Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie twierdzę, że te nieodpłatne są złe 😉 W końcu mnie też nimi szczepili i żyję;p
Mnie po prostu ktoś przy Kubku skutecznie przekonał do tych skojarzonych i dlatego Mateusza będę szczepić tak samo 😉

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzięki kobietki, jeszcze sie zastanawiam bo mi po prostu żal maleństwa 😞 ale raczej zaszczepię normalnie...oby tylko dobrze to zniosła,
dziś mi marudzi ...maż stwierdził, że ja nad nią biduję o to szczepienie i ona to wyczuwa... 🤔

My po wizycie (wizytach) 😉
USG bioderek - w porządku 😉
Szczepienie zaliczone z wielkim biadoleniem 😉 Matiszka nie tyle płakał (bo to nie był ani płacz ani krzyk) tylko użalał się nad sobą - do tej pory mu się włącza;D hehe
Waży 5 800 i mierzy 66 cm 😉

A Kubek ma skierowanie na morfologię i przyczerwienione gardełko..

Ja znów zaczynam pisać.. 😞 co tam dziewuszki??

hej kobitki 🙂
moja waży 4720 czyli jest najlżejsza jak na kobitkę przystało...haha ,ale i najmłodsza z tego grona 🙂 😁
szczepienie za nami...upłakała się bidulka,ale wiedziałam,ze tak będzie jak zobaczyłam tą pielegniarkę 😲
pamiętam nawet Amelka na ostatnim szczepieniu (6 LAT) miała łzy w oczach...ta baba nie ma ręki do dzieci...po innej Melka nawet nie poczuła 😉
jak na razie Majka jest dzielna, bardziej się żali niż popłakuje i zrywa się ze snu...
mam nadzieję,ze gorączki nie będzie, pielęgniarka mówila że w razie wystąpienia temperatury mam podać panadol 😮 ale nie wiem czy mogę? przecież wszystkie leki są od 3 m-ca ....

Mati po szczepieniu ładnie zjadł na wieczór i zasnął 😉 ciekawe jak nam noc minie...
Iwonka jak małą będzie miała gorączke to możesz jej podać czopka (panadol albo ibufen czy jakoś tak 😉) Tylko odpowiednią dawkę żeby nie za dużo 😉
dobranoc:*

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Fajnie, że Wasze Maluszki dobrze zniosły szczepienie. Moja Nadia też była spokojna po szczepieniu (nawet kupiłam Altacet w żelu - jak poradziła położna - ale nie przydał się).
A my ciągle coś nowego leczymy .... W piątem byliśmy u (nowego) lekarza i pani doktor przepisała nową maść robioną na buzię, Neomycinum maść na oczko i kropelki do oczka, Fenistil w kroplach aby złagodzić swędzenie, Biogaie - probiotyk taki "na wszystko". A i proponowała powrócić do karmienia piersią - bo stwierdziła, że to chyba nie alergia - bo nie ma zaczerwienionych i alergicznych typowych miejsc do alergii na ciele. Co lekarz to inna diagnoza.....
Wczoraj byliśmy ponownie na wizycie - na kontroli i z nowymi problemami: mamy pleśniawki i w pampersie razem z kupką mieliśmy troszkę krwi. Lekarka przepisała Nystatynę i dała skierowanie na badanie: posiew kału. UFFF ciągle nowe niespodzianki 😞 😞

• Mamusia
anita123 napisał(a):
Cześć Mamusie 🙂
Fajnie, że Wasze Maluszki dobrze zniosły szczepienie. Moja Nadia też była spokojna po szczepieniu (nawet kupiłam Altacet w żelu - jak poradziła położna - ale nie przydał się).
A my ciągle coś nowego leczymy .... W piątem byliśmy u (nowego) lekarza i pani doktor przepisała nową maść robioną na buzię, Neomycinum maść na oczko i kropelki do oczka, Fenistil w kroplach aby złagodzić swędzenie, Biogaie - probiotyk taki "na wszystko". A i proponowała powrócić do karmienia piersią - bo stwierdziła, że to chyba nie alergia - bo nie ma zaczerwienionych i alergicznych typowych miejsc do alergii na ciele. Co lekarz to inna diagnoza.....
Wczoraj byliśmy ponownie na wizycie - na kontroli i z nowymi problemami: mamy pleśniawki i w pampersie razem z kupką mieliśmy troszkę krwi. Lekarka przepisała Nystatynę i dała skierowanie na badanie: posiew kału. UFFF ciągle nowe niespodzianki 😞 😞

o kurczę naprawdę z tymi lekarzami to nie wiadomo ,którego słuchać 🤔