Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
o proszę u mnie w rodzinie teraz też trochę dzieci się porodzi 🙂 A Beatka co myślisz o wózku spacerowym na który nakłada się nosidełko ?? Mi się wydaję, że jest bardzo niewygodny dla niemowlaka bo jednak w nosidełku prawie siedzi a tym bardziej na zimę bo jest za bardzo przewiewny 🤨 U mnie w Liverpool są bardzo modne te wózki właśnie.

• Mamusia
My małego woziliśmy jakis czas w czymś takim w gondoli był tylko raz, nie było mowy żeby ta krowę ( wózek) z drugiego pietra po stromych schodach targałam. Z tym ze wiesz, wtedy bylo lato. Wśród moich fotek jest nawet Maksiu w tym foteliku nad rzeką.

• Mamusia
No właśnie ja myślałam o takim wózku swojego czasu ale to będzie zima. Ja mieszkam na pierwszym piętrze ale będę miała gdzie zostawiać wózek a na noc to zawsze wniosę z Mariuszem albo sąsiadką bo mieszka nade mną moja koleżanka 🙂 W ogóle ostatnio rozmawiałam z Mariusz bo ja zawsze gadałam, że będzie przy porodzie ale nigdy się go o zdanie nie spytałam. No i ostatnio powiedział, że nie chce być przy porodzie sam nie wie czemu ale nie chce. Pojedzie ze mną do szpitala ale na sam poród wyjdzie. Szanuję jego decyzję bo nie każdy facet jest na to gotowy. Ale i tak mam wrażenie, że będzie przy mnie cały czas jak przyjdzie co do czego chyba, że sama go w końcu wygnam ha ha ha 😁

• Mamusia
Też tak myślę, że jeśli nie chce być i nadal będzie się trzymać tej decyzji to ja ją jak najbardziej uszanuję. Do szpitala i tak mnie zawiezie a w kulminacyjnym momencie czyli już w drugiej fazie porodu jak go nie będzie to tak na prawdę już nie będę chyba myśleć o niczym tylko o tym żeby małą jak najszybciej wyprzeć i najmniej będzie mnie interesować czy jest Mariusz koło mnie- oczywiście myślę tak teraz a w trakcie to się okażę 😉 Ja też już myju myju i jakiś film już w łóżeczku obejrzę 😉 Dobranoc Kochane Grubaski 😘 😎

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂 Dziś już nie będę marudzić, bo wstałam w dobrym humorze 😁
Jestem pierwsza, Ada pewnie coś załatwia, może pisała, ale mi z głowy wyleciało.
Mój mąż też nie chce być przy porodzie, bo właśnie się boi, że się do mnie zniechęci, a wolę nie ryzykować hihiih także go nie namawiam. A zresztą nawet nie wiem czy by chciała żeby był. Myślę, że po pewnym czasie będzie mnie denerwowała jego obecność i to że mnie boli a jego nie 😉 Na razie rozmawiałam z mamą, mówiła że chciałaby być, ale ja sama nie wiem czy tego chcę.
A w Anglii jest już długo tak zawód jak doula, bo do nas to dopiero dochodzi. Fajna rzecz jak dla mnie, bo taka osoba to bardziej pomaga niż przeszkadza 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 do rodziców nie pojechaliśmy bo samochód nam się popsuł 😞 dziś stoi u mechanika ,a wczoraj się nie pokazałam bo jak Ewunia się przewalała na łóżku i zasypiała to padłam razem z nią 🙂
Co do wizyty u lekarza to badania wszystkie ok badanie przez lekarza jak to powiedział książkowo 🙂 a usg szczegółowe nie robił tylko sprawdził jak dzidzia leży i bicie serduszka a no i łożysko i wszystko prawidłowo 🙂 następna wizyta 7 września 🙂
Dobrze Nina że dziś lepszy nastrój u nas brzydka pogoda straszny wiatr i ponuro 😞

Hejka 🙂
Nina byłam u lekarza 😁
Wszystko dobrze z maluszkiem,zdrowy,waży już 700 gram.
Ja mam za to zapalenie pęcherza 🤪,to dlatego tak latam sika a nie dlatego,ze mały mi uciska 😞mam brac 3 x 2 tabletki Uroseptu i za 2 tyg.zrobic kontrolny mocz,wizyta za miesiąc.
Mały mi uciska za to na nerw i dopada mnie rwa kulszowa od tego,lekarz powieział,ze będzie tak pewnie do końca 😞
A i najgorsze,ze na 90% cesarka 😞...na poród siłami natury muszę wyrazic zgodę..pewnie,ze wyrażę,bo nie chcę cc 😞

U nas brzydko dzisiaj,zimno 😞...idziemy na małe zakupy,potem będę

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂 Ja wstałam dzisiaj w nawet dobrym humorze ale nie chce mi się śniadania zrobić 😮 Aduś a dlaczego znów cc ?? Przecież dzidzia wiadomo, że jeszcze nie jest ułożona do porodu bo to za wcześnie. Ja może dzisiaj wybiorę się do centrum ale tak jakoś nie ma na razie na nic ochoty 🙂 Mój mężuś już ma 4 dni wolnego on to ma prace jak złoto !! 4 dni pracuje a 4 dni ma wolnego 🙃 Ja znów mam ochotę na słodkie jak tylko wstałam hi hi hi 🙂 Ale najpierw muszę śniadanko 😁 A dziewczynki cieszę się, że wyniki ogólne wyszły bardzo dobrze 😉 Ja mam wizytę 20 września u położnej tez będzie mocz, krew, ważenie itp. 😁

• Mamusia
Słyszałam że jeśli była pierwsza cc to trzeba odczekać minimum 2 lata do następnego zajścia w ciąże bo inaczej mogą szwy popękać. No ale ja nie jestm lekarzem więc się nie wypowiadam!
Moja siostra z pierwszym dzieckiem miała cc a po 2.5 roku rodziła naturalnie drugie 🙂

• Mamusia
Hej mamuski. Byliśmy z rana na tym moim wymrażaniu i że nic nie zjadłam to fatalnie się poczułam, dopiero dochodzę do siebie.
Co do porodu rodzinnego, niesamowita rzecz, nie wiem co bym bez mojego zrobiła, dzieki jego pomocy było mi o wiele łatwiej a czy jego nie bolało oj nie powiedziałabym, rany na rekach leczył kilka tygodni. Weźcie dziewczyny mamy lub przyjaciółki do porodu zawsze łatwiej. Ja myślałam ze moja mama przyleci to chciałam miec ja i męża ale ze nie przyleciała to jej strata.
Powiem Wam ze chociaż tutaj bardzo chwalą kobietki cc to sie panicznie tego boje, nie samego bolu czy rekonwalescencji ale faktu ze bądą mnie cieli i grzebali a ja będe świadoma całej sytuacji to jest dla nie okropne. Juz wolałabym być nie przytomna.
Kasia Twoja położna Cię waży ??? nie znam ani jednej kobiety którą by tu ważyli !!! Ja nawet nie wiem kiedy mam położną bo nadal sie nie umówiłam.

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
No niby szybciej ale znów przechodzić przez ten kilkunastu godzinny ból hmm sama nie wiem jak jest cc to w moim szpitalu strasznie pilnują żeby były podane środki przeciw bólowe .

Aguś, jesteśmy krótko po jednym porodzie więc nie martw się na pewno tym razem pójdzie o wiele szybciej bo organizm pamięta poprzedni poród poza tym miednica jest nadal brzydko mówiąc rozlazła. Też bym chciała urodzić tak jak moja szwagierka w 6 godzin ale nie każdy ma tyle szczęścia ze pierwszy poród jest taki szybki.

• Mamusia
Moja koleżanka przy pierwszym porodzie wyła z bólu mówiła że nic gorszego nie miała w życiu po 1.5 roku rodziła drugie dziecko i powiedziała że ból był większy niż przy porodzie pierwszym no i dłużej rodziła . Wydaje mi się że to zależy od organizmu jak to toleruje .

Oj,nie wiem jak z tą cesarką,niby lekarz powiedział,ze raczej cesarka,na poród sn musze zgodę wyrazi i ja go na to pytam-czy jak wyrażę zgodę to nie będzie cesaki a on,ze tak...więc już sama nie wiem...nie chcę cesarki,wolę wielogodzinny ból porodowy niż wielotygodniowy(prawie 2 miesiace) 🤪ból po cesarce,problemy z chodzeniem,siadaniem,wstawaniem itd.
Leki,owszem dają ale ograniczone a poza tym ile można je brac jak wszystko przenika do mleka,które pije maluszek!!! 😞
Przez pierwsze dni nawet nie mogłam zrobic kroku z Oskarem na rękach,dopiero na 4 dzień byłam w stanie go zanieś do położnych na przewinięcie,za słaba byłam 😞
Każda kobieta inaczej to przechodzi,no ja może aż tak źle,bo te komplikacje miałam,ja jedzenie dostałam dopiero 5 dnia 🤪 a tak to same kroplówki 😞
Na cesarkę zgodzę się tylko jeśli zajdzie potrzeba-zagrożenia dla maluszka lub dla mnie,bo to wiadomo.

Aguś ja ważę 5,5 więcej,więc Cię doganiam,mam wilczy apetyt,przeważnie na słodkie,więc waga leci w górę 😞
Brzuch mnie potwornie rozbolał,wzięłam godzinę temu Urosept i teraz zaczął bole,czy to możliwe,ze po nim???
No boli jak cholera,właśnie jakby od zapalenia pęcherza,bo znam ten ból..no ale wcześniej mnie nie bolało 😞zaraz zwariuję 😞

Wcześniej pisałyście o łóżeczkach,my kupiliśmy na Allegro za 300 zł z materacem,prześcieradłem,kołdrą,poduszką,poszewkami,ochraniaczem na szczebelki i baldachimem ze stojakiem.
Nigdzie nie znajdziecie raczej tak tanio 🙂

A tu znalazłąm jeszcze tańszehttp://allegro.pl/item1176826789_wyprawka_lozeczko_materac_posciel_11el_gratis.html

• Mamusia
Cześć dziewcyzny. Miło mi, że mogę do Was dołączyć i na wstępie wszystkim grudnióweczkom gratuluję!!! Ja obawiam się, że będę miała cc bo na tą chwilę mała jest ułożona miednicowo- następna wizyta 6 września i pewnie do tego czasu się nic nie zmieni... Mam nadzieję, że jednak urodzę naturalnie- może jeszcze za wcześnie na takie obawy związane z porodem ale cóż- półmetek już za nami 🙂 Poza tym tak cały czas myślę, bo mała wcześniej kopała mnie hcyba częściej lub mocniej a teraz tak jakoś słabo- nie wiem czy nie za bardzo panikuję?... Ważne, że można jednak podzielić się z Wami takimi tematami 🙂
Pozdrawiam Was gorąco 😉