Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej. Wpadłam na trochę, ale długo nie posiedzę, znów mi się chce strasznie spać, bo w sumie w nocy mało co spałam, co 5 minut na siusiu latałam 😞
Ja w końcu będę miała najprawdopodobniej cały czarny wózek, zamówię w poniedziałek 6 żebym była w domu jak przyjdzie bo 2 w nocy wyjeżdżamy. I łóżeczko też wtedy zamówie.
Nina a jakie ty chcesz łóżeczko że 300 na materac też nie starczy???

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mój to używany 🙂 On już nie pamięta kiedy był w salonie hahaha 🙂 Bo to 97 rocznik 😜
Ale serwisowany w Polsce.
Aga, a powiedz czy Ci się przyda to 3 w 1, żeby fotelik na wózek wsadzać?? Bo to będzie zima i gdzie w takim foteliku dziecko wozić?? Ja kupuję 2 w 1 i fotelik używany za 50 zł, tylko do auta.

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
witam dziewczyny.
wlasnie sie zarejestrowalam i czytam troszke.
jesli moge cos o wozkach.... my juz kupilismy ok 2 mies. temu. poczatkowo chcielismy taki wlasnie z gondola, itp.... jednak po doswiadczeniu innych znajomych, uparlam sie, ze chce wozek, ktory jest lekki, sklada sie jednym ruchem, bez zdejmowania gondoli. uwiezcie mi, ze to jest bardzo meczace - takie za kazdym razem zdejmowanie gondoli, upychanie do bagaznika, potem skladanie oddzielnie stelaza. masakra.

hehe po pierwsze od czego są faceci 🙂
po drugie moje auto ma taki bagażnik że mój mąż powiedział że i trzy wózki se moge włozyć

• Mamusia
kupilismy Graco Quattro Tour Deluxe Travel System in LOL
sklada sie go jedna reka, malo wazy i zajmuje o wiele mniej miejsca niz gondola i stelaz, ale masz racje - ile ludzi, tyle opinii.
ja uparlam sie, ze chce wlasnie taki, bo niewygodnie mi za kazdym rzem odczepiac gondole. a tam tez mam wszystko w jednym - gondole, spacerowke i fotelik w kazdej chwili moge dostawic. 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mój to używany 🙂 On już nie pamięta kiedy był w salonie hahaha 🙂 Bo to 97 rocznik 😜
Aga, a powiedz czy Ci się przyda to 3 w 1, żeby fotelik na wózek wsadzać?? Bo to będzie zima i gdzie w takim foteliku dziecko wozić?? Ja kupuję 2 w 1 i fotelik używany za 50 zł, tylko do auta.

JUż ci mówie,np jak pojedziemy do marketu czy coś wole małą pchać w wózeczku,poza tym fotelik posłuży ok 8 miesięcy czyli dotrwa ciepłych dni 😁 nadaje się do buju buju,i nawet karmienia za nim maluszek będzie umiał siedzieć na krzesełeczku 🙂 poza tym nie mam po Oliwce już fotelika 🤪

No w sumie racja 🙂 Zresztą Ty sama wiesz co Ci odpowiada 😁
Ja do sklepu to tylko fotelik będę brać 😮 Tak myślę. Wszystko się okaże w praniu. Wieloryb, a Ty na tym zdjęciu z czerwonym nosem to jakoś zeszczuplałaś hahahahahah 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

JUż ci mówie,np jak pojedziemy do marketu czy coś wole małą pchać w wózeczku,poza tym fotelik posłuży ok 8 miesięcy czyli dotrwa ciepłych dni 😁 nadaje się do buju buju,i nawet karmienia za nim maluszek będzie umiał siedzieć na krzesełeczku 🙂 poza tym nie mam po Oliwce już fotelika 🤪

No w sumie racja 🙂 Zresztą Ty sama wiesz co Ci odpowiada 😁
Ja do sklepu to tylko fotelik będę brać 😮 Tak myślę. Wszystko się okaże w praniu. Wieloryb, a Ty na tym zdjęciu z czerwonym nosem to jakoś zeszczuplałaś hahahahahah 😁

No,ale czytałam wczoraj że przed finiszem można na wadze tracić...wczoraj miałam długo skurcze... Pewnie z Adą rodziłam 🤪

Aż się zważyć pójdę 🤪 🤪 🙃 🙃 hahahhahahahaha

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
ta... masz racje - od czego sa faceci? a co, jesli sama chceszgdzies pojechac, a facet jest w pracy? 🤪

nie mam tego problemu bo po 1 mieszkam na wsi więc pojechać moge co najwyżej do rodziców w odwiedziny do miasta i wtedy jeżdze z rana bo mój mąż akurat pracuje w tej samej miejscowości, po 2 jeśli tak jak Mini miałabym jechać na zakupy to na pewno bez męża nie pojade, po 3 mąż mnie samej nie puści bo u nas osoatno by7ło dużo wypadków jak kobiety same z niemowlakami jechały dziecko zaczeło sie drzeć one sie odwracały i pach w coś

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
ta... masz racje - od czego sa faceci? a co, jesli sama chceszgdzies pojechac, a facet jest w pracy? 🤪

Hi hi nowa koleżanka czy ominęło mnie coś ?? 😁 😜

tak, jestem tutaj nowa. witam 😁

No witamy witamy 😉 Kolejna dziewczynka się będzie rodzić 🤪 No i termin tak jak nasza Katarzynka- Cycolinka ! 😉 😁

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):

nie mam tego problemu bo po 1 mieszkam na wsi więc pojechać moge co najwyżej do rodziców w odwiedziny do miasta i wtedy jeżdze z rana bo mój mąż akurat pracuje w tej samej miejscowości, po 2 jeśli tak jak Mini miałabym jechać na zakupy to na pewno bez męża nie pojade, po 3 mąż mnie samej nie puści bo u nas osoatno by7ło dużo wypadków jak kobiety same z niemowlakami jechały dziecko zaczeło sie drzeć one sie odwracały i pach w coś

Czyli każdy zna swoje potrzeby 😁
Kurde, miałam obiad zrobić, a przez łóżeczko nie zdążę 😜 Muszę się szykowć. Miłego weekendu Grubasy 😁 Oczywiście wpadnę zobaczyć, czy któraś nie rodzi 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):

Agata a jaki ty wózek chcesz kupić bo chyba przeoczyłam albo mi wypadło z móżdżku 😁

ja już mam wózek od ponad miesiąca, mm kupił 😁
http://silje87.pxd.pl/album/26483/1/dla-zosi

a=Agata jak wg mnie to ta spacerówka posłuży ci troche 🙂

nie sądze, jest dość wąska chociaż tego tak na zdjęciu nie widać, sąsiadka była ze swoją 2,5 latką i mała sie nie mieściła, tu długośc wsyztsko ok tylko wąska jakaś

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):

Kurde, miałam obiad zrobić, a przez łóżeczko nie zdążę 😜 Muszę się szykowć. Miłego weekendu Grubasy 😁 Oczywiście wpadnę zobaczyć, czy któraś nie rodzi 🙂

hehe i możliwości, ciekawe jak długo mój mąż będzie panikował, albo jak szybko uda mi się za kierownicą zmieścić, kurcze u mnie sypie nieziemsko, a ja zamiast sprzatać gapie sie w okno, zośka dziwnie spokojna jest, obiad nie zrobiony, a jeszcze wszystlo z lazienki i sypialni trzeba wynieśc bo remonty...

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):

Agata a jaki ty wózek chcesz kupić bo chyba przeoczyłam albo mi wypadło z móżdżku 😁

ja już mam wózek od ponad miesiąca, mm kupił 😁
http://silje87.pxd.pl/album/26483/1/dla-zosi

a=Agata jak wg mnie to ta spacerówka posłuży ci troche 🙂

nie sądze, jest dość wąska chociaż tego tak na zdjęciu nie widać, sąsiadka była ze swoją 2,5 latką i mała sie nie mieściła, tu długośc wsyztsko ok tylko wąska jakaś

No chyba że 🙂 a dużo płaciłaś za ten komplet?

no porównując ceny na allegro to tak 1050zł, na allegro podobne komplety 700-800zł, ale bałam się zamawiać na taką dużą kwotę i co potem jakby coś z gwarancją i musiałam troche więcej w sklepie zapłacić ale trudno przynajmniej jak bedzie coś źle bede mieć na kogo chape drzeć 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):

to prawda, kazdy zna swoje potrzeby i dlaczego jest taki wielki wybor wozkow 😉
na szczescie tutaj fotelik mozna postawic na przednim siedzeniu, nie ma potrzeby ogladania sie za siebie.

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
naylaaa napisał(a):
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):

to prawda, kazdy zna swoje potrzeby i dlaczego jest taki wielki wybor wozkow 😉
na szczescie tutaj fotelik mozna postawic na przednim siedzeniu, nie ma potrzeby ogladania sie za siebie.

nie masz z przodu poduszki powietrznej??

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
no porównując ceny na allegro to tak 1050zł, na allegro podobne komplety 700-800zł, ale bałam się zamawiać na taką dużą kwotę i co potem jakby coś z gwarancją i musiałam troche więcej w sklepie zapłacić ale trudno przynajmniej jak bedzie coś źle bede mieć na kogo chape drzeć 😁

z tym się zgodze że lepiej mieć blisko by gwarancje użyć wrazie potrzeby 🙂

nom to najważniejsze, chociaż w sumie można mieć i blisko i Cie w h** zrobią i guzik nawojujesz, ja tak okna reklamowałam, i to jeszcze w firmie wujka mojego męża i co okno dalej niewstawione w garażu stoi bo krzywe a gwarancje to se można wsadzić wiadomo gdzie, wiec tak naprawde to po prostu trzeba mieć szczęście albo ręke do zakupów 🤪

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
A co tam u Olki??? Rodzi już czy się ociąga ha ha 😜 Teraz jedna po dniu powinna zacząć rodzić to do połowy grudnia się wszystkie wyrobimy 😁 😁 😁 🤪

hehe nie nastawiaj się bo nas do świąt przetrzyma 🙂 ciekawe która z nas będzie głośniej się drzeć i krzyczeć na męża że to wszystko przez niego 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
A co tam u Olki??? Rodzi już czy się ociąga ha ha 😜 Teraz jedna po dniu powinna zacząć rodzić to do połowy grudnia się wszystkie wyrobimy 😁 😁 😁 🤪

hehe nie nastawiaj się bo nas do świąt przetrzyma 🙂 ciekawe która z nas będzie głośniej się drzeć i krzyczeć na męża że to wszystko przez niego 🤪

Ja mojemu współczuję na porodówce bo charakterek mam straszny ha ha 😜 No ale musi trochę przecierpieć moje humory bo przecież sama w ciążę nie zaszłam 😁

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

Ja mojemu współczuję na porodówce bo charakterek mam straszny ha ha 😜 No ale musi trochę przecierpieć moje humory bo przecież sama w ciążę nie zaszłam 😁

no ja też się boje że mojemu może się zdrowo oberwać jak mnie będzie bardzo boleć...
kurcze niedobrze mi okropnie od rana, to wszystko przez niego, kazałam mu kupić parówki 1 i owszem kupił ale z serem a ja ser nie bardzo toleruje i teraz cierpie 😞
a jak tam żeberka?? widzisz miałaś racje że za długie są i dlatego nam tak te żebra maltretują, mi brzuch nie opadnie bo mała już się obniżyła a i tak się nie mieści i pupą po żebrach daje