Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No ja wiem,mam nadzieję,że Alanek się nie pośpieszy.
Ja mam 97 w miejscu gdzie pępek 😁

Nina u mnie też się zanosi na deszcze...a przed chwilą słońce było 😞

Mam wielki problem,wyjęłąm ciuszki rozm.62 i powiem Wam,ze ja nie mam gdzie pochować tego wszystkiego 🤪...masakra nie wiedziałam,ze mam tyle ciuszków 🤪
Dzieci mają więcej rzeczy niż ja,w szafach nie mam juz gdzie chować 😞

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To chyba musisz kupić dodatkową komodę 🙂 Ja też nie mam gdzie tego chować... i chyba też będę zmuszona kupić komodę. Chyba sama sobie dziś wykupię to badanie na glukozę, zobaczę ile kosztuje i jak to wygląda,jakoś wolę mieć sama dla siebie pewność, że nic mi nie jest i nic nie zagraża mojemu dziecka. jakbym miała jednak cukrzycę, to bym chyba zabiła mojego lekarza 😠 Jak dobrze, że mogłam dziś zjeść śniadanko 😁 Nie lubię na czczo chodzić. A mi dzisiaj się poród śnił... Tyle, że dostałam skurczy w swoje urodziny, czyli w lutym. I miałam dziewczynkę urodzić. Ale skończyło się na tym, że dostałam skurczy i siedziałam w domu, także nie wiem co było dalej 😜

• Mamusia
Aduś napisał(a):
a tą glukozę pewnie,że zrób,choćby dla własnego spokoju.Ja w poniedziałek na badania

Tylko muszę zobaczyć, czy mi kasy starczy. Wiem, że glukoza za 5 zł, ale chyba do tego jeszcze próbki krwi trzeba liczyć. Jednak mimo wszystko chyba idę na piechotę; tam nie ma gdzie zaparkować, a z cukru nie jestem i parasol mam 😁 Także lecę z psem, a potem na badania 🙂 O 12 wpada do mnie koleżanka, także pewnie przybędę wieczorem. Miłego Czwartku 😁

Nina to zajrzyj wieczorem,miłego dnia 😁

Aga a o co się pokłóciliście,bo przeoczyłam???
Odnośnie kłótni to mój wczoraj wrócił po piwku znowu 😠...kupił mi bluzę nike,która mi sie podobała i przywiózł obiad...myśli,że kupi mnie prezentami 😠...także też jestem zła,jeszcze ma szczęście,ze nie był pijany,no ale sam fakt tego piwa gdzie wie,ze nie może wcale!!!!

Alanek choć niech poczeka do początku listopada 😁,ale tak na serio to te skurcze mnie wystraszyły wczoraj 😞...to chyba ze zmęczenia,wkońcu lekarz kazał mi dużo leżeć i odpoczywać a ja nie dość,ze cały dzień z małym(marudzi dzisiaj 😞)to jeszcze w nocy wstaję do niego,sprzątam itd 😞

Szukam właśnie informacji,bo maz słyszał ponoć wczoraj,ze Vigantol jet wycofany bo miał szkodliwe związki chemiczne a mały brał go rok 🤪

no tomiałyśmy obie wczoraj ciężki dzień z facetami 😠
mój miał spać z małym i co...5 noc ja,chora i ledwo żywa wstawałam do niego,mały od wczoraj też trochę marudzi i ciągle chce na kolana albo na ręce,ja tez już sił nie mam,z wielkim brzuchem go noszę,bo nieraz tak płacze,ze muszę 😞,w nocy jak biorę go do siebie to mnie kopie co chwile,bo tak się wierci 😞
teraz od rana też marudzi,bo się nie wyspał...a mnie plecy napierdzielają jak nie wiem,wczoraj jak małego usypiałąm to aż mi łzy ciekły z bólu,do tego jak ja mam sie pochylać nad łóżeczkiem z takim wielkim brzuchem 😠...no brak słów 😠

no mój też nie rozumie,że ja chce trochę odpocząć 😠
jestem pewna,że te skurcze ze zmęczenia dostałam 😞
mały też u mnie na kolanach,je kaszkę i liczę,że pójdzie spać 🙂

hmmm co by tu da Kasi pasowało??? 🙃

• Mamusia
Cześć dziewczyny Co od mierzenia brzuszków to ja mam 102 cm ale mierzyłam miarką z obi 😁 😁 😁 😁 bo w domu nie mam krawieckiej 🤪 🤪 🤪 My jeszcze z Ewunią w piżamie latamy jak Ewcia zaśnie to wykąpie się i przejdziemy się na spacerek ... wiatr jest i zimno ale chociaż po winogron się przejdziemy a co do wózków to ja myślę taką doczepę kupić http://www.babymama.pl/Wozki/Dodatki-do-wozkow/Dostawka-do-wozka-dzieciecego-BuggyPod-Smorph/flypage.tpl.html

hey dzieweczki ja mam obwód brzuszka 105 🙂
własnie niedawno wstałam i mi sie nic nie chce taka okropnista pooda;/
mąż wczoraj mi masaż zrobił hihi pleców zeby nie było 🙂 🤪
a jak wy sie czujecie??:P

naprawdę fajna rzecz 😁,kurcze mogłabym kupić,tylko z miesiąc temu sprzedałam wózek 3-funkcyjny po Oskarze i mam tylko parasolkę chicco liteway co dla noworodka odpada 😞,więc i tak musze kupić wózek i tak,ale wezmę taki
http://allegro.pl/kees-cabrio-wozek-dla-dzieci-rok-po-roku-i1220561046.html

podoba mi się taki ale jest za długi 😞
http://allegro.pl/ss-kolcraft-duo-wozek-podwojny-ipod-2x-adapter-i1216895279.html

• Mamusia
Widzisz jak o mnie Olu często myślisz 😁 Ale jestem zła... z dwóch powodów. 1 to przez to, że czytałam że na glukozę nie muszę iść na czczo, a okazało się, że niby trzeb i dopiero jutro zrobię to badanie i mam siedzieć tam na czczo, głodna przez 2 h.
2 przez to, że w mojej przychodni ruszyła 1 września szkoła rodzenia i nie wiem czy się zapisać do tej grupy, czy nie. Są już w połowie zajęć i ja jestem wstydliwa i nieśmiała i głupio mi tak przyjść jak już wszyscy się znają i nie wiem czy iść czy nie. Szkoła jest bezpłatna 🤪

Oj Olu ale nas pomyliłaś..no i źle przeczytałąś,bo ja nie napisała,że za drogi tylko za długi 😁,nie wejdzie mi do windy 😞

No tak Nina faktycznie przecież na glukozę na czczo,najpierw pobiorą krew,potem wypijesz,po 1 godz pobieraja i po 2 znowu 😞...ja z Oskarem miałam tylko po 1 godz a teraz muszę tak jak Ty 😞...ale spoko po tej glukozie nie będziesz łodna...raczej będzie Ci za słodko 😁...ja tam biore cytrynę 😁
Pewnie,ze idź,jak masz za darmo 🤪,u mnie kosztuje ok.300 zł 🤪

ja jak miałam glukozę to tak pobrali mi krew musiałam wypić szybko ją cały kubeł feeee... a potem godz siedziałam przed drzwiami nie kazały mi sie ruszać żebym im nie padła... i po godz pobrały drugi raz... wszystko naczczo 🙂 🤪

• Mamusia
Czyli jutro mnie to czeka 😠 Kupiłam już glukozę w proszku. Cytrynę też mam 😜
Dzisiaj tylko odczyn Coombsa miałam i mocz.
Nie wiem czy mam iść do tej szkoły.... Te zajęcia, które opuściłam to do nowej grupy pod koniec października mogę iść i nadrobić. Gdybym od początku poszła to by było ok, a tak to jakoś się wstydzę ☺️

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
jestem normalnie zakręcona dzisiaj dziewczynki musicie mi wybaczyc coś mi dziś słąbo i niedobrze... a wieczorem wczoraj miałam taką zgagę i nadkwaćnosc ze myslałam że umre;/

A korzystasz z tych porad jak złagodzić zgagę?? Mnie na szczęście zgaga omija.
Wczoraj moje dziecko tak mnie kopnęło, że brzuch wyskoczył jak szalony, aż się przestraszyłam, że sobie krzywdę zrobiło 😞 Pewnie miał atak klaustrofobii po mamusi i chciał wyskoczyć 😉 Wczoraj w ogóle przemeblowanie robił w swoim M1 😁
A no właśnie... jaka ksywa dla Kasi?? trzeba coś wymyślić 😁
Ps. Ola pod względem obwodów prowadzimy łeb w łeb hahaha 😁