u mnie Paweł też przeziębiony bierze leki żeby się jak najszybciej wyleczyć ale to zawsze kilka dni trwa. Iwona nie przejmuj sie to hormony w Tobie tak szaleją, a żadna z nas nie jest zachwycona myślą że mogłaby Świeta w szpitalu spędzić... Ja wczoraj mojemu też się poużalałam ale sam się pytał co mi jest a chodzi mi o moich tesciow, coraz bardziej boje się, że będą się wtrącać. Jeszcze nie mamy zupełnie osobnych mieszkań bo teraz nie robimy bałaganu bo nie wiadomo kiedy mały się pojawi. A wczoraj tesciowa pokazywala mi co kupila małemu i ja sie zaśmiałam że Paweł bedzie miał problem małego ubierać na początku no wiadomo on taki duzy a synus maluski a teściu ,ze on bedzie przychodził nam ubierac małego no i że już nie mogą się pierwszej kąpieli doczekać... nic sie nie odezwałam bo mnie zamurowało. My chcemy te pierwsze najważniejsze chwile we trójke tylko być a nie wszyscy będą nam patrzec na rece i moze krtykować 🤢 juz sie boje że sie będziemy przez to kłócić
No napewno jest mu przykro bądź co bądź to jego rodzice i to jest najgorsze. Ja nie mam nic przeciwko teściom i innym gościom ale niech pomyślą, że te pierwsze wspólne chwile są dla nas najważniejsze! Później niech sobie przychodzą tylko niech mi się nie wtrącają. Skoro oni chcą przyjść na pierwsze kąpanie to i moich rodziców powinnam zaprosić żeby im nie było przykro zwłaszcza, że to ich pierwszy wnuk 🙂 ech wszystkim sie nie dogodzi naraz...
No napewno jest mu przykro bądź co bądź to jego rodzice i to jest najgorsze. Ja nie mam nic przeciwko teściom i innym gościom ale niech pomyślą, że te pierwsze wspólne chwile są dla nas najważniejsze! Później niech sobie przychodzą tylko niech mi się nie wtrącają. Skoro oni chcą przyjść na pierwsze kąpanie to i moich rodziców powinnam zaprosić żeby im nie było przykro zwłaszcza, że to ich pierwszy wnuk 🙂 ech wszystkim sie nie dogodzi naraz...
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
SylwiaC
SylwiaC
SylwiaC
SylwiaC