Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bobas jak najbardziej możesz farbować. jeżeli np. planujesz radykalną zmianę koloru to proponuję przed porodem. miałyśmy taką sytuację, że klientka zaraz po porodzie zmieniła sobie kolor ( z jasnego blondu na czekoladę) i kiedy jej córeczka ją zobaczyła zaniosła się od płaczu. noworodki i niemowlaki są bardzo wyczulone na zmiany zewnętrzne, zwłaszcza u mamy. maleńka nie chciała nawet ssać piersi! więc klientka zdecydowała się na powrót do blondu.
jeżeli chodzi o farbę to ja pracuję na włoskiej firmie profesjonalnej alfaparf. i jesteśmy z niej zadowolone. ale można ją dostać tylko w sklepach fryzjerskich. jeżeli chodzi o farby ogólnodostępne to polecam produkty wella (jeżeli często zmieniasz kolor to odradzam palette, gdyż jest to farba o mocnym pigmencie i później ciężko z niej zejść)
ania87 przy mężczyźnie to chyba wpływ ma tylko jego dobry humor 😉
Loli a jak nakładasz odżywkę/maskę to na całe włosy czy tylko na końce?

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

eloite wielkie dzieki za porade 😆 a co do koloru to nie pomyslalam ze dziecko moze pozniej mnie nie poznac 🤢 wiec musze sie decydowac chyba jutro pojde sie zapisac do fryzjera 🙂

• Mamusia
Loli to postaraj się odżywki nie dawać od samej nasady,od odrostu. Prawdopodobnie to może być przyczyną przetłuszczających się włosów. Odrost jest najzdrowszą częścią włosa (najmniej poddawany jest oprawie termalnej-suszarka, lokówka, prostownica). Reszta długości jest bardziej zniszczona i to ją należy ewentualnie odżywiać. Włos sam produkuje warstwę tłuszczową,która go okala i chroni więc zdrowy włos( przy odroście), który dodatkowo natłuścisz odżywką zwyczajnie będzie przetłuszczony 🙂

CZesc brzusie ehh u mnie noc straszna juz myslałam ze bede Sebastiana budzic i bedziemy jechac do szpitala bo taki ból ze myslalam ze z wyra wyskocze 😞 ale jakos przetrwałam i nie obudziłam go. Eh.. dzisiaj od rana jakos zyje ale to tak ledwie co. Półki załatwione na jutro wiec już bedą a dzisiaj chciałam isc do rossmana ale chętnych brak zeby poszli ze mna, a Sebastian w pracy..

• Mamusia
Eloite dziekuje od dzis 😁 bede nakladala od polowy włosków a jakie tego beda efekty to napewno puzniej zdam ci relacje.
Ale wlasnie myslalam czy sobie nie zrobic teraz takiej maseczki na wlosy i posiedziec z nia ze 2-3 godzinki podobno , dobrze cos takiego robi na wlos od czasu do czasu 🙂

hehe laski a tu taki temat jak poszłam 🙂 super! najbardziej to mnie rozwaliło to że cykl fryzjerki ma wpływ na koloryzację klientki 😁 szok nromalnie 🙂 nie ma w tym więcej przesądu Kasiu? 🙂

byłam na poczcie i już lewatywka leci sobie z południa na północ polski do sioperki 😁 😁 😁 😁

eloite to ja mam też pytanie...a co z farbami typu Loreal Casting? bo ja tylko tym robie od paru lat...jestem zadowolona ale właśnie w ciąży jakieś dziwne kolory mi chwytają...

• Mamusia
Dosik to naprawdę różnie. To zależy jaki chcesz odcień. Jeżeli masz podstawę ciemną (brąz) to jeżeli chcesz ocieplić buzię możesz dodać refleksy w kolorach koniaku, miodu, mahoniu. Sprawdzą się rudości i słoneczne blondy.
Natomiast jeśli myślisz o zimniejszych tonach to zdecydowanie platyna i surowe brązy (sprawiają wrażenie matowych).

No włąśnie Kasiu myślała bym bardziej rozświetlić włosy i troche rozjaśnic ostatnie lata tylko ciemne i ciemne 🥴
Loli tak musimy oderwac sie od codzinnosci bo póżniej szukamy tylko symptomów ze sie poród zaczyna 😁

dokładnie Loli jest tak jak piszesz - full profesjonalizm w postach eloite 🙂 jestem zauroczona i chyba pójdę w tygodniu do fryzjera 😁 tylko wcześniej zapytam czy ma okres czy nie 😜

Lauranka a co to ten Holter??? 🥴

• Mamusia
Mowisz Agaa ?? hmm no chyba jedna masz racje 🙂 skocze szybko tylko do pobliskiego sklepu a puzniej bede lala wode do wanny 🙂 - a powiedzcie mi jak z temperatura wodna ? bo ja wsumie non stop prysznic biore wjec woda letnia a jak w wannach? bo pamietam ze na poczatku ciazy bylo zakazane sie kapac w goracych wodach ze mozna poronic? a teraz jak z tym jest?

EJ NIEZAPOMNIJCIE ZE JUTRO PRAWDOPODOBNIE ANULKA WYJDZIE , CIEKAWE CZY DO NAS TUTAJ ZAGLADNIE [color=green][/color]