Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
slicznie ty klamczucho a mnie pocieszalas ze bylas popuchnieta a tyyy niedobra 🙂
Paulina postanowilam ci pomoc i znalazlam ten przepis chyba 126 stronie 🙂prosze:

przepis w wersji deutsch na blaszkę 24 cm jak masz lidla to kupuję tam 2 sztuki topfen(u mnie nazywa się speisetopfen)potrzebujesz sztuk 2 albo 2,5 czasami daję
3 jajka
pół masła
pół szklanki cukru pudru
2 cukry waniliowe

więc do jednej miski dajesz masełko tylko nie twarde ser żółtka cukier puder i cukier waniliowy miksujesz to żeby grudek nie było
w drugiej ubijasz na sztywno białka i dodajesz do tych białek 2 łyżki maizeny u mnie tak się nazywa a to jest mąka ziemniaczana i chwilę to miksujesz a potem dodajesz do sera i mieszasz i tyle piekę tak ok godziny w 180 stopniach ale musisz sobie sprawdzać wykałaczką czy jest już dobre a czasami na spód blaszki daję herbatniki i wtedy ciacho jest wyższe

Mam nadzieję że niezbyt skomplikowane ale dobre już zjadłam prawie pół blaszki

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięku Martuś, kochana jesteś 😘 😘 😘 mam zamiar w końcu znaleźć dzisiaj tą blaszkę i zrobic ciacho 😁

Gosiu wyglądałaś ślicznie 🙂 ja już jestem dużo większa a co dopiero będzie w 8 miesiącu.. 😮

• Mamusia
ja tez sie wstydze ale lekarz mnie pociesza ze moja baniakowata sylwetka powionna zniknac niedlugo po porodzie bo ja mam w pizdu wody w organizmie wiec caly czas sie pocieszam ze bedzie git a poza tym mam nadzieje karmic piersia wiec dietka takze dam rade byc laska do wiosny 😁

poszłam, poprzytulałam.. i tylko się wkur... nie wiem co mu się dzieje.. ale broni się przed spaniem jakby go to co najmniej gryzło... on nie waży 5 kg... jest ciężki a lulanie go męczące 😞 😞 odpadają mi ręce... 😞 beczeć mi się chce..

• Mamusia
GoGr napisał(a):
poszłam, poprzytulałam.. i tylko się wkur... nie wiem co mu się dzieje.. ale broni się przed spaniem jakby go to co najmniej gryzło... on nie waży 5 kg... jest ciężki a lulanie go męczące 😞 😞 odpadają mi ręce... 😞 beczeć mi się chce..

a może ząbki mu idą 😞