Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
http://www.brzuszek.net/forum,odp_grudnioweczki_2010,17,268253.html,str=126
http://www.brzuszek.net/forum,odp_grudnioweczki_2010,17,268253.html,str=132
masz Ninka :P

A ja widziałam, bo nadrabiałam 😁 W końcu samice fok ważą 150 kg 😁 Czyli opis zgodny z nadanym Ci pseudonimem 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Cóż... jak siada na nim wieloryb, to ma prawo skrzypieć. Cud, że jeszcze jest w całości ten fotel 🤪 🤪

Nina tylko on sam ma brzuch taki że mógłby za cięzarną uchodzić 😁 albo za gwiazdora w boże narodzenie 😁 🤪

I tak nie przebije mojego męża 😁 Ostatnio pisałam, że wygląda jakby był w 8 miesiącu, ale teraz zmieniam zdanie, bo wygląda tak na 11 miesiąc 😁 Troszeczkę przenoszona ta ciąża 😉 Ja już chcę poniedziałek 🙂 Mam wizytę u ginekologa i dawno nie miałam usg, także liczę, że zobaczę mojego maleńkiego 😁

• Mamusia
Ja po porodzie cieszę się, że w końcu będę mogła spiralę zastosować 😁 Bo tabletek już mam serdecznie dość i nie wiem co by się musiało stać, żeby do nich wrócić. Gdybyśmy mieli lepsze warunki mieszkaniowe i finansowe to na pewno bym chciała mieć drugie dziecko, a tak póki nie wygram w totka to raczej na jednym pozostanę, chociaż mój mąż chce mieć ze mną troje, także nie wiem jak on to planuje :P
Taaaaaaaaaaak?? A Ty musisz tak długo próbować, aż będzie w końcu Łukaszek 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja brałam kolejno Microgynon, Cilest i Sylvie 20 (skład taki sam jak Harmonet). Nie wiem czy tabletki są dla mnie, czy miałam źle dobrane... Ale strasznie po nich utyłam i nie zmniejszyły ani trochę bólów miesiączkowych. Na szczęście nie miałam bólów głowy i innych skutków ubocznych. Masz rację, fajne jest to że wiesz kiedy masz okres i możesz go przesunąć w razie potrzeby, a ja przed braniem tabletek miałam czasami okres co 70 dni i nigdy nie wiedziałam kiedy się go spodziewać 🤪
W ogóle pierwszy raz poszłam po tabletki w wieku 17 lat i "przeurocza" pani ginekolog pokazuje mi ulotki z tabletkami anty i mówi: proszę sobie coś wybrać. A ja : 🤪 To do widzenia... 😉

• Mamusia
Dobranoc Aleksandro 😁
Mój piesek nie chciał pozować z brzuszkiem 😜 A jaki jest obrażony jak wyciągam ubranka 🤪 Normalnie zazdrosny biedaczek jest.
[URL=http://img267.imageshack.us/i/26tc011.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/7063/26tc011.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Ja już sama nie wiem jakbym chciała 😉 Chciałam dać Michał, Jacek albo Łukasz. Najbardziej podobało mi się Sebastian, ale jemu się bardzo nie podobało, to odpuściłam. On chciał dać Mateusz, ja na to imię przystałam w 8 tygodniu ciąży i mi się odwidziało i była awantura, że przecież się zgodziłam blablabla,a teraz wymyślam. . . I mi powiedział, że albo będzie Mateusz, albo ja mam sama wybrać i nie pytać go o to czy mu się spodoba i że w myślach będzie do niego i tak mówił Mati. czyli taka egoistyczna postawa... Bo wie, że taką postawą wymusi na mnie, żeby zostało tak jak on chce. Ja chciałam napisać na liście nasze propozycje i wybrać coś razem, a on na to że już wybrał. Ja dbam, żeby mu się podobało, a jego chuj obchodzi czy mi się będzie podobało...

• Mamusia
Bo ja chcę, żeby obie strony były zadowolone z imienia, a on dba tylko o to, żeby było tak jak on chce i moje uczucia się nie liczą... A mówiąc mi, żebym nazwała tak jak mi się podoba to od razu stwarza taką atmosferę, że będzie je mniej kochał jak będzie miało imię jakie ja wybrałam. I jeszcze najgorsze jest to, że jak daję jakąś propozycję, to on zawsze porównuje do znajomych. Np. mówię Filip, a on na to, że Filip to ćpun, bo on zna takiego jednego Filipa ... Mówię Darek, a on na to że zna takiego Darka i jest taki i owaki, a drugi to złodziej, a trzeci dziwkarz. To wtedy mi już się odechciewa... Ja nie porównuję imienia do znajomych, chyba że naprawdę kogoś nie cierpię... Paranoja 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
I o to była kłótnia w ten weekend... To w końcu złośliwie stwierdził, że poda mi trzy przykłady imion, które mu się podobają i mam z tego wybrać, a jak nie to mój problem. Patrzę, wchodzi w google i wpisuje: imiona dla chłopców. Myślę, dobry znak 😁 A tu nagle wyskakuje mi z imieniem: Carlos 🤪 🤪 🤪 I robi to złośliwie, żebym się na żadne nie zgodziła. I na tym się skończyło.

• Mamusia
Maja mi się podoba 😁 A ja lubię swoje imię i jestem zadowolona z wyboru rodziców 😁 Chociaż moja mama rozważała też imię Roma 🤪 🤪 Co za szczęście 😜 ufff.
Widzisz jak Oliwka kocha siostrzyczkę D: Myślę, że jak będziecie jej poświęcać uwagę w miarę możliwości i będzie pomagać przy siostrze to nie będzie z nią problemu 😁
Idę na dwór z pieskiem 😁

• Mamusia
A wy tak gadulicie i gadulicie :d
Wiecie co pomyślałam, możemy mierzyć odwód naszych brzuszków przynajmniej wtedy nikt się nie wykręci ze nie ma czasu fotki zrobić 😁
Tym czasem lece na Top Model i muszę Maxa pilnować bo zaraz mi zleci z komody a jutro jedziemy szczeniaki oglądać 🤪

Cześć dziewczynki 🙂

My juz po śniadanku,jestem oczywiście strasznie niewyspana,bo nie mogłam spać z bólu pleców 😞
A tak w ogóle to wieczorem przy kolacji tak mnie starsznie zaczął krzyż boleć i miałam 5 skurczy zaczynających się od krzyża i obejmujących cały brzuch...ruszyć sie nie mogłam,na szczęście pomogła No-spa,lekarz kazał mi brać w razie skurczy.
Nie wiem od czego to ale Andrzej nawet dzisiaj mówi,ze czuje,ze moge w październiku urodzić...a ja też się tego obawiam,coś tak czuję....oby nie 😞

• Mamusia
Cześć Wam 😁
Ada, ja Ci życzę żebyś nie rodziła w październiku...liczy się każdy dzień spędzony w brzuszku 😁 Lepiej porozmawiaj z lekarzem, co on o tym sądzi 😘
Ja wstałam na badania i jestem od rana zła, bo chciałam iść na piechotę, a jest taka ulewa, że muszę jechać autem. A tak się chciałam przejść.
Beata, świetny pomysł 😁 Ja mam 105 cm 🙂 A Wy się mierzcie i nie gadajcie, że nie macie czasu 😁 Ja mierzyłam obwód przy pępku. Potem zmierzę wieczorem dla ciekawości 😁