Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale Majusia jest przesłodka 🙂 🙂 🙂
mój mały od wczoraj ładne drzemki sobie robi,co prawda po godzinę ale zawsze...oby tylko noc była lepsza,bo dziś coś mu było 😞
a ja lecę robić naleśniki zapiekane z serkiem waniliowym 🙂
mąż oczywiście przeprosił i jest ok,normalnie...do następnego 😞

miłego popołudnia 🙂

• Mamusia
Hejka 😁
Aduś dobrze że mąż przeprosił, ale te przeprosiny powinny oznaczać że juz nigdy więcej nie zachowa się jak drań!!!!!!! A jak robisz naleśniki zapiekane z serkiem ??????? Ja też bym takiego zjadła 😜
Ninka oczywiście że wszystkie grudniówy zapraszam na parapetówę 😁 🙃 Najemy się i napijemy 🤪
Martus gratuluję szybko podjętej decyzji mieszkaniowej 🤪 🤪 Cieszę się razem z Tobą bo wiem juz jak to jest mieszkać samemu 🤪 🤪 .Agus jestem szczesliwa że nie oglądam juz ojca chama!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪
Była u mnie koleżanka i powiedziała że mieszkanko bardzo fajne !!!!!!! 🤪, po niej przyszła bratowa 🤪 😁i tez jej sie podobało moje mieszkanko 😆
Ola nie wiem jak to jest ze spiralą bo nigdy nie miałam , ale koleżanka zakladała i bardzo ją bolało 😞. Ale ta spiralę masz na kilka lat i sie nie martwisz że trzeba iść do gina po recepte i nie trzeba pamietać o tabletkach. Dobrze będzie - przeżyjesz 🤪

• Mamusia
Maja to już poważna panienka, a nie podlotek hahah 🤪 🤪 🙃 🙃
Ada, wiadomo że za parę dni będzie to samo, także nie ma co liczyć na zmianę, a jak nie poszedł się leczyć, tak nie poszedł. Ja nie skreślam ludzi, ale gdyby chociaż spróbował. . . Może zastrzyk załatwiłby sprawę?? wtedy by nie wypił przecież!!! To zawsze krok do przodu, bo jak na razie to jest ciągle to samo!!! Szkoda Twojego życia i Twoich dzieci.
Aga, to nie jest w ramach otwarcia rynku 😜 Już pracował 2 razy w tej firmie i dwa razy się zwalniał gdy były dobre czasy, a teraz go przyjęli z powrotem....bo jego kolega, który jest tam kierownikiem mu załatwił. I to potwierdza, że trzeba mieć plecy żeby dostać robotę, bo inaczej chuj 😠 😠 😠 Będzie przyjeżdżał tylko na weekendy, ale musimy się odkuć.
Byłam dzisiaj w obcej przychodni zanieść kupkę Łukasza na posiew i się wkurwiłam, bo patrzę a laboratorium na 1 piętrze i prowadzą tam tylko schody 😠 😠 😠 Musiałam zostawić wózek na dole i pędzić na górę... Myślałam, że położę kubeczek i to wszystko, a tam kolejka i trzeba czekać i jeszcze pani wywiad w środku przeprowadza 😜 bo się pyta co i jak, dane zapisuje 😠 😠 😠 i musiałam latać na piętro i na dół i jeszcze przez długi korytarz, żeby zobaczyć czy wózek na dole stoi. Myślałam, że zmysły postradam , że musiałam małego zostawić na dole... 🤨 🤨 🤨 Masakra jakaś.
Marta, powodzenia przy zakupie mieszkanka 😁
A Ty Gocha pochwal się swoim 🤪 😎 😎

• Mamusia
Aga Maja jest prześliczna 😉 Taka już duża 🤪
Ninka super że mąż do pracy pójdzie 🙂, będzie Wam lżej i się odkujecie, szkoda tylko że nie będzie go cały tydzień 😞,przez weekendy będziecie musieli się sobą nacieszyć 😉
Mój Tomek pod koniec marca na szkolenie jedzie na półtora miesiąca i też tylko na weekendy będzie przyjeżdzał 😞

• Mamusia
No to Gosia też za niedługo będziesz słomianą wdową 😜 Mój to nawet nie będzie co weekend, tylko co dwa, ale coś za coś, przecież nie będziemy tynku wpierdalać 😉 Pieniądze są potrzebne, a już prawie pół roku bez pracy jest. Dokładnie Aga, w Polsce można się długów dorobić i garba 😜 Dobrze, że wiem że ta firma jest wypłacalna, więc przynajmniej o to się nie będę martwić 🙂
Wiecie co?? Uznałam, że macierzyństwo jest cudowne (ale jestem bystra haha), zwłaszcza jak można cały dzień spędzać z dzieckiem. Nie wyobrażam sobie, żebym miała w ciągu najbliższego roku iść do pracy. Chyba serce by mi pękło z tęsknoty. Niestety nie wszyscy mają ten komfort...
Aga, szkoda że wcześniej nie pojechał do Anglii, kiedyś tam można było zarobić, bo teraz to chyba ciężko odłożyć coś z tego co się zarobi.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
No to Gosia też za niedługo będziesz słomianą wdową 😜 Mój to nawet nie będzie co weekend, tylko co dwa, ale coś za coś, przecież nie będziemy tynku wpierdalać 😉 Pieniądze są potrzebne, a już prawie pół roku bez pracy jest. Dokładnie Aga, w Polsce można się długów dorobić i garba 😜 Dobrze, że wiem że ta firma jest wypłacalna, więc przynajmniej o to się nie będę martwić 🙂
Wiecie co?? Uznałam, że macierzyństwo jest cudowne (ale jestem bystra haha), zwłaszcza jak można cały dzień spędzać z dzieckiem. Nie wyobrażam sobie, żebym miała w ciągu najbliższego roku iść do pracy. Chyba serce by mi pękło z tęsknoty. Niestety nie wszyscy mają ten komfort...
Aga, szkoda że wcześniej nie pojechał do Anglii, kiedyś tam można było zarobić, bo teraz to chyba ciężko odłożyć coś z tego co się zarobi.

Nie wiem,ale wiem że po pół roku planujemy jak to wszystko wyjdzie jak należy wyrobić dzieciom paszporty i mi i razem się tam wynieść...moja mama też tylko ten alkoholik zostanie w pl bo tej mendy nikt nie chce! 😠

NO pewnie.... Co Twojej mamie przyszło na "stare lata"... Dosyć, że ją zdradza to jeszcze pije. Najlepiej jakby złożyła pozew o rozwód i w Anglii zaczęła nowe życie, może pozna tam jakiegoś sympatycznego pana?? 😁 Ja wiem, że w Polsce jest bieda i nic dbrego mnie tu nie czeka, ale jakoś bym nie mogła chyba wyjechać na stałe za granicę, zwłaszcza jak mam dziecko. W Niemczech mi się nie podoba 😞 Jedynie gdzie bym chciała mieszkać za granicą to Hiszpania 😁 Nie wiem czego się boję 😞 Mój mąż widzi naszą przyszłość tylko za granicą, chciałby się wyprowadzić z Polski.

• Mamusia
Ja nie wyobrażam sobie mieszkać w Polsce na dzień dzisiejszy. Wiadomo blisko rodziny, ale......w biedzie. Wiem, że na pewno bym studiowała czyli spełniło by się moje marzenie, ale nie była bym po ślubie i na pewno bym nie miała Alusi a tego sobie nie wyobrażam Jej nie mieć.
Wiecie co się dzisiaj stało ????!!!!!!!! Moja Alusia pierwszy raz zaśmiała się w głos !! Boże aż się popłakałam ze szczęścia !! Jak takie chwile są cudowne i wszystko wynagradzają- nie przespane noce itp. 🙂

• Mamusia
Oj, śmiech naszych dzieci to coś cudownego 🙂 Łukasz ostatnio śmiał się w głos jak mu tata język pokazywał 🤪 🤪 🤪 Aż sami nie wierzyliśmy 🤪 🤪 Ale to raczej przypadek, bo przecież on jest za mały żeby zrozumieć 🙂
Widzisz Kasiu jakie Ciebie szczęście spotkało, że masz taką cudowną rodzinkę 😁
Aga, już wyobrażam sobie Oliwkę i jej teksty hahhaa 🤪 🤪 🙃 🙃 książkę by można było napisać 😁

• Mamusia
wpadłam na chwile bo padam, dzisiaj był SAJGON, mała od rana rączki a mimo to krzyk aż się zachodziła, poszliśmy na dwór po 5 minutach wróciłam tak się darła, miała twardy brzuszek, ale potem brzuszek miękki a krzyk został, najgorsze jest to że niechce cyca, wogóle na niego nie reaguje albo reaguje histerycznym płaczem, sztucznego niechce, udało mi się ściągnać troche i wypiła ale za mało a więcej nie ściągnełam bo znowu mi sie ta pierdzielona guma zruszyła i za słabo ciągnie 😞ostatnio normalnie na cycu jadła o 10 a mamy 20, mi cycka rozsadza a ona nic, w koncu udało się ją uspać, ale tak się nie da dłużej, zasnełam podając jej butelke, nogi mam jak z waty kręosłup mnie zgina do przodu nie wiem co bedzie w nocy, ja się po prostu poddaje, i to nie jest zwykły krzyk ona oczy opuchniete łzy się leją, sina się robi z tego krzyku, nie wiem nie umiem sobie poradzić z nią

• Mamusia
jestem na chwilę; Pawełek śpi albo próbuje zasnąć. Dziś wrócił do normy, całe szczęście. Aga Mini - pomyłka, też mam pajaca, ale Pawełek się ledwo w nim mieści 😉. Gosia - właśnie, pokaż nam fotki mieszkania, fajnie, że już jesteście na swoim! Nina - to fajnie, że się udało i że firmę znacie, ja pracowałam na studiach w Niemczech i po pół roku stwierdziłam, że mogłabym tam mieszkać, ale teraz myślę, że też jeśli poza Polską to może Włochy 😉 - ciepło i w ogóle 🙂 Kasia - bo Anglia to deszczowa? czy nie jest tak? 😉 Agatka - hmm, a może też jakiś skok rozwojowy albo faktycznie może Zosi coś jest, nie ma gorączki ani nic? Spokojnej nocy Kobitki ps. acha, zapomniałabym, byłam u mojego gina, powiedział, że jego zdaniem szyjka ok i wszystko w porządku i wszystko można 😁 😁 😁

• Mamusia
Agata, teraz to Zosia na pewno jest głodna 🤪 🤪 To straszne co piszesz... jedź może do przychodni, czy szpitala, niech ją zbadają. Albo próbuj z butlą. Może to mleko które kupiłaś jej nie podchodzi?? Jejku, nie wiem 😞
Aga, Włochy też fajny kraj 😁 a co do szyjki to bądź tu mądry... 😮 😮 Ale skoro możńa to dzisiaj pewnie mężą zajedziesz hahaha 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Aguś tak Anglia jest wietrznym krajem i deszczowym niestety 🤨
Moja Pyza śpi. A ja jestem znów jakoś padnięta 🙃
Agatka ja już nie wiem co tej Twoje Zosi może być. Ona jest taka od urodzenia jak piszesz a więc to może taki charakterek i już Jej tak zostanie dopóki nie zacznie trochę mądrzej myśleć. Bo przecież jakby była chora i tak by się z choroby zachowywała to już dawno by się Jej coś na dobre stało. Dzisiaj może i rzeczywiście jest głodna, ale codziennie tak nie jest. Nie wiem co jest Zosi, ale z pewnością nie jest to normalne. Dziecko nie płacze bez powodu. Ja bym pojechała na Twoim miejscu do innego lekarza prywatnie albo coś i zmusiła go do wykonania kompleksowych badań bo może coś Zosi jest a wy Jej nie pomagacie bo o tym nie wiecie.

• Mamusia
hejka 😉
Jestem na chwilkę. Agatka z Zosią dzieje sie cos nie dobrego 😞, nie dziwi mnie że nie chce jeść kupnego mleka. Ale dziwi mnie że nie chce cyca 😮. Agatka koniecznie udaj się do pediatry, jeśli twoja dotychczasowa pediatra nie widzi nic dziwnego w zachowaniu małej to idz do innego pediatry - masz chyba ciocie pediatrę?.Z twoich opisów to Zosia od poczatku jest niespokojna i płaczliwa 😞. Warto skonsultować to z drugim a nawet trzecim pediatrą.
A co do mieszkania za granicą , to ja się na to nie piszę. Jestem za bardzo przywiązana do kraju i miasta w którym mieszkam i się urodziłam. Rodzina , znajomi i przyjaciele - za bardzo bym tęskniła 😉 Ale jeśli sytuacja by mnie zmusiła i bym miała o wiele lepiej to napewno bym to przemyślała.
A co do macierzyństwa to najpiękniejszy okres w życiu kobiety 🤪 Jestem szczęśliwa że po raz drugi mogę przezywać te cudowne chwile związane z dzieciaczkiem 🤪 🤪, i boli mnie to że po macierzyńskim musze wrócić do pracy 😠.
Aga 2010 to Ty męża tylko nie zajezdzij ha ha ha ha ha . Bo przeciez taki długi czas bez sexu to możesz go zamęczyć ha ha ha .
Aga ja nienawidze pijaków 😠 nie mam litości dla nich. Współczuję mamie twojej, koniecznie wierccie jej dziurę w brzuchu aby rozwiodła się z pijakiem.

No to ja juz kończę bo Tomaszek czeka na kompa 😉 Ide się wykapać i wygolić dla niego hihihihi bo mam chcicę 🤪 🤪
Do jutra , spojkojnej i długiej nocki pa pa pa 😘

• Mamusia
Hej 🙂 Maja znów ma katar płacze i krzyczy na zmianę, bo chce spać, a nie może, bo tak jej z noska leci. Adus normalnie brak slow na twojego męża najwyższy czas cos z tym zrobić przecież twoje dzieci na to patrzą 🥴. Marta może ja tez się będę przeprowadzać, bo już zaczynają mi tu nerwy puszczać dzisiaj teściowa mi powiedziała ze ciągle chochluje, a ja jej na to ze tak będzie dopóki będą poprawki w domu w wczoraj to myślałam ze chujow uduszę, bo jakiś debil narobił mi do sedesu i nie posprzątał po sobie 😠 teraz musze kupić nowa deskę, bo na tej nie usiądę i już, a teściowa ze przesadzam 🤢 Gosia gratuluje nowego mieszkanka 🙂

my jutro usg bioderek akurat Maja skończy 2 mc 🙂

• Mamusia
hej 🙂 🙂

Agata, ja napisze tylko to, co dziewczyny - idź z Małą do innego lekarza, bo coś ewidentnie się dzieje. A ja w wolnej chwili poszperam tu i ówdzie i może coś wyszperam, co mogłoby pomóc...

mogłabyś mi podać swojego maila?

Trzymajcie się, pozdrawiam.

Hejka 🙂
U nas oc super,od 19 do 3 i potem do 6,zjadł i teraz wstał 🙂Leży w kołysce i gada do zabawek 😁

Agata wymuś od lekarki skierowanie na posiew moczu...Oskar prawie od urodzenia był iespokojny,bolał go brzuszek,wymusiłam wkońcu i wyszło,ze ma bakterie,czyli zakażenie układu moczowego,potem miał jeszcze 3 razy a Sebuś też jak miał tydzień to miał i też nie chciał jeść,dlatego chudł,był niespokojny...wiesz,oby to nie to,ale lepiej wiedzieć,a jak Ci nie da to zrób prywatnie,kosztuje ok.35 zł,tylko dokłądnie pobierz mocz-umyj dokładnie,najlepiej kup Octenisept i tym odkaź,a potem łap do sterylnego poijemniczka środkowy strumień.
Sebuś też od szpitala miał ciągle wzdęty brzuszek,dużo płakał,cyca nie chciał,przy butli się denerwował...dopiero jak zaczęłam dawać bobotic i gripe water się uspokoiło,czasem daję też viburcol.
Może moje rady coś pomogą.

a my mamy maraton lekarzy 🤪:
pon-neurolog
wt-szczepienie
środa-chirurg
1 marca-nefrolog
7-ja neurolog
8-kontrola bioderek
9-badanie cum w szpitalu
jeszcze Oskara na kontrolę do okulisty w marcu

• Mamusia
Hej Mamuski, Pawełek dziś pobił rekord 😁 spał od 20 do 5.15! 😁 🤪 🤪 Musiałam po 3 ściagnac troche laktatorem 😉 a teraz znów je, tj bardziej się bawi 🙂 Aduś - ale maraton lekarzy! 😮 miłego dnia ps. Meza nie zajezdziłam, bo mocno przeziebiony 😞

• Mamusia
hej 😉
Moja nocka tez zaliczona do udanych 🤪.Olenka zasneła okolo 21 i o 4:25 dopiero jadła , i o 7:30 sie obudziła 🤪 🤪 Kochane dziecko 😁 a dziś o 22 konczy dwa miesiace 😮 jak szybko zleciało.
Adus kurde ze słuzba zdrowia powinnas slub wziasc hahaha.
Aga Mini moze faktycznie do innego gina pójdz,aby cos Ci sie nie tam dziwnego nie zrobiło 🤢
Agatka nie masz wyjscia , kazda z nas radzi Ci konsultacje z innym pediatra i badania 😉
Aga 2010 tylko pozazdroscic takich nocy 🤪Pawełek to złote dziecko 😉
Ale u mnie zimno buuuu, bylam na targu i zmarzłam - zamarzlam, nawet moja suczka nie chciala chodzic 😮 😮
Dzis jedziemy do ikei po stół do kuchni 🤪moja mama przychodzi do Oli 🤪
Miłego dnia kochane 😘

po części wzięłam,mąż jest technikiem sekcyjnym w szpitalu 🤪 😁
Wszystkiego dobrego dla Oli 😁
dzwoniłam po wynik posiewu i nie majeszcze co oznacza ajpewniej,ze są bakterie i robią antybiogram 😞

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U mnie noc śliczna !! Ala spała od 22 do 6 rano później jeszcze do 9:00 🙂 Tylko o 23 dałam Jej na śpiocha butlę bo tak to by mi się w nocy obudziła.
U mnie dość ładna pogoda, ale raczej nie wyjdę na dwór bo to lubi ze słońca przejść w deszcze momentalnie 🤨
Gosia jak ja kocham zakupy hihihi 😁 😁 Zazdroszczę Ci kupowania rzeczy do własnego domku 🙂 😉

Kasia ale masz aniołka,choć ja też nie narzekam 😁...od 19 do 3 i do 6 a potem do 8 😁
ktoś pytał jak robię naleśniki z serem,sorki,że nie pamiętam 😜...smażę naleśniki,robię serek-biały ser śmietankowy+cukier+cukier waniliowy i smaruję każdego,zwijam w trójkąt i do piekarnika 😁mniam...teraz jem z sosem czekoladowym a mój synek zupkę ...niestety kebabową knorr,ale choć coś 🤨...Sebuś śpi już 1,5 godziny znowu 😁

• Mamusia
Z tego co czyta to każdy dzieciaczek śpi ślicznie nawet jak się budzą w nocy to raz albo dwa a więc nie jest źle 😉
To chyba Gosia pytała o naleśniki 🙂
Zupki z Korra są dobre mniam mniam 😁 Ja też na śniadanie zjadłam zupkę ale z Vifona haha 😁
Ja dzisiaj pogadam sobie z Mamusią na skype i moją chrzestną 🙂 Też będziemy Ją prosić ka chrzciny 🙂 Miało być skromnie a wyszło nam 25 osób i sale musimy wynająć czy chcemy czy nie hihi 🙂

A kiedy macie chrzciny???
My chcieliśmy razem z urodzinami Oskara w kwietniu ale chrzestny musi zrobić bierzmowanie i ma kurs dopiero w kwietniu,także zrobimy czerwiec-lipiec 🙂
Pewnie też około 20 osób,ale robimy w domu,ze względu na brak siana 😞
A ja rozglądam się już za jakąś pracą,na popołudnie,szkoda,ze do siebie dopiero we wrześniu 😞