Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Cześć Wam 🙂 Ja znowu poranek miałam spieprzony, bo jak wstanę siku rano, to potem mały mnie maltretuje w żebra i mam po spaniu 😞 To co dziewczyny, myślicie że Agnieszce wody się sączą??

hehe a ja swoją przejrzałam, też tak było, ale dzisiaj Pawła budzik nie dzwonił i nawet się nie przekręciła, to ten budzik ją budzi i denerwuje, a ona w konsekwencji mnie

To musisz męża z budzikiem wygonić do innego pokoju hahaha 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Agata on zawsze od rana szaleje,na razie obserwuje,zjadłam już ptasie mleczko,teraz rodzynki w czekoladzie a mąż poszedł po mandarynki 😁
mam nadzieję,że się ruszy

hehe takie grzeczne dziecko masz i już je rozpuszczasz 🤪??
a tak serio, może pogoda?? u mnie jak są jakieś zawirowania pogodowe to Zośka też jakaś markotna mało się rusza, ale wtedy zwykle wieczorem daje ostro popalić

popukałam go po nóżce i mi oddał 😁 🤪

a tak obserwuję,bo mąż wyczytał,że objawy przed porodem to bół pachwin,zmniejszona aktywność dziecka...a do tego mały mi tak uciska na krocze,że wczoraj poczułam ta 🤪ki ból przeszywający,że się wyprostować przez moment nie mogłam.

widziałyście brzuszek na NK??? wielki 😁

• Mamusia
Aduś jaki Ty masz duuuuży brzuszek i jak nisko go nosisz 🤪 🤪
Moja Ola też mało aktywna bywa, Czasami 1/3 się nie rusza 🥴 Ale potem daje znać że wszystko ok. 🤪
Agata to Twoja Zosia już zle reaguje na budzik ???? A co to będzie jak ja do szkoły bedzie budził???? Hahahahaha

• Mamusia
Aduś napisał(a):
popukałam go po nóżce i mi oddał 😁 🤪

a tak obserwuję,bo mąż wyczytał,że objawy przed porodem to bół pachwin,zmniejszona aktywność dziecka...a do tego mały mi tak uciska na krocze,że wczoraj poczułam ta 🤪ki ból przeszywający,że się wyprostować przez moment nie mogłam.

widziałyście brzuszek na NK??? wielki 😁

no widzisz on chce spać a ty go zaczepiasz 😮 a co do zmniejszenia aktywnosci dziecka to nie jest reguła, dziecko po prostu główką wchodzi nisko w kanał rodny i ma ograniczoną ruchomość, ale są i takie dzieci że w trakcie porodu potrafią mamuśce zasadzić jak nie kopa to z pięści gdzie się da 🤪 podejrzewam ze moja na pewno da mi odczuć swoją dezaprobate 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Aduś jaki Ty masz duuuuży brzuszek i jak nisko go nosisz 🤪 🤪
Moja Ola też mało aktywna bywa, Czasami 1/3 się nie rusza 🥴 Ale potem daje znać że wszystko ok. 🤪
Agata to Twoja Zosia już zle reaguje na budzik ???? A co to będzie jak ja do szkoły bedzie budził???? Hahahahaha

hehe zmienie jej budzik, widocznie sabaton nie przypada jej do gustu, z 🤪resztą ona romantyczka będzie, lubi bardzo utwór z "upiora w operze" - "angel of music" 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
A mam pytanie do Was , czy to orawda że jak się pod koniec ciąży masuje , głaszcze brzuszek to wywołuje się skurcze?????? Tak mi powiedziała lekarka ta stara baba.
Aduś no oczywiście że ja widziałam twój brzuszk na NK 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

tak, dlatego przed 37 tyg nie powinno sie masować brzuszka, ale moja Zośka ma to gdzieś czy ją masują czy nie, nigdzie się jej nie śpieszy 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
A mam pytanie do Was , czy to orawda że jak się pod koniec ciąży masuje , głaszcze brzuszek to wywołuje się skurcze?????? Tak mi powiedziała lekarka ta stara baba.
Aduś no oczywiście że ja widziałam twój brzuszk na NK 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

tak, dlatego przed 37 tyg nie powinno sie masować brzuszka, ale moja Zośka ma to gdzieś czy ją masują czy nie, nigdzie się jej nie śpieszy 🤪

Ja pierwszy raz usłyszalam że nie mozna masowac dzidziusia w brzuchu i bylam zdziwiona.
Agata rośnie Ci romantyczka ????????
Dobra ja uciekam się ogarnąć bo do marketu się wybieram, zajrze pózniej 😉
Aaaa Tomek składa dziś juz łóżeczko dla Oli 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):

Ja pierwszy raz usłyszalam że nie mozna masowac dzidziusia w brzuchu i bylam zdziwiona.
Agata rośnie Ci romantyczka ????????
Dobra ja uciekam się ogarnąć bo do marketu się wybieram, zajrze pózniej 😉
Aaaa Tomek składa dziś juz łóżeczko dla Oli 🤪 🤪 🤪 🤪

mnie w tym uświadomili jak pierwszą ciąże traciłam, bo brzuch bolał i masowałam i polożne bardoz przeczulały zeby nie dotykać bo się skurcze wywołuje i nasila

ha ha z tym budzikiem to faktycznie ciekawe...będzie śpioch 🤪 😁

No brzuch mam wielki i bardzo nisko,jak siedzę to mi się opiera na nogach 🤪...a przy okazji mam + 14 🤪 a Wy????

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć kangurzyce 😁
Wiecie co jak ja w tym tępie będe rodzić to urodze jako ostatnia...
Ostatnio miałam skurcze to urodziła chomiczka 😁 wczoraj miałam skurcze to moja koleżanka i zarazem sąsiadka pojechała na porodówke 😁 po 2 godzinach bóli partych zrobili jej cesarke bo główka nie chciała się obniżyć..No ale urodziła córeczke 4130/57 😁
Aguś Ty obserwuj czy nic się nie dzieje,może zbliża Ci się poród...
Ada ja się nie dziwie że się martwisz 😞 w szpitalu to chociaż cały czas monitorowali maluszka,mogli ci zrobić cesarke była byś spokojniejsza o zdrowie maluszka...
Ja ostatnio robie się coraz bardziej nerwowa,w nocy nie moge spać bo mała szaleje 😁 a w dzień martwie się czy wkońcu się ruszy...Nawet nie wiecie jak się ciesze że w środe mam lekarza...

to wielkie dziecko 🤪 po terminie??
ja jak narazie ze spokojem przyjmuje jak mała nie rusza się, ja we wtorek ide do lekarza ale się rewelacji nie spodziewam, jak tak całą ciąże nisko siedziała a teraz jak pora rodzić to se żebra upodobała 🤪 to teraz jak będziesz mieć skurcze to będziesz nas informować to będziemy typować której z nas dolegliwości przypominają najbardziej że to już i nie będzie strachu że przegapimy 🤪

Mini23 napisał(a):
Cześć kangurzyce 😁
Wiecie co jak ja w tym tępie będe rodzić to urodze jako ostatnia...
Ostatnio miałam skurcze to urodziła chomiczka 😁 wczoraj miałam skurcze to moja koleżanka i zarazem sąsiadka pojechała na porodówke 😁 po 2 godzinach bóli partych zrobili jej cesarke bo główka nie chciała się obniżyć..No ale urodziła córeczke 4130/57 😁
Aguś Ty obserwuj czy nic się nie dzieje,może zbliża Ci się poród...
Ada ja się nie dziwie że się martwisz 😞 w szpitalu to chociaż cały czas monitorowali maluszka,mogli ci zrobić cesarke była byś spokojniejsza o zdrowie maluszka...
Ja ostatnio robie się coraz bardziej nerwowa,w nocy nie moge spać bo mała szaleje 😁 a w dzień martwie się czy wkońcu się ruszy...Nawet nie wiecie jak się ciesze że w środe mam lekarza...

a dużo masz jeszcze znajomych w ciąży 🤪?????? ha ha
ja to samo,czuję poddenerwowanie,latam sikać co chwilę a wczoraj jak mały poszedł na drzemkę to usnęłam 🤪....gdzie ja nigdy nie zasnę w dzień,chyba,że jestem bardzo chora 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):

No brzuch mam wielki i bardzo nisko,jak siedzę to mi się opiera na nogach 🤪...a przy okazji mam + 14 🤪 a Wy????

Ada ja mam +15 😮 i nie wiem gdzie bo nie widze tego po sobie...mi się wydaje że wciąż jestem chudziutka,no co prawda troszke mi boczki się zaokrągliły,pupa,nogi i ręce ale tylko troche...więc nie wiem gdzie te 15 kilo siedzi... 😮

a ja mam 14 na plusie, schudłam 2 kg, chyba zaczyna się gromadzenie i "spuszczanie" wody z organizmu, wiecie jak mi się marzy pizza czosnkowa, a mojej małej pizza nie służy, czkawke taką ma że szok i cóż narazie nie pojem

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):

Ada ja mam +15 😮 i nie wiem gdzie bo nie widze tego po sobie...mi się wydaje że wciąż jestem chudziutka,no co prawda troszke mi boczki się zaokrągliły,pupa,nogi i ręce ale tylko troche...więc nie wiem gdzie te 15 kilo siedzi... 😮[/quote

Aga a ja znowu widzę siebie jako grubą...ostatnio puchną mi juz od rana stopy i kostki

A my wczoraj zamówiłyśmy pizze 57 cm 🤪...w 3 nie daliśmy rady jej zjeść 🤪
a teraz wcinam mandarynki a mąż ciągle dopytuje czy mi czop odszedł albo czy mały się rusza 🤪...najchętniej już bymnie wysłał na porodówkę 🤪...z Oskarem to samo było

No Agus faktyczniedał radę 😁 i nawet nie było wielkiego bałaganu,jedynie kurze do starcia i podłoga do umycia,więc naprawdę jestem z niego dumna 🙂

dobra,uciekam 🙂
miłej niedzieli grubasy 😁

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
hey dziewczynki co tam?? ja się zbieram do tesciów... mąż mnie podkurwił wiec chyba se sama pojade do teściów a go zostawie i jak sie obudzi to niech sie o mnie pomartwi
😁

Ola zlej go! 😁 ja też się nie długo będe szykowała w odwiedzinki 🙂

dostał po ryju... skurwiel jeden... teraz śpi a najgorsze jest to że chyba zapodział tel i niewiem gdzie on go ma i chyba musze karte zablokowac;/