Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zanim zaszłam w ciążę miałam być wolontariuszką w naszym Towarzystwie Obrony nad Zwierzętami. Razem z taką koleżanką...I ona tam pracuje , a ja nie mogę. Umówiłyśmy się, że jak będę mogła to będę brała pieski na tymczas do siebie. A póki nie mogę to rozpowszechniam w sieci najpilniejsze sprawy.Kiedy organizowana jest zbiórka charytatywna, jakiegoś pieska trzeba ,, zareklamować,, , jakiś potrzebuje pilnie pomocy itp. Ostatnio podesłała mi sprawę małego boksera, który został znaleziony bo ktoś go się pozbył. Młody był zarobaczony, odwodniony i miał już zmiany skórne...Udało mi się rozdmuchać sprawę i zabrały go dobre duszki ze Szczecina...Tam okazało się, że maluch ma już bardzo zaawansowaną parwowirozę 😞 😞 😞 Mimo wielkich starań, zbiórki pieniędzy na leczenie, szukania po całej Polsce surowicy do przetoczenia mu i nieprzespanych nocy dziewczyny, która go zabrała maluszek kilka godzin temu umarł 😞 😞 😞 😞 😞 Przykre to, ale wolała bym żeby jego właściciel od razu go zabił 😞 Zaoszczędził by mu mnóstwo bólu...

• Mamusia
Wiem Aguś.... Tylko, że on w końcu trafił w dobre ręce...A mimo to się nie udało 😞 Teraz muszę się skupić na kolejnej biedzie.Idzie zima więc tych nie brakuje. I będzie coraz gorzej. Zwłaszcza, że nasz TOZ popadł w długi...Nie ma kasy i tak kombinuje jak je tu zdobyć. Oni jakiś kalendarz po 5 zł wymyślili, ale brzydki wzór i w ogóle jakoś to tak...No nie wiem. Takie rzeczy trzeba gdzieś po mieście roznieść , a nie...
😮 😮 😮 😮 😮 😮 😮
http://www.papilot.pl/ciaza-i-dziecko/10539/Wybory-Miss-Ciezarnych.html

Tobie jest przykro, ale i tym nowym właścicielom pieska jest na pewno bardzo przykro 😞

widziałam te kalendarze...też mi się nie podobają:/ bardzo cięzko zdobyć pieniądze na taki cel..worek bez dna niestety 😞

• Mamusia
Kalendarz niepomyślany w ogóle...Gdyby był ładniejszy więcej osób by kupiło. jestem na forum o labradorach i tam też kupujemy kalendarze...Ale tam jest inaczej. Bo kalendarz jest z przewracanymi kartkami, ze zdjęciami naszych forumowych psiaków i w ogóle...Aż chce się na niego patrzeć. I część kasy idzie na opłacenie hurtowni i przesyłkę, a reszta na fundusz pomocy labradorom 🙂 Kalendarz i tak muszę jakiś kupić , a tak wiem, że będę miała bardzo orginalny z moją Lunką i w dodatku wesprzemy piesie 🙂 Czego chcieć więcej 😜 Tak samo już ludzie tam kombinują , żeby sprzedawać gadżety typu kubki, koszulki, breloczki z logo forum 🙂 I są chętni bo to fajna sprawa 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny, jestem kwietniówką 2010. przez przypadek tu zajrzałam i widzę, że buuterfly pisze, że synek nie robi kupki od 4 dni a jest cycusiowy - nie martw się! przy karmieniu cyckiem tak może być - zdaje się nawet do 7 dni może kupki nie być! to znaczy, że maluch przyswaja cały pokarm! ważne, żeby siusiu robił 🙂 mam nadzieję, że pomogłam 🙂 sorki za wtrącanie się 😘

zdrówka dla wszystkich maluchów.

• Mamusia
Podobno dzieci na piersi to mogą nawet raz w tygodniu się załatwiać, ponieważ mleko matki może być prawie całkowicie przyswajane przez dziecko.

Tak czytałam...

Ale mój szkrabek jak nie zrobi kupki do 12 ( a zaczyna o 5 ) to się strasznie męczy..a ja z nim

Loli musi 😞
za buziaczka dziękujemy, Ewci przekażę jak tylko się obudzi...oby dopiero rano 🙂

dołuje mnie jeszcze jedna rzecz...płakać mi się chce, bo moja babcia trafiła w miarę zdrowa do szpitala ponad tydzień temu, a teraz w tym szpitalu przestała chodzić, mówić, słyszeć! a poszła zupełnie z czym innym 😞 no nic...chciałam to tylko napisać, bo mi leży na sercu 😞

• Mamusia
Oj nie spi Ewcia jak tylko moze do samego rana zeby mamusia sie wyspala, moja tez ju wykapana zjadla 130 i spi 🙂 i tez mam nadzieje ze sie obudzi dopiero gdzies okolo 12-1 🙂

Ehh Agus :* kurde noo nie wiem jak mam cie kochana pocieszyc.. ehh no tak to juz czasem jest ze starszymi osobami na nas kiedys tez to czeka 😞 a babcia niech wraca jak najszybciej do zdrowia Agus :*
Kurde mol nie jestem dobra w pocieszaniu 😞

• Mamusia
Oj Aguś, trzymaj sie tam dzielnie... qrcze, ciekawe co jest powodem takiej zmiany 😞
czy wy wszytskiebylyscie na usg bioderek?? bo u nas tylko jak cos jest nietak i to po 3 miesiacu, bo do 3 miesiaca to jest wszytsko fizjologiczne, tak mowila mi lekarka, bo mój ma płytki staw...
a poza tym to sie tak ciezko przestraszylam jak kapalam Małego, wystawil mi nogi ponad główke i dupka poleciał w dół, nie mogłam go złapać pod paszkami bo sie wiercil, on sie bawil, jemu sie to podobalo, a ja malo na zawał nie zeszlam. Chetnie bym gowziela na basen ale u nas nie ma wody ozonowanej 😞 moze go wezme kiedys pod prysznic bo mamy gleboki, zobaczymy czy my sie spodoba.. ale to jak bedzie starszy troszke 🙂

• Mamusia
Laurana z tego co wiem i kojaze to chyba kazda z nas byla na badaniu ioderek 🙂
a z tymi miesiacami kiedy robic to badanie to nie mam zielonego pojecia, tutaj jakos kazda przed ukonczeniem 3 miesiaca maluszka chodzila ? hmm.. dziwne ... przecierz zadne bobo nasze jeszcze 3 miesiaca nie ma a juz prawie wszystkie byly na tym badaniu