Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Właśnie Kasiu, i to mnie martwi bo dla dziecka jest duzo gorsze przegrzanie jak przewianie dlatego wolałabym żeby był lekki nie na 10* mróz tylko na te 2 -3 stopnie szczególnie ze zaraz do samochodu a potem to na ogrodzie. Musze go zobaczyć. Niby mam juz dziecko ale nie mam pojęcie jak ubrać noworodka w zimie ☺️ Moze tak, czapeczka, śpioszki i ten kombinezonik i już szczególnie ze i tak pewnie nawet w tym najmniejszym będzie pływać. Maks urodził się 55cm a newborn tygryska miał jeszcze z zapasem. Takiej długiej jak córa szwagierki nie urodzę bo mam brzuch taki teraz jaki ona miała w 17 tygodniu 🤪
Co do łóżeczka to trudno powiedzieć , zależy jak mała będzie rosnąć. Maluch roczny ma okolo 80cm i chyba tak co 10cm co roku rosnie ale nie wiem na 100% więc trzeba by mam z większymi pociechami spytac. Aga ma córunie niespełna 3 letnią to najlepiej pomoże.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Właśnie ogladałam profil Kasi na nk,i ta zielona sukienka ślubna normalnie piękna 🙂 widziałam dużo ecre i białych z dodatkami ale ta zieleń normalnie bomba 😁 co do łóżeczka to koniec końców to i tak mała pewnie zajmnie miejsce w łóżku rodziców 😁

Ale jak złączą łózka razem to o wiele wygodniej by Kasia miała. Jak możesz to kup to łóżeczko.

• Mamusia
Tak łóżeczko kupię na pewno nawet upatrzyłam sobie kilka polskich ktoś wysyła z Londynu nie wiem jeszcze tylko ile przesyłka. Ale są tylko 120 na 60 a ja chciałam 140 na 70 i nie wiem czy długo mi jak coś posłuży takie mniejsze. A co sądzicie o kołderkach o specjalnych wymiarach do łóżeczka ?? Lepiej noworodka nakrywać rozłożonym rożkiem albo czymś a później już normalną kołdrą ?? Ja chce kupić kołderkę o specjalnych wymiarach np. do łóżeczka 120 na 60 jest kołdra 120 na 90.

• Mamusia
Na początku nakrywałam rożkiem ale to było lato więc jak się rozkopał to nie był kłopot a w zimie juz nie za fajnie by było tak ze lepiej kupić większa kołderkę albo śpiworek. Maksiu ma łóżeczko o tych większych wymiarach i pościel na wymiar i jest bardzo ładnie dopasowana.
A powiedz mi jeszcze czy to łóżeczko idzie z materacykiem czy bez i czy drogie bo my nasze dostaliśmy za 20funtów z tym ze materacyk kosztował sporo więcej.

Hejka 🙂
Ja na chwilę,bo maz przeinstalował system i teraz wszytskie programy instaluje i takie tam.
Jutro przeczytam to co naskrobałyście 😁
Oskar juz śpi,ja jutro do lekarza...powiem Wam,ze ciężki okres teraz mam z synkiem przez te jego złości,rzucanie...nie mam chwilami sił i cierpliwości 😞Tłumaczę a on i tak swoje 😞

• Mamusia
Adus, współczuje, z moim nie moge ujechać on jeszcze nie osiągnął apogeum swoich możliwości. Moze rób mu meliskę do picia ?
Kasiu, moim zdaniem drogo jak za małe łóżeczko z materacykiem. Mówiłam Ci poszukajcie na ebay czy gumtree tam tez znajdziesz nowe jak chcesz.

• Mamusia
Tu np masz za 109f wysyłka free z materacykiem większe łóżeczko nowe http://cgi.ebay.co.uk/NEW-CHILDS-HAUCK-BERLIN-BABY-COT-BED-SPRUNG-MATTRESS-/190427555244?pt=UK_Baby_Nursery_Furniture_ET
czy nawet tu jeszcze taniej a tez większe http://cgi.ebay.co.uk/NEW-CHILDS-SAPLINGS-LISA-BABY-COT-BED-FOAM-MATTRESS-/140438866633?pt=UK_Baby_Nursery_Furniture_ET
a tu takie jak chcesz z materacykiem za 40 z wysyłka http://cgi.ebay.co.uk/BABY-Cot-Bed-Matress-/230510095072?pt=UK_Baby_Nursery_Furniture_ET
naprawde jest tego sporo.
albo tu http://liverpool.gumtree.com/liverpool/01/63644301.html

• Mamusia
Wiadomo, jak karmisz piersia to im bliżej dziecko tym lepiej ale o normalnym wysypianiu sie nie ma mowy. My mieliśmy zsunięte łóżka do 5 czy 6 chyba miesiąca. Teraz w zależności od ilości karmienia będzie, jak znowu co 2h będę musiała karmić to mała będzie z nami a jak rzadziej to będzie w kołysce spała.

• Mamusia
No ja też przeglądałam na ebay-u łóżeczka i są bardzo tanie. Ja się właśnie nastawiłam na większe te 140 na 70 chociaż to tak na prawdę nie jest duża różnica w długość bo tylko 20 cm. Ale jakoś tak chciałam większe bo myślę, że wtedy dłużej pośpi w nim. Nie chciałabym używanego łóżeczka i wózka. No tak mieć za 117f 120 na 60 a za 109f 140 na 70 to jest różnica tylko ja nie chce z całymi krytymi bokami bo nie wiem czemu ale kojarzą mi się z trumną hahahaha takie głupie skojarzenie 🙃

• Mamusia
Powiem Ci ze ja nawet nie zwracam uwagę jakie sa boki bo tego nie widać, nasz ma otwarte. Łóżeczka dla tak małego dziecka sa jak nowe więc jak chcesz koniecznie nowe to ok. Nad wózkiem się zastanów bo to rzecz którą dość często sie zmienia. Dziecko rosnie, kolor przestaje odpowiadać, prowadzi się nie tak jak kiedys i co tam jeszcze w każdym bądź razie my juz mamy 3 wózek a jeszcze 4 będziemy kupować.

• Mamusia
Boże dzisiaj zjadłam całą tabliczkę czekolady i kilka toffifee !! 🙃 A po słodkim boli mnie ta wychodząca ósemka 🤨 Ostatnio coś nie mam w ogóle apetytu tylko słodkie bym jadła. Muszę ciągle na siłę coś sobie wtykać do zjedzenia bo się zaczynam martwić, że dzidzie głodzę.

• Mamusia
Znowu się rozkręciłyście i musiałam nadrobić 11 stron 😉 To już norma, także nawet nie będę krzyczeć 😜 Ja wróciłam ze spotkania z trzema koleżankami ze szkoły 🙂 Fajnie było powspominać stare czasy 🙂 Jedna koleżanka była dziś wyjątkowo głucha i pyta mnie się jak nazwę dzidzię, a ja mówię że Euzebiusz, a ona : "O, Damian tez ładnie" 🙂 haha
Miło spędziłam czas, ale znowu dopadł mnie jakiś dół 😞 Nie mam aż tak powodu do smutku, tak samo z siebie...

• Mamusia
Wiadomo, nie ma to jak powspominać stare czasy i pośmiać się z niektórych historii. Pewne rzeczy mi się przypomniały dopiero jak dziewczyny o tym opowiadały. Ja czasy podstawówki i gimnazjum wspominam najlepiej, bo w technikum były grupki i jakoś tak nie było fajnie, mimo że to najlepszy wiek.
Kasiu, ja mam to samo, nie chce mi się jeść, a do słodyczy ostatnio mnie ciągnie jak nie wiem co 😞 Staram się ograniczać do jednego wafelka dziennie, albo wcale. Po słodyczach tyję w ekspresowym tempie, a nie chcę dziecka pustymi kaloriami katować. Mój mąż wraca za ponad dwa tygodnie i już powiedziałam, że koniec z wyjazdami, chyba że ja Pozwolę, albo sama go wygonię. Z takiej tęsknoty i nerwów to tylko się wykończyć idzie, a to nie jest życie, on tam, ja tu, a potem razem 24 h i się nie możemy dogadać w pewnych kwestiach. Ale nudzę.... przepraszam, ale naprawdę jakiś żal mnie ścisnął.

• Mamusia
Ha ha ha chyba każda miała jakiś ciulowy dzień. Mój mąż jutro ma wolne ale będzie spać po nockach to chyba sama się wybiorę do centrum trochę się odchamić 🙂 Porozglądam się za płaszczem dla siebie. Dobrze, że tutaj duże rozmiary to norma bo w sklepie dla ciężarnych za płaszcze to takie ceny, że ho ho ho