Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anulka no coś Ci się tam pomieszało 🙂 w dacie porodu masz dzisiejszą datę 🤪

mój brzuch jest cały jak kamień, mała tylko się tak przesuwa...a brzuch boli, kręgosłup boli i do tego chce mi się żygać 🙂 superrrr

Loli jesteś jeszcze? napisz mi jak miałaś z tymi pierwszymi bólami, że doszłaś do tego że zaczęłaś zapisywać?!

• Mamusia
no Agus mowie Ci kilka dni i Cie ni ma tu 😜 ehhe 🤪 🤪 🤪 wreszcie Ewunia wyjdzie!! 😁 eheh
Noo jak sie zaczna bole czy skurcze i bedziesz wiedizala ze sa w miare regularne ( tak z 5 sie powtorzy ) to sobie na zegarek zerkaj... jesli sa regularne co 10min czy szybciej to pisz...a jak bedzie jakis dlugi to zerknij ile trwal... 😉
Ja tak robilam jak mialam te przepowiadajace 😉 I na porodowce tez tak patrzylam na zegarek 😉

• Mamusia
Anulka no wlasnie sie zastanawiam nad pierwszym spacerkiem kiedy isc 🤨 po ilu dniach ty poszlas z malym na spacer?? Czekalas na jakas ladna pogode?? bo u mnie strasznie szaro 😞 i sie jakos boje a chcialam z nia nachwilke do parq kolo domq wyjsc nawet na jakies 15 min chyba trzeba na poczatku nachwilke tylko wyjsc? Czy jak?

Agaa z tymi skorczami bylo tak ze poprostu bolalo mnie nachwilke i ustawala ale na poczatku nie zwrocilam oczywiscie uwagi na to , ale jak sie powtorzylo to kilka razy zaczelam cos podejzewac powoli no i zapisywac, na poczatku nie byly one jakies super regularne puzniej sie zrobily stopniowo 🙂 a co u ciebie cos sie zaczyna :> ??

Aniu ona i tak najprawodpodobniej w przyszłym tygodniu zostanie wywołana...ale wolałabym naturalnie 🙂

hehe gatki? 😁 takie duże majciochy? 😁 a miałaś pas kupować...a w tym pasie podobno w ciulec niewygodnie...

• Mamusia
Anulka mam identyczna sprawe jak ty, moj brzuch wyglada jak jakas galareta oblesny jest wiszacy itp.
Musze sobie kupic bandaz elastyczny i owinac nim brzuszek, nie wiem moja mama mi tak polecala zeby on sie wklesl, jak ide po schodach to normalnie szok 🙃

Aguś, no nie wiem właśnie...już mnie jakiś skurcz obudził. potem były co 20 min ale takie słabiutkie i jak się kończył to nawet przyjemne rozchodzące się po brzuszku uczucie było.
teraz też boli, ale nie liczyłam co ile, ale są bardziej bolesne niż rano. i na pewno to nie są bóle takie jak wcześniej miałam że myślałam że to jelitowe, takie są ściskające dolną część brzucha, czasem promieniuje w góre. ale da się to znieść, więc to będą te przepowiadające...sama nie wiem w sumie?! co sądzisz?

• Mamusia
czytam o objawach przed porodem:
Skurcze przepowiadające (tzw. skurcze Braxtona-Hicksa) Są to nieregularne skurcze macicy (u mnie są regularne, trawją po godzinie, półtorej i znikają) ,występujące w ciągu ostatnich dni przed porodem (ja mam od ponad miesiąca). Najczęściej nie są odczuwane jako bolesne (bolą tak, że po aż mi w uszach piszczy, a w ostatnich dniach coraz mocniej:/)

Czesc brzusie ja wróciłam ufff.. zmęczona strasznie. ELA@!!!!!!! Skopie Ci tyłek jak wrócisz!!!! Miałyśmy isc razem!!! Nie doczytałam wiecej i nie wiem co sie dzieje urodziła juz czy cos?? Która poinformowana?? Loli cuuuuuudna córcia 😁

Ania nie!! ja nie moge pod koniec tygodnia!!! Bow sobote mam 3 h szkoły jednak. Dzisiaj sie dowiedziałam 🤢 Więc mi pasuje poniedziałek co Ty na to?
Wogóle to moja noc była koszmarna. Juz mysłalam ze bede jechac do szpitala bo taki ból ze dramat. A zaczęło sie tak. Pakowałam torebke na dzisiaj i jakis skurcz ale mięsni przy pępku. Pomyslałam ze jak sie poloze to przejdzie iii dupa!!! Zaczęło tak strasznie bolec ze az mi łzy leciały, nie mogłam dotknąć brzucha a o pępku nie wspomne. Wystraszyłam sie zdrowo i tak cała noc 😞 Spałam moze jakies 2 h a rano do szkoły.. 😞

kurde serio ciężko poznać czy to akurat ten ból!
lauranka nie wiem...to Ty nas tu powinnaś pouczać co i jak, boś bardziej fachowa od nas 🙂
ja to zostawiam w spokoju, jak będzie mocniej boleć to na pewno tego nie ominę...

Eluśka, nie, Ela czeka chyba na to żeby jej powiedzieli że qrwa będzie miała jednak CC! 😠 nie dawała znać od godziny...
a te Twoje bóle to też ciekawe...pępek? co ta malutka tam Ci robi? 🙂