Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Ciężarówki 🙂 Miałam po nocy do nadrobienia tylko 1 stronę 🤪 Nie wierzę 😉
Ok, Ada, już sobie zapisuję w pamięci, że jak Cię nie będzie, to znaczy, że nie masz laptopa i nie dojechałaś na działkę. Oj, u nas już słoneczko świeci, ale nie wiem czy jest ciepło czy zimno.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No ja za to zaczynam od przebrania i przewinięcia Oskara,potem kawka dla nas i kaszka,następnie mały je kaszkę i ogląda bajki a ja robię sobie śniadanie,bo mąz nigdy rano nie je.Dopiero jak mąz do pracy wychodzi to włączam kompa 🙂
A dzisiaj już o 6 myłam naczynia,bo mały wstał o 5 🤪
Nina ja mam na imię Adrianna ale nie cierpię tego imienia 🤢

• Mamusia
Ty masz zdecydowanie więcej rzeczy do ogarnięcia, bo masz małe dziecko 🙂 Mi się Adrianna bardzo podoba 😁 Ale i tak pewnie nikt do Ciebie tak nie mówi, bo za długie. Te wszystkie wymiary na stronach i suwaczkach to takie średnie, przybliżone 🙂 Być może będzie duży chłop 🙂 Ale się nie mogę doczekać, jak już będziemy robić i jak będzie taka cisza na forum i jak którejś nie będzie, to będziemy się zastanawiać, czy przypadkiem nie rodzi 😁

Nie mówią,bo widzą,ze nie cierpię 😞
Ale Oskar maruda dzisiaj...chyba przez pogodę 😞,no jak tak będzie to na pewno pojedziemy 😞
Wiem,ze te wymiary są takie przybliżone,mój maluch raczej za duży nie będzie,bo ja jestem drobna,cho kto wie 🙂Oskar miał 3300,czyli standardowo 🙂a urodził się 10 dni wcześniej.

Nina bez obaw,na pewno będziemy na bierząco 😁,zawsze są telefony albo mężowie,którzy napiszą 😁...także jestem pewna,ze będziemy wiedziały,która z nas i kiedy trafiła do szpitala

• Mamusia
🙂 Moja szwagierka też jest dość niska a urodziła dziecko 4200 i miał 63 cm 😉 Przeczytałam właśnie o zasiłku macierzyńskim i doszłam do wniosku, że chyba mi się należy 🙂 Myślałam, że tylko do porodu będę mieć kasę, a być może jeszcze z 20 tygodni po nim będę dostawać 😁 Muszę się dowiedzieć w zusie, czy mi się należy 😁 Już się napaliłam, że dostanę 🙂
Albo w ostatniej chwili - rozwarcie 8cm - wejdę na brzuszka i napiszę : rodzę! 😁
Zjadłam jogurt z jeżyną i maliną i dostałam okropnej zgagi 😠

Jak masz przedłużoną umowę do porodu to dostaniesz macierzyński 🙂
Ja tak miałam z Oskarem,teraz niestety dupa 😞
Jak mi wody odeszły to nawet nie pomyślałam o brzuszku 😞,a mój mąż jak go obudziłam to nie mógł znaleźc torby(spakowana od 2 miesięcy) i kluczy(trzymał w ręce 😁) ha ha 😁
Urodziłam o 2.13 a mąż rano na brzuszku wątek założył 😁

Ojej to wielkie dziecko 🤪,długie 🙂
Zobaczymy jakie nasze się urodzą 🙂

Od jakiś 3 dni boli mnie...tyłek 🤪,tak jakbym miała stłuczoną koś ogonową,jak siedzę to trochę boli a jak wstaję to bardzooo 🤢,nie wiem od czego 😞
Do tego maluch naciska mi na nerw i boli pośladek i prąd przechodzi przez całą nogę 😞
Z Oskarem miałam tak całą ciążę 😞
A na zgagę dobre są migdały i mleko 🙂,ja się przez ostatnie 3 miesiące męczyłam

• Mamusia
Hej laleczki 😘
Ja juz kolejna noc nie moge jakoś spać, nie wygodnie mi, gorąco a spimy zaraz pod oknami oczywiście otwartymi eh ta ciąża. Jeszcze chyba będziemy mieli gości za 2 godzinki, właśnie się dowiedziałam bo mąż wczoraj zapomniał powiedzieć 🤪
Aduś, ja myślę ze Alanek będzie albo długi albo ogólnie duży. Szwagierka miała od razu duzy brzuch i rósł jej bardzo szybko no i urodziła córę 59cm 3800 a w rodzinie wszyscy nie za wielcy.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Był w szoku 😉 To "jego" pierwszy poród 🙂 Lecę z psem, a potem muszę coś załatwić. Jeśli tak mówisz, to należy mi się zasiłek 🙂 bo mam przedłużoną umowę do dnia porodu 😁

Mój był tak opanowany jakby to było ego 6 dziecko 🤪 Pewnie gdyby mnie niemal siła z wanny nie wyciągnął to bym w niej została i urodziła 😉

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂 Ja też już wstałam jakiś czas temu 🙂 Spacer z psem a teraz ledwo siedzę bo zjadłam dwie wielkie zapiekanki własnej roboty i najadłam się przeokrutnie 😉 U mnie brzydka pogoda, niby nie pada ale tak jakoś ponuro jakby był wieczór już 🤨 Chyba pójdę dalej poleżeć 🙂 Moja Maleńka tez już nie śpi szaleje 😁 Aduś mojej Alicji zawsze się załącza wieczorem jak leże w łóżku i kopie już tak mocno, że aż nie raz mnie zaboli 😁 Nie wiem ale ostatnio mam tak, że niby ten mój mąż zachowuje się normalnie jak zawsze, czyli nic nie robi i jak muszę po nim wszystko poprawiać ale od jakiegoś czasu, nieraz wszystko się we mnie kumuluję i wybucham na niego bo już mam dosyć 🤨 Wy też tak macie ?? Wczoraj to już myślałam, że go zabije chociaż nic nie zrobił większego 🥴

• Mamusia
Cześć Mamuśki. W Kaliszu pogoda w miarę bo słoneczko od czasu do czasu wychodzi zza chmurek także samopoczucie może być 🙂 Ja już po śniadanku i taki mały deserek przed chwilą zjadłam a teraz słucham Mozarta i mała zamiast się uspokajać przy takiej muzyce to daje się we znaki heh.

Mój mąż w pracy więc posiedzę z Wami do 14 a później znów będę miała do nadrobienia parę ładnych stron, żeby być na bieżąco. Ja ostatnio też szybko się denerwuję i wiem, że pewnie nie potrzebnie reaguję aż tak gwałtownie ale jakoś mi cierpliwości brakuje. Ja lubię mieć wszystko poukładane a jak koc źle leży na sofie to od razu pretensje do męża jak siedzi ehh.
Także Kasiu wydaje mi się, że chyba to normalne 🙂

• Mamusia
Oj ja też jestem straszną pedantką. Te poduszki które są na kanapie to są tylko przystroju a mój mąż zawsze siada na nich dupą i robi z nich placki, rozwala swoje rzeczy gdzie popadnie a co najgorsze to mówi, że ja jestem stara babcia bo wszystko po kontach chowam, a co ma leżeć na środku pokoju ?? ha ha ha 🙃 Oszaleć z nim można 🙃 🤪

• Mamusia
A powiedz mi Kasiu - kiedy idziesz na badanie glukozy? Mi lekarz mówił, że nie wcześniej niż 24 tydz a nie później niż 28 więc zamierzam iść w pierwszym tygodniu września bo wizytę mam na 6.09. Słyszałam, że nic gorszego niż to nie może być...no ale jestem przygotowana na wszystko 🙂

• Mamusia
Sorry Martusia leżałam bo mnie skóra na brzuszku ciągła i miałam kolkę pod prawą piersią- pewnie mała się ułożyła tak 🙂 U mnie w Anglii to robią jak chcę tą glukozę. Moja znajoma jest w 35 tygodniu ciąży i teraz się położnej przypomniało, że musi badanie z glukozą zrobić. Ja mam wizytę 20 września to powiem położnej żeby już mi dała na tą glukozę bo im szybciej tym lepiej bo będe mieć to za sobą 😁