Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No tak to prawda 😁
U mnie w rodzinie jest szczęście do narodzin ludzi w datach 31 grudzień albo 1 styczeń 😁
U mnie mróz mąż wrócił taki zziębnięty z pracy aż ręce ma bordowe ha ha wyglądaj jak renifer bo nosek też 😁
Sylwiuś a Ty też nie możesz dostać ??

• Mamusia
Nastepna mamusia wróciła do nas 🙂 super, że miałas taki lekki porod! Ciekawe bo wszystkie mamusie, które juz raz rodziły miały dosyc lekkie porody hmmm ciekawe co powie nam Agata o swoim 😉 A mój Dominik ma podobno dziś imieniny hehe siostra do mnie przed chwilą dzwoniła i mówiła ciekawe czy się dzis mi nie urodzi mały łobuziak bo od rana bolą mnie plecy i brzuch taki twardy czesto sie robi no i nie wiem czy to ma związek wogole z objawami ale rano mnie zgieło z bólu jak siedziałam taki kujacy ból w okolicy pachwin zobaczymy co ten maluszek kombinuje 😉

• Mamusia
Witaj Agusia spowrotem !!!!!!!!!!!!!!
Sylwiuś życzę Ci żeby to było to 😉 U mnie też tak jest brzuch twardy, boli ja na @, plecy bolą czasem złapie taki ból w dole, że muszę się czegoś porządnie złapać, ale u mnie z tych bóli i skurczy nic się nie rozkręca 😞 Mam nadzieje, że u Ciebie coś z tego wyjdzie a dokładnie Dominik 😁

• Mamusia
Hej Dwupaki i Mamuski 🙂, ja dzis beznadziejnie spalam, mam wrazenie, ze w ogole nie spalam 😞. Witamy kolejna Mamusie z powrotem, super, ze porod dobrze i szybko! Na razie czekamy na opowiesc o horrorze Ninki 🙂. Ja tez nie chcialabym byc w Swieta w szpitalu, ciekawe czy dotrwam do Nowego Roku, mowia, ze lepiej nowy rocznik i najstarszy w przedszkolu/szkole 😁 ale bedzie jak bedzie. ide zjesc sniadanie, ostatnio b malo sie ruszam, wiec mam wrazenie, ze tylko rosne w szerz i przod:-)

• Mamusia
Olu niestety czasem i tak bywa a więc odsypiaj kiedy tylko możesz i jak długo tylko możesz 😘 😘
Agusia myślę, że jakaś z Nas na pewno dotrwa do stycznia, że nie wszystkie jednak rozpakują się w grudniu 🤔
Ja bym tak chciała żeby mnie dzisiaj w końcu ktoś zbadał i żeby było jak u Gosi 😁 Powiedzieli, że urodzi i moment Ją złapało 😁
A mnie znów boli brzuch jak na @ łapie i puszcza ból 🤨 😮 🙃

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Olu niestety czasem i tak bywa a więc odsypiaj kiedy tylko możesz i jak długo tylko możesz 😘 😘
Agusia myślę, że jakaś z Nas na pewno dotrwa do stycznia, że nie wszystkie jednak rozpakują się w grudniu 🤔
Ja bym tak chciała żeby mnie dzisiaj w końcu ktoś zbadał i żeby było jak u Gosi 😁 Powiedzieli, że urodzi i moment Ją złapało 😁
A mnie znów boli brzuch jak na @ łapie i puszcza ból 🤨 😮 🙃

to daj znac po lekarzu, ja mysle, ze masz duze szanse na niedoczekanie do stycznia:-)

• Mamusia
Aga Kropka tak się bała porodu i bóli, a tu proszę jakie zaskoczenie 🙂

Tak w skrócie Wam opiszę mój przecudowny poród 😜 Odeszły mi wody o 2:40, godzinę później byłam w szpitalu, rozwarcie 1,5 cm...także musiałam je rozchodzić. Chodziłam i zalewałam korytarz na porodówce, bo do końca porodu mi się wody sączyły, a w sumie nie sączyły, tylko chlustały!! Nie wiem skąd tam tyle tego miałam 😜 haha
W sumie to na początku było mi nudno 😉 Podali mi dwie pompy oksytocyny, ale niestety nie działała na mnie 😜 Miałam bolesne skurcze od 13, co 5 minut, a od 16 do końca średnio co 1-2 minuty... i tak do końca porodu 🤨 🙃 🙃 Dopiero o 19:30 z 6cm rozwarcia w ciągu paru minut zrobiło mi się nagle 10 cm i kazali mi przeć 😜 I tak sobie parłam przez niecałą godzinę, a bóle parte wspominam najgorzej 🤨 I tak w ogóle przy 10 cm ja sobie dopiero zażyczyłam znieczulenie hahahahah 😁 I prosiłam ich o znieczulenie, a nie o cesarkę 😉 Ale w końcu sami zadecydowali, że mały nie wyjdzie i cc zrobili.
Ogólnie tak jak mówiłam, że nie będę krzyczeć, tak nie krzyczałam, tylko stękałam w miarę cicho 😎 😎 Obok dziewczyna rodziła i krzyczała jak zarzynana świnia (wybacz Kasiu 😉 ) i w panikę wpadała, a druga dziewczyna obok dwa westchnięcia i słyszę płacz dziecka 😮 😮 I aż się położnej spytałam, czy ona ze znieczuleniem, czy to cesarka hahah a ona że to siłami natury 😮
Dla mnie poród to rzeźnia... Boli jak cholera 😮 Niby byłam w stanie pisać smsy, ale okropnie mnie bolało 😮
19 godzin mnie łajzy przetrzymały... I potem doprowadzili do infekcji organizmu... Szkoda gadać 😉

Jeszcze 5 dziewczyn 2 w 1 😁 😎 😎

A to mój mały skrzat 😁
[URL=http://img228.imageshack.us/i/grudzie0580.jpg/][IMG]http://img228.imageshack.us/img228/599/grudzie0580.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Aga, nie czepiaj się Pigi 😜 Ona i tak ma przechlapane, bo jest Świnią 😉
Może to chodziło do niedzieli, ale 26.12?? 😉
4 prania miśków zrobiłaś?? 😮 Po co Oliwii aż tyle misiów?? 😉
A ja właśnie się zastanawiam co mogę jeść, a co nie. Rano zjadłam kaszkę dla dzieci 😜 Muszę w internecie poczytać, bo jest zielona 😉

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Oj mam noc nieprzespaną ale daję radę 🙂 Czy ktoś ma możliwość zgrać z komórki zdjęcie na kompa??? Bo mam zdjęcie Zosi ale nie mam kabla usb 🤔Ja musiałam coś zjeść ostatnio bo mała się męczy, wczoraj dwa razy się tak jej ulało albo wyrzygała mleko (sama nie wiem jak to nazwać), że się przestraszyłam 🤨 Dobrze Mini, że możesz jeść wszystko bo ja się boję jeszcze wprowadzać różne produkty więc jem jedynki i wędlinę drobiową 😜 Nina super, że już jesteś, Gosia, Kafinka i Kropek też super że jesteście z nami 🙂Czekamy teraz na Agatkę jeszcze 🙂 Pisała mi, że poród miała ciężki bo mała się źle ustawiła główką do wyjścia tak jak u mnie i co prawie wychodziła to jak się skurcz skończył to się cofała...Zośka wymiotowała zielonymi wodami a Agatka krwawiła mocno po porodzie więc musiały zostać jeszcze w szpitalu. Pewnie więcej opowie jak się zjawi u nas 🙂 Dajcie znać co z tym zdjęciem Zosi ???

• Mamusia
Nina współczuje ci... ja tak się czułam jak Ewcię rodziłam...
Jeszcze jedno... opiekę miałam niesamowitą .... rodziłam z tą samą położną i tym samym lekarzem ... fart niesamowity 🙂 jeszcze powiedzieli mi że postarają się żebym miała lekki poród i tak było 🙂

• Mamusia
Nina Twoj skrzat śliczniutki jest 🙂 a ja byłam właśnie u babci i kuzynki bo moja siostra tam przyjechała wiec dopiero wrociłam. Jeszcze przywiozłam wielką reklamówke ciuszków bo kuzynka z Gdańska mi kazała przekazać i musze zaraz przejrzec co jest na teraz a co na później dla małego 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
Hej dziewczynki 🙂 Oj mam noc nieprzespaną ale daję radę 🙂 Czy ktoś ma możliwość zgrać z komórki zdjęcie na kompa??? Bo mam zdjęcie Zosi ale nie mam kabla usb 🤔Ja musiałam coś zjeść ostatnio bo mała się męczy, wczoraj dwa razy się tak jej ulało albo wyrzygała mleko (sama nie wiem jak to nazwać), że się przestraszyłam 🤨 Dobrze Mini, że możesz jeść wszystko bo ja się boję jeszcze wprowadzać różne produkty więc jem jedynki i wędlinę drobiową 😜 Nina super, że już jesteś, Gosia, Kafinka i Kropek też super że jesteście z nami 🙂Czekamy teraz na Agatkę jeszcze 🙂 Pisała mi, że poród miała ciężki bo mała się źle ustawiła główką do wyjścia tak jak u mnie i co prawie wychodziła to jak się skurcz skończył to się cofała...Zośka wymiotowała zielonymi wodami a Agatka krwawiła mocno po porodzie więc musiały zostać jeszcze w szpitalu. Pewnie więcej opowie jak się zjawi u nas 🙂 Dajcie znać co z tym zdjęciem Zosi ???

Marta jak coś to możesz mi przesłać jeślim masz mój numer a jak nie to ci podam

Puść mi strzałkę na numer 501185761 to prześlę bo nie mam Twojego 🙂

• Mamusia
Proszę KOKO wróciło i stroszy piórka !!! 🤪 🤪 🤪 😁 😁 Zaraz możemy dzióbek przytrzeć 😜 😜 😎 😎
A tak serio to szkoda, że Cie tak długo męczyli bo i tak w końcu zrobili CC.
Dziewczyny ja czuję się fatalnie znów mam rozwolnienie i niemiłosierne mdłości dobrze, że nie wymiotuje jak wczoraj. Powoli zaczynam szykować się do lekarza. Mąż miał ze mną jechać, ale przysnął bo od 2:00 nie spał i zobaczę czy wynurzy się z łózka 😁 Jak wrócę do dam znać co tam się dzieje o ile czegoś się dowiem 🤨 Także Pani Świnka mówi Wam na razie miłego popołudnia 😁

• Mamusia
Hej 🙂 🙂 🙂
Wszystkie te nasze grudniowe dzidzie są śliczne 🙂 🙂 🙂 Ja mam dziś kiepski dzień i to przez męża, czuję się tak przez niego olewana że aż płaczę po kątach, a jak mu o tym mówię to on i tak mnie nie słucha zapatrzony w tv. Jeszcze mi chamsko powiedział, że nie ma dla niego różnicy czy spędzi święta ze mną, czy sam bo ja w szpitalu będę 😞 😞 😞 Odechciewa mi się coraz bardziej tych świąt. Mama dała nam kasę na prezenty dla nas, bo tak to nawet nie ma jak dać, jemu już kupiliśmy dawno a jak ja się pytam kiedy pojedziemy dokończyć zakupy i kupić coś mi to mówi żebym sobie coś na allegro upatrzyła i nie marudziła 😞 😞 😞
Czuję się okropnie, fizycznie ok, za ro psychicznie dzięki niemu się łamię coraz bardziej, to nasze pierwsze święta razem a ja ich wcale nie chce 😞 😞 😞 😞
Ale smęcę wam tu... już przestaje, bo tylko nastrój na brzuszku psuje.
Miłego dnia życzę mamusiom, dzidziusiom i dwupakom 🙂

• Mamusia

Cudne dzieciątko 😘 słodki Nina ten twój skrzacik 😘

A to mój mały skrzat 😁
[URL=http://img228.imageshack.us/i/grudzie0580.jpg/][IMG]http://img228.imageshack.us/img228/599/grudzie0580.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
u mnie Paweł też przeziębiony bierze leki żeby się jak najszybciej wyleczyć ale to zawsze kilka dni trwa. Iwona nie przejmuj sie to hormony w Tobie tak szaleją, a żadna z nas nie jest zachwycona myślą że mogłaby Świeta w szpitalu spędzić... Ja wczoraj mojemu też się poużalałam ale sam się pytał co mi jest a chodzi mi o moich tesciow, coraz bardziej boje się, że będą się wtrącać. Jeszcze nie mamy zupełnie osobnych mieszkań bo teraz nie robimy bałaganu bo nie wiadomo kiedy mały się pojawi. A wczoraj tesciowa pokazywala mi co kupila małemu i ja sie zaśmiałam że Paweł bedzie miał problem małego ubierać na początku no wiadomo on taki duzy a synus maluski a teściu ,ze on bedzie przychodził nam ubierac małego no i że już nie mogą się pierwszej kąpieli doczekać... nic sie nie odezwałam bo mnie zamurowało. My chcemy te pierwsze najważniejsze chwile we trójke tylko być a nie wszyscy będą nam patrzec na rece i moze krtykować 🤢 juz sie boje że sie będziemy przez to kłócić

• Mamusia
No napewno jest mu przykro bądź co bądź to jego rodzice i to jest najgorsze. Ja nie mam nic przeciwko teściom i innym gościom ale niech pomyślą, że te pierwsze wspólne chwile są dla nas najważniejsze! Później niech sobie przychodzą tylko niech mi się nie wtrącają. Skoro oni chcą przyjść na pierwsze kąpanie to i moich rodziców powinnam zaprosić żeby im nie było przykro zwłaszcza, że to ich pierwszy wnuk 🙂 ech wszystkim sie nie dogodzi naraz...

• Mamusia
No napewno jest mu przykro bądź co bądź to jego rodzice i to jest najgorsze. Ja nie mam nic przeciwko teściom i innym gościom ale niech pomyślą, że te pierwsze wspólne chwile są dla nas najważniejsze! Później niech sobie przychodzą tylko niech mi się nie wtrącają. Skoro oni chcą przyjść na pierwsze kąpanie to i moich rodziców powinnam zaprosić żeby im nie było przykro zwłaszcza, że to ich pierwszy wnuk 🙂 ech wszystkim sie nie dogodzi naraz...