Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Na moim brzuszku lub tatusia też lubi leżeć ale do czasu bo cierpliwość się jej kończy po jakimś czasie ha ha 😜 Kurczę to moja Gabrysia chyba najszybciej tyje bo w zasadzie ważyła najmniej ze wszystkich maluszków chyba bo jak wyszła ze szpitala ważyła 3060 kg a teraz 5900 kg 🤪 To jest głodomorek kochany 😜 I tylko na piersi także pediatra mnie pochwaliła ha 😁 😁 My kolejne szczepienie 28 marca czyli za 6 tygodni 🙂 Na razie ani mi się myśleć nie chce no ale dzięki Bogu tylko jedno ukucie będzie 🙂 A co do rota-wirusów to słyszałam, że tylko przed ciężkim zachorowaniem chroni a dziecko i tak może zachorować i tak, pneumokoki już lepiej z tego co wiem no ale dzisiaj w przychodni pytała mi się piguła czy wiemy, że można na te Rota-wirusy szczepić więc chyba większy nacisk na to kładą. A wiecie jak to finansowo wygląda?? Mini- z mężem już lepiej??? Agatka- a Zosieńka ile waży?? Przecież wygląda bardzo dobrze 🙂 Aga2010 -dobrze, że Pawełek nie płakał za bardzo bo moja się darła wniebogłosy 🥴 🤨

4590g a przy wyjsciu ze szpitala 3430g

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no mały sie kreci wiec nie mam za bardzo czasu nadrabiac. Wczoraj po tej szczepionce wieczorem troche zaczal mi Dominik goraczkowac ale dostal czopka i juz bylo ok, dzis jest jakis marudny troche 😞 A my jutro jedziemy do moich rodzicow na nocke bo robia dopiero imprezke dla znajomych z okazji narodzin ich pierwszego wnuka no i zostajemy sobie u nich 🙂
u mnie ogolnie wszystko ok bylam dzis u mojego gina na kontroli i jest wszystko ok, wzielam recepte na tabletki wiec teraz bedzie mozna znowu spokojnie baraszkowac 😉

• Mamusia
ja już dzisiaj 7 dzien @ pierwszej po porodzie i konca jej nie widać.. 😞 i nie moge sie umówić do gin przez to a też myśle masakrycznie o antykoncepcji bo mi się koszmary po nocy śnią że znowu wymiotuje bo ciąża, kolejny poród, normalnie masakra

• Mamusia
Ha ha ha Agata jakie koszmary 😁
Ja już wymyłam szafki w kuchni i cały sprzęt a do tego sanitarne rzeczy w łazience hihi 🙂 Wczoraj wycierałam kurze z mebli, odkurzałam i myłam dokładnie podłogi a więc dzisiaj już nie muszę 🙂 Tylko jeszcze okna chętnie bym pomyła ale u mnie ciągle pada to się nie opłaca 🤨
Ja też dostałam @ od razu z końcem połogu równo 6 tc po porodzie ale jest taki jak powinien chociaż ja też zawsze ma długie miesiączki nawet po 8 dni 🤔 A jak minie @ to też idę po tabletki 😉

• Mamusia
Siemka 🙂 Agatka- ależ masz koszmary ha ha 🤪 Sobie też nie życzę póki co ani we śnie ani tym bardziej w rzeczywistości 😜 🤢 A co do wagi nie ma się co przejmować bo jej przecież nie głodzisz tylko po prostu jest drobniutka i tyle bo na zdjęciach widać, że ładnie wygląda i nic jej nie brakuje 🙂 Ogólnie to Gabrysia zwymiotowała niedawno i może to reakcja po szczepieniu...Nie kąpie jej tylko umyłam szybciutko gdzie trzeba bo nie chcę jej moczyć tych miejsc gdzie miała kute. Piguła w przychodni mówiła, że niby można ale...kolega męża był ze swoim synkiem na szczepieniu i raczej nie radzili w ten sam dzień kąpać. Bądź mądry i pisz wiersza jak to się tam mówi 🙃 Gosia nie zajrzała ale z tym mieszkankiem swoim działa a reszta???

• Mamusia
Hej Gamonie 🙂
Wróciliśmy ze spacerku 🙂 Śliczna, słoneczna pogoda u nas 😁
Nooo Gosia w swoim nowym mieszkanku się urządza 🙂 Ale fajnie ma 🙂
Marta, wiem co to znaczy gradówka, coś okropnego. Jak miałam 10 lat to miałam to gówno, ale zrobili mi zabieg. Dobrze, że Tobie da się wyleczyć lekami, oby jednak można je było stosować przy karmieniu.
Agata, Ty ze stresu masz takie sny 😜
Sylwia, a jakie tabletki dostałaś?? Ja biorę Cerazette i na razie nie widzę skutków ubocznych 😜 Ważę się codziennie, żeby nie przegapić jak zacznę tyć hahah.

• Mamusia
hej
może być i ze stresu, a mój mąż cudowna przemiana ciekawe na jak długo 🙂
Zośka daje popalić, do 3 nad ranem nie spała, więc jestem zrypana, w dzien ten do nikogo nie chce isc tylko płacze i u mnie na rekach, kurde przez touchpada wysłało mi sie kilka razy to samo:/

• Mamusia
hej hej 🙂 Nina mi lekarz zapisal takie tabletki jak azalia. Jeszcze nie wykupilam i nie zaczelam brac, mysle ze u mnie skutkow ubocznych tez nie bedzie bo juz kiedys bralam tabletki i nic sie nie dzialo. My sie szykujemy teraz do moich rodzicow na noc. Jeny ile to rzezczy musialam spakowac do zabrania masakra hehe jak bedziemy chcieli drugie dziecko to samochod na kombii musimy koniecznie zmienic 😁 a tu oczywiscie pustki jak to w weekend ...
No Gosia pewnie szaleje w nowym mieszkanku 😉
Agata oby mężowi ta cudowna przemiana została na stałe 😎
A u nas tez w nocy wialo strasznie jeny i tak co jakis czas jest wiatr i słonce na zmiane wiec mały byl tylko chwile na dworze bo nawet mi sie nie chce nosa wystawiac na dwor.
Milego weekendu mamuski moze jutro wpadne chociaz nie wiem o ktorej wrocimy 😘

• Mamusia
moja zocha ogląda baby tv i kłóci się z telewizorem 🤪
poza tym zaczeła obczajać kto jest kto, zostawiłam ją z mamą i nie mogli jej uspokoić tak się rozdarła myśleli że głodna ale tylko wziełam na rece spokój, i potem już nie dała się z rąk zdjąc 😞ani na łożko ani do kogoś
mi sie @ zakonczyła no i próbowaliśmy i chyba coś nie tak, bo bolało a ja się płytka czułam, aż się boje co gin powie, ale narazie sie nawet umówić nie moge bo od godziny jakieś plamienia 😞
też szykuje sie na tabletki ale kurcze boje się bo jakby nie było hormony przenikają do mleka i sie boje, bo ja źle na hormony reagowałam, ale jakoś to będzie
byłam na zakupach kupiłam sobie mleko sojowe 1l-8zł, czteropak deserków (ala jogurt -budyn) za 12 zł, tania ta dieta nie ma co...
a i ostatnio moja mała kope robiła tydzien temu w sobote, od poniedziałku robi bolące ją i śmierdzące jak zgniłe jajo bączki ona się męczy ale lekarze że to norma... 😞

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂
U mnie piękna pogoda i byłyśmy z Alusią na spacerze ponad 3 godziny no i oczywiście na zakupach hihi 😁 A teraz śpi w kombinezonie na łóżeczku bo nie chce Jej budzić rozbierając. Moja Alusia spała dzisiaj od jakoś po 22:00 do 6:30 😁 A później jeszcze do 10:00 😁 Teraz dopiero robię obiadek bo przywiozłam z polskiego sklepu schabik polski będą pycha schabowe 😁 A później może znajomi na piwko zajrzą 🙂

• Mamusia
Hej, my dzis bylismy u moich rodzicow; Pawelek poszczepieniu wczoraj cale popoludnie i wieczor spał, w nocy też niezle, tylko jeczal, chyba brzuszek 😞 i je b malo, po 5 minut, wiec ja musze sciagac, bo inaczej samo leci 😞 (np dzis w minute chyba 100 ml sciagnelam 😮. Pogoda u nas wietrzna, ale slonecznie, my bylismy na zakupach, a Pawelek sie werandowal u Dziadkow 🙂 milego wieczoru, bo Maly ma dzis marude i mi stęka

• Mamusia
2 doby po szczepieniu dziecko może być marudne niestety. Aga, masz mleczarnię, nie ma co 😉 Jak tak szybko leci 🤪 🤪 Ja dziś obudziłam się o 5, bo mnie mleko zalewało hahaha i musiałam ściągnąć i się przebrać 🤪 🤪 🙃 🙃
Kasia, nie denerwuj mnie że Ala tyle śpi 😉 Ty masz za dobrze 😁
Moje dziecko wariuje u nas na łóżku, sam się sobą zajmuje 😁
Powiedzcie mi, te które karmią piersią, ile Wam dzieci śpią? 🙂 Bo mój to max. 5 i pół godziny, ale zazwyczaj 5, no i potem 3. To taki standard. Bo dzieci na butli zazwyczaj dłużej śpią, dlatego pytam 😜
Agata, mała się do Ciebie przywiązała, będzie córeczka mamusi 😁 Moje dziecko na razie jest cygańskie 😉 Na każdych rączkach mu się podoba 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
2 doby po szczepieniu dziecko może być marudne niestety. Aga, masz mleczarnię, nie ma co 😉 Jak tak szybko leci 🤪 🤪 Ja dziś obudziłam się o 5, bo mnie mleko zalewało hahaha i musiałam ściągnąć i się przebrać 🤪 🤪 🙃 🙃
Powiedzcie mi, te które karmią piersią, ile Wam dzieci śpią? 🙂 Bo mój to max. 5 i pół godziny, ale zazwyczaj 5, no i potem 3. To taki standard. Bo dzieci na butli zazwyczaj dłużej śpią, dlatego pytam 😜
Agata, mała się do Ciebie przywiązała, będzie córeczka mamusi 😁 Moje dziecko na razie jest cygańskie 😉 Na każdych rączkach mu się podoba 😁

moja jak śpi 2 godziny to dużo, tak prawie nie śpi albo po 10-15 minut 🤪

• Mamusia
naylaaa napisał(a):

To prawda, że mam mleczarnię 🙂 Pawełek w dzień śpi do 3 godzin, w nocy umie nawet 7 godzin! a potem 3 - ale przeciętnie ok 5. Zobaczymy jak dziś

• Mamusia
Siemka 🙂 Nina- a długo tą gradówkę miałaś do momentu kiedy Ci zabieg zrobili i czy bolało? 🙃 Na maści którą mi lekarz przepisał pisze, że nie zaleca się przy karmieniu więc nie wiem co robić 🤔 My od teściów przyjechali i od kuzyna męża bo prosiliśmy go na Ojca Chrzestnego. Tak się wzruszył ze swoją żoną że wszystkim nam łzy stanęły w oczach także dokonaliśmy słusznego wyboru 🙂 Na prawdę było to szczere! Poza tym oni mają dwójkę dzieci (synków) po 2 lata różnicy i teraz czekają do maja na następne a lekarz powiedział, że najprawdopodobniej dziewczynka więc są szczęśliwi i oby się to potwierdziło 🙂 Ogólnie to tatuś kąpie córeczkę a ja zaraz szykuję się do seansu bo leci TERMINAL - świetny film 🤪 Jakbym nie zajrzała to dobranoc kobietki 😉

• Mamusia
Moja Ala to Aniołek na prawdę jak nie ma tego skoku rozwojowego to Anioł!! W dzień śpi mi prawie cały czas a jak nie śpi to leży we wózku albo łóżeczku i się bawi aż w koćnu sama zasypia 😁 My też zaraz kąpiel ale pewnie najpierw butla będzie musiała iść 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
Siemka 🙂 Nina- a długo tą gradówkę miałaś do momentu kiedy Ci zabieg zrobili i czy bolało? 🙃 Na maści którą mi lekarz przepisał pisze, że nie zaleca się przy karmieniu więc nie wiem co robić 🤔 My od teściów przyjechali i od kuzyna męża bo prosiliśmy go na Ojca Chrzestnego. Tak się wzruszył ze swoją żoną że wszystkim nam łzy stanęły w oczach także dokonaliśmy słusznego wyboru 🙂 Na prawdę było to szczere! Poza tym oni mają dwójkę dzieci (synków) po 2 lata różnicy i teraz czekają do maja na następne a lekarz powiedział, że najprawdopodobniej dziewczynka więc są szczęśliwi i oby się to potwierdziło 🙂 Ogólnie to tatuś kąpie córeczkę a ja zaraz szykuję się do seansu bo leci TERMINAL - świetny film 🤪 Jakbym nie zajrzała to dobranoc kobietki 😉

marta to tak jak z moim antybiotykiem gdy miałam zapalenie co krew śmierdziała...lekarz mówił że moge brac przy karmieniu piersią a na ulotce że nie można stosować...i bądź tu mądrym... 😠 zadzwoniłam wtedy do gina a on na to że wie co mi zapisał i to maluchowi nie zaszkodzi i więc brałam,zresztą miałam dwa wyjścia antybiotyk lub szpital...

Aha czyli lepiej jak zacznę tej maści jednak używać bo nie chcę żeby się to zabiegiem skończyło choć najczęściej tak jest... 🤨 Mała zasnęła ale po tej wczorajszej szczepionce coś marudna i płacze 🤔 O 21 film więc już od paru ładnych godzin odgazowywuję Karmi 🙂 😜

• Mamusia
Marta, miałam ją chyba kilka tygodni. Jęczmień łatwiej wyleczyć, bo jak już gradówka jest to kiepsko, ale mam nadzieję, że Ci się uda lekami wyleczyć 😘 😘 Zabieg nieprzyjemny, potem chodziłam jak pirat z opatrunkiem haha. Fajnie, że wybraliście odpowiedniego chrzestnego 🙂 My mamy kandydatkę na chrzestną, a na chrzestnego jakoś nikogo nie ma... Nikt mi nie wydaje się odpowiedni.
Aga, mąż jak się stara 🤪 🤪 Oby tak dalej 🙂
Mój Pisklak oczy jak 5 zł i wariuje, nawet nie myśli o śnie hahah 😁
Dobranoc Dziewczynki 😁