Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

takie pare fotek 😁
[URL=http://img412.imageshack.us/i/080620099891.jpg/][IMG]http://img412.imageshack.us/img412/9878/080620099891.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Oskar miał też czarne i długie...myślałam,ze się wtrą ale nie,potem mu się rozjaśniły trochę a jak miał niecałe 6 miesięcy to mu obcinałąm grzywkę 😁,potem to vhyba co miesiac 🤪

Mini23 napisał(a):
Najsłodzsze to były te minki jak spała 😁 a co najlepsze to mówią że dziecko malutkie nie otwiera odrazu oczek a moja otwierała i wygladała jak by mi się przygladała 😁 te pierwsze zdięcie zrobiłam po porodzie jak mi ją umyli i ubrali w moje ubranka 😁

takie gadanie,Oskat też od razu otwierał oczka i na mnie patrzył,on w ogóle mało spał w dzień a dużo się przyglądał(mimo,ze dzieci jeszcze prawie nic nie widzą tylko plamy),każdy mówił,ze ma takie bystre spojrzenie 😁

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Najsłodzsze to były te minki jak spała 😁 a co najlepsze to mówią że dziecko malutkie nie otwiera odrazu oczek a moja otwierała i wygladała jak by mi się przygladała 😁 te pierwsze zdięcie zrobiłam po porodzie jak mi ją umyli i ubrali w moje ubranka 😁

takie gadanie,Oskat też od razu otwierał oczka i na mnie patrzył,on w ogóle mało spał w dzień a dużo się przyglądał(mimo,ze dzieci jeszcze prawie nic nie widzą tylko plamy),każdy mówił,ze ma takie bystre spojrzenie 😁

No a ta chwila gdy dają ci maleństwo po raz pierwszy... wyjątkowa 😁 mi położyli nie umytą,całą od krwi i śluzu na gołej piersi i powiedzieli bym próbowała ją nakarmić zabrali ją dopiero po urodzeniu łożyska i zszyciu 😁 jeny a jak wtedy ze szczęścia się popłakałam i liczyłam jej paluszki 😁 tuliłam i całowałam w główke i wydawało mi się że zrobie jej krzywde bo taka delikatna jest 😁 🤪

mi niestety tylko po umyciu pokazali i przyłożyli tak do policzka główkę,mogłam go pogłaskać...ale i tak niezapomniane przeżycie...potem jak mi małego nosili to z daleka go poznawałam po bujnej czuprynie 😁

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
pfff:P cos Willy dzis nie pisze....
😮

No właśnie dziś wogóle coś mało mamusiek tutaj 😮 ale że Niny tak długo nie ma? zawsze starała się być już z rana 😁

a nie miała badań czy innych planów?

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
na pewno coś załatwia,bo już by była.
aja na męża czekam,chcę się położyć 😞

Ada miałaś dziecko przy sobie po urodzeniu? tzn. na sali łóżeczko?

Nie,ja rodziłam w szpitalu gdzie dzieci były osobno a położne przynosiły na karmienie,dziecko mogło być w sumie cały czas z mamą,tylko na przewijanie i kąpanie je brali jak mam chciała.
Powiem Wam szczerze,że przed porodem mówiłam,ze będę chciała mieć go przy sobie ale po cesarce jak ledwo chodziłąm,spałam na półsiedząco to było to dla mnie ułatwienie.Przez pierwsze 2-3 dni był koszmar,żyby iśc do łazienki wstawałąm z łóżka pół godziny a następne pół szłam 15 metrów do łazienki 🤪,jak brałam małego na ręce to tylko nad łóżkiem,a do położnych byłąm w stanie go zawieźć na tym łóżeczku-wózku dopiero chyba 4 dnia,bo tak to na nic sił nie miałam.

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
ja się wykąpałam pod prysznicem i zmyłam tą jodynę czy coś(to odkażające pomarańczowe) dopiero 3 dnia,bo tak to ledwo się myłam 😞

Aduś ale miałaś cesarke to nic dziwnego że nie mogłaś... a teraz wiesz czy będziesz mogła rodzić normalnie czy też cesarka?

jeden lekarz mi powiedział,ze nie ma przeciwskazań do porodu sn a drugi,że na taki poród musze wyrazić zgodę i na 90 % i tak skończy się cesarką.
Będę jeszcze rozmawiała z lekarzem,w ogóle się okaże jak mały się ułoży,bo Oskar był miednicowo i stąd cesarka 😞

no Alanek tez ostatnimi czasy jest stale aktywny,nawet w nocy jak wstaję sikać to sie rusza 😁 🤪
Ja mam nadzieję,że uda się sn...jak pomyślę o cesarce to mnie zimny pot oblewa 😞

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
no Alanek tez ostatnimi czasy jest stale aktywny,nawet w nocy jak wstaję sikać to sie rusza 😁 🤪
Ja mam nadzieję,że uda się sn...jak pomyślę o cesarce to mnie zimny pot oblewa 😞

No już chyba pocierpieć w bólach i mieć sn niż cesarke... bynajmniej opieram to na tym że po sn mogłam śmigać po korytarzu i moment do domu wrócić ( mnie trzymali 2 doby ze względu na nerke gdyż po porodzie znów dostałam krwiomoczu i bólu)...

No właśnie babki jak przywozili na salę na wózku to wstawały i hop na łóżko a ja wyłam z bólu prawe i jak miałąm wstać i się przenieść 😞
Dopiero na 5 dobę chodziłam prawie wyprostowana,ledwo sie ubrałam a w domu długo jeszcze jak wstawałąm to było ciężko bo ciągnęły szwy i palił ból...mogłam zapomnieć,ze wstanę z pozycji leżącej a na boku wcale 😞
Przez 5 dni maż był codziennie ale chwilę,bo nie dość,ze przeziębiony to ja go wyganiałam,a raz tylko kumpela wpadła ale postałąm 5 minut,bo byłąm za słaba...a teraz powiem Wam numer-szedł do mnie tata i przez tel mówię mu,zeby mi 3 butelki litrowej wody przyniósł a on....przyniósł mi baniak 5 litrowy 🤪 🤪 🤪....no myślałąm,ze padnę,ja zwykłej butelki nie dałam rady prawie podnieść a taką 🤪