Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez lece... sie wyspac..bo jutro moja przyjaciolka wkoncu przyjedzie bo byla w pracy w hiszpani cale lato.... ehh ona sie malym zajmie a ja kima albo sprzatanko czy zakupki jakies na szybko 😉 haha tacy znajomi to mile widziani 😜 ehhe A nie tacy co trzeba ich obslugiwac 😜

kolorowych laski 😉

no aniu z jednej strony ciezko odmowic a z drugie wkurza to jak cholera.
ja sie boje ze nikomu nie dam potrzymac malego bo sie bede bala nawet mojemu mowilam zeby sie nie dziwil jak bede go pilnowac jak bedzie trzymal malego.Wiem ze to glupie ale ja juz taka jestem nadopiekuncza czasami moja siora mowi ze jestem gorsza niz mama bo ja bardzie kontroluje a ona ma juz 21 lat 😜

Czesc brzusie niestety nie nadrobie tego co pisałyscie a szkoda bo ten net działa jak kupa :/
Ehh..
wrócilismy od rodziców Sebastiana, wszystko oki było 🙂 tylko, że troszke pozno wrocilismy a ja chciałam wczesniej no ale niestety.. nie udało sie. a tak poza tym to wsio oki 🙂
a teraz lulu bo padam, zmeczona jak nic.. ufff.. milych snow moze jeszcze uda mi sie poczytac c pisałyscie 😘

• Mamusia
hej dziewczyny!
Anulka współczuję tych odwiedzin....ja na szczęście mieszkam troszkę dalej od centrum i wszyscy mają do mnie niezły kawałek drogi ,więc mam nadzieję ,że odwiedziny będą rzadkością he he ,a jak nie to ja powiem wprost,że jeszcze na nie nie pora i tyle..ja mam taki charakter ,że mówię wprost co myślę,więc luz heh 😜
a jak się ktoś obrazi to ma pecha 😉

Aguś a ty co po nocach latasz pewnie przez te stresy biedna spać nie mogłaś ...nie ma co się zamartwiać to się poukłada 🙂ja tam już dziś 3 dzień po terminie jestem no i nic czekam dalej ..góra do środy ,bo wtedy powiem welcome w szpitalu 🙃
no i w końcu coś tam się zacznie dziać 😎
także Domi ty też się nie zamartwiaj to się w końcu samo ruszy 😁
KURDE MAM ZGAGĘ NON STOP OD WCZORAJSZEGO RANKA.....JA PIERDZIELE.. 😠 😠

DZIŚ MAM Z MOIM CEPKIEM 11MIESIĘCY PO ŚLUBIE... 🤪

• Mamusia
Hej laseczki 😉
co tam nowego?/dzis lepszy dzien bedzie??
Ktoras pojechala na 'bocianowke"??? 😜 ahha
ANKA dobre z tym bocianowka 😜 hahahah
MADZIA to Ci powiem ze ja od swojego miasta mam 30 km i chca przyjezdzac... heh wiec to ze oni mieszkaja daleko to chyba Cie nie uratuje 😜 ehhehe
Zreszta same zobaczycie ze z tymi wizytami to nie jest tak latwo.. 🤨 😜 heh a to nie bylby glupi pomysl pobierac oplaty no nie?? bo co to kurna muzeum?? przychodza ogladac dzieciaczki jak zwierzatko w zoo... 🤔
Asiu ja Cie rozumiem...mamuska tylko zebys nie rozpiescila za bardzo Adaska 😉

Ja dzis planuje na spacer wyjsc..sama 😁 ale kurde cos mi sie niebo pieprzy na szaro 😮 ehh A juz takie podejscia robie od 7 jak wozek zniesc 😜 heheh
Ale chyba bede musiala isc bo w tesco sa husteczki huggies bardzo tanie 😉 i po jakiegos placuszka czy cos 😉 hihi

Aaaaa no i wiecie ze do becikowego juz nie liczy sie to ze od 10 tyg trzeba chodzic do lekarza??????????? 🤨 ja nie wiedzialam a glupia pigula wpisala mi 13 tc zamiast 6 i pytalam dr czy to mozna zmienic jeszcze to ze oni juz nie patrza od ktorego tygodnia.... 😉
hihih i kasiurka z PZU tez wkoncu wplynela 😁 hihih takie dni to ja lubie jak mi kaska wpada i nie trzeba liczyc na nikogo i pozyczac 😉 😉))

• Mamusia
hej Anulka u mnie też dziś dobry dzień jak to mówi moja mama święto MATKI BOSKIEJ PIENIĘŻNEJ ha ha...dziś wypłata mojego i mój ZUS wpłynie he he 😎 lubię tą datę he he......mój obstawiał ,że właśnie 10 ego urodzę ,ale chyba podobnie jak mój tata przegra zakład 😜 ja się póki co na bocianówkę nie wybieram... 😜 Małej najlepiej u mamusi w brzuszku 🙂

Hey dziewczyny 🙂
No fakt dziś dobry dzień wypłata wpływaa 😁
macie racje 🙂
u mnie nocka w miare spokojna troche bolał brzuszek w nocy no i stanndardowo kilka razy siku 😉
Mój na kontrole poszedł z paluchem a ja myśle co by tu wszamać na śniadanko bo głodna jak wilk jestem 🤪
Jutro mój termin 🥴

• Mamusia
Dosik mój termin był 3 dni temu ,a Mała nic se z tego nie robi i ma gdzieś nerwy mamy 😜 😜 😜 😜
spokojnie w końcu kiedyś urodzimy 😉
ja sobie właśnie szukam informacji w necie gdzie i co trzeba mieć ,żeby te wszystkie becikowe i PZU pozałatwiać....trochę latania przy tym będzie..... 😮
ale za to kosiorka wpłynie tak jak dziś Anulce 😎 😎
mnie też w nocy z lekka coś pobolewało i w ogóle do kibla biegałam od wieczora nie tylko na siku... 🤢 ☺️ he he wmawiam se,że organizm się pomału ''OCZYSZCZA'' 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Hej Ciotki :*
My juz wsumie sie obudzilismu.
Anulka Olenka dzis to normalnie nie wiem spala od 12 do 5 w nocy 🙃 bez krzyków ani nic 🙂 wiec dala mamusi pospac, nakarmilam,przebralam,chwilke do niej pogadalam i nadal spi 🙂

A co tam kochane , jak sie dzis czujecie, ja tez juz brode mialam i ona znikla raz dwa po porodzie :/ ale wiecie co nie chce byc znow az taka chuda, dobrze bylo mi z waga 60 kg 🙂 ale boje sie ze mala teraz bedzie wyciagala ze mnie wszystko, a tak jak napisala Anulka czasami jak nie ma nikogo do pomocy to ciezko sie rozdwoic lub roztroic.

• Mamusia
hej Lolinek
no raczej jednak karmiąc malutką piersią jesteś skazana na chudnięcie....bo tak jak mówisz mała wszystko z ciebie wyciągnie,a wiadomo ,ze i brak snu i wiecznie jakaś robota sprawią ,ze nie będziesz przybierać na wadze.....ale z czasem jak się wszystko unormuje będziesz pomału nabierała ciałka jak przestaniesz karmić i zaczniesz normalnie jeść.
chociaż mnie akurat cieszy to ,że się chudnie 😎

• Mamusia
No wlasnie Loli, ja tez mam ten problem ze nie hcce schudnac...a widze ze to nie uniknione w takim trybie zycia jak teraz:9 ciagle zabiegana nie wyspana nie ma czasu zjesc pozadnie..ehhh DAMY RADE 😉
A to super 🙂)) moj standardowo o 1 o 4 i o 7 i spi dalej 😉 hih zaraz pewnie sie obudzi wiec szykuje dotego spaceru zaraz 😉

MADZIA Z TYM LATANIEM TO JEST TAK:
- urodzisz... dostajesz 2 wypisy SWOJ(po kilku dniach) MALEJ odrazu przy wychodzeniu z ksiazeczka zdrowia. - JEJ WYPIS MUSISZ ZANIESC DO PRZYCHODNI BO TAM SA STRZEPIENIA ITD ZEBY JA ZAREJESTROWAC TAM.
- Po Akt urodzenia do USC z aktem slubu i dowodami, i to zalatwiasz w tym miescie gdzie rodzilas. Dla potwierdzenia wez ten jej wypis zamin zaniesiesz go do przychodni.( kosztuje chyba 40 zl)
-PESEL dostaniesz z USC po 2 tyg od zgloszenia urodzenia
-ZASWIADCZENIE Z PRZYCHODNI GINA z Twoim wypisem
-MOPS- BECIKOWE musisz miec akt urodzenia malej, to od gina, 9jesli Twoj jest z innego miasta to zaswiadczenie ze z jego MOPSU nic nie braliscie)
-BECIKOWE DODATKOWE musisz ze skarbowki zaswiadczenie o dochodach za 2008/2009
- PZU musisz miec akt urodzenia malej....
dadza Ci wnisek do wypenienia 😉
😉 chyba nie zamotalam niczego 😉

lecem :*** do zas

• Mamusia
Dziekuje kochane 🙂
Ja wlasnie mam husteczki te z pampersa sensitive dostalam prubeczke musze je wyprubowac, i mam jeszcze wsumie te takie pomaranczowe.
Powiem wam ze husteczki ida jak woda 😮
A te huggisy hmm jak dla mnie malo nasiakniete sa grube i ciezko nimi wycierac, no nie wiem a moze jak wyprubuje reszte to sie okaze ze jednak byly najlepsze 😁 hehe