Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oj to nie dobrze mam nadzieje ze bardzo nie swędzi 🙂 piszesz ze musisz szpital wybrać ja musiałam przed 12 tygodniem wybrać bo ultraschall robią tutaj w w szpitalu a najlepsze jest to ze idziesz w 9 czy 10 tygodniu się zapisać i odsyłają Cię z kwitkiem bo miejsca nie ma 😮 😲 😁 no mnie się udało w 3 szpitalu dopiero 😁 😁 😁 no bo wiesz jak to jest Turczynki rodzą w styczniu i grudniu wiec wszystkie terminy pozajmowane 🤪 🙃

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hehe, tutaj też pełno Turczynek, ale problemu z miejscem raczej nie będzie 🙂 mój lekarz powiedział, że w Niemczech jest tak, że kobieta sama decyduje gdzie chce rodzić i szpital musi ją przyjąć 🙂 tylko trzeba właśnie przynajmniej 2 miesiące przed porodem się zgłosić

• Mamusia
a to powiem Ci ze fajnie macie tu w mutter kind pass musisz mieć wbite ze szpitala ze byłaś na usg 😮 w sumie to w zupełności te 2 miesiace wystarczy przed porodem wybrac a nie takie cyrki jak tutaj 🙂 a szpital w którym bedę rodzic jest taki mały ze jest tylko 8 sal na odddziale 😁

• Mamusia
To nawet lepiej, że tak mało 🙂 ja będe szukała takiego, żeby było jak najmniej łóżek na salach i żeby jakaś Polka położną była 🙂 a znajoma, która dwa razy już tutaj rodziła, powiedziała mi ostatnio że jeśli ktoś z rodziny chce przy mnie być (mąż/mama) to na cały mój pobyt w szpitalu dostawiają drugie łóżko albo dają salę rodzinną 🙂 przynajmniej Filip nie będzie musiał krążyć szpital - dom - szpital bez przerwy :P

• Mamusia
na tym oddziale jest 4 albo 5 położnych Polek 😁 nawet jak ostatnio byłam na usg na dole w szpitalu i w gabinecie u lekarza to właśnie Polka była 🙂 tutaj wiem ze można sobie zapłacić za taką salę że masz jak mieszkanie i przez cały pobyt może być z tobą mąż dziecko i kto tylko chcesz 😁

• Mamusia
A tutaj ponoć się za taką salę nie płaci, muszę jeszcze dopytać lekarza przy okazji 🙂 fajnie Ci Gosiu, ze tyle Polek, większe prawdopodobieństwo, ze akurat któraś będzie jak trafisz do szpitala 😉 ja to się boję, że zacznę rodzić i nie będe wiedziała co oni do mnie mówią na tej porodówce 🤪

• Mamusia
ale ja Cie jak najbardziej rozumie mam to samo trafię albo nie zobaczymy w praktyce wiem ze jest tam jeszcze czeszka na pewno wiec po czesku tez się cosik zrozumie 😁 😁 😁 a ginekologiem jest murzyn taki czarny jak diabeł ostatnio na niego trafiłam i miałam polewkę że murzyn tam grzebał no nie każda ma takiego fuksa 🤪 🤪 🤪 sory bije mi 😁 😁 😁 😁

Hej Dziewuszki ;* Zajadam właśnie sobie śniadanko i zaraz tableteczki... 🥴 Ale miałam dzis sen że krwawiłam, pojechałam na porodówkę i zaczęłam rodzić 🤪

• Mamusia
Hehe, mi też by się chciało śmiać jakbym trafiła na porodówke a tam by był murzyn :p żadnych uprzedzeń nie mam ani nic, ale tak jakoś człowiek się raczej tego nie spodziewa 😁 a czeski język jak dla mnie trudny do zrozumienia jest, słowacki dużo łatwiejszy 🙂

• Mamusia
Witaj Marto 🙂 ja na szczęście jeszcze ani razu nie miałam snu o porodzie, ani w ogóle o ciąży, tylko dzidzia mi się kilka razy śniła 🙂 ale za to dzisiaj śniło mi się, że uciekałam z babcią tunelami ściekowymi a goniła nas Julianne Moore xD 🤪 mój Filip nie mógł się przestać śmiać jak mu rano o tym powiedziałam 😜

Ja też się bałam czy przuypadkiem nie krwawie 😞 Ale masakra nawet mamę w śnie wysłałam po wyprawkę dla małego jakieś pampersy, pieluchy tetrowe, ubranka, płyn do mycia ciałka bo nic nie miałam dla niego przyszykowane 🤪

Cześć Magda 😉 Ja czekam do 1 sierpnia i później już wszystko będzie nie na wariackich papierach 😉 Wkońcu rozpakuje swoje wszystkie rzeczy poukładam, rozpakuje małego rzeczy i powoli będę robiła z nimi porządek 😁

Hej Gosiu 😆 Ja już się nie mogę doczekać aż będę na swoim wkońcu niezależna od innych, zresztą we własnym domu swoboda 😁 Ale zazdroszczę takim parom które już są ustawione... Jak leżałam w szpitalu na patologii ciąży była ze mną taka babka 28 lat a ten jej chłop to chyba z 23 max mieli sobie dom i wszystko bo oboje z bogatych "rodów".. TAkim to dobrze 🤢