Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

gonia88811 napisał(a):
Dla mnie leżenie w łóżku to jest kara, ja tez powinnam lezeć, ale jak można cały dzień przeleżeć 😮
Ale Ola mama ma rację może jutro będziesz jak nowa hehehehe

ja bym chciała juz miec swoj maleństwo przy sobie...

• Mamusia
nie no tak naprawde zła na niego nie jestem ale swoje niech odcierpi 😉 chociaż nie mogę narzekać bo wziął się do pracy przy schodach do domu więc robi cos dla nas.
Ola dzisiaj koniecznie musisz leżeć jak najwięcej żeby jutro Cię lekarz pochwalił a nie do szpitala kierował!
A co do zakupów ja ciągle jeżdzę sama najgorzej jest tylko przy kasie jak wszyscy się spieszą ale nauczyłam się robić zakupy jak jest mały ruch czyli rano koło 8 i w tygodniu gdy inni pracują 😁 i jakoś sobie radzę dobrze, że samochodem jeszcze mogę jeździć 🙂

• Mamusia
to jest łóżeczko, które będę miała http://e-meblus.pl/index.php?products=product&prod_id=38
tylko ja na tym szczycie mam naklejke kubusia puchatka, ale narazie takich na aukcjach iw sklepach nie wystawiamy bo trzeba zorientować się jak to jest z prawami autorskimi disney'a żebyśmy kary nie dostali. Na żywo ten ciemny kolor jest jaśniejszy i widać na nim słoje. Jak tylko będę miała łóżeczko w sypialni to wam wrzuce fotke z kubusiem jak wygląda. Tylko z tym wstawianiem do sypialni to poczekam chyba tak do 20 listopada bo po co szybciej skoro mam zakad obok, a mi się by kurzyło

Mini23 napisał(a):
Ja od 3 nie śpie i cały czas z bólu się zwijam 😞 boli mnie ostatni ząb dolny po lewej stronie 😞 bo się ukruszył 😞 ból jak po zatruciu,nie wytrzymałąm o 4 wzięłam 2 apapy a o 7 jeszcze jeden ale bez zmian dalej rwie a dentystka dopiero jutro i wątpie by go tykała bo zablisko terminu porodu 🥴 😞 po prawej mi ostatnio jednak 3 raz zatruła! 😠 mąż robi kurczaka,kupił mi jogurty,serki i kakao bo stwierdził że pewnie mała zabiera mi wapń stąd słabsze zęby itp 🥴 musze wsadzić jeszcze do torby wode czystą do picia i smoczek bo wczoraj zapomniałam

🙂 chudini nasz... 🤪 biedna mała Aga... z zebami to jak boli to koniec....

SylwiaC napisał(a):
Aga współczuje z zębem... a mam pytanie co można jeść po porodzie jak się karmi maluszka? Bo wole podpytać dośwadczone koleżanki niż czytać w necie 😉

próbowac wszystko i pokolei nie naraz po trchu i zobzczysz po czym maly bedzie sie prezył po czym nie... ale w pierwszych dniach zrezygnuj z tłustego i smazonego kwasnego i nabiału...

mama i cała rodzinka tak robiła i klek nikt nie mial...

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ja od 3 nie śpie i cały czas z bólu się zwijam 😞 boli mnie ostatni ząb dolny po lewej stronie 😞 bo się ukruszył 😞 ból jak po zatruciu,nie wytrzymałąm o 4 wzięłam 2 apapy a o 7 jeszcze jeden ale bez zmian dalej rwie a dentystka dopiero jutro i wątpie by go tykała bo zablisko terminu porodu 🥴 😞 po prawej mi ostatnio jednak 3 raz zatruła! 😠 mąż robi kurczaka,kupił mi jogurty,serki i kakao bo stwierdził że pewnie mała zabiera mi wapń stąd słabsze zęby itp 🥴 musze wsadzić jeszcze do torby wode czystą do picia i smoczek bo wczoraj zapomniałam

ja nic z zebami nie miałam... całe szcezscie... mąż za mnie za to:d nie serio męża bli wiecznie i nie ma kiedy do dentysty isc;/ praca i praca...;/

🙂 chudini nasz... 🤪 biedna mała Aga... z zebami to jak boli to koniec....

ja mam zawsze w ciąży przerąbane z zębami 😞 😠

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
SylwiaC napisał(a):
Aga współczuje z zębem... a mam pytanie co można jeść po porodzie jak się karmi maluszka? Bo wole podpytać dośwadczone koleżanki niż czytać w necie 😉

próbowac wszystko i pokolei nie naraz po trchu i zobzczysz po czym maly bedzie sie prezył po czym nie... ale w pierwszych dniach zrezygnuj z tłustego i smazonego kwasnego i nabiału...

Ja się podpisuje pod tym co napisala Ola, tylko ja jadłam nabial i piłam dużo mleka gdy karmiłam Paulę

gonia88811 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
SylwiaC napisał(a):

Ja się podpisuje pod tym co napisala Ola, tylko ja jadłam nabial i piłam dużo mleka gdy karmiłam Paulę

ja najpierw zobacze czy moja po nabiale skazy białkowej nie bedzie miała 🙂
ja wam powiem ze nie jestem za tym zeby niewiadomo jak sieie głdzic i odmawiac sobie bo potem dzieciak nie bedzie chiał nic jesc a tak to ... widomo ze w wigilie nie zjemy po 10 pierogów i nie zapijemy ostrym barszczem a na t 5 sledzi tylko ostroznie i pojedyńczo.... ale metodą prób samo wyjdzie kuzynka nawet cole piła wiadomo nie litrami akle piła po pól szklaneczki na jakiś czas no i nie przed karmieniem tylko po... i jakos mały jej żyje... i nie płakał...

• Mamusia
Ja jestem ale jak widzę wszystkie gdzieś wybyły 😉 My składamy komodę bo w tygodniu muszę zacząć prać i prasować 🙂 Jutro idziemy zobaczyć kolejne mieszkanie bo już możemy się brać za załatwianie kredytu jeśli tylko to mieszkanie będzie więc jeśli by sprawnie poszło to przed porodem bylibyśmy na swoim ! 😆 😆A na marginesie ciekawe co u Agaty bo się nie odzywa nadal no i Nina powinna już dzisiaj wyjść ze szpitala... 🤔

• Mamusia
czesc Dziewczyny! nie bylo mnie z 2 tygodnie, 400 postow do nadrobienia, nierealne:-), przejrzalam ok 100 ostatnich, ale na wyrywki 🙂, widzę, że wszystkie rośniemy - ja także; maluch na usg w zeszłym tyg miał 1900, więc spory (Sylwia, Twój też chyba nie mały?), choć lekarz powiedział, że to na 3400-3500 przy porodzie...oby, bo ja jestem niska i drobna dosyć, myślałam, że będzie malutki:-). Poza tym kompletuję wyprawkę, chociaż jak widzę ile Wy macie, to ja jeszcze muszę się pospieszyć. Dziś byłam na kolejnym obciążeniu glukozą 75, da się to wypić (z cytryną:-), ale od rana jestem półprzytomna i przysypiam po tym cukrze...zobaczymy jak wyniki...pozdrawiam

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Aga spowrotem !!!! CO Cie tak długo tu nie było ?? 😠 😮 😉 Ja troszkę pospałam sobie bo u mnie leje i nie mam co robić. Teraz , muszę odkurzyć i chyba kawkę sobie wypiję 😁

na internecie głównie robiłam zakupy na allegro, a potem już padałam - ale już nadrabiam 🙂 😁. Ciekawe jak Ninka, bo czytałam. Ja jutro idę do lekarza, zobaczymy co i jak; ja po tej glukozie w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, może na ogórki kiszone 😜

• Mamusia
Kurcze z tymi zębami to jest przesrane. Ja nigdy nie miałam problemów a teraz nie raz mi dziąsła puchną i bolą 🤔 Mama mi dzisiaj kupiła dwa prześcieradła a więc mam już wszystko!!!!!!!! 😁 😁 Hura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W piątek kurier paczkę odbierze i już będę na nią czekać. Jeszcze tylko wózek został 😉 Ale to jeszcze ostatecznie jest czas bo mogę nawet po porodzie kupić dopiero 😎

• Mamusia
Ha ha ha mądra ta Oliwka jak wie, że mama ma brzuszek inny i ząbek boli i trzeba obadać 🙂 No ja na paczkę też poczekam pewnie trochę ale sama myśl, że koniec wydawania kasy mnie uszczęśliwia 😁 Myślałam jeszcze i muszę kupić sobie czarne dresy na wyjście ze szpitala bo wiadomo różnie bywa może pomoczę wodami spodnie, w których będę jechać to muszę w czymś wrócić a ja zabiorę wszystko od razu bo mąż to nawet na stole jakbym mu zostawiła rzeczy na wyjście dla mnie i Ali to by i tak ich nie znalazł 😮 🤨

• Mamusia
Tak tutaj jak wszystko z dzieckiem i mamą jest dobrze i dzidzia ssa pierś o ile mama ma pokarm to można już po 6 godzinach iść do domu 🙂 Po cc leży się dłużej ale nie wiem ile pewnie też 2-3 dni. Po sn można leżeć normalnie dobę ale jak jest wszystko oki i mama chce to może wyjść wcześniej. Ja na dzień dzisiejszy będę chciała wyjść no ale okaże się po porodzie jak to będzie.

• Mamusia
hej 😉
Ja muszę dokupić stanik do karmienia,koc zimowy i laktator który kupi mi Tomek jak będe miała za dużo pokarmu i wsio 🤪 A oczywiście wózek,ale w połowie listopada. No i będę mogła torbę zpakować, i gotowa do szpitala na rodzenie 😜
U mnie tez pogoda sie zepsuła 😞 Spałam troszkę, a w ogóle jakoś dziwnie się czuję,boli troszkę brzuch i tak jakby mnie mdliło 😞