Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ha ha ha to widzę, że każda ma tu książęce wymogi 😁 😁 Ja licytuję łóżeczko z Kubusia Puchatka 140 na 70 w idealnym stanie bez zadrapań itp. rzeczy Jak dobrze pójdzie kupię je za 40 funtów 😁 😁 A takie samo nowe kosztuje około 200f w Mothercare 😁

To powodzenia Kasia 🙂
Ja stwierdziłam ze poczekam z wyprawką do końca listopada, szkoda mi przestrzeni 😉 Planuje tylko zakup łóżeczka, wanienki i kombinezonu , ostatecznie jakiś wózek. Nie ma co szaleć, potem jest kłopot co z tym zrobić. A i ewentualnie tą huśtawkę z Fisher Price do usypiania 🙂 Tak jak mówiłam kiedyś, dziecku trzeba wymieniać cała garderobę co 3 miesiące a na to trzeba miec sporo wolnego miejsca. Ja już nie mam gdzie upychac ciuszków Maksia a jak jeszcze mam tyle samo kupować malej to musiałabym mieć 5 pokój w domu 🤪

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Od tygodnia leci mi krew z nosa tak najbardziej to z rana Wy też tak macie?

U mnie częściej wieczorem i zawsze towarzyszy temu skok ciśnienia. W poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie ciążowe więc jak tylko mi leci to zaraz mierzę czy czas sięgnąć po tabletki czy jeszcze nie.

• Mamusia
Kurcze niestety ktoś mnie przebił. Tak to jest jak się słucha durnego męża 😠 😠 Mówiłam: zacznę wcześniej licytować to nieee zaczekaj do ostatniej minuty a tu dupa blada ktoś rywalizował ze mną i podbił mnie jednym funtem 😠 Dureń jeden teraz będzie kupować łóżeczko za 100 funtów a nie 40 ! Podniósł mi ciśnienie !!

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Kurcze niestety ktoś mnie przebił. Tak to jest jak się słucha durnego męża 😠 😠 Mówiłam: zacznę wcześniej licytować to nieee zaczekaj do ostatniej minuty a tu dupa blada ktoś rywalizował ze mną i podbił mnie jednym funtem 😠 Dureń jeden teraz będzie kupować łóżeczko za 100 funtów a nie 40 ! Podniósł mi ciśnienie !!

Kasiu nie stresuj się na pewno coś jeszcze ciekawego znajdziesz, a jak nie to mąż kupi łóżeczko za 100funtów i po sprawie 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):

A nie mówiłam ! Gdybyś miała snajpera to pewnie bys wygrała. Zaleta snajpera jest to że inny licytujący nie wie czy ktos licytuje czy nie a więc nie podbija ceny. Czyli jak cena 3 minuty przed końcem jesy np 30 a Ty masz ustawiona na 50 i ustawiłaś strzał 3 albo 2 sekundy przed końcem to albo wygrasz a jak nie to znaczy ze ktoś miał ustawiony strzał wyżej, tak czy inaczej nie płacić tyle ile ustawiłaś ale tyle ile dawał ostatni licytujący. Chyba dośc dobrze wytłumaczyłam 😁 Ustaw sobie snajpera i czekaj na okazję, masz jeszcze 2 miesiące nie ma sie gdzie spieszyć, teraz wszystko można kupić w ciągu jednego dnia.
Ja skończyłam właśnie oglądać walkę Kliczki z Briggsem tak ze zaraz serial i nyny, jutro chcemy jechać na grzybki. Ciekawe tylko kto to zje bo ja prócz pieczarek nic nie rusze mój tak samo 😁 Ale zbierać lubimy.
Aga, dobranoc 😘

• Mamusia
Tak wiem o tym automatycznym podbijaniu ale jakoś tak nie włączyłam i kiszka. Trudno się mówi, jeszcze jest czas 🙂 Teraz szukam taniego wózka. Mam kilka typów. Wkurza mnie to jak ktoś coś wystawia na sprzedanie i ja się pytam o coś czego nie zawarł w opisie a on mnie olewa. W końcu nie wiem czy chce to sprzedać czy w ogóle mu na tym nie zależy 🤔 😮 Ale pytam o coś a oni mi odpisują po tygodniu albo dwóch 😮 🙃 Z tymi angolami 😲 🙃

• Mamusia
Beatko moja Kochana 🙂 Wysyłałąm Ci na gg linka z tym łóżeczkiem któregoś razu podczas gadania 🙂 Chce je zamówić ale jak miałam okazje tańsze to chciałam wykorzystać no ale nie udało się to powróciłam do opcji kupienia właśnie tego 😁 Tylko nie wiem który odcień ale chyba to z ciemnym brązem nie z pomarańczowym.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Tak wiem o tym automatycznym podbijaniu ale jakoś tak nie włączyłam i kiszka. Trudno się mówi, jeszcze jest czas 🙂 Teraz szukam taniego wózka. Mam kilka typów. Wkurza mnie to jak ktoś coś wystawia na sprzedanie i ja się pytam o coś czego nie zawarł w opisie a on mnie olewa. W końcu nie wiem czy chce to sprzedać czy w ogóle mu na tym nie zależy 🤔 😮 Ale pytam o coś a oni mi odpisują po tygodniu albo dwóch 😮 🙃 Z tymi angolami 😲 🙃

To sobie wyobraź ze kupiliśmy odkurzacz Bissell'a i baba w ciągu 15 dni tylko raz odpisała na maila ze przeprasza i nadal cisza a Piotrek nie moze zamówic kuriera bo debilka nie podała wagi ani wymiarów sprzętu !!! Gdyby nie to ze trudno dostać ten model to byśmy ja olali a tak juz krew zalewa. dostanie negatywa i już.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Beatko moja Kochana 🙂 Wysyłałąm Ci na gg linka z tym łóżeczkiem któregoś razu podczas gadania 🙂 Chce je zamówić ale jak miałam okazje tańsze to chciałam wykorzystać no ale nie udało się to powróciłam do opcji kupienia właśnie tego 😁 Tylko nie wiem który odcień ale chyba to z ciemnym brązem nie z pomarańczowym.

Kasiu, musisz zrozumieć, osoby w moim wieku juz miewają demencję starczą 😁 Tez mi sie podoba to ciemniejsze.

• Mamusia
Ja też jestem taka zakręcona także głowa do góry 😁 😁 No widzisz tak to jest !! Kurcze mnie to wkurza wystawią coś od niechcenia a później się trzeba użerać !! Ja jak coś wystawiam to pocztę pilnuje i od razu odpowiadam na pytania. Pytałam babkę już trzy razy w sprawie wózka czy ma jakieś zadrapania itp. rzeczy i nic a już chyba z 4 razy go wystawiła do sprzedania. Nie dziwię się, że nie może go sprzedać jak każdego chętnego tak traktuje 🙃 😮 🤔

• Mamusia
Szlag mnie trafia na takich ludzi. Chociaż niektórzy klienci nic nie lepsi. Kiedyś dostałam dostałam komentarz chociaż pozytywny ale z uwaga ze słaba komunikacja a nie zadał ani jednego pytania !!!! Nic słuchaj, kupił i koniec to o jakiej komunikacji mowa ??? Inny dupek mnie tak wnerwił ze do dziś mnie strzela. Nie napisal jakiej wielkości chce krewetki nic a potem dostaje komentarz ze krewety były za małe i co gorsza ze sie ilośc nie zgadzała 😠 😠 😠 a ja zawsze bardzo uważam na to ile i jakie wysyłam. wnerwia mnie ze jako sprzedający nie moge wystawić negatywa a tylko pozytyw bo nieraz az mnie strzela.

• Mamusia
Niestety tako to z nimi jest. Powiem Ci ze gdybym na sprzedaży nie zarabiała dobrze to już dała sobie spokój bo naprawdę nieraz ręce opadają. Nie wiem albo czytać nie umieją opisów albo zaćpani są czy jak. Ostatnio mnie zirytowała babka co od niej kupiłam oczyszczacz powietrza z funkcją aromaterapii. Pytam się o cene za first class to mi mówi ze wychodzi 5 funtów czyli nawet taniej niz podała. To ok, kupuje i proszę o invoice a ta mi przesyła cene za wysyłke 7 funtów, pisze do niej ze miała byc 5 a ta zlewka i chu...Zależało mi na czasie to dołożyłam te 2 funty ale zła byłam ze hej.

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Od tygodnia leci mi krew z nosa tak najbardziej to z rana Wy też tak macie?

też mnie męczyło na początku ciąży, gin kazała na to brać rutinoscorbin bo uszczelnia naczynia krwionośne, teraz też troche leci ale teraz katar już z tydzien mam więc to z tego
dziewczyny wczorajszy wieczór był masakryczny, miałam takie skurcze, okropnie bolące i długie, najpierw brzuch mi twardniał potem kładłam się brzuch się robił miekki a ból jak na @, aż się bałam że @ przyszła, miewacie takie bóle?? mi gin mówiła że do 10 takich skurczy to norma ale mnie aż strach trząsł jak zaczynałam czuć, nie wiem moze jestem przewrażliwiona bo jedną ciąże poroniłam i zaczęło się od takich bóli, zastanawiam się też czy to nie była wina tego że mnie wytelepało po drodze, bo u nas remonty na drogach i naokoło trzeba jechać a tam dziury i polepce, a jeszcze jechaliśmy terenowym autem i kurcze tak skakałam tam z tyłu jakbym na piłce siedziała, pasy mnie przytrzymywały, możliwe że to przez to te skurcze??

• Mamusia
hej 🙂 Agatko możliwe, że skurcze spowodowała Twoja podróż według mnie gdyby dziś Ci się to powtórzyło to powinnaś się ze swoim lekarzem porozumieć zwłaszcza, że wczesniej miałaś takie problemy.
A ja wczoraj u teściowej sie tak objadłam takich pyszności, że sie ruszać nie mogłam hehe a dziś powtórka idziemy na "resztki" w ramach obiadu 😜