Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U mnie noc przekichana 🤨 😮 Ala zasnęła o 1:35 dokładnie i wstała po 6:00 jak Mariusz z pracy wrócił i już nie chciała zasnąć za chiny ludowe !! 😮 🙃 Buszowała do 9:00 przysnęła na godzinkę i teraz znów przysnęła, ale nie wiem na jak długo 🤨 Na bank przechodzi skok rozwojowy tym bardziej, że jest właśnie w 5 tygodniu. U mnie dzisiaj spacerku nie będzie bo pada poza tym ja chodzę z zapałkami w oczach żeby się nie zamknęły 🤔 😮 🤪
Zaraz dam Wam fotkę Ali z dzisiaj 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A tu macie jeszcze jedno 😉 Z przed wczoraj 🙂 Dowód na to jaka pięść może być pyszna 😁
[URL=http://img69.imageshack.us/i/cimg1339d.jpg/][IMG]http://img69.imageshack.us/img69/8640/cimg1339d.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Wszyscy mówią, że do mnie podobna 😁
Dzisiaj jest bardzo niespokojna 🤔
Ja też bym spróbowała dać butlę a może się okazać, że to ten złoty lek na spokój Zosi 🙂 😎 😜
Nie odżywiając się prawidłowo pokarm nie ma prawa być treściwy a to, że Zosia przybiera na wadze to inna sprawa niż najadanie się. Bo przy cycu chociaż pokarm nie treściwy też się może tuczyć, ale za jaką cenę, że ciągle Ją masz na tym cycu bo się na moment tylko najada. A na butli i będzie tyć i do syta się najadać 😉

• Mamusia
mi lekarka powiedziała tak, że dziecko wyciągnie ze mnie co trzeba ewentualnie mój organizm spustoszy, tak samo jak w ciązy ja przez pierwsze 3 miesiące nic nie jadłam, tylko płyny miałam podawane a jednak Zosia rozwijała się prawidłowo, mojego męża ciotka miała nietreściwy pokarm ale w efekcie mała prawie nie przybierała na wadze, więc no nie wiem ale lekarz chyba lepiej wie niż ja,a Zosia wogóle mało je, w języku niemowląt pisze że 30 minut a ona 5 minut, ściagnełam pokarm podałam w butli ona tylko 30 ml zjada więcej niechce... 😞a bez recepty nie wyrobie na mleko

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
mi lekarka powiedziała tak, że dziecko wyciągnie ze mnie co trzeba ewentualnie mój organizm spustoszy, tak samo jak w ciązy ja przez pierwsze 3 miesiące nic nie jadłam, tylko płyny miałam podawane a jednak Zosia rozwijała się prawidłowo, mojego męża ciotka miała nietreściwy pokarm ale w efekcie mała prawie nie przybierała na wadze, więc no nie wiem ale lekarz chyba lepiej wie niż ja,a Zosia wogóle mało je, w języku niemowląt pisze że 30 minut a ona 5 minut, ściagnełam pokarm podałam w butli ona tylko 30 ml zjada więcej niechce... 😞a bez recepty nie wyrobie na mleko

Agata ja bym radziłą ci tak kup jedną puszke bez recepty na sprawdzenie a jak zadziałą to szybcikiem niech ci recepte wypisuje,bo wkońcu wykończysz się,a mała wciąż biedna będzie płakała,co też może jej zaszkodzić bo może przepukliny dostać

ok zoabczymy chociaż wątpie czy wymusze potem recepte

• Mamusia
Agatka nie rozumiem jak to jest w tej Polsce żeby człowiek musiał coś wymuszać na lekarzu 😠 Co tą lekarkę chuj obchodzi jak Ty karmisz dziecko co ona myśli, że jak nie da Ci recepty to tym samym zmusi Cię do karmienia piersią !! Zmień Dziewczyno pediatrę bo ta jest umysłowo chora !!!! Normalny pediatra sam by Ci zalecił wprowadzenie butli bo dziecko na butli nawet tylko przepajane dodatkowo do cyca jest spokojniejsze o 100% !! Nie rozumiem tej całej nagonki z karmieniem piersią 😮 🤔 😠

• Mamusia
Jestem mamuśki i dzieciaczki! Mam chwilkę, bo wróciliśmy od urologa i Kajtek jeszcze się nie obudził, ale już się kręci trochę 😉
Ola ja też bym się wkurzyła jakby mi ktoś chciała rządzić moim dzieckiem. Dobrze robisz, że nie dajesz sobą manipulować.

• Mamusia
Hej Iwonka ! I co tam u urologa ??????
Ola moja teściowa też jest taka już przez skype chciała mi mówić co mam robić z Alą to wyszłam całkowicie z pokoju w połowie Jej zdania bo nie mogłam już jej słuchać stara kur..... 😠 😠 😮

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Agatka nie rozumiem jak to jest w tej Polsce żeby człowiek musiał coś wymuszać na lekarzu 😠 Co tą lekarkę chuj obchodzi jak Ty karmisz dziecko co ona myśli, że jak nie da Ci recepty to tym samym zmusi Cię do karmienia piersią !! Zmień Dziewczyno pediatrę bo ta jest umysłowo chora !!!! Normalny pediatra sam by Ci zalecił wprowadzenie butli bo dziecko na butli nawet tylko przepajane dodatkowo do cyca jest spokojniejsze o 100% !! Nie rozumiem tej całej nagonki z karmieniem piersią 😮 🤔 😠

ha po kolei wszysccy pediatrzy mają takie podejście, jest masakrycznie, takie parcie na cyca że szok, ja nie wiem może to pokolenie lekarzy z kompleksem bo piersią nie karmiły

• Mamusia
Tu w Anglii też nie chcą wypisywać jak dziecko nie umie ssać cyca, ale to tylko wtedy jak mama mówi, że chce karmić a jak nie chce karmić cycem to oni nie zmuszają do tego bo to jest wolny wybór matki.
Krowa Maja ślicznie się pasie 😁 😁 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Tu w Anglii też nie chcą wypisywać jak dziecko nie umie ssać cyca, ale to tylko wtedy jak mama mówi, że chce karmić a jak nie chce karmić cycem to oni nie zmuszają do tego bo to jest wolny wybór matki.
Krowa Maja ślicznie się pasie 😁 😁 😁

Wypasione cyce ssa 😁 🤪

No jak musi aż cztery obrobić to się nie dziwię 😁 😁

• Mamusia
Hej małpiszony 🤪
Ale te nasze piękne dzieciaczki rosną 😲 Wiadomo grudniowe i dlatego 🤪 I z dania na dzień coraz śliczniejsze. Obie maja pycochy zamiast polików hihihihihi. Małe głody 🙂
Ja jak byłam u pediatry i zapytałą jak Ola jest karmiona to powiedziałam że dokarmiana sztucznym, i pediatra nic nie mówiła, nie zmuszała do karmienia tylko cycem. Bez problemu wypisała receptę na mleko. Bo to przeciez moja sprawa czym bede karmiła własne dziecko.
Ale z karmienim piersią to jest jakas cholerna nagonka 😠 Bez sensu bo jak matka bedzie chciała przejsc na sztuczne to po wyjsciu z gabinetu pediatry odwiedzi apteke i tak kupi .
Moja Paula i Ola też na butli i dobrze jest 🤪

• Mamusia
hej wpadlam sie przywitac 🙂 od wczoraj mialam siostre u mnie wiec nie zagladalam tylko korzystalam z okazji ze ktos mi pomaga i ogarnelam troche dom i sobie odpoczelam 😁 teraz tez musze uciekac bo maly sie zaczyna krecic moze zdaze kolacje jeszcze zrobic 😉

• Mamusia
Aduś napisał(a):
hej
szukacie zaklinaczki dzieci-nna chomiku można ściągnąć
http://chomikuj.pl/Venusjanka/Poradniki/J*c4*99zyk+niemowl*c4*85t+-+Tracy+Hogg+-+Zaklinaczka+dzieci.pdf

sciagnelam, to nie, to to tylko Jezyk niemowlat 😞 zmyłka