Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

Nie Gosiu to nie przez Ciebie absolutnie nie Kochana ! Poprostu boję się tego życia któe mnie czeka, bowiem mamy 1200 zl miesiecznie z czego 600 idzie na mieszkanie, plus rachunki to nie wiem czy na pare pampersow straczy i jedzenie obierków po ziemniakach ;/ przeraża mnie ta wizja;/ A przecież dziecko tyle kosztuje

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Independent_19 napisał(a):
Nie Gosiu to nie przez Ciebie absolutnie nie Kochana ! Poprostu boję się tego życia któe mnie czeka, bowiem mamy 1200 zl miesiecznie z czego 600 idzie na mieszkanie, plus rachunki to nie wiem czy na pare pampersow straczy i jedzenie obierków po ziemniakach ;/ przeraża mnie ta wizja;/ A przecież dziecko tyle kosztuje

Marto jak moge cos podpowiedziec nie biezcie slubu na razie to bedziesz dostawac 170 zł jako samotna matka 🙂

Hej! A kto tu mówił przedtem do Pilar o pozytywnym myśleniu??? Kobieto do wszystkiego już z założenia wychodź jak do sprawy pewnej! 😉 Będzie dobrze - innego wyjścia nie ma 😉 My się właśnie spłukujemy na remont, mojemu odejdzie 600 zł renty a mi 740 ze stażu i urodzi nam się drugie dziecko. Przy okazji ja umiłowałam zakupy;p i nie zamierzam z tego powodu się zamartwiać! Trzeba będzie to się wszystko znajdzie! Wszystko uda 😉 Tak trzeba myśleć a nie żadne tam "jak my sobie poradzimy";p

Tak jeżeli ma się rodziców któzy pomogą, moi pomogą ale też nie mogą stale, a jego mama ledwo dostaje rentę 700 zl z czego 300 idzie na kredyty różne więc na jej pomoc kompletnie nie ma co liczyć... A mieszkając na swoim niestety trzeba mieć trohę grosza bo mama nie zrobi obiadu kolacji i sniadania, nie zapełni lodówki itd. To jest poprostu życie 😠

Marta nie martw się na zapas bo to niepotrzebne. Wszystko z pewnej odległości strasznie wygląda. Na początku zwykle każda para musi zacisnąć pasa - kiedyś będziesz wspominała te czasy z uśmieszkiem. I przede wszystkim będziesz dumna, że daliście radę!

• Mamusia
Tak jeżeli ma się rodziców któzy pomogą, moi pomogą ale też nie mogą stale, a jego mama ledwo dostaje rentę 700 zl z czego 300 idzie na kredyty różne więc na jej pomoc kompletnie nie ma co liczyć... A mieszkając na swoim niestety trzeba mieć trohę grosza bo mama nie zrobi obiadu kolacji i sniadania, nie zapełni lodówki itd. To jest poprostu życie 😠

Marto dacie rade moze nie bedzie Cie stac na gotowanie codziennie obiadu z 2 dań ale na pewno sobie poradzicie my tez mamy tylko wypłate Bartka i stracza od 1 do 1 no ale teraz wiekszosc ludzi tak zyje takie czasy 🙂

No napewno jakoś to musi być ale narazie wszystko mnie przeraża bo w domu miałam wszystko, nigdy nic mi nie brakowało i ciężko będzie się przestawić 🥴

Mortishia24 napisał(a):
a ja to mam juz serdecznie dosc tego ciaglego myslenia czy starczy na to czy na tamto juz mnie to tak zaczelo dobijac ze teraz zyje mysla ze kurde musi sie udac i choby chuj na chuju stawal i koledy gwizdal i chocby skaly sraly to DAM RADE i koniec i kropka i finito!!!!!

za stającego chuja na chuju gwizdającego kolędy masz oklask 😁 a potem też drugi;D no tego to jeszcze nie słyszałam;p

No napewno jakoś to musi być ale narazie wszystko mnie przeraża bo w domu miałam wszystko, nigdy nic mi nie brakowało i ciężko będzie się przestawić 🥴

Marta bez przesady 😉 na początku to dzieciątko Ci tyle czasu zajmie, że nie będziesz potrzebowała aż tyle dla siebie 😉 A potem.. nawet nie zauważysz jak odkujecie się, że nie będzie trzeba się tak stresować 😉

• Mamusia
Martus kazdej z nas bylo na poczatku napewno ciezko wyleciec z domowych pielesszy ale zobaczysz jaka bedziesz z siebie dumna jak zaczniecie sie odnajdywac w nowej sytuacji ktora nie ma bata zawsze jest trudna nooo chyba ze masz rodzicow z "wyzszych sfer" i ci ten start serwuja pod nos...

No jakoś musi być pozytywne myślenie ! Ale mnie mój wkurza, nosz kuzwa mać ostatnio mowil ze zachowal sie jak gnoj ze sie nie odzywal i juz nigdy tak nie zrobi tylko bedzie coraz lepiej u nas w zwiazku a tu znów cisza no i nie wiadomo czy bedzie na benzynkę czy nie;/

• Mamusia
Gocha pizza jest fujj a herbatniczki pyszniaste 🙂 🙂 🙂
Gosia jak to nie slyszalas o chuju na chuju gwizdajacym koleduy i o tym ze skaly sraly 😁 😁 😁: 😁 😁D: 😁 no to bardzo mi milo ze cie chociaz w jakiejs jednej kwestii uswiadomilam 😁 😁 😁 😁 buhheeheh ale mi sie zryty humor zaczyna wystarczy z wami posiedziec moje kochane malpice 😜 😜 😜 😜 NA DOLA NAJLEPSZA PAZDZIERNIKOWA SZKOLA(zycia: 😁

Czasem mam poprostu powiedzieć stop i zostać u rodziców sama wychowując dzidziusia, wiecie co mi ostatnio powiedział jak się nie odzywał... że zapomniał, poszedł do kolegi na fuchę, pogadał , wrócił do domu i zasnął. A ja w ten dzień wzięłam wszystkie rzeczy od niego i wiedział jaka jest sytuacja... COś mi się wydaje że dziś znów mu się zapomni że istnieje, mimo tego że wie że małego pilnuję do 16 i już dawnoooo jestem wolna. Nie zadzwoni czy mam kasę żeby wrócić bądź że on załatwił 🤢 Zero odezwu

Nie no brzuszek mi dzisiaj humor ustawił na tydz z góry;p Tu mi na październiku o jakichś chujach mujach gwiżdżacych kolędy;p na listopadzie mi mówią, że chyba w ciąży jestem 😁

Chyolera.. musze się w tym odnaleźć w końcu bo oszaleję 😁 😜 😜 Jeszcze przez tę pizze mrożoną mnie ochota na gofra z bitą śmietaną wzięła 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
ja pierdupcze zaraz sie zleje ze smiechu Goska chyba w ciazy jestes!! 😁 😁 😁 😁: co za haslo hhehehe ja piernicze Aleks mnie wytrzepal do poludnia a teraz ja mu odplacam trzesacym ze smiechu brzuchem 😁 😁 😁 ja wpierdzielam marchewke bo tylko to jest slodkie w tym biednym przy poniedzialu domu 😁 😁 😁

no Mówię Ci Marta - tak mi sugerują;p że to jednak nie wzdęcia (bo podobno wzdęcia nie kopią;p) i że w ciąży jestem;p no i teraz nie wiem czy mówić mężowi czy zrobić mu prezenta na Wszystkich Świętych 😁