Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini - wygladasz rewelacyjnie 🤪
Gosia, gratuluje, ze wkrotce bedziecie na swoim.o ile pamietam, to TBS, tak?
zazdroszcze Wam, jak piszecie, ze malenstwa leza i machaja lapkami, itp. ogolnie- ze zajmuja sie same soba. moja albo spi, albo placze. sama potrafi sie soba zajac nie dluzej jak 10 min. 🥴

• Mamusia
Hejka!! dziewczyny poradźcie Maja dostała katarku, co dawałyście swoim dzieciaczkom????? dzwoniłam do przychodni, a baba mi powiedziała, że z katarem się nie przychodzi, a jej na to, że obawiam się, że przejdzie na płucka i oskrzela a ona, że lista zamknięta no ku....mać 😠

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Hejka!! dziewczyny poradźcie Maja dostała katarku, co dawałyście swoim dzieciaczkom????? dzwoniłam do przychodni, a baba mi powiedziała, że z katarem się nie przychodzi, a jej na to, że obawiam się, że przejdzie na płucka i oskrzela a ona, że lista zamknięta no ku....mać 😠
moja pediatra przyjmuje bez marudzenia ze wszystkim...mi kazała małej dawac witaminke c w kropelkach i nasivin do noska

po jakim czasie Maji przeszło????

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
zazdroszcze Wam, jak piszecie, ze malenstwa leza i machaja lapkami, itp. ogolnie- ze zajmuja sie same soba. moja albo spi, albo placze. sama potrafi sie soba zajac nie dluzej jak 10 min. 🥴

heh, moja i 10 minut nie może się sobą zając, ja wymiękłam dzisiaj, na przetrzymanie ją próbuje brać ale sie nie daje wymiękam, a ona płacze non stop, zasypia tylko na rękach ale musi być silnie telepana a jak tylko kłade ją do łóżka leżaczka czy do łóżeczka, teraz pawłowi dałam grzehcotki i niech się męczy bo ja już nie moge !!!! teraz nawet w nocy niechce spać, nie mam pomysłu co jej jest i ciagle płacze, nie to że krzyk, łzy jej lecą 😞

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kaasiaak napisał(a):

heh, moja i 10 minut nie może się sobą zając, ja wymiękłam dzisiaj, na przetrzymanie ją próbuje brać ale sie nie daje wymiękam, a ona płacze non stop, zasypia tylko na rękach ale musi być silnie telepana a jak tylko kłade ją do łóżka leżaczka czy do łóżeczka, teraz pawłowi dałam grzehcotki i niech się męczy bo ja już nie moge !!!! teraz nawet w nocy niechce spać, nie mam pomysłu co jej jest i ciagle płacze, nie to że krzyk, łzy jej lecą 😞

Agatko 🙂 może chce się tylko przytulić, ale w pionie na moją działa 🙃

• Mamusia
Hejka 🙂 Ja tylko zajrzałam na chwilkę 😉 Gosiu- super zajebiście, że idziecie na swoje 🤪 Cudowna wiadomość! 🙂 No i Paula zadowolona z zakupów więc udany dzień 😁 A ile będziecie płacić czynszu tak na marginesie?? U nas z kredytem się nie udało ale to długa historia więc nie marudzę i myślimy może nad mieszkaniem za odstępne 🤔 Kafinka ja podawałam w kropelkach witaminę C- w aptece kupisz bez recepty ale powiedz, że dla niemowlaka - do tego Nasivin jak M ini 🙂 Agatko- jak Gabrysia marudzi i płacze to noszę ją do upadłego choć wiem że jak jesteś sama z tym to Ci trudniej- wierzę, że dasz radę kochana! Jakby co to Dobranoc 🙂

• Mamusia
hej, ja na chwilke, Pawelek usnal. Cale szczescie, ze on sie umie sam soba zajac i lezec w lozeczku...Agatka - wspolczuje, a moze ona jest głodna? próbowałaś rozszyfrować jej płacz? akurat to jest jedna z b przydatnych rzeczy w książce i filozofii Tracy Hogg. Gosia - super z mieszkaniem! Aga Mini - wygladasz superowo
Katarek - u nas powiedzieli, ze na poczatku nawilzac mieszkanie, do noska sol/marimer + firda + masc majerankowa.
Dobrej nocy

• Mamusia
Hej Bydlątka !!!! 😁 😁 😘 😘
Ja czekam jeszcze z seksem bo miałam sporo szwów w środku 🤨
Ja mam najlepiej BO....... moja Alicja PRZESYPIA CAŁEEEEEEEEEEE NOCE 😁 😁 😁 Jak zasypia o 23:00 to budzi się o 7:00 rano 😁 😁 😁 A później jeszcze śpi do 11 albo 12 😁 😁
My dzisiaj mieliśmy gości 🙂 Później byliśmy w centrum po aparat telefoniczny bo założyliśmy stacjonarny telefon. Moja Alusia już od 3 dni nie miała kolki i mam nadzieje, że dzisiaj też nie będzie mieć 🤔 😮 🙃

• Mamusia
No Kasiu super że Ala nie ma kolek od 3 dni, mam nadzieję że juz nie będzie miała. Kurcze złote dziecko całe noce przesypia 😲 Ja też tak chce , choć nie moge narzekac na moja pyzę 🙂
Martuś jestem super szczęśliwa że będziemy sami mieszkali, tylko czynsz duży bo to TBS. Latem do 700 zł, a zimą do 900 zł. + 1000 zł. miesięcznie kredyt przez trzy lata 😞. Ale damy radę. A u Ciebie się nie udało , szkoda bo tak sie cieszyłaś z mieszkanka, ale może jeszcze się uda, na pewno się uda 🙂 🙂
A jutro idzę z Ola na szczepienie i biorę te szczepionki 5w1. Oby pyza nie płakał bardzo i nie była marudna .
Agatka a może jest głodna jak napisała Aga. Spróbuj może dać jej butlę z modyfikowanym, nie że Cię namawiam , ale spróbuj.
No to chyba wszystko, ja uciekam bo Ole nakarmić zaraz musze i zająć sie Tomkiem 😜
To dobrej nocki pa.

• Mamusia
kafinka napisał(a):

na katarek u takich maluszkow moim zdaniem najlepiej jest wyciagac ten katar aspiratorem, zeby wlasnie nie przeszedl nizej. sprawdza sie rewelacyjnie.

• Mamusia
Kasiu ależ Ty masz dobrze! 😉 Chociaż u mnie w porządku bo mała poszła spać koło 23 i obudziła się tylko raz na jedzenie po 5. Później co prawda wstałyśmy o 8 bo brzuszek trochę bolał ale zasnęła i śpi do tej pory z godzinną przerwą na gaworzenie 😁 🙂 Gosiu my też bierzemy tą szczepionkę 5 w 1 a termin mamy wyznaczony na 12 lutego także jeszcze trochę. U nas płacimy 110 zł a u Was??? Nie wiem czy w ogóle się różnią ceny czy wszędzie są te same 🤔 A w ogóle super, że macie swoje mieszkano- czynsz jest jaki jest ale motywacja super bo będziecie sami! 🤪 Trzeba będzie to opić 😁 😁 😉 Aguś super, że Pawełek też się wyspał i Tobie dał się wyspać przede wszystkim 😜 🙂 A w ogóle co tutaj tak pusto- meldować się! 😁 😁 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Kasiu ależ Ty masz dobrze! 😉 Chociaż u mnie w porządku bo mała poszła spać koło 23 i obudziła się tylko raz na jedzenie po 5. Później co prawda wstałyśmy o 8 bo brzuszek trochę bolał ale zasnęła i śpi do tej pory z godzinną przerwą na gaworzenie 😁 🙂 Gosiu my też bierzemy tą szczepionkę 5 w 1 a termin mamy wyznaczony na 12 lutego także jeszcze trochę. U nas płacimy 110 zł a u Was??? Nie wiem czy w ogóle się różnią ceny czy wszędzie są te same 🤔 A w ogóle super, że macie swoje mieszkano- czynsz jest jaki jest ale motywacja super bo będziecie sami! 🤪 Trzeba będzie to opić 😁 😁 😉 Aguś super, że Pawełek też się wyspał i Tobie dał się wyspać przede wszystkim 😜 🙂 A w ogóle co tutaj tak pusto- meldować się! 😁 😁 🙂

u nas szczepionka 150 zł 😞 tj tej firmy na I, a drugiej firmy 130 zł, nie za bardzo wiem czym się różnią... acha Sylwia - pytałaś się czym zmniejszać zdjęcia, ja zmniejszam Microsoft Office Picture Manager, ale np fajny program darmowy to Picassa (aplikacja google), można poprawiać, przyciemniać itp zdjęcia 🙂 i prosty! a ja czekam aż wyjdzie slonce, zeby wyjsc na spacer, mialo byc slonecznie, a tu lipa..

hejka 🙂
byłam u lakarza,onoć jestem za młoda na spiralę 🤪...mam tabletki,mali byli z siostrą 🙂aniołki oboje.
Kasiu Ty masz aniołka normalnie 🤪...miesięcznie dziecko śpi całą noc...tylko pozazdrościć 😁
Mój zasypia o 19 i wstaje ok.23 i 3
Sebusiowi pleśniawki wyszły 😞
a a katar polecam Euphorbium,homeopatyczne krople dla niemowląt

• Mamusia
Wstawię Wam później zdjęcie Gabrysi ile ma zakładek między udem a kolanem haha 😁 Taki z niej grubasek- ciekawe ile waży ale pewnie przed szczepieniem się dowiemy a będzie miała wtedy skończone 2 miesiące 😉 Zaraz się biorę za prasowanie rzeczy małej bo po południu idziemy do mojej przyjaciółki z mężem i małą 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂
U nas znów cała noc przespana 🙂 Mała poszła spać po 23 i wstała po 7 🙂 🙂 Teraz znów ziuzia 😁
U mnie ta szczepionka 5w1 jest za darmo i moja pielęgniarka środowiskowa bardzo się dziwiła czemu jest tak w Polsce, że za nie krzywdzenie dziecka 5. osobnymi szczepionkami trzeba płacić 🤨 Moja Ala ma szczepienia na 24 lutego ogółem dostanie sześć. Jedną pojedynczą w jedną piętę a drugą tą 5w1 w drugą.
U mnie dzisiaj super pogoda a więc pewnie jakiś spacer będzie 🙂
Poza tym Alusia znów nie miała kolki ale jak Jej dawałam mleczko to przy butli popłakiwała nie wiem czemu musiało Ją coś zarzynać w brzuszku 🤔

• Mamusia
A wyobraźcie sobie, że moja kuzynka lat 21 urodziła drugiego synka 3940 kg i 59 cm przy dwóch skurczach partych 🤪 A ona taka mała drobinka i niziutka- gdzie ona go pomieściła 😜 Ok 2 w nocy dostała bóli, poród zaczął się o 3:30 i na drugi skurcz party mały wyszedł ze swojego M1 dokładnie o 4:00 😁 Najgorsze, że nie zdążyli jej naciąć i popękała 🤔 No ale poród był lekki i szybki 🤪 😉

• Mamusia
Hej mamusie i dzieciaczki! Nie miałam kiedy wcześniej zajrzeć, mamy z Kajtkiem kilka gorszych dni, dziś dopiero teraz zasnął sam 😞 W nocy śpi w łóżeczku ok 1,5 godziny od ok 1 od 2:30 a potem daje mu cyca w łóżku no i zasypia przy mnie a jak tylko chce go przenieść to się budzi, tak samo robi w dzień. Teraz udało mi się uciec, bo go w łóżku zostawiłam, śpi z 15 minut a już się kręci. Padnięta jestem, ale może Kajtek zacznie w końcu normalnie spać 😞 Jeszcze nie nadrobiłam waszych postów ale zaraz to nadrobie 🙂

• Mamusia
Ja jeszcze nie mam terminu na szczepionkę bo najpierw musimy do neurologa iść, a jeszcze nie wiadomo co z tą nereczką więc nie wyznaczą na razie terminu, ale ja będę dawała taką 6w1 bo teraz jest taka. 5w1 kosztuje u nas 150zł a 6w1 200zł. Chociaż tak mu stresu oszczędzę, bo i tak w związku z nerkami go najprawdopodobniej zabieg czeka więc się nacierpi. Byliśmy we wtorek na usg i miedniczka prawej nerki ma objętość 2ml, choć jest tylko trochę powiększona, a lewej aż 40ml, więc nawet się nie łudzę, że po kościach się rozejdzie i nic nie trzeba będzie robić, tylko najgorsza ta niewiedza co i jak na razie 😞

Iwonkanajważniejsze,że szybko wykryli,na pewno wszystko będzie dobrze 🙂
Ja też przed szczepieniem muszę iść do neurologa,mam 31,mały powinien być jużdawno szczepiony 😞
A ja dziś 5 dzień diety,schudłam przez ten czas 2,5 kg,od jutra wprowadzam warzywa 🙂...wiecie już widzę rezultaty,bo jedyne spodniew które wchodzę,ale zapinałam ledwo i mi się wszystko wylewało są teraz luźniejsze,nie mam problemów z zapięciem...ale jeszcze się wylewa 😞 🙂

• Mamusia
Ale tu cisza jak na cmentarzu !!!!! 🤪 🤪 🙃 😮
My byliśmy na spacerze i zakupach w polskiej hurtowni a teraz odpoczywam bo wystroiłam się w szpilki i nogim i chciały w drodze powrotnej odlecieć ha ha ha 😁 🤪 🙃 Przed ciążą chodziłam tylko w szpilkach i teraz muszę nogi przyzwyczaić spowrotem bo to jednak prawie rok tylko baletki i adidasy były na nogach 🤔 🙃
Adusia ja schudłam jeszcze 2 kg mniej niż przed ciążą a i tak się skóra wylewa bo jest luźna jeszcze 🤨 Ale sprzedałam kilka rzeczy ciążowych i zarobiłam sobie na pas 😁 😁 Także zostało go tylko zamówić 😁

• Mamusia
a to takie porownanie w przymrozeniem oka
Kaya w dniu narodzin
[URL=http://img441.imageshack.us/i/img0736s.jpg/][IMG]http://img441.imageshack.us/img441/8104/img0736s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i 1 m-c pozniej
[URL=http://img577.imageshack.us/i/img1068z.jpg/][IMG]http://img577.imageshack.us/img577/8002/img1068z.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]