Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też się źle czuję, obym się nie przeziębiła... Bo aż się wzdrygam na samą myśl, że mam jakieś leki brać w ciąży. Ale te nasze dzieci w brzuszkach już duże są 🙂 Chciałabym sobie wyobrazić tak na przykładzie maskotki jakie jest duże, ale jakoś nie mam pomysłu. Chyba zmierzę maskotkę linijką 😉
Marta musisz wejść na mój brzuszek -> mój profil -> zakładka forum i tam wkleić url ze strony suwaczka.

Pomyślec,że jeszcze nie tak dawno pragneliśmy dziecka i płakaliśmy na każdy negatywny test a teraz czekamy...na drugie już 😁...tak mnie bierze czasem na wspominki,oglądałąm przed chwilą Oskarka Album na pierwsze 5 lat życia dziecka 😁...test,wszystkie usg,bransoletka ze szpitala,zdjecia i wszystko inne

• Mamusia
Ja podziwiam Adę, Beatę i dwie Agi (jeśli kogoś pominęłam to przepraszam) za to, że macie jeszcze małe dzieci, a zdecydowałyście się na drugie 🙂
😎 Respect 😎
Idę poleżeć Brzuszki 😁 Myślę, co tu wziąć żeby mnie przeziębienie nie dopadło. Gorąca herbata z cytryną?? Jakieś witaminki...

Nina ja po porodzie i nawet długo po nie chciałam drugiego dziecka 😞,dopiero jak mały miał około 10 miesięcy 🙂
Na przeziębienie-herbatka z sokiem malinowym,gorące mleko z czosnkiem i miodem,syrop z cebuli,maśc majerankowa pod nos na katar,herbata z cytryną

Martuska_D napisał(a):
Czas leci jak oszalały, jeszcze 3 miesiące i trzeba będzie się szykować do Świąt i urodzinek małych Bobasków 🙂

szczerze to ja nawet nie robię nic na święta,bigos mam zamrożony już,kupimy trochę rybki,sałatkę zrobię i coś tam jeszcze po trochu..wiadomo,że ja zjem z tego tylko rybkę i może barszczu się napiję 😞
Spokojne i mało pracowite przygotowania,będę za bardzo dziecmi zajęta

Żartujesz 🤪?!
Ja po tak okropnym porodzie powiedziałam-"zapomnij o drugim,nigdy więcej!"

Leja jak cholera...znowu mam armagedon w pokoju ha ha Andrzej wróci to się przerazi to zrobi tak 😮

Właśnie oglądam Rozmowy w toku i pokazują wstawki kolejnego programy odnośnie Joli Rutowicz i pokazują facetów którzy hmmmm....jeju jak można coś takiego z siebie zrobic 🤪

• Mamusia
Ja na święta nic nie robię, tylko choinkę kupimy i przystroję dom i to tyle. Nie jestem w stanie całym domem, zwierzakami, dwójką dzieci i jeszcze świątecznym obiadem sama sie zająć. Moze kupimy cos w Polskim sklepie a bigos zrobie i zamrożę. Jak drugie będzie takie bezproblemowe jak Maks to będe mogła poszaleć przy stole, problem tylko w tym ze nikt mi tego jedzenia nie zrobi a sama nie rozerwę się.

no ja od początku musze uważa na wszystko co ma białko mleka,w ogóle to ja bałam się zjeśc cokolwiek oprócz kurczaka,ryżu,marchewki i paru innych 😞,mimo,ze Oskar kolek nie miał-raz tylko,bo po wyjściu ze szpitala najadłam się sałatki głupia ☺️

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Żartujesz 🤪?!
Ja po tak okropnym porodzie powiedziałam-"zapomnij o drugim,nigdy więcej!"

Leja jak cholera...znowu mam armagedon w pokoju ha ha Andrzej wróci to się przerazi to zrobi tak 😮

Moj chce miec big family więc powiedziałam pogadamy po porodzie a że nie był najgorszy to stwierdziłam ze moge rodzic co roku 🤪 z Maksiem miałam do 8 miesiąca nie licząc 3mc migren lekką ciążę teraz jest gorzej i jak juz to za 3 lata dopiero 3 ale sie zobaczy czy w ogóle.

• Mamusia
U mnie instynkt był baaaardzo długo uśpiony az do urodzenia Maksa 😉 Dziewczyny szalały z kupowaniem ciuszków i pierdół dla dzieci a ja nic, zero zachwytu az do końca. Zdecydowałam o ciąży dość chłodno, stwierdziłam ze ok, niech Wam będzie. Dopiero jak mały się urodzil i tak bezbronnie skomlał to cos sie obudziło. Biedulek nie miała łatwego startu w życie ale najważniejsze ze juz wszystko ok.

Ja też uciekam,muszę uszykowac do kąpieli i spania i Andrezja spakowac do końca,zresztą zaraz wróci ze sklepu i będzie bręczec,ze znowu Brzuszek 🤢

dobrej nocy 🙂
no i piszcie jutro,piszcie,bo ja od 16 nie mam już laptopa 😞