak wiedziałam że jest ktoś kto się mną zaopiekuje, na koleżanki to mało kiedy mogłam liczyć bo one same zawsze wstawione i im to latało w jakim ja stanie jestem ale mam dobrego kolegę już od paru ładnych lat i z nim mogłam zawsze iść, i wiedziałam że nic mi nie będzie, ale to mówię o ilości max 3-4 piwa bo tyle mi wystarcza żeby się wstawić a nie uchlać jak świnia czego nienawidzę, w życiu upiłam się 2 razy tylko tak że już ktoś musiał za mnie myśleć ale zawsze to było w domu. mój mąż nie pije praktycznie wogóle, czasem 1 piwko ale bardzo sporadycznie, wódkę może z 2 razy do roku na święta tak do towarzystwa z kieliszek i odkąd go znam to nigdy nie poszedł gdzieś pić choćby nawet piwo, zawsze idziemy jak już to razem na jakąś pizze i piwko, a tak to nie chodzi na szczęście, a Wy nie zamartwiajcie się tak bardzo bo może tak być że jk się dzidzie urodzą to Wasi panowie sobie przewartościują wszystko i nie będą chcieli chcodizć nigdzie, także głowa do góry 🙂 teraz może korzystają z ostatnich miesięcy wolności bo są świadomi co ich czeka 😉 i pewnie ich to trochę przeraża

na pewno Was poinformuję 🙂 jestem bardzo ciekawa, nigdy nie uczestniczyłam w skupisku kobiet w ciąży 😁 wezmę jak nie zapomnę płytkę, a jak nie będą chcieli nagrać czy zrobić zdjęcia to trudno....najważniejsze że zobaczę bobo i że zrobią mu badania...o ile się dopcham 🙂
mój oświadczył że jednak ze mną jutro jedzie - pff łaskę robi! 😠 😜

ania87 ale chodzi o to że my też chcemy korzystać, bo nas też to przeraża 😜
później to mojemu się postawię, teraz nie mam argumentów...potem chce żeby mocno uczestniczył w opiece nad dzieckiem, nie chce go odstawić...chociaż jestem jedynaczką to pewnie będę chciała mieć dziecko tylko dla siebie...hehe ale postaram się żeby mocno uczestniczył w życiu bobo 🙂

Hey dziewczyny 😉
Zamierzam się wybrać na ten zbiór mamusiek po 10 i zoabaczyć jak to wygląda wszysctko 🙂
oby tylko robili naprawde bezpłatnie to USG 4 d 🙂
Widze tutaj ciuchutko wszystkie jeszcze śpicie 😁

• Mamusia
Niedziela...Trzeba korzystać z chłopa obok 😜 A tak serio to wstałam.prysznic,posprzątałam, zjadłam i teraz się pakuje bo jedziemy na wieś odwiedzać rodziców. Ja tam zostaję minimum do środy bo Tato zawiezie mnie na usg. Krystian nie da rady-praca 😞 Nie będę miała neta więc odezwe się jak wróce...A wy laseczki trzymajcie kciukasy za to żeby w środę wszystko było dobrze no i tak z czystego egoizmu mamusi żeby to była dziewczynka 🤪 Milutkiej niedzieli 🙂 Buziole dla maluszków 😘

• Mamusia
Hejka dziewczynki
Ja juz sie obudzilam bo moj niestety do pracy poszedl :/ ehh i znow wroci o 21 i wsumie praktycznie caly weekend sie nie widzielismy :/ masakra no ale cos za cos...
Miala byc dzis taka piekna pogoda 25C i najcieplejszy dzien w wiosne, a tutaj co leje szaro brzudko cos im sie ta prognoza chyba lekko nie sprawdzila hmm no kazde sie wsumie wszystko za jakies pewnie 2-3 godzinki 🙂 bo tutaj pogoda to sie zmienia gorzej niz kobiecy chumor w ciazy 😁