Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
magda123 napisał(a):
Mortishia24 napisał(a):
a co to za zabieg?? jakas hipnoza czy co??

nie to nie hipnoza po prostu podłaczają cię pod elektrody i przez 3 dni musisz pić wode mineralną dziennie 2 litry 🙂 bo te toksyny uwalniasz przez skórę i mocz i strasznie to śmierdzi 😠 jak byś skóre przypaliła, taki zabieg trwa 15 min.

obudzilas sie zasnelas glowa w klawiaturze czy co 😜 😜 😜
o kurde dosc sadystycznie to brzmi ale pomoglo jak mowisz a ile was to kosztowalo??

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
Czesc Gosiulka :0 hy hyhy a dzis taka ladna data 23 pierwszy dzien jesieni i piekne slonko w sam raz na ropakowywanie sie 😁 😁

nio a mnie brzuch nadal boli dzisiaj nie che jak co t jutro bo moja sister ma urodziny 😁 byłąm w kościele z Kamilem a teraz kumpela byłą na kawie i dlatego tak późno 🙂

• Mamusia
nie Marta nie zasnęłam musialam sobie odkurzyć zanim moje dziecko wyłożyło swoje zabawki 😁 😁 😁 na dywanie a taki zabieg kosztował 70zł. niezbyt ładnie brzmi ale jest skuteczny 🙂 bo to jest ,żeby rzucić palenie a przy okazji oczyszcza organizm z toksyn 🙂 i przy mnie nie może nikt zapalić bo mi śmierdzą papierosy 🙂 chodzę i wyzywam jak ktoś mi zapali przy mnie 🙂

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
a po co bylas w kosciolku tak rano w zwiazku z komunia mlodego czy ty moherek jestes i dziecko biedne dreczysz z samego rana 😁 😁?

tak moherek jestem 😁 😁 😁 ze szkoły mieli rozpoczecie roku szkolnego spiewali piosenki pół godzinki wiec wesoło było 🙂

• Mamusia
n o przy mnie tez nie mozna teraz zapalic ale to bardziej ze strachu ze zacznie mnie znow ciagnac chociaz fajki od paru miesiecy sa na balkonie w szafce i w kazdej chwili moglabym isc i zapalic ale nie to najbardziej stanowcza decyzja w moim zyciu ze w ciazy nie bede palic bo tyle moge zrobic dla dzidzi i jej nie truc potem prosze bardzo jak urodze nie bede karmic ale teraz absolutnie chociaz mam nadziejej ze nie wroce do fajur

• Mamusia
a pislam wlasnie paulinie ze moja tesciowa bedzie za tydzien a ona jara jak smok i chociaz nie bedzie palic w domu tylko na balkonie to bedzie mi woniac fajkami i juz mnie to irytuje teraz a co dopiero jak do malego bedzie chciala sie dosadzic to chyba mi gula peknie 😁 😁 😁

• Mamusia
Cześć Gosiu 🙂

Marto u mnie jak narazie nie zapowiada się na szybszy poród, co prawda od kilku dni mam lekkie skurcze kilka razy dziennie, ale praktycznie niebolesne, ale za to w szyjce mnie kłuje dość często, a to już nie jest zbyt przyjemne.. We wtorek wizyta, zobaczymy co lekarz powie 🙂

Dziewczyny prałyście rożek czy może nie trzeba?

• Mamusia
to jest właśnie bo ja jak nie palę to przy moim dziecku też nie tzn.jak jest w pokoju to ok. ale nie jak na kolanach siedzi 😜 a jak sie Kamil urodzi to nikt nie będzie miał styczności albo papierosy albo wnuczki 🙂 no trudno . A papierosy też mam w komodzie z datą rzucenia 😁 😁 i jak będą miały z 10 lat to zapalę na rocznice 😁

• Mamusia
Pilar89 napisał(a):
Cześć Gosiu 🙂

Marto u mnie jak narazie nie zapowiada się na szybszy poród, co prawda od kilku dni mam lekkie skurcze kilka razy dziennie, ale praktycznie niebolesne, ale za to w szyjce mnie kłuje dość często, a to już nie jest zbyt przyjemne.. We wtorek wizyta, zobaczymy co lekarz powie 🙂

Dziewczyny prałyście rożek czy może nie trzeba?

nawet trzeba 🙂tylko trzeba ten twardy wsad wyjąć 🙂

• Mamusia
ja nie pralam bo czytalam ze u niektorych dziewczyn sie zbil ten wklad i rozek jest do dupki wiec ja nie ryzykuje i go wietrze co jakis czas tak jak caly pokoj dla malego zreszta 🙂 a jak co to mam pieluszki tetrowe wygotowane juz to jak co to wloze w rozek taaka pieluszke dodatkowo i chyba bedzie okej 🙂

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
ja nie pralam bo czytalam ze u niektorych dziewczyn sie zbil ten wklad i rozek jest do dupki wiec ja nie ryzykuje i go wietrze co jakis czas tak jak caly pokoj dla malego zreszta 🙂 a jak co to mam pieluszki tetrowe wygotowane juz to jak co to wloze w rozek taaka pieluszke dodatkowo i chyba bedzie okej 🙂

Marta wkład się wyjmuję i musisz go wyprać (nie wkład) z tyłu jest otwór ,że można go wyjąć 🙂 ja też nie wiedziałam dopóki moja się nie zrzygala na niego i musiałam go wyprać 😁

• Mamusia
magda123 napisał(a):
dziewczyny powiem szczerze ,że ja nie mam nic przeciwko paleniu niech sobie palą 🙂 ale niech niektórzy wezmą pod uwagę ,że skoro ja nie palę to mogliby się wstrzymać z paleniem u mnie w domu 🙂

u nas njapierw bylo ze po remoncie nie ma paleia w stolowym zrobilismy remont w grudniu zeszlego roku a w styczniu moj mial urodzinuy oczywiscie pelna chata przyjaciol z zonami mezami no i jak to na balkon w zimie okej palilismy w stolowym, tesciowa jak byla a potrafila 2,3 razy w roku na dwa miesiace przyjezdzac czyli w roku pol roku siedziala u nas a nie w gorzowie 😮palila w malym pokoju w ktorym stal komputer, jak sie dowiedzielismyu o mojej ciazy byla krotka pilka : jak ja mam rzucic nie ma palenia w domu bez wyjatkow 🙂
A znajomych mamy na tyle kulturnych heheh ze jak przychodza to sami od siebie na balkon mykaja 😁

• Mamusia
Madziu u mnie się nic nie wyjmuje 😜 ale ja mam taki jak Gosia, zwykły nieusztywniany, stwierdziłam że taki wystarczy bo i tak mało go będe używać pewnie 🙂
A pytam bo moja mama mówi, że ona nic nowego nie prała jak ja i moje rodzeństwo byliśmy mali i żadne z nas nigdy nie miało uczuleń 🙂

• Mamusia
Pilar89 napisał(a):
Madziu u mnie się nic nie wyjmuje 😜 ale ja mam taki jak Gosia, zwykły nieusztywniany, stwierdziłam że taki wystarczy bo i tak mało go będe używać pewnie 🙂
A pytam bo moja mama mówi, że ona nic nowego nie prała jak ja i moje rodzeństwo byliśmy mali i żadne z nas nigdy nie miało uczuleń 🙂

ja nie wiem jak jest w innych szpitalach ale u mnie tam gdzie ja rodzę położne mają to do siebie ,że jak nie wyprane wyprasowane to nie założą dziecku 🙂 a ja nowego też nie założę nie ,ze względu na uczulenia tylko ich specyficzny zapach ,który mnie odrzuca 😜 a skoro masz nieusztywniany to nic nie wyciągniesz chyba ,że nitkę 😁

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
magda123 napisał(a):
dziewczyny powiem szczerze ,że ja nie mam nic przeciwko paleniu niech sobie palą 🙂 ale niech niektórzy wezmą pod uwagę ,że skoro ja nie palę to mogliby się wstrzymać z paleniem u mnie w domu 🙂

u nas njapierw bylo ze po remoncie nie ma paleia w stolowym zrobilismy remont w grudniu zeszlego roku a w styczniu moj mial urodzinuy oczywiscie pelna chata przyjaciol z zonami mezami no i jak to na balkon w zimie okej palilismy w stolowym, tesciowa jak byla a potrafila 2,3 razy w roku na dwa miesiace przyjezdzac czyli w roku pol roku siedziala u nas a nie w gorzowie 😮palila w malym pokoju w ktorym stal komputer, jak sie dowiedzielismyu o mojej ciazy byla krotka pilka : jak ja mam rzucic nie ma palenia w domu bez wyjatkow 🙂
A znajomych mamy na tyle kulturnych heheh ze jak przychodza to sami od siebie na balkon mykaja 😁

u mnie już kuchnię zajeli więc na razie nie będę taką zołzą i im pozwolliłam 😁

• Mamusia
Hehe, mi też zapach nowych ciuszków średnio podchodzi, więc wszystko popiorę 🙂 nawet nie wiedziałam, że tak dużo się tego zebrało przez te wszystkie miesiące 😜
A jak tu w szpitalu jest to nie wiem, wiem tylko że w szpitalu dają wszystko, musze mieć tylko ciuszki na wyjście 🙂 w przyszłym tygodniu może w końcu wybierzemy się zobaczyć ten szpital 😜 i gdzie on w ogóle jest 😁

• Mamusia
magda123 napisał(a):
Mortishia24 napisał(a):

Marta wkład się wyjmuję i musisz go wyprać (nie wkład) z tyłu jest otwór ,że można go wyjąć 🙂 ja też nie wiedziałam dopóki moja się nie zrzygala na niego i musiałam go wyprać 😁

to wy macie jakies inne bo ja mam normalny taki jak wklad do poscieli o taki :
[URL=http://img683.imageshack.us/i/rozekbrzu.jpg/][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/2253/rozekbrzu.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
u nas też jest w szpitalu wszystko tylko ,że oni bardzo dziwnie obwiązują dzieci w beciki i ja nie lubię tego bo nie wiem jak to związać z powrotem 🙂 dlatego mam swój becik w szpitalu 🙂 i się pytają czy chce ubrać malenstwo w swoje czy ich ubranka 🙂 noi na wyjście wiadomo muszę mieć swoje ciuszki 🙂