Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Nie obejrzałam dzisiaj porodówki, bo wszystkie sale były zajęte położna mówiła, że wysyp straszny. Babka bardzo fajna i co najważniejsze mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy i będzie przy mnie cały czas. Rozmawiałam z nią na izolacyjnym i wiecie, co normalnie nóż mi się otworzył jak powiedziała, że leży u nich dziewczyna w zaawansowanej ciąży i ma 2 promile alkoholu we krwi 😠 przywieźli ją z jakiejś libacji alkoholowej piła podobno alkohol nieznanego pochodzenia
głupia suka ....

taak. strasznie glupia i strasznie nieodpowiedzialna!!!!!

• Mamusia
[URL=http://img713.imageshack.us/i/dsc00700qo.jpg/][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/8321/dsc00700qo.jpg[/IMG][/URL]
kurcze kaszel mnie męczy, u nas piękna zima 🙂 mąż poszedł spać w nocy do innego pokoju, nie wytrzymał tak chrapałam przez ten nos, a wogóle to straszył że dzisiaj mnie do szpitala zawiezie bo tak się nie da

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Przyszłam powiedzieć że ja nadal u rodziców i nie urodziłam, dziś wracam do warszawy więc będę na bieżąco... nie mam kiedy nadrobić 60 stron !!!
U nas też piękna zima zaraz zjemy śniadanko i lecimy na dworek pobawić się z Ewcią śnieżkami 🙂

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ada napisała, że jutro wracają do domku 🙂 Jej kochane maleństwo spało całą noc, obudził się raz o 3 i o 6 wstali 😁 Cały czas chce być przy piersi i Ada będzie musiała chyba smoczek kupić 🙂

hehe no a co, 9 miesięcy pod serduszkiem to teraz dalej chce je słyszeć, a przy cycku najlepiej 🙂

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Cześć Śpiochy 🙂 Agata, jaki awatar 😁 Szalejesz 🙂
Nadrabiam oczywiście co napisałyście 😁 Ale to tylko 3 strony 🙂
Aga, ta pijana dziewczyna... to brak mi słów na takie... Jak tak można ?? 😮

u nas ciągle o takich przypadkach słychać, nie wiem jak tam u was na zachodzie, ale tu na wschodzie samoświadomośc kobiet jest bardzo nisko, jak leżałam na ginekologi jak wymiotowałam to pod drzwiami na oddział pełno kobiet z wielkiemi brzuchami i papierosami w ustach, albo była taka pani, nie wiem 40 lat plus minus 5 lat, poroniła kolejną ciążę, nawet się nie przejeła, nie dbała o siebie wogóle w ciąży, ją interesowało pole buraków... 😞 aż chce się płakać

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć Mamuśki 🙂

A ja mam wieśći od Oli,ma wciąż zatrucie ciążowe,do jutra ma leżeć a potem zobaczą,albo ją puszczą do domu jeśli obieca że będzie plackiem leżała albo bedzie dalej musiała leżeć,w szpitalu...i jest strasznie zła...

niech się trzyma, ja kiedyś chyba już pisałam, ze moja mama miala straszne zatrucie ciążowe z moją siostrą, dwa tyg wywoływali poród a ona i tak się urodziła w terminie, zdrowiutka a cały poród od pierwszych skurczy trwał 2 godziny 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć Mamuśki 🙂

A ja mam wieśći od Oli,ma wciąż zatrucie ciążowe,do jutra ma leżeć a potem zobaczą,albo ją puszczą do domu jeśli obieca że będzie plackiem leżała albo bedzie dalej musiała leżeć,w szpitalu...i jest strasznie zła...

niech się trzyma, ja kiedyś chyba już pisałam, ze moja mama miala straszne zatrucie ciążowe z moją siostrą, dwa tyg wywoływali poród a ona i tak się urodziła w terminie, zdrowiutka a cały poród od pierwszych skurczy trwał 2 godziny 🤪

• Mamusia
Hej grubasy 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜
Agata szalejesz 😆 A gdzie sie tak wystroiłaś he he he he. Dobre wieści od Adusi 😁 Grzeczny maluch, no i fajnie że jutro juz do domu wrócą 🤪
Natomiast Ola biedna 😞, lekarz jej obiecał że do niedzieli jak nie urodzi to jej wywoła i co? 😠 Ciekawa jestem jaką decyzję podejmą ???
A tak w ogóle to jestem taka nie wyspana , koło 4 dopiero zasnęłam, czekałam aż ten mój dupek wróci - zjawił się po 3:00 😠 😠 😠 Jestem do dupy.

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Agata szalejesz 😆 A gdzie sie tak wystroiłaś he he he he. Dobre wieści od Adusi 😁 Grzeczny maluch, no i fajnie że jutro juz do domu wrócą 🤪
Natomiast Ola biedna 😞, lekarz jej obiecał że do niedzieli jak nie urodzi to jej wywoła i co? 😠 Ciekawa jestem jaką decyzję podejmą ???
A tak w ogóle to jestem taka nie wyspana , koło 4 dopiero zasnęłam, czekałam aż ten mój dupek wróci - zjawił się po 3:00 😠 😠 😠 Jestem do dupy.

A zapomniałam dodac że u mnie też jest piękna zima ,wszędzie biało. Idę zaraz z psem na spacer 😉

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):

jak to gdzie sie wystroiłam? do mamusi, a potem może jakiegoś drugiego męża sobie znajde 😁
a ogólnie wsyztsko fajnie tylko buty....
przyznam się bez bicia ze jak przeczytałam ze Ada z małym wraca to aż poczułam takie ukłucie zazdrości, kurcze jak ja bym chciała być na jej miejscu, a narazie moja Zosia dalej oryginalnie próbuje wyjść bokiem mojego brzucha 🤪

• Mamusia
Agata od rana się stroisz ale dobrze póki czas jest to trzeba hehe 🙂 Fajnie, że Ada ma takiego grzecznego synusia i że wraca jutro 🙂 A Ola nie dziwie się, że zła jest lekarz obiecał a tu dupa 😠 Ok ja też ide się trochę pomalować i do kościoła czas ruszać. Mam dzis jakiś dobry humorek 🙃 troszke śniegu nawet u mnie spadło lubie taką pogode - delikatny mrozik 🙂
Gosiu nie wkurzaj się na niego dziś będzie napewno przepraszał i będzie chodził jak w zegarku 😉

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Agata od rana się stroisz ale dobrze póki czas jest to trzeba hehe 🙂 Fajnie, że Ada ma takiego grzecznego synusia i że wraca jutro 🙂 A Ola nie dziwie się, że zła jest lekarz obiecał a tu dupa 😠 Ok ja też ide się trochę pomalować i do kościoła czas ruszać. Mam dzis jakiś dobry humorek 🙃 troszke śniegu nawet u mnie spadło lubie taką pogode - delikatny mrozik 🙂
Gosiu nie wkurzaj się na niego dziś będzie napewno przepraszał i będzie chodził jak w zegarku 😉

u mnie biało ale rozpuści się w dzień bo na plusie jest, a wieczorem mróz zetnie i będzie ślizgawa
Ola nie ma szczęścia, ja bym się zapytała tego lekarza a najlepiej męża do niego wysłała, a może on na coś czeka z jej strony i dlatego??

• Mamusia
Witam mamuśki 😉 Nie ma nikogo o tej godzinie w niedziele i w sumie mnie to nie dziwi 😉 😁 My czekamy za rosołkiem i drugim daniem i zmykamy do chrześniaka męża zawieźć prezent na święta a że mieszkają we wsi gdzie moi teście to i muszę również ich odwiedzić... A teściom prezentów nie robię bo w życiu od nich złamanej czekolady nie dostałam więc koniec dnia dziecka! 😠 😜 Może się u nich wykąpie bo mają wannę to łatwiej mi będzie się ogolić bo u rodziców brodzik z hydromasażem więc masakra z goleniem 🤢 No bo jutro lekarz 🙂 A w ogóle to myślałam, że jak wejdę dzisiaj na forum to jakieś dobre wieści od Oli, że urodziła a tu biedną zwodzą cały czas a mieli jej poród wywoływać dzisiaj....najgorsze jak komuś nadzieję zrobią i nastawią na coś i dupa jest z tego 😠 A miałyśmy rodzić co dwa dni i co 😁 Dzisiaj powinna Ola, za dwa dni Kropek i później Mini 😁 Życie pisze dla nas inny scenariusz i coś knuje choć na pewno wyjdzie to nam na dobre 😉 Ja wyprałam wyprawkę dla małej jak wyjdzie ze szpitala bo dostała od chrzestnej na Mikołajki więc poprasuję i włożę do torby żeby była gotowa. Super, że Adusia już wychodzi jutro!! 🤪 A niektóre z nas jeszcze ze 3 tygodnie muszą się męczyć 🤔 😜 Pewnie ja przenoszę ha ha 😁 Ostatnio moja siostra mi przepowiedziała, że urodzę 19 grudnia i w zasadzie głupie by to nie było bo i w ten dzień są urodziny Gabrieli więc dwie imprezy na raz byśmy obchodzili. A Wy kiedy macie najbliższe imieniny Skarbów swoich ??? Zmykam i zajrzę później zobaczyć czy któraś czatuje na forum. Buziaki dwupaki 😁 😉 🙂

• Mamusia
Cześć brzuszki 🙂 jak dobrze słyszeć, że u Ady i Maluszka wszystko ok. tylko biedna Ola się jeszcze męczy. Normalnie jak bym dorwała tą pijaczkę to nie hamowałabym się powiedzieć jej parę słów odpowiednich do tej sytuacji ….. Ja dzisiaj muszę porządki w domku porobić, a tak mi się nie chce, ale jak się patrzy przez okno to od razu lepszy humorek 🙂

• Mamusia
Hej normalne Forumowiczki i Te, które za pewne teraz trzymają cyce podłączone pod dojarkę 😁 😁
U mnie śniegu nie ma ale jest taki mróz, że jak wszyłam z psem to w nosie zamarzało !! 🤪 Ja też jestem dzisiaj do dupy bo zasnęłam chyba przed 5:00 jakoś spać nie mogłam 🤨 Ale za to teraz idę jeszcze poleżeć 🙂 Co do Ady to super wieści !!! A co do Oli to nawet nie będę tego komentować bo nie warto. Dziewczyna się tylko męczy co by mogli już Ale z niej wyciągnąć spokojnie. Czekają do ostatniej chwili przy zatruciu ciążowym i dużo ryzykują 🤔

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
A niektóre z nas jeszcze ze 3 tygodnie muszą się męczyć 🤔 😜 Pewnie ja przenoszę ha ha 😁

o no te 3 tygodnie potrafi dobić, ja tez się boje że przenoszę, tu mnie gin straszyła że rozwarcie szyjka miękka poród w każdej chwili może sie zaczać a tu du**, Zosia ma gdzieś co mówią lekarze, jest uparta i odkłada wszystko na ostatnią chwilę jak jej tatuś 🤪

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Kasiu masz rację Oli spokojnie małą mogliby już jej wyjąć, a oni czekają jak sama zacznie rodzić sn dziecko jest donoszona Ola tylko się męczy 😞

wiecie co moja ciotka miała starszne stany zapalne, torbiele jej sie z tego robiły trzymali ją w szpitalu i zaraz odsyłali do domu, bo eh...czekali na "jej gest" jak w końcu się połapała, prezent złożyła jak trzeba to moment jej operacje zrobili, mam nadzieje że Oli to nie dotyczy ale ja przewrażliwiona jestem na takim punkcie

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
A niektóre z nas jeszcze ze 3 tygodnie muszą się męczyć 🤔 😜 Pewnie ja przenoszę ha ha 😁

o no te 3 tygodnie potrafi dobić, ja tez się boje że przenoszę, tu mnie gin straszyła że rozwarcie szyjka miękka poród w każdej chwili może sie zaczać a tu du**, Zosia ma gdzieś co mówią lekarze, jest uparta i odkłada wszystko na ostatnią chwilę jak jej tatuś 🤪

U mnie pewnie będzie to samo bo mój mąż zawsze robi coś na ostatnią chwilę choć zawsze mu tłumaczę, że co ma zrobić dzisiaj to dzisiaj a nie jutro!- niestety czasem nie pomaga to moje ciągłe mówienie także moja mała też pewnie na ostatnią chwilę wyskoczy z brzucha ha ha 😁 A właśnie Agatka- my to idziemy łeb w łeb bo w pasie też mam 110 i waga 17 kg na plusie 🤪 😉

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

U mnie pewnie będzie to samo bo mój mąż zawsze robi coś na ostatnią chwilę choć zawsze mu tłumaczę, że co ma zrobić dzisiaj to dzisiaj a nie jutro!- niestety czasem nie pomaga to moje ciągłe mówienie także moja mała też pewnie na ostatnią chwilę wyskoczy z brzucha ha ha 😁 A właśnie Agatka- my to idziemy łeb w łeb bo w pasie też mam 110 i waga 17 kg na plusie 🤪 😉

hehe no to widzisz nasze małe się zgadały to powiadom mnie jak będziesz zaczynać rodzić żebym wiedziała że i mnie za chwile złapie 🤪 wszystko przez tych naszych chłopów i jak na złość rodzić się będą córeczki tatusiów 🤪