Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
JA również mam na imię Agnieszka 🙂 co do masażu sutków, to tak robię sobie taki masaż codziennie od 2 tyg po 15 min i nic tylko po takim masażu pobolewa mnie w dole brzucha 😆 ale przynajmniej cycki sobie zahartuję 😁 😁 😁 takze mnie nic nie rusza twarda jestem 🙃 😁 🙃 😁

• Mamusia
MISSISIPI2 napisał(a):
magda123 napisał(a):
zostala jedna skuteczna metoda kroplówka w szpitalu 😁 😁 😁 choć i ona czasem zawodzi

To prawda zawodzą 🤢 U mnie akurat nie zawiodła ale na drugi dzień w moim szpitalu podłączono dwóm kobietom oxytocynę i nic ich nie wzięło 😮

też widziałam taki przypadek u mie zadzialała a u jednej laski poszły 3 i żadna skuteczna tyle że była przed terminem chyba tydzień

• Mamusia
agaboh26 napisał(a):
JA również mam na imię Agnieszka 🙂 co do masażu sutków, to tak robię sobie taki masaż codziennie od 2 tyg po 15 min i nic tylko po takim masażu pobolewa mnie w dole brzucha 😆 ale przynajmniej cycki sobie zahartuję 😁 😁 😁 takze mnie nic nie rusza twarda jestem 🙃 😁 🙃 😁

ty to jak gocha 23 😁 😁 😁 twarda sztuka

• Mamusia
MISSISIPI2 napisał(a):
agaboh26 napisał(a):
MISSISIPI2 napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Przyszłam życzyć miłego dnia 😘 😘 😘

Dwupaczki z terminem jazda rodzić 😠 😁 😁 😁 😁

Hej Missisipi2 z tym rodzeniem to nie jest takie proste, u mnie wszystkie metody przyspieszenia zawiodły 😁 😁 😁

A masowałaś sobie sutki???? zacznij masować to Ci mówię że urodzisz w ciągu tej doby 🙂

A na imię mam Aga 🙂 Byłam to znaczy jestem grudnióweczką 2009 lecz my założyłyśmy prywatne forum bo co niektóre nie powołane osoby czytały i konflikty rodzinne powstawały 😠

a co do prywatnego forum to niektóre osoby są naprawdę wredne 😠 i coraz wiecej powstaje takich forów

• Mamusia
Oj Aga to juz nie wiem co Ci poradzić na przyspieszenie porodu 😞 Też masz uparciucha w sobie 😁

Oj uparty ten październik 😁 😁 😁

No właśnie Madzia te tez były tydzień przed terminem a chcieli wywołać je po miały problemy z ciśnieniem a w tym czasie udało się im unormować ale jak widać to jeszcze nie ich czas był 😉

• Mamusia
Madziu dlatego pisaliśmy do admina brzuszka żeby coś zrobił i nasz wątek ukrył ale nic nie zrobił i dlatego założyłyśmy pryw. forum 🙂 Teraz tam piszemy co chcemy i o czym chcemy a szczególnie często poruszany jest temat o teściowych 😁 😁 więc lepiej niech nikt tego nie czyta a tym bardzie niepowołane osoby 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Trudno nie pozostaje mi nic innego jak czekać 🙂 jest pod opieką lekarza KTG robione co 3 dni ruchy Julitki czuję, ciśnienie w normie nie puchnę, dobrze się czuję to mogę jeszcze pochodzic 🙂 Tyle że mi kurczę juz macierzyński leci 😠 😠 😠 szkoda mi tych dni, bo po macierzyńskim musze do pracy wracać 😞 😞 😞

• Mamusia
Agulka odpukac ale dzis juz bylo o niebo lepiej tylko kolo 2 na karmieniu zaczal piszczesc przez pare minut jakby mial atak kolki a potem jak reka odjal i nawet dalej zassal cyca i potem troche pojekiwal az w koncu po pol godz odbil i zasnal i obudzil sie dopiero po 5 a potem juz o 8 nam pobudke urzadzil 🙂))

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
Agulka odpukac ale dzis juz bylo o niebo lepiej tylko kolo 2 na karmieniu zaczal piszczesc przez pare minut jakby mial atak kolki a potem jak reka odjal i nawet dalej zassal cyca i potem troche pojekiwal az w koncu po pol godz odbil i zasnal i obudzil sie dopiero po 5 a potem juz o 8 nam pobudke urzadzil 🙂))

A no to super 🙂
Jejku jeszcze mój niedawno był taki malutki a już niedługo swoje pierwsze kroczki postawi 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
agaboh26 napisał(a):
Trudno nie pozostaje mi nic innego jak czekać 🙂 jest pod opieką lekarza KTG robione co 3 dni ruchy Julitki czuję, ciśnienie w normie nie puchnę, dobrze się czuję to mogę jeszcze pochodzic 🙂 Tyle że mi kurczę juz macierzyński leci 😠 😠 😠 szkoda mi tych dni, bo po macierzyńskim musze do pracy wracać 😞 😞 😞

kurcze no z tym macierzynskim to jest lipa 🤢 powinno sie liczyc od rzeczywistej daty porodu nie od planowanej 🤢

• Mamusia
Agaboh faktycznie liczy sie od dnia porodu tylko bedzie trzeba to zmienic w twoim przypadku bo moja szwagierka miaal termin na 13 czerwca a maly urodzil sie 11 lipca(podejrzewam ze lekarz jej zle pooobliczal) i ona tez sie bala ze bedzie miesiac w plecy ale jakos to zalatwila ze od dnia porodu jej sie liczy wiec sie nie martw na zapas 🙂)))

• Mamusia
agaboh26 napisał(a):
Teoretycznie tak,
ale jak się kończy zwolnienie a jest ono przeważnie wystawiane do daty terminu porodu, a dziecko do tego czasu nie zdąży się urodzić. To wtedy już leci urlop macierzyński 😞 i u mnie tak sie własnie stało 😞 😞 😞

A ha 🙂 no to szkoda że juz tracisz te dni na które mogłabyś z maluszkiem przeznaczyć 😞 Życzę aby już ten Twój uparciuch wyszedł juz maminego brzuszka 😘 😘 😘

A na kiedy miałaś termin?????

• Mamusia
agaboh26 napisał(a):
Teoretycznie tak,
ale jak się kończy zwolnienie a jest ono przeważnie wystawiane do daty terminu porodu, a dziecko do tego czasu nie zdąży się urodzić. To wtedy już leci urlop macierzyński 😞 i u mnie tak sie własnie stało 😞 😞 😞

powiem tak ja mialam termin na 19 kwietnia przy pierwszej ciąży więc miałam do tego dnia zwolnienie.Od 23 kwietnia byłam w szpitalu urodziłam 26 więc macieżyński liczy się od dnia porodu tylko musisz poinformować pracodawcę ,że jeszcze nie urodziłaś a jak urodzisz to go informujesz o porodzie potem mu zawozisz akt urodzenia a pracodawca załatwia macierzyński w Zusie 🙂

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
a moze bedzie ci przyslugiwal dodatek w wysokosci 538zl jak sie skonczy maciezynski?/ musialabys sprawdzic ale w sumie co to jest 500 na caly miesiac zycia:/

Oj Martusiu te pieniadze o których piszesz to (przepraszam tu niektórych nie chcę nikogo urazić) ale to "grosze". Mnie po prostu nie stać na pobyt z dzieckim w domu 😞( choć bardzo bym tego pragneła... niestety nasza szara Polska rzeczywistosć jest okrunta i bezwzględna 😠 😠 😠