Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Dzięki dziewczyny 😉 Kupię sobie tą Melisę i zobaczymy czy pomoże 🙂 A Ty Kasiu nie strasz nas z tymi skurczami bo jeszcze za wcześnie 😉

Wiem, że za wcześnie 🤨 Ala musi posiedzieć tam minimum tydzień ale wolałaby donosić do 39 tygodnia chociaż. Ale Mała przy tych skurczach ruszała się normalnie a więc to na 100% były przepowiadające poza tym ustąpiły 🙂 Boję się tylko co to będzie jak zacznę szykować jedzenie na Święta. Porządki już mam porobione tylko kurze ogarnę i podłogi.

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
dziewczyn dalej nie ma, wszystkie porody wywołują za pomocą mężów, niech no która przyjdzie i powie że ją pipka boli 🤪

Ha ha ha a później już wiemy skąd te bóle się biorą !! 🤪 A ja dzisiaj rano leżałam w łóżku i mąż się do mnie przytulił plecami. Alusia akurat się ruszała i fikała nogami a mój Mariusz mówi: Ale mnie Alicja głaszcze po plecach !! 😁 🤪 🙃 Bo akurat rzeczywiście ruszała nogami i go dotykała 🙂 Ale to było słodkie !!!!!!!!!

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):

Ha ha ha a później już wiemy skąd te bóle się biorą !! 🤪 A ja dzisiaj rano leżałam w łóżku i mąż się do mnie przytulił plecami. Alusia akurat się ruszała i fikała nogami a mój Mariusz mówi: Ale mnie Alicja głaszcze po plecach !! 😁 🤪 🙃 Bo akurat rzeczywiście ruszała nogami i go dotykała 🙂 Ale to było słodkie !!!!!!!!!

hehe trzeba mu było powiedzieć że go nie głaszcze tylko kopa daje że się plecami odwraca, wiecie co zapytałam mojego męża jak myśli kiedy urodze, a on mówi że sobota niedziela może przyszła, ja nie mam przeczuć czy przyszła czy nie ale tez jakoś niedziela chodzi mi po głowie
a wogóle intensywnie chce dom zmieniać wiec chyba poród już blisko

• Mamusia
A ja zjadłam dwa kawałki sernika i mam zgagę 😠 No ale do przeżycia haha 😁 A w ogóle to mnie brzuch pobolewa chyba z nerwów 🤔 Ada chyba ma gości więc zajrzy potem a może Kropek rodzi 🤪 Lecę i zaglądnę do Was wieczorkiem kobitki mam nadzieję, że w lepszym humorze 🙂 😉

Hey babki... ja z mężem cały dzionek ale pół i tak leżałam bo miałam takie rwanie w dole że szok... masakra potem niedobrze mi było i tak w kółko... wszystkie na wyborach haha 🤪 ja nie polazłam 😁 ☺️ ☺️

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Hey babki... ja z mężem cały dzionek

próbuj tylko powiedzieć że Cie pipka boli 🤪 my już wszystko wiemy, najpierw ostro z mężami się parzycie (jak króliki) a potem marudzicie że boli 🤪 🤪 🤪
a co do wyborów ja też nie byłam i już nie bede, nikt mi swojego programu wyborczego nie przedstawił to niech teraz cierpi bo stracił głos bo ja głosować nie bede tylko dlatego ze kogoś znam 🤪

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
Mi właśnie rodzice odjechali 🙂 zmęczona jestem jak sto pięćdziesiąt !!!
Porodu chyba nie mam się co spodziewać bo nic na to nie wskazuję... ja też już się czuję jak slonica no i już by chciała mieć ten ból za sobą...

hehe a wszyscy Cie ciągle podejrzewają że rodzisz 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
A ja siedzę na kanapie i ledwo żyję !!!!! Kręci mi się w głowie i jestem zmęczona chociaż nic nie robiłam 🤨 Tak jak mówiłam, że przenoszę tak teraz coś mam przeczucie, że może jeszcze z dwa tygodnie wytrwam nie więcej 🤨

no bo zaraz się wszystkie wysypią 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kupiłam sobie ostatnio kołdre i dwa komplety pościeli a dzisiaj ksiazke http://allegro.pl/show_item.php?item=1304597456 i dywanik wzór nr 18 http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1313408807

Ładne dywaniki! co do książki to ja kiedyś chciałam kupić ta pierwszą, ale stwierdziłam, że teraz nie mam co - bo się jeszcze zestresuję, że z dzieckiem to wszystkiego nie ogarnę 🙂 bo wszyscy mi mówią, że jak się synek urodzi, to trzeba wyluzować z porządkami itp, żeby nie paść na twarz, zobaczymy 🙂 😜. Mój Maluch od wczoraj strasznie mi włazi pod żebry i w ogóle się kręci bardzo, że nie mogę znaleźć dobrej pozycji. Chyba sobie też zrobię melisę 🙂

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
kupiłam sobie ostatnio kołdre i dwa komplety pościeli a dzisiaj ksiazke http://allegro.pl/show_item.php?item=1304597456 i dywanik wzór nr 18 http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1313408807

Ładne dywaniki! co do książki to ja kiedyś chciałam kupić ta pierwszą, ale stwierdziłam, że teraz nie mam co - bo się jeszcze zestresuję, że z dzieckiem to wszystkiego nie ogarnę 🙂 bo wszyscy mi mówią, że jak się synek urodzi, to trzeba wyluzować z porządkami itp, żeby nie paść na twarz, zobaczymy 🙂 😜. Mój Maluch od wczoraj strasznie mi włazi pod żebry i w ogóle się kręci bardzo, że nie mogę znaleźć dobrej pozycji. Chyba sobie też zrobię melisę 🙂

ja mam tą pierwszą i drugą, bardzo mi pomogła się zorganizowac i ogarnac dom, teraz ciąża to nie moge tak szaleć, ale jest tam bardzo wiele ciekawych sposobów jak uprościć sprzatanie,np jak mikrofala jest zapierdzielona, wkłada się miske z wodą i ustawia się wysoką temperaturke i włącza i potem bez problemu brud odłazi