Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kolo 16 napisałam do Sebastiana zeby przyjechal bo juz nie mam sily do malej bonie chce spac i ciagle placze a on oczywiscie pewnie odsypia po wczorajszej imprezie i nawet nie odpisal,. Jestem taka zla ze sie w glowie nie miesci... 🤢 😠

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny widze ze nie tylko ja mam problem z usypianiem malej dzis nocka byla nawet przespana moj uspil tak mala ze spala dzis 7 godzin w nocy cuz jakis piuzniej wyszlam z nia na spacer to oczywiscie tez przespala swoje trzy godzinki i puznioej pobudka na jedzenie nastepnie dalam jej jesc i sobie chwilke poryczala i jakos sama zasnela na godzine a wiec mialam wkoncu jakis czas zeby posprzatac w kuchno ehh juz nie pamietam kiedy ostatnio mialam czas jakis dla sibie akurat mala teraz zasnela w bujaczku wlaczylam jej te wibracie i niby spi pewnie tylko nachwile

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
hejka 🙂 Monisia, na pleśniawki polecam Aphtin - kosztuje grosze w aptece (coś koło 2 zł) - wtedy smarujemy nim dziąsełka. Ale dzieci często mają biały nalot na języczku, który pleśniawkami nie jest. Rożnica jest taka, że pleśniawki są bolesne. A biały nalot po prostu jest (częściej u dzieci, którym się dużo ulewa) i jest całkowicie niegroźny 🙂
Wydaje mi się, że to pleśniawki bo to takie kropki które po dotyku nawet mocniejszym nie schodzą... nie chcę mu trzeć do krwi 😞

• Mamusia
Monisia tutaj na dole masz zdjęcia pleśniawek - zobacz czy to coś takiego. http://forum.dentonet.pl/printview.php?t=15327&start=0
Moja Aga też miała kilka kropek na dziąsełkach (wyraźnych, białych). Pytałam pediatry, kazał mi iść z tym do stomatologa. Nie poszłam - kropka rozmazała się i zniknęła po kilku dniach. Nie była bolesna ani nic w tym stylu.

• Mamusia
Acha, na wszelki wypadek możesz kupić Aphtin - niewiele kosztuje, może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi 🙂 tylko trzeba go niewiele na te dziąsełka albo języczek nakładać, najlepiej po posiłku, gdy dziecko jest senne, żeby nie zjadło tego od razu, tylko trochę pomiętoliło w buzi 🙂

• Mamusia
Hej 😉 BIALY JEZYCZEK- ja na pieluszke tetrowa troszke mocze, i owijam palec i wkladam mu do buzki i pocieram jezyczek 😉 czasem herbatka to robie to cycka jak nie wiem 😉 a jezyczek czysty bez lekow 😉
A tez dawno temu babcie robily to moczem dziecka 😜 alee bllleeee 😜 ehhe

Ej to wasze tak jak Marcel.. od rana -6.30 spal tylko godzine moze 1.5 😮 😮 😮 ale co lepsze... nie ryczal az tak duzo 🤨 heh nie wiem co mu odbilo 😜 nooo.. zygal po kazdym piciu i wypijal sobie po troszeczku..
jutro kupuje inne mleko ale jeszcze nie wiem czy NAN czy BEBIKO... ehh ☺️

A noo Domi to pokazuj fryza nowego 😁 😁 hyhy

Aga no wlasnie wiem ze szybko... ale on ma miesiac i juz sie tak slini?? normalnie niekiedy piana jak by wsciekly byl:p haha
A Wam jak tam dzionek minol?? 😉

• Mamusia
hej anulka dobrze ze napisalas mi o tym jezyku bo wlasnie zauwazylam ze mojej sie cos takiego dzieje a wiec jutro bede to czyscila jej bo wlasnie zjadla butelke 110 puzniej znow glodna a wiec zrobilam jej 30 i dalej jej malo bylo wiec przed chwila zjadla jeszcze 30 i lezy na ramieniu mojego i ciekawe czy zasnie ale juz zjadla 170 boze czy to nie zaduzo jak na prawie 1miesiacowe dziecko? Anulka czy twoj tez tak duzo je?

• Mamusia
hm no wlasnie bylam az w sziku ze sie jej nic nie ulalo ani nic pobekala sobie tez pare razy i git tylko ze ona jednak zje a puzniej mniej wiecej za 3 godzinki sie obudzi dopiero na kolejne jedzenie chodz ostatniej nocy i nawet 7 godzin jadla hmm ja nie chce zeby ona puzniej taki grubasek byl a pucki jej cos zaczynaja juz rosnac dopiero we wtorek sie dowiem ile mala juz wazy bo idziemy na kontrole do pani lekarz

• Mamusia
No to nie wiem bo to chyba faktycznie za duzo.. sprobuj ja oszukac herbata albo rzadszym mlekiem...

kurwa 😞 szukam wynikow moczu malego i ma za niski ciezar... i ze to albo za duzo plynow w dniu poprzednim w poznich godzinach ( co jest nie mozliwe bo tylko mleko dostal.. ) albo niewydolnosc nerek 😞 😞 😞 😞 😞 😞 ryczec mi sie chce kuzwa 😞 mam nadzieje ze to nie to!! ☺️

• Mamusia
oboje razem moje serduszka zasnely az nie che mi sie zabierac malej z jego ramienia tak slodko razem wyglsdaja chyba zaraz im strzele fotunie a wogule to tyle mam dla was zdiec do pokazalania ze az mi sie che juz tutaj wkeliac ale dzis jeszcze przyszlo potwierdzenie z internetu ze nam podepna a wiec oby do tego 13 damy jakos rady

• Mamusia
no tez sie wlasnie anulka boje ze jednak 170 to zaduzo no ale jak ona glodna byla no to zjadla przecierz nie bede jej zalowac a wlasnie lipa bo bie mam herbatek ale dalam jej dzis jeszcze 2 butelki po 30mil wody z cukrem ehh martwie sie no ale tak to ona placze i wiecznie glodna eh bez sesu tylko ona zje np 90 odbije sie jej zasnie na 10 min po czym sie budzi z mega wzasniem zje znow 30 i zasypia no dzis sie zdazylo ze zjadla najpierw wlasnie 90 a puzniej po dwuch przebudzeniach dojadla jeszcze po 30 kurde zmartwilo mnie to ze mowisz ze tak duzo ehhh a ty piszesz ze twoj po 30-60 pije pieknie dobra kochane fajnie sie siedzi ale mala zasnela i pewnie sie obudzi po 3 godzinach a ja sie ani troszku nie przespie i tyle bede miala tylko z tego jej spania i chwilke ciszy ale wykapalam sie juz naszczescie i w pizamce sobie leze a wiec dobrej i ciszej bez zadnego placzu nocki wam kochane zycze buziaki do juterka

hej kobietki:*
dziś zapowiada się lepsza pogioda, to i może na spacerek wyskoczymy malutki 🙂

kurcze, czy Wasze dzieci przez sen też są takie głośne?? moja stęka, wzdycha, czka...spac mi nie daje 🙂

ej a te pleśniawki to coś groźnego? moja ma nalot na języku ale to z mleka zawsze...mam to usuwać? bez sensu... 🙂

Loli weź no Ty miej jużn ormalnego neta i bądź tu jak ja jestem, bo się mijamy 🙂

• Mamusia
eh kurcze ja wiem ze sie nie powinno tak dziecka klasc ale moja to normalnie kocha spac na brzuszku czasami w dzien jak ja tak poloze to moze przespac nawet godzine gdzie dla mnie to jest wielki cod ale boje sie ja tak zostawiac zeby sie jakies nieszczescie nie stalo ale czy ktores bobo wasze tez tak ma? 0lenka nawet wczoraj dosc dlugo pospala jadla i udawalo sie jej zasnac po jedzeniu odrazu a ja mialam chwilke aby ogarnac dom chodz i tak to jeszcze duzo pracy ehh ciezko cokolwiek zrobic czasami sie zastanawiam czy w nocy normalnie nie robic czegos jak ona spi bo mam wtedy czasem i nawet 5 godz wolnego ale zaloze sie ze wygladala bym puzniej jak jakies zombi