Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć 🙂
Wchodzę i takie wieści od rana, że Foka dała fokę mężowi hahaha 🤪 🤪 🙃 🙃
Agata ten odruch o którym piszesz, to jest chyba odruch Moro, także nie masz się czym martwić, a nawet powinnaś cieszyć, bo to jak najbardziej prawidłowe 😁
Ja nie biorę udziału w rozkręcaniu forum, bo zastanawiam się nad odejściem 🤪 🤪 🙃 🙃 Tylko nie wiem czy Dyrektor mi pozwoli się zwolnić.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ja chyba spirale sobie założę 🙂
bo niewiem tabletek chyba nie chce a plastry sa do bani zastrzyki niewiem musze z moim gin pogadac 🙂 🙂

Też myślę o spirali, tylko to trochę kosztuje 🤢 🤢 W ogóle to do ginekologa się powinnam zapisać 🤪 🤪 A nie chce mi się haha 😉
Chyba sobie nie popiszę z Wami, bo Ssak się budzi 😜 A tak chciałam poświrować z ludźmi z niższego poziomu intelektualnego 😉 Wtedy przestaję być taka poważna 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ola88 napisał(a):
ja chyba spirale sobie założę 🙂
bo niewiem tabletek chyba nie chce a plastry sa do bani zastrzyki niewiem musze z moim gin pogadac 🙂 🙂

Też myślę o spirali, tylko to trochę kosztuje 🤢 🤢 W ogóle to do ginekologa się powinnam zapisać 🤪 🤪 A nie chce mi się haha 😉
Chyba sobie nie popiszę z Wami, bo Ssak się budzi 😜 A tak chciałam poświrować z ludźmi z niższego poziomu intelektualnego 😉 Wtedy przestaję być taka poważna 🙃 🙃 🙃

No moja właśnie coś stękła i śpi dalej 🤪 a ten durny osioł mi fotelik na szafe położył i znów będe musiałą skakać by go sięgnąć 😁

Czyli nie stałaś w kolejce po wzrost?? 😉 To w takim razie po co?? Bo ani po urodę, ani po rozum 🤪 🤪 Ty chyba w kolejce po mięso stałaś hahah po wołowinę 😉

• Mamusia
Gosiu ja z czopka odcinam niewielką końcówkę bo boję się jej dawać całego także chyba trzy/czwarte wychodzi 🙂 My jesteśmy właśnie na etapie przejścia na Bebilon ale czy to coś pomoże to nie wiem? 🤔 Nam pediatra wypisała receptę i za puszkę daliśmy 9,90 zł 🙂 W nocy mała tak odstawiała bo była głodna a coś nie pasowała jej moja pierś więc zjadła 60 ml Bebilonu z Bebiko i zasnęła ale po 2 h 🤪 Pózniej spaliśmy do 11:16 z dwiema przerwami na karmienie. Może małej nie odpowiada mój pokarm w nocy ale nie wiem czemu 🤨 Kasiu, co do kupki to słyszałam o czopkach glicerynowych ale nie miałam okazji jeszcze ich użyć więc nie wiem czy sa dobre 😮 Nina- gratuluę odpadnięcia pępuszka heh 🙂 My na bioderka idziemy 21 stycznia i w tym samym dniu na badanie słuchu więc już czuję jakie będę miała nerwy! Muszę butlę wziąć bo mały głodomór będzie odstawiać 😜 Ale ja nienawidzę iść gdzieś na umówioną godzinę- zwyczajnie w świecie mi się nie udaje 😉 My na szczepienie na 8 tygodniu idziemy na te płatne bo na 6 tyg są te z większą ilością wkłuć ale już mnie trzęsie na samą myśl... 😞 Odnośnie antykoncepcji też muszę pomyśleć bo kolejne dziecko najwcześniej za 2 lata 🙂 P trądziku słyszałam Nina także chyba to normalne, moja miała parę krostek co prawda ale za to ma dużo potówek na szyi i nie wiem jak z tym walczyć. Idę zjeść rosołek bo cisza na forum jak makiem zasiał... 😉

• Mamusia
Marta, a ciepło macie w domu?? Niby potówki są od przegrzewania 🥴 🥴 U mnie jest centralne i tak grzeją, że nie da się wytrzymać, także mamy kaloryfery pozakręcane, a i tak jest gorąco i małego ubieram na krótki rękaw, a i tak mu chyba za gorąco 🤪 🤪
Chyba żadna z nas nie lubi iść na umówioną godzinę 🤪 🤪

• Mamusia
hej melduje ze wrocilismy dzis ze szpitala 😁 mały zdrowy jak rybka 😉 moze sie wystraszylismy i niepotrzebnie pojechalismy w srode do lekarza a ona nas od razu do szpitala skierowala 😠 no ale z badan wynikalo ze zaczynal sie jakis stan zapalny wiec kto wie co by sie dalej rozwinelo... wazne ze juz w domku jestesmy. moze pozniej was troche nadrobie jak Dominik mi pozwoli hehe 😉

• Mamusia
Hej Zwierzęta dobytku gospodarstwa domowego 😁
Melduje się Pigi 😁
Moja noc była super Mała budziła się dwa razy tylko 😎 😜 Ale za to wieczorem chyba z pół godziny płakała bo ją brzuszek bolał nie wiem czy to była kolka, ale płakała, prężyła się i nie chciała a raczej widać było, że nie może jeść 🤨 😞 Dałam jej Infacol pomasowałam brzuszek i ślicznie spała a później w nocy zrobiła kupkę i pierdziała całą noc a więc jelitka zaczęły pracować. Teraz śpi smacznie z tatą w łóżku 🙂
Co do seksu to ja też mam już ochotę i to bardzo, mąż tak samo widzę to po nim hihi ale niestety jeszcze długo poczekamy 🤔 🙃
Co do antykoncepcji to ja na pewno wrócę do tabletek 🙂 Spirali nigdy w życiu nie założę bo wiem co ona powoduje w organiźnie, że staje się antykoncepcją i nie chce żeby robiła to z moją macicą 🤨 😮

• Mamusia
Hej, ja dzis rano bylam na badaniach, a potem wyskoczylam do galerii na krotkie zakupy i kawe (bezkofein:-), Synus zostal z odciagnieta butla 130 ml (wszystko zjadl!) i Tata 😁 ale fajnie tak wyjść! A polecam Wam fajny blog, dziewczyna ocenia rozne produkty i nie tylko, ja sie np w sparwie pieluszek zgadzam, ze te pampers premium care a pampers active zgadzam (www.dzieciowo.pl, o pampersach http://www.dzieciowo.pl/2010/11/pampers-premium-care-kontra-pampers-new-baby.html) . Sylwia - fajnie, ze juz jestescie w domu!
My jutro na kontrolę, bo Pawełkowi ciagle się babra ta ranka po kikucie 😞, ale generalnie przybiera pięknie, już ma prawie 4 kg! a mi został 1 kg do wagi sprzed ciąży i prawie nie mam brzucha 😁 🤪

aisak_89 napisał(a):
Hej Zwierzęta dobytku gospodarstwa domowego 😁
Melduje się Pigi 😁
Moja noc była super Mała budziła się dwa razy tylko 😎 😜 Ale za to wieczorem chyba z pół godziny płakała bo ją brzuszek bolał nie wiem czy to była kolka, ale płakała, prężyła się i nie chciała a raczej widać było, że nie może jeść 🤨 😞 Dałam jej Infacol pomasowałam brzuszek i ślicznie spała a później w nocy zrobiła kupkę i pierdziała całą noc a więc jelitka zaczęły pracować. Teraz śpi smacznie z tatą w łóżku 🙂
Co do seksu to ja też mam już ochotę i to bardzo, mąż tak samo widzę to po nim hihi ale niestety jeszcze długo poczekamy 🤔 🙃
Co do antykoncepcji to ja na pewno wrócę do tabletek 🙂 Spirali nigdy w życiu nie założę bo wiem co ona powoduje w organiźnie, że staje się antykoncepcją i nie chce żeby robiła to z moją macicą 🤨 😮

pigi jeszcze miesiac:P

• Mamusia
joanna2236 napisał(a):
Hej mamusie mam do was pytanie co można jesc tydzień po porodzie?

To co jadłaś Kochana w ciąży 😉 Wiadomo nic z tej na prawdę zakazanej listy czyli kwaśne, śmietana, orzechy odpadają jakieś rzeczy wzdymające ale poza tym próbuj wszystkiego po trochu i obserwuj maluszka 😉

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):

Kasiu, ja z kolei nie wyobrazam sobie innej antykoncepcji, jak spirala. tylko wlasnie spirali i to zakladanej przez mojego gin. w polsce jestem w stanie zaufac. wspolczesne spirale nie sa takie, jak byly kiedys, nie dopuszczaja do zaplodnienia jajeczka, nie powoduja spustoszen, nie sa hormonalne. ale to oczywiscie indywidualna sprawa kazdej kobiety.

moja mala jest dzis bardzo niespokojna, cala nc spala z nami w lozku, bo nie dalo juz rady inaczej. im starsza, tym bardziej marudna 🥴 🥴 🥴

• Mamusia
Kasia Ty też w Anglii mieszkasz a dostałaś list, że przyjdzie do Ciebie babeczka jakiś lekarz akurat do mnie z tłumaczem i będą u mnie siedzieć z godzinę i przeprowadzać wywiad. Dzisiaj dostaliśmy taki list z NHS, że przyjdą w środę na 14:00.
Kurcze mnie dzisiaj boli nerka 🤨 Jak tylko dojdę do siebie zupełnie po porodzie to idę na laserowe rozbijanie bo się wykończę 😮
Ja nawet nie wiem ile teraz waży Alusia ale widać po niej, że przybiera na wadzę ładnie 🙂

• Mamusia
właśnie garnek spaliłam, smród w kuchni że hej 🤪 ale woda mi sie wygotowała w garku do gotowania na parze...
co do krostek, moja mała ma buzie całą, pielęgniarka powiedziała ze to moje hormony wyłażą i ze to normalne żeby się nie martwić
a co do antykoncepcji też mam problem, bo z jednej strony spirala, ale do zapłodnienia dochodzi tylko że nie może się zarodek zagnieździć bo spirala nie pozwala, a dla kogoś kto miał problemy z zajściem i wogóle, to jest nie do zaakceptowania, znowu tabletki, wiadomo że hormony do mleka przechodzą, moze teraz ok ale w przyszłości jakoś może negatywnie zaskutkować, no i też jak małą zareaguje skoro kolki dostała po witaminach, myśle po pasie cnoty 🤪haha bez cnoty, ale zamek na klucz a klucz do fosy 🤪

hahaha... mi sie juz tak chciało że męża zaatakowałam 😁
a do ginka sie 17 wybieram wiec z nim pogadam o antykoncepcji... zapytam o spirale plastry albo te zastrzyki... zobaczymy... bo gumki są do bani...
mojego wysłałam po baloniki to przyniósł prążkoane myślałam że padnę... niedosc że nie nawidze gumek to on jeszcze to ale nie było źle ale to chyba przez chcice hahahaha 😁 😁

oj posprzatałam moje królestwo 🙂 wykończona jestem plus wyszorowałam łazienkę;/ jak 6 osób skorzysta kilka razy dziennie plus 6prysznivów to codzien trzeba szorowac masakrens;/