Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja też uwielbiam jedynki ale bez sera są lepsze 🙂
Ja to ostatnio mam takie myśli, że może się mała obróciła bo te żebra tak maltretuje i czuję ją wysoko ale mam nadzieję, że diagnoza jest taka jak u Ciebie, że mała jest długa i to wszystko przez to 😉 W poniedziałek idę do lekarza więc zobaczymy 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
/>

nie masz z przodu poduszki powietrznej??

mam, ale w tym kraju mozna przewozic dzieci w foteliku z przodu.

w Polsce też można o ile nie masz z przodu poduszki powietrznej albo o ile ją wyłączysz, bo problemem jest właśnie poduszka powietrzna bo ona może zabić dziecko, ja mam poduszek 8 i tylko z tyłu na środku moge fotelik ustawić, narazie ok, ale jak sie zdecyduje na drugie dziecko to nie wiem, auto bede musiała zmienić 😞 albo nie wiem co

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Ja to ostatnio mam takie myśli, że może się mała obróciła bo te żebra tak maltretuje i czuję ją wysoko ale mam nadzieję, że diagnoza jest taka jak u Ciebie, że mała jest długa i to wszystko przez to 😉 W poniedziałek idę do lekarza więc zobaczymy 🙂

ja też myślałam ze sie obróciła, ale nie to pupe na żeberka wystawia, a wogóle to mam dziwne odczucie, w samym dole brzucha, właściwie w podbrzuszu, mam starsznie napięte i czuje takie parcie, rozsadzanie, to nie boli ale nieprzyjemne jest mam wrażenie że mi to wszystko pęknie, a Ty też masz coś takiego??

kafinka ale stabilny na pewno i żadne wertepy nie bedą Ci straszne 🙃

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
/>

w Polsce też można o ile nie masz z przodu poduszki powietrznej albo o ile ją wyłączysz, bo problemem jest właśnie poduszka powietrzna bo ona może zabić dziecko, ja mam poduszek 8 i tylko z tyłu na środku moge fotelik ustawić, narazie ok, ale jak sie zdecyduje na drugie dziecko to nie wiem, auto bede musiała zmienić 😞 albo nie wiem co

mam mozliwosc wylaczenia poduszki, wiec na pewno bede wozic mala z przodu, jesli bede jechala swoim autem.

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
/>

mam mozliwosc wylaczenia poduszki, wiec na pewno bede wozic mala z przodu, jesli bede jechala swoim autem.

to masz komfort, ja nie bardzo go mam, ale cóż pozostaje nadzieja że niedługo zdecydujemy się na nowe auto 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a jaki porod wybralyscie? w wodzie, czy normalny ?

e u mnie nie ma takiego wyboru, wybór jest pomiędzy cesarką "na życzenie -1 tys zł" 🤪a porodem naturalnym -standard

tu pod tym wzgledem jest ok. nawet, jesli nie zdeklarujesz sie jaki porod chcesz - masz w swojej sali do dyspozycji i wanne , i pilke, przycmione swiatla, itp... oczywiscie lozko tez tam jest. 😉

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

ja też myślałam ze sie obróciła, ale nie to pupe na żeberka wystawia, a wogóle to mam dziwne odczucie, w samym dole brzucha, właściwie w podbrzuszu, mam starsznie napięte i czuje takie parcie, rozsadzanie, to nie boli ale nieprzyjemne jest mam wrażenie że mi to wszystko pęknie, a Ty też masz coś takiego??

U mnie to żadnych dolegliwości jak nie było tak nie ma a brzuch tylko czasem się napina jakby miał pęknąć ale to raczej te skurcze braxtona 😉

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

U mnie to żadnych dolegliwości jak nie było tak nie ma a brzuch tylko czasem się napina jakby miał pęknąć ale to raczej te skurcze braxtona 😉

no u mnie zwykle też tak było, ale teraz właśnie dołem mi go bardziej rozsadza, pewnie ta mała złośnica coś kombinuje i mamusi czas umila 🤪

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a jaki porod wybralyscie? w wodzie, czy normalny ?

Normalny 🙂 U nas jest niby wanna do rodzenia aczkolwiek ponoć jej nie używają 😁 😜 A Ty Kasiu jaki wybrałaś ???

ja chyba sie zdecyduje na normalny. jak sobie pomysle, ze woda w wannie w trakcie porodu bedzie specjalnie obnizana... brrr.... nie lubie letniej wody , ubielbiam cieplo.
wiec, pomimo iz podobno w wannie mniej boli - nie chce wanny. wole poprosic o srodki znieczulajace. 🤢

• Mamusia
Witam nowa koleżankę 🙂 U mnie też tylko poród naturalny ten szpital to daleko za murzynami ale blisko i mam pare znajomych osób wiec nie marudze nawet hehe. Aga-Mini bardzo podobne wózki będziemy miały hehe i to w tym zakazanym zielonym kolorze hihi
Ok dziewczyny ja uciekam jade na kawe do mioch rodziców zajrze pewnie wieczorkiem 😉

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
aga_ta napisał(a):
kurcze zjadłam mandarynke i Zośka wściku tyłka dostaje, moje biedne żebra, ale chyba skusze się na jeszcze jedną 🤪

cytrusow cala ciaze jesc nie moge.
tylko sliwki, winogrona, truskawki, czeresnie ...
z cytrusow to tylko herbata z cytryna 😜

ja na początku wymioty ciągle to tylko banany jako jedyny pokarm co niezwracałam, potem odrzuciło mnie od owoców, dopiero po 24 tyg zaczęłam chłonąć śliwki najlepiej zielepaki, niedojrzałe gruszki, winogrona też lubie ale zgage nieziemska mam po nich, a mandarynkami Mini nas zaraziła i teraz jemy je na umór 🤪 taka grudniówkowa faza, a no i sok grejfrutowy teraz robi furore 🤪

• Mamusia
witam nową grudnióweczkę 🙂 ja wróciłam z zakupów i muszę się wziąć za porządki; zastanawiam się czy u nas to można rodzić w wodzie, wątpię - jest wanna, ale to można w czasie porodu z niej korzystać, a nie rodzić, bo to chyba muszą mieć specjalny sprzęt itp. Co do jazdy z fotelikiem z przodu, to można jak jest dezaktywacja poduszki powietrznej, chociaż jak czytałam na necie, to jednak bezpieczniej i tak i tak jest z tyłu. A w ogóle czytając Wasze objawy i syt po lekarzu, to ja chyba urodzę na końcu, bo u mnie nic 😞 idę zjeść mandarynkę:-)

• Mamusia
No jak zwykle Goska zaglada a tu co?????? PUSTKI 😠
Ale się cieszę że Adusia urodziła już 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Pierwsza grudnióweczka , otworzyła sezon rodzenia ha ha ha ha ha , teraz kolej na Olę.
Mini wózek bardzo ładny, ja uważam że ładniejszy od tego w kwiatki 😉 😉
Ja chyba koło czwartku wózek zamówie bo chce miec jak wróce z Ola do domu 🙂
Ciesze się że u mnnie juz zaczyna coś się dzieć 🤪 🤪 I jak lekarz mi powiedział ze zostal 1 cm.szyjki i ze jest ten 1a cm.rozwarci to tak bardzo sie ucieszyłam, az taka lekka sie poczułam - sił nabrałam . I wyobrazcie sobie ze juz sie nie boje porodu 🤪, nie moge sie doczekac go 😉. ha ha ha