Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Independent_19 napisał(a):
A jak tam wygląda sprawa z mieszkaniem?

możesz dostać od maista jak zarabiasz płacisz podatki i masz mały metraż na ilość osób tutaj największe wzięcie mają wielkie mieszkania a my nie chcemy dużego więc może nam się uda no cóż złozyć można a co z tego wyjdzie to zobaczymy 😲

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Będzie dobrze jesteśmy silne i damy sobie radę w każdej sytuacji, ja na początku myślałam że nie dam rady że dziecko będzie do mnie miało pretensje całe życie bo mieliśmy małe perspetywy. Ale teraz Kris dostał podwyżkę, trafiła nam się okazja z mieszkaniem do wynajmu bo naprawdę tanio. I wszystko jakoś się unormowało a na początku byłam przerażona. I nie zapomnę jak przyjaciółka do mnie z tekstem czy nie lepiej usunąć tą ciążę bo mój wiek i sytuacja z mieszkaniem.. Wyśmiałam ją wtedy i wiedziałam że już od początku kocham tego malucha i stanęłabym w jego obronie przed całym światem. A prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Właśnie mnie mały kopnął czyli PRAWDA 😜 😜

• Mamusia
no u niej tez byla kawlerka a w niej ona maz i syn a potem doszla coreczka to dopiero sie ruszyli i lazili prosili jak ich drzwiami wyrzucali to oknem wlazili az w koncu im przeydzielili dwu pokojowe miezkanie o metrazu zblizonym do kawalerki na zadupiu tzn osiedlu nieciekawym ale coz :/

Taki nasz kraj 😉 Ja jak nie przyjmie mnie kardiolog państwowo to idę prywatnie Krzysiek powiedział że lepiejpójść prywatnie niż błagać żeby ktoś cię poza kolejnością przyjął

• Mamusia
Martus takie realia ze mimo iz placimy horrendalne sumy na skladki zus to i tak gowno mamy tak jest wszedzie ja na tarczyce myusialam wydawac 50 zl miesiecznie na samego lekarza plus drogie leki bo przeciez po co endokrynologow na kase chorych przyjmowac skoro polacy tyyyllee zarabiaja i ich stac plus dentysta jakas stowka plus ginekolog jakies 70 zl co to jest dla tak bogatych ludzi jak polacy 😮

• Mamusia
ja sie ciesze ze tyle dobrze ze mieszkania nie musimy dodatkowo wynajmowac tylko po rodzicach kondzia oplacac bierzaco rachunki i moze kiedys przepisza je na nas szkoda tylko ze tesciowa wiedzac ze to dalej jej przyjezdza z gorzowa nawet na 3,4 miesiace w roku i to czasem dwa razy w roku :/

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
no to masz podobnie jak w polsce wogoe z tego co piszesz to ta Austria wcale tez taka fajna nie jest moze mja edukacje i miasta lepiej zorganizowanie ale spolecznie to chyba nie jest wcale taka fajowa co?

wiesz powiem Ci że tutaj włąśnie wszystko jest super zorganizowane tramwaj autobus metro jeżdzą co 3-5 minut miasto zadbane i faktycznie ludzie dostają tutaj mieszkania od miasta tylko my nie byliśmy teoretycznie teraz jak jestem w ciąży to powinnam do 6 miesięcy dostać mieszkanie bo tu jest taki obowiązek że dziecko musi mieć swój własny pokój

• Mamusia
no zobaczymy nie napalam się dadzą to dadzą nie to nie 😁 złożyć zawsze warto 🙂
a ja właśnie się zdenerwowałam bo teraz tutaj jest długi weekend a mój Bartek jedzie na wyjazd wróci dopiero w sobotę 😞 😞 😞a tak to byśmy sobie gdzieś pojechali no ale cóż przeżyję 🤢