Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
a ja wrocilam wlasnie 🙂 a tu jaka cisza... co do tych ruchow to moze cos w tym jest, ale ktore ruchy liczyc ? Bo ja od 17 tygodnia czulam jakby mi rybka w brzuchu pływała a takiego lepszego kopniaka to sporo pozniej dostalam 😁

Lekarz mi mówił, że chodzi o ruch jakikolwiek by był ale ten pierwszy przez nas wyczuwalny więc podałam ten pierwszy kiedy takie bulgotanie czułam, tydzień później dostałam kopniaka więc wszystko jest ku temu, że urodzę między 11, a 18 grudnia 🙂 Lekarz zapisał w karcie ciąży datę pierwszego ruchu więc może coś w tym jest- Nina wyjaśniła, ze było to kiedyś praktykowane, a teraz już nie także na dwoje babka wróżyła 😜 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to wam fajnie by było, ja pierwsze ruchy jakie poczułam to były dwa mocne intensywne kopnięcia aż mi brzuch podskoczył, bulgotania rybek nigdy nie czułam, ale teraz chyba znowu musze sie pilnować żeby się już nie zaczęło, znowu zosia jest nisko, napiera na szyjke, ja czuje normalnie jakby mi miała wylecieć

• Mamusia
Ja na szczęście nie mam bóli pleców chyba, że na prawdę się nachodzę albo nasprzątam w domu. Kurcze dziewczyny upatrzyłam kilka wózków znów 😮 Wiecie, że te wózki śnią mi się po nocach !!! 🙃 🤪 🤪 Upatrzyłam kilka nowych też fajnych i chyba z 3 używane, które kosztowały 600 funtów a chcą je sprzedać za na przykład 175f . Już sama nie wiem co robić 🤔 🙃

• Mamusia
Ale ja i tak wiem, że urodzę dużo później jakiegoś 30-ego albo nawet po nowym roku bo z miesiączki mam na 30 ale przy cylku 28 dni a mój cykl wynosił nawet 32 dni a więc data idzie do przodu i wychodzi mi data nawet na 2-3 stycznia. Tylko, pewnie położna nie będę mnie tyle czasu trzymać i da skierowanie na wywołanie jak coś.

• Mamusia
Hej matki Polki 😜
Właśnie wróciłam ze spaceru. Chciałam pochodzić dłużej bo Nikita radośnie ganiała za ptakami i sarnami ale Maksowi wyjec się załączył i Piotrek zadzwonił ze nie może do domu wejść ale spacerek był fajny, cieplutko i słonecznie na dworze.
Co do porodu to pewnie i tak Was wszystkie wyprzedzę, za dużo mam stresu i gonitwy. Obawiam się nawet ze 37 tygodnia nie dociągnę...

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Beatka jak urodzisz w 37. to będzie już dobrze ale byś miała fajnie 🤪 😎 Małą byś miała dużo przed Świętami i Ty na Święta byś była nówka nieśmigana !!! 😁

No nie narzekałabym 😁 Ciekawe jak to będzie. Ale byłoby fajnie bo kiedys tak marzyłam urodzić dzidzię na Boże Narodzenie a jak marzenia stały sie dość realne to zdałam sobie sprawę z tego że wcale tak fajnie by nie było ale nie tyle dla mnie ile dla dziecka. To są szczególne święta i każdy je spędza w gronie rodzinny więc biedula nawet by imprezy nie mogła urządzić 😞 Tak to jest, najpierw robimy potem myślimy.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hihi ,, najpierw robimy potem myślimy,, no wiesz Beatka ja tam nigdy nie myślę podczas robienia hahaha 😁 😁 Ale taka prawda miesiąc wybrałyśmy na rodzenie nie zaciekawy bo jednak grudzień to miesiąc Świąt i zawsze jest obawa o opiekę w tym czasie 🤨

Tylko widzisz, ja ten termin starannie planowałam. Chciałam mieć dziecko urodzone w Święta dopiero jak sie udało to stwierdziłam ze nie był to szczęśliwy pomysł.