Skocz do zawartości

Zatrucie ciążowe | Forum o ciąży

Basia85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ratunku potrzebuje jakieś informacje ponieważ grozi mi zatrucie ciążowe. Byłam dziś u mojego lekarza i wyszło mi wysokie ciśnienie. Już wcześniej przeczuwałam to po sobie. Pobrał mi krew do badan i mam za tydzien następna wizytę. Czyta lam ze jest kilka objawów zatrucia tj. Podwyższone ciśnienie, obrzęki czy mroczki przed oczami. Najgorsze ze ja to wszystko mam. Jestem w 30 tygodniu. Lekarz powiedział mi ze jeśli już badania wyjdą złe to będę musiała pójść do szpitala na kolejne badania a później jeśli się nie oprawi to w najgorszym wypadku wywołanie porodu. Kurcze jak się boje o te moja kruszynkę. Jak myślicie jakie ona ma szanse jak by coś??? Proszę pomóżcie... 😞

• Mamusia
Hej dziewczynki nie martwcie się na zapas ja 10 lat temu też miałam zatrucie ciążowe miesiąc mnie potrzymali w szpitalu i wywołali poród kiedyś tak się tym nie martwili a teraz bardzo.ja dopiero teraz się dowiedziałam w tej ciąży że miałam zatrucie wtedy 🙂 mój synek jest zdrowym dzieckiem właśnie we wrześniu skończył 9 lat

• Mamusia
byłam w połowie ciąży jak zaczeły mi puchnąć nogi i miałam wysokie ciśnienie ,to byłam 22 tygodniu na początku 8 miesiąca miałam już rozwarcie i musiałam iśc do szpitala musiałam mierzyć ile wody pije a ile odaje moczu codziennie inaczej ważyłam ,wypuścili na przepustkie na tydzien i po tygodniu znów leżałam dwa tygodnie i wtedy już wywołali mi poród.Choć miałam wysokie ciśnienie rodziłam naturalnie 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Witam wszystkie mamusie oczekujące. U mnie pojawiło sie jednak zatrucie i już jestem po wszystkim. Moj lekarz podjal decyzje o wywolaniu porodu i 21 w środe dokłądnie na dzień babci przyszla na swiat moja coreczka w 36 tygodniu ciazy. Wszystko przebieglo bardzo dobrze. Malutka wazyla 2.38 i na szczescie nie bylo z nia zadnych problemow. Teraz juz patrze na moje sloneczko jak sie zmienia z dnia na dzien i jak sie pieknie usmiecha przez sen...
Odnosnie zatrucia to pierwszy raz wyniki mi wyszly dobre wiec bylam spokojna. Pozniej podczas wizyty kontrolnej znow cisnienie mialam wysokie i doszlo bialko w moczu wiec moj lekarz odrazu mnie skierowal do szpitala no i Juleczka na drugi dzien byla na swiecie. W sumie to mialam wszystkie objawy- cisnienie, bialko w moczu, bylam okropnie opuchnieta cala a zwlaszcza nogi, stopy i rece.
Zdrowka dla wszystkich mamusi i ich malenstwom i zycze latwego i szybkiego porodu... [img size=314]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Kopia_JULIA_3_001.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />